Je možné sa ochrániť pred obťažovaním ex partnerom?
Ahojte, mám 7 ročného syna s mojim ex s ktorým už niesom 5 rokov, odvtedy sa súdime, stále mi chce zobrať malého (ešte sa mu to nepodarilo) neustále sa mi vyhraza ako pôjde na súd zisťuje si o mne moje chúlostivé informácie bojím sa aj “vykakať” pretože on všetko zistí som z toho už na prášky a psychicky Ma depta, je na to nejaký paragraf?

Je to stalking
Tak o tomto by som sa pobavila s právničkou. Je dobre, že máš komunikáciu uloženú, toto je dobrý dôkaz, ako docieliť, že nebude mať šancu vziať ti dieťa. Veď on sa správa ako psychopat!!!
Manipulátor, narcista, alebo iná porucha osobnosti klastra B. Snaží sa ťa zastrašiť, alebo vydierať, jediná správna reakcia je žiadna reakcia, úplná ignorácia. Akákoľvek reakcia, či negatívna, či pozitívna, ho teší, lebo jeho cieľom je dostať od teba reakciu.
Proste ho len stručne informuj o stave dieťaťa, podľa toho ako to máte nastavené rozsudkom a na nič nereagovať. A môžeš podať trestné oznámenie za poškodzovanie dobrého mena, ak o tebe šíri nepravdy. Aj keby z toho nič nemal (ako je bežné na našom Slovensku), tak aspoň ho popreháňajú na výsluchy. Pokiaľ ohováranie ovplyvňuje tvoj život, urobila by som to.
Dobrá rada nad zlato...,to sa hovorí, ale medziľudské vzťahy sú zložité. Pokiaľ ide o dieťa mama je na prvom mieste. Otec má právo stretávať sa so svojim synom. Dieťa by nemalo byť v strede konfliktu medzi dvomi dospelými ľuďmi, 5 rokov je dosť dlhá doba na to, aby dosiahol nejaký konsenzus. Skúste sa obidvaja pozrieť na celú situáciu očami vášho syna.

@beloved mne bývalý vyčítal že proti nemu huckam syna, čo vôbec nebola pravda, o jeho otcovi som sa vyjadrovala pred hocikým úplne minimálne. Otcovi tvrdil že ho bijem , mne tvrdil že ho bije otec. Bývalý chodil za mojimi kamoškami vykusovat info o mne....a mnoho iného. Všetko to prestalo keď si našiel novú obeť. Po 4r sa rozišli a hádaj čo 😂😂😂, zas začal riešiť kraviny že syna učím aby môjho manzela volal "ocko" a podobne - tiež nič pravda . A odkedy má cca 2 roky novú obeť, zase je kľud.
Niekedy je ten chlap proste kkt. A nie vždy to žena zistí hneď...hlavne vo vzťahu naivka, ktorá žila celý život v zdravých a úprimných vzťahoch a manipulátor, narcis, alebo egoista, ktorý vyrastal v Tom že ho nikto nemá rád a každý ho chce oklamať a preto on musí byť ten vychcanejsi. ...