icon

Je možné byť vyčerpaná v prítomnosti jedného človeka?

27. jan 2024

Ahojte, uz dlhsie, opakovane pozorujem, ze sa mi toto stava pri mojom manzelovi, je dost kritický, povaha typu in vsetko robí najlepsie, co urobim ja nikdy nie je dost …. Uz dlhsie na sebe pozorujem, ze realne ked sme doma a je doma aj on, ja poriadne nedokazem vstat a nieco robit, uplne som vycerpana, demotivovana, proste cele zla a uz viackrat som si vsimla, ze on odide napriklad do obchodu, niekam ide jednoducho a ja normalne v momente mam energiu 100%, lietam zrovna dom ako motorova myš, spravim za tu polhodinu, co je prec viac ako za dva dni ked som s nim doma, najskor som si vravela ze to je nahoda, ale uz da mi to opakovalo viackrat, pride mi to az neuveritelne … neviem ci to je ze ma fakt jeho pritomnost nejako fyzicky vycerpava alebo ci mam pri nom nejaky blok kvoli jeho povahe …. Ďakujem za skusenosti

kocurikpupcek
28. jan 2024

A tiež tvrdošijne dookola opakuj JA nechcem a nemienim žiť štýlom ako tvoji rodičia. Odpusť si tieto narážky ( urážky),hm?

autor
28. jan 2024

@kocurikpupcek dnes som spravila celkom razny krok, co si myslim, by mohol uz vidiet, ze uz toho mám dost …. Mali sme spolocny ucet a dnes som si polku nasporenych penazi previedla na svoj ucet a povedala som, ze koncim, ze idem sama za seba …. Uz ma to nebavi, byt deptana, doma v strese a este vlastne nemat nic nasporene, lebo vsetko davam na spolocny ucet …. Nech vidi, ze uz idem sama za seba, ze uz je toho na mna moc

katkami123
29. jan 2024

A aké si mala detstvo? Ako sa k tebe rodicia správali, vedeli ťa aj pochváliť či si tiež počúvala iba kritiku? Nerieš svokru a svokra, každý ma inú psychiku, ty už teraz máš z manžela ľahké depresie a nevladzeš. To chceš skončiť na psychiatrii? Ako moja babka pri dedkovi? Viac bola v nemocnici hospotalizovaná v rôznych psychiatriách ako doma. Z nemocnice odchádzala uvoľnená a vysmiata, prišla domov a začalo ju klepať.
A áno, pozri si tie podcasty, ktoré som ti poslala. Títo ľudia žijú z toho a z toho čerpajú sebavedomie, že majú nad svojím okolím prevahu a dokazu niekoho úplne psychicky rozložiť. Pripadajú si potom ako hrdinovia, že majú takú “superschopnost” úplne zmanipulovať a dodeptať človeka. Takze áno, svokra si fakt o sebe myslí, že je king ako si písala a naučila to aj tvojho manžela alebo to od nej od decka obkukal, keď v tom vyrastal.

veronicka88
29. jan 2024

Musíš sa postaviť a narovinu povedať čo ťa série. Vlastná skúsenosť(nehovorím že s manželom)a pomohlo dotyčná osoba sa snaží v mojej prítomnosti správať tak ako som jej vyčítala pri konfrontácii. Odvtedy mám pokoj

yoxinka
29. jan 2024

Škoda, že si si to nevšimla skôr. Ja som mala svojho svokra za úžasného!!! On je zlatý, mám ho rada, ale má takú špeci povahu a tak trochen divne sa správa k svokre. Ona mu to toleruje celý život. Keď som to videla prvýkrát, hovorím si, že to bola len sranda (ešte som len chodila s mužom). Lebo ono to bolo ako sranda. Ona navarila a on po dojedení, že aaaaaa, čo, také jedenie, že sa mohol aj len napiť 🤦‍♀️. A takéto rečičky. Časom som si všimla, že musí mať furt pravdu a svokra sa v podstate k ničomu nemôže vyjadriť, lebo on ju stopne, že dosť, nech je ticho, lebo čo už ona o tom vie. A takto … Oni inak nemajú zlý vzťah, ale tak, je to také no … Svokra vždy len nad tým kývne rukou. Tesne po svadbe mi toto začal robiť môj muž. Tiež také akože haha hehe. Ja som mu vtedy veľmi rázne a jednoznačne povedala, že takto sa ku mne správať nebude, lebo ja nie som jeho mama a on nie je jeho otec. Keď to jej takto vyhovuje celý život, je to jej problém, ja tak žiť nechcem. A začala som mu situáciu po situácii menovať, čo ako robí jeho otec. Ja som normálne videla, ako mu nad hlavou svieti žiarovka. On to nikdy takto nevnímal, nikdy neriešil, nikdy si neuvedomil. Potom si už na to dával fest bacha … a teda, ľahké to nebolo, lebo sa na to kukal celý život a otec bol jeho bozštvo. Ale makal na sebe a teraz je to už ok, ale sme spolu 17 rokov. Musíš jednoznačne povedať, čo ťa štve. Neviem, koľko ste spolu, neviem, či by si tvoj chlap dal povedať, ale isto by som mu povedala, že sa správa ako jeho matka a keď s tým neprestane, tak si môže hľadať ženu, ktorá bude spĺňať všetk jeho nároky!!! A dovidenia. Zničí ťa ten chlap, keď sa necháš.

mk1111111111
29. jan 2024

To je frustrovany clovek, nevyrovnany sam so sebou, neveri si a ventiluje to na Tebe, lebo si sa mi v zaciatkoch podvolila a neoponovala a tak Ta jednoducho depta, cim dalej sa to bude horsie, ak odides, tak sa bude kajat a ak sa nebodaj vratis, o chvilu to bude znova to iste.
V podstate to ma naucene z domu. Tam sa realizovat nemohol, tam bola na to ina pani, tak teraz robi presne to iste Tebe, inym cudzim to robit nebude, na to nema gule, ale na Tebe si h.ni svoje ego

autor
29. jan 2024

@katkami123 a ako zareaguje takýto človek, keď sa konečne vzbúrim? a nenechám si?

yoxinka
29. jan 2024

Ako zareaguje tvoj muž, to my nemáme odkiaľ vedieť. Moja teta s takým chlapom žije 40 rokov, opakované psychické zrútenia, bola aj na psychiatrii, vychudnutá (lebo vkuse počúvala, že ako vyzerá a že je tučná -nebola, samozrejme), úplbe ako mátoha. Deti od nich hneď ako sa dalo, zdrhli.

autor
29. jan 2024

@veronicka88 ja som mu povedala narovinu, že mi to vadí a začal sa mi smiať do tváre ....

autor
29. jan 2024

@yoxinka ja som mu X-krát povedala, že sa správa ako jeho matka a nech si nemyslí, že ja som ako jeho otec, že toto budem trpieť teraz 30 rokov .... ale on sa mi smeje di tváre .... proste ide do útoku ešte, keď mu niečo poviem, namiesto toho aby sa zamyslela a niečo zmenil ...

autor
29. jan 2024

@mk1111111111 presne asi vystihnute, k druhym sa správa slusne, nevie, čo može a nemoze .... ale pri mne hrozne, ja sa citim naozaj uplne nanič, že vlastne ani doma už nemozem nic urobit, lebo všetko je zle ....

veronicka88
29. jan 2024

Tak nemáš o čom. Pokiaľ neakceptuje slušne alebo rázne ako chces s ním inak dielskitovat?to nemá vyznam

autor
29. jan 2024

@veronicka88 ja sa bojím, že mi bude chcieť siahnuť na dieťa

yoxinka
29. jan 2024

Píšeš, že sa bojíš, že ti siahne na dieťa. Odpovedz si na tieto otázky. Koľko času trávi s dieťaťom? Vie sa o dieťa postarať? Dokázal by riešiť prácu a dieťa? Lebo ono, reči sú jedna vec, ale keby pripde na realitu, chlap by nevedel, ani kde má decko veci v skrini. Zvlášt takí mačovia, čo len sedia doma na riti a ženy lietajú okolo nich ako handry a robia totálbe všetko. Tvoj muž má v tebe totálnu istotu, neverí, že niečo reálne podnikneš (odchod) má zrejme matkou zničené sebavedomie a odkukal despotické správanie, plus, honí si na tebe ego. To, že sa ti smeje do ksichtu, je jasný dôkaz toho, že neverí, že by si čokoľvek urobila. Možno ho preberú rozvodové papiere na stole, možno to, že jedného dňa príde domov a ty budeš s dieťaťom preč, pokiaľ nejaká normálna komunikácia nefunguje.

autor
29. jan 2024

@yoxinka on sa vie čiastočne o dieťa postarať, ale on by sa spoliehal na svokru, on keby si ho vydupe, ona by sa starala, je už na dôchodku a to on počíta s tým, že má v nej istotu v tomto

yoxinka
29. jan 2024

A ty si nejaká neschopná matka? Máš nejaké problémy? Nestarala si sa o dieťa? Si drogovo závislá alebo alkoholička? Si nesvojprávna? Lebo zase, deti sa otcovi nedajú len preto, lebo on a jeha matka chce! Trošku sa nad tým celým zamysli s chladnou hlavou, prestaň si vytvárať scenáre a dumaj, čo reálne sa dá v tvojej situácii robiť.

katkami123
29. jan 2024

Ešte viac ta začne dupať čo si si to dovolila. Už sa nesmieš dať.

katkami123
29. jan 2024

Prečo si radšej o tom niečo nenaštuduješ?

autor
29. jan 2024

@yoxinka ja som normalna matka, mam vytužene dieta, ktore milujem nadovšetko, dala by som mu prvé a posledne, pracujem normalne, som VŠ vzdelaná .... len mam muža hajzla, ked sa stupne na jeho ego ....

yoxinka
29. jan 2024

Tak vidíš. Prestaň sa iracionálne strachovať, že ti chlap “siahne na dieťa”, upokoj sa, naštuduj si k tomu veci, prípadne si zabezpeč dôkazový materiál (ako na teba hučí, nahrávky, niečo). Poraď sa s právnikom nejakým, čo a ako a podnikni nejaké kroky.

katkami123
29. jan 2024

Áno… takto rozmýšľa narcis… na tvoje ego má výsostné právo stúpať, ale po jeho nemôžeš ani jemne, lebo začne byt pomstychtlivý hajzel. To sú ľudia, ktorí msju od malého decka vsugerované, ze sú viac ako oststní a tak sa majú právo správať k druhým akokoľvek hnusne a ostatní to majú rešpektovať.

derdia
29. jan 2024

Da sa tozmenit, nastavit, hranice. Povedz mu narovinu, ked sa tak sprava, povedz, ze to pocuvat nebudes. Moze sa stat, ze dostane pomyslenu facku, a ak mu na tebe zalezi tak sa preberie.

kankam
29. jan 2024

@kocurikpupcek stastie v tom ze muzovi predsa len zalezalo na vztahu a bol ochotny asoon casom reflektovat na to ze jeho spravanie je toxicke a je ochotny kontrolovat svoje spravanie . ...
U vacsiny su to povaha + hlboko zakorenene vzory spravania hraniciace s poruchami ...

mabenn
29. jan 2024

narcis=upir

adzy
29. jan 2024

To akokeby som napísala ja ...presne sa takto cítim aj ja manžel je doma už dva mesiace a ja trpím nenormalnou vyčerpanostou opuchnutymi očami a kruhmi a vyzerám poradne zničené ďakujem ze ste dali takýto príspevok a ze to mne nešibe a je to reálne...

drobcek83
Autor odpoveď zmazal
rutyruth
29. jan 2024

To máš môjho muža? 😆 V prvom rade sú to tvoje emócie čiže možnosti ktoré máš su: prijať, opustiť alebo zmenit. Ja som presne takto bloknuta ako ty. Ale ja z toho dôvodu ze viem ze si môžem pri nom dovolit oddýchnuť si. Ze prevezme chod a ja môžem chvíľu vypnúť. Jasne ze potom ho to štve ze on kmita to ja kmitam keď on nie je doma a nevidí co všetko urobím. Čiže šomre no ja som v kľude jednak preto ze viem koľko som toho urobila a jednak preto ze my máme dosť obrátené rodinné úlohy a chápem ze keď chlap robí niektoré ženské veci tak to nemusí zvládať. Včera som skoro padla na zadok keď mi povedal ze si zaplatil motivačný kurz lebo vie ze reaguje neprimerane a chcel by to zmeniť. Dúfam že to takto vydrží lebo posledných 5 rokov to bolo peklo. Snáď bude aj u vás lepšie. Treba veľa komunikovať a mat spoločný program aby ste obnovili to co bolo medzi vami na začiatku. Ak o to stojíte obaja...

kristinkakvetinka
29. jan 2024

Rob len nutné vec pri ňom a keď začne mudrovat tak to nechaj a povedz mu nech si to urobi sám keď to vie najlepšie. To je jedno čoho sa to týka, proste sa zober a hod preč. Ja by som sa obliekala a išla na kávu alebo si len tak pochodit po obchodoch .A nech pan dokonalý ukáže ako to vie on .Mne muž raz ofrflal ako som povysavala auto ,odvtedy som ho nikdy nevysavala ,nech si to robí sám.

katkaos
29. jan 2024

Ja som toto zazila pri jednej znamej, ktora sa na mna doslova nalepila. Stacilo mi byt s nou par minut a ja som bola extremne vycerpana akoby som rucne okopala hektar zahrady.
Naozaj som doslova nevladala ani rozpravat.

Drzim palce, nech sa cim skor zbavis “tejto zataze” 🙏🏻

lulupulu
29. jan 2024

@doriiis ty si už horšia ako "viesta", v každom jednom príspevku ty a tvoje: "načo si si ho brala" presne takto všetko komentovala donedávna ona. Pani dokonale obidve kokos :D