icon

Je muž po štyridsiatke starý na druhé dieťa?

3. jan 2026

Je muž po 40 starý na druhé dieťa?
Ako to bolo u vás?

Strana
z2
alison11
3. jan 2026

@anonym_autor Môj svokor mal 43 keď svokra rodila môjho švagra.prečo by mal byť chlap po 40tke starý na druhé či ďalšie dieťa chlapi sú dlhšie plodný než my ženy.Ak sa nato cíti a rodinne založený tak prečo nie?

anonym_f14d22
3. jan 2026

Ja hovorím, že áno. Môj manžel má 48 rokov, máme malú 4 ročnú dcéru a nevládze. Jednoducho to už nie je ono. A pritom bol vždy športovec. Len jednoducho vek neoklameš.

zuzkaa1991
3. jan 2026

@anonym_autor muzov kamarát si nevedel nájsť zenu a prve dieta ma po 40tke(neviem presne jeho vek 40-43) ved aj tak zena viac sa stara o dieta, vynosi, atd

anonym_f28e64
3. jan 2026
@anonym_f14d22

Ja hovorím, že áno. Môj manžel má 48 rokov, máme malú 4 ročnú dcéru a nevládze. Jednoducho to už nie je ono. A pritom bol vždy športovec. Len jednoducho vek neoklameš.

@anonym_autor nie, nie je, aj keď u nás to bolo o desať rokov skôr, ale každá rodina to má ináč. Ja som si chcela pôrody odkrútiť do 30 a okolo 50 už mať deti veľké samostatné a kľud. Ale nie každému sa to podarí.
@anonym_f14d22 čo preboha nevládze? Ak má nejaké zdravotné obmedzenia chápem, ináč nie. Môj má o vyše desať viac a vládze dva tri tréningy týždenne, okrem toho korčule, lyže, bike, plávanie, asi závisí od jeho životného štýlu

anonym_f14d22
3. jan 2026
@anonym_f28e64

@anonym_autor nie, nie je, aj keď u nás to bolo o desať rokov skôr, ale každá rodina to má ináč. Ja som si chcela pôrody odkrútiť do 30 a okolo 50 už mať deti veľké samostatné a kľud. Ale nie každému sa to podarí.
@anonym_f14d22 čo preboha nevládze? Ak má nejaké zdravotné obmedzenia chápem, ináč nie. Môj má o vyše desať viac a vládze dva tri tréningy týždenne, okrem toho korčule, lyže, bike, plávanie, asi závisí od jeho životného štýlu

@anonym_f28e64 je rád, keď príde domov a má svoj kľud. Áno, má zdravotné obmedzenie, a to vždy športoval, aj vrcholovo. A dnes malú ani nevládze zdvihnúť. A nie nemal úraz.

dori2
3. jan 2026

moj muz ma 46, mame 3rocnu a s nicim nie je problem 🙂 ja mam 38 a ked v noci niekedy treba- on je hore a rano fresh, narozdiel odomna 🙂

anonym_b6f5aa
3. jan 2026
@anonym_f14d22

@anonym_f28e64 je rád, keď príde domov a má svoj kľud. Áno, má zdravotné obmedzenie, a to vždy športoval, aj vrcholovo. A dnes malú ani nevládze zdvihnúť. A nie nemal úraz.

@anonym_f14d22 nevládze zdvihnúť dieťa?Niečo nie je v poriadku ake má zdr.obmedzenie jedine, že to s tým súvisí.Ale nie všetci dostali do vienka životnú energiu to je pravda.
@anonym_autor nie je starý

anonym_f28e64
3. jan 2026
@anonym_f14d22

@anonym_f14d22 ak má zdravotné problémy, že malú nedokáže ani zdvihnúť, tak to je iné. Ale to predsa nie je bežné v 48 rokoch. Aj môj má za sebou zopár operácií, ale zdravotné problémy nemá, Nemôžeš svojho muža uvádzať ako príklad, je mi ľúto, že má také obmedzenia, ale nie je to bežné v jeho veku. Môj otec v tých rokoch s nami chodil lyžovať, korčuľovať, v Tatrách na turistiku

anonym_fdfe89
3. jan 2026

My sme splodili druhe v den jeho 40tych narodenin. Ma aktualne 42, dieta ma rok a pol, cize je v stave, ze neustale beha a nema pud sebazachovy a manzel uplne v pohode stiha. Ale on sportuje a ma kondicku. Ved 40 rocny clovek vobec nie je stary.

anonym_f14d22
3. jan 2026
@anonym_fdfe89

My sme splodili druhe v den jeho 40tych narodenin. Ma aktualne 42, dieta ma rok a pol, cize je v stave, ze neustale beha a nema pud sebazachovy a manzel uplne v pohode stiha. Ale on sportuje a ma kondicku. Ved 40 rocny clovek vobec nie je stary.

@anonym_fdfe89 môj manžel má kondičku, je futbalista. Behal a skákal vždy, aj s loptou. Ale pozri... to sú veci, čo idú s vekom.

anonym_354ddf
3. jan 2026

@anonym_autor koľko rokov po 40ke?rok? 40r? tak áno. Brat mal všetky štyri deti po 40, a nesťažuje sa

anonym_783601
3. jan 2026

Nie je

tykat
3. jan 2026

@anonym_autor sestra mala prve dieta tesne pred 40tkou, dovtedy nebolo s kym a chvilu sa nedarilo. 40r chlap nerodi, dieta moze kludne splodit. Ako sa bude starat a ci bude vladat je druha vec.
Moj otec mal 50 ked sa mu narodilo 2 dieta. A za mna nie, uz fakt nevladal a plus choroby. Zomrel v jeho 19r. a uz roky predtym len prezival.

ivicatolic
3. jan 2026
@anonym_f14d22

@anonym_f14d22 😊👍

anonym_f28e64
3. jan 2026
@anonym_f14d22

@anonym_fdfe89 môj manžel má kondičku, je futbalista. Behal a skákal vždy, aj s loptou. Ale pozri... to sú veci, čo idú s vekom.

@anonym_f14d22 no môžu ísť s vekom, aj nemusia. V partii, s ktorou športujeme nemá nikto pod 40 rokov, niekoľko cez 60 a nikto nemá takéto problémy, tak, ako ich môže mať aj mladší muž, aj 25 ročný. Ale nie je bežné, aby mal 48 ročný muž takézdravotné problémy, aby nezdvihol 4 ročné dieťa. Veď to zvládol dedko, keď mal vyše 70.

anonym_f28e64
3. jan 2026
@ivicatolic

@anonym_f14d22 😊👍

@ivicatolic bavím sa tu na tebe, čiže nie len v témach o politike provokuješ? No nedá povedať, že by si sa nesnažila. Nuda je sviňa

sticker
ivik4
3. jan 2026

40tnik stary nieje
40tnik na dieta ano
Moj nazor 🙃
Vsak ale ked uz dieta ma,postara sa .Musi 💁🏻‍♀️

anonym_bf404f
3. jan 2026
@anonym_f14d22

@anonym_f14d22 ježiš netrep
40r chlap nevládze lebo vek? Tak potom v 50tke chystáte pohreb.

anna777115
3. jan 2026

Toto je velmi indivuduálne a neda sa to porovnavat. Vsetko zavisi od genetiky a od zdravotneho stavu. Je zbytocne rozpravať, ze vek je len cislo, ked u niekoho to plati a niekto s vekom vyfasuje všetky diagnozy sveta a obmedzenia.

mimi2018
3. jan 2026

@anonym_autor ved sa opýtaj jeho ci sa neciti byť starý na dieťa. Sama to ako chceš posúdiť.

anonym_f14d22
3. jan 2026
@anonym_bf404f

@anonym_f14d22 ježiš netrep
40r chlap nevládze lebo vek? Tak potom v 50tke chystáte pohreb.

@anonym_bf404f čo nemám trepať? Tak keď športovcovi odídu obe kolená vplyvom športu a je 3x do roka operovaný, plus má ešte problém s driekovou chrbticou, tak jasné, že nevládze. Ukáž mi futbalistu, čo má v poriadku kolená pls.

anonym_2051c6
3. jan 2026
@anonym_f14d22

@anonym_bf404f čo nemám trepať? Tak keď športovcovi odídu obe kolená vplyvom športu a je 3x do roka operovaný, plus má ešte problém s driekovou chrbticou, tak jasné, že nevládze. Ukáž mi futbalistu, čo má v poriadku kolená pls.

@anonym_f14d22
Tak taký futbalista aspoň rodinu zabezpečil, teda zrejme hral profesionálne, keď si tým zničil zdravie.

anonym_f14d22
3. jan 2026
@anonym_2051c6

@anonym_f14d22
Tak taký futbalista aspoň rodinu zabezpečil, teda zrejme hral profesionálne, keď si tým zničil zdravie.

@anonym_2051c6 ja nehovorím, že nemám zabezpečenú rodinu. Len hovorím, že v určitom veku .. si ten vek už nemôžeš odmyslieť. Môj otec ma mal v 40tich rokoch. Dnes už nie je medzi nami. Starala som sa najlepšie ako som vedela. A myslím si, že dievča v 20tich rokoch má žiť inak, ako sa starať o rodičov... toto má prísť v mojej 50tke.

anonym_d14d76
3. jan 2026

@anonym_autor Vôbec nie, u nás otec dieťaťa mal 45 pri jeho narodení. Švagrovi sa dieťa narodilo v 50-ke. Môjho otca mal jeho otec v 46-ke. Kdeže. 40-nik je v pohode na dieťa. Kľudne do 55-ky.

anonym_10529e
3. jan 2026

podla toho, co od neho ocakavas v suvislosti s vychovou a pomocou okolo dietata ...
starsi chlap ma urcite menej energie uz na male dieta

anonym_e644c7
3. jan 2026

Ja mam kolegu, co ma dve deti a zenil sa po 40-tke. Neviem presne ze kolko mal rokov (43-44), ale teraz ma myslim 47 a narodilo sa mu druhe dieta. On bol dlho sam, ma zenu od seba vyrazne mladsiu. Ci ma dost energie neviem, ale nedavno spominal, ze proste dve male deti su uz na neho prilis.

anonym_b6f5aa
3. jan 2026

Si ľudia čo sú zhumplovani už v 40tke.Kamarat nie športovec obe kolena operované, vyskocená platnička, v 50tke lieky na tlak.Lyzovat nie, lebo kolená, bicykel nie, lebo kolená, turistika 5 dní odpaleny.Jedine čo robí celoročne pláva v bazéne a otuzuje.Kazdy si nájde svoj spôsob ako sa venovať malým deťom tak budú hrať hry a naučí ich šach😆teraz navela po 50tke začal chodiť so synom do fitka, lebo mu lekár povedal, že potrebuje svalovú hmotu.Aj to je daň za roky v pracovni za PC.Kazdeho vek a lenivosť dobehne.nech na to každý okolo 35tky začne myslieť, lebo mi je zle ako sa všetci po určitom veku opúšťajú, ale od babiek a dedkovi čakajú nemozne

anonym_e8ad25
3. jan 2026

@anonym_autor moj muz ma 40 a ja 42 a cakame piate 😅

majlo1234
3. jan 2026
@anonym_b6f5aa

Si ľudia čo sú zhumplovani už v 40tke.Kamarat nie športovec obe kolena operované, vyskocená platnička, v 50tke lieky na tlak.Lyzovat nie, lebo kolená, bicykel nie, lebo kolená, turistika 5 dní odpaleny.Jedine čo robí celoročne pláva v bazéne a otuzuje.Kazdy si nájde svoj spôsob ako sa venovať malým deťom tak budú hrať hry a naučí ich šach😆teraz navela po 50tke začal chodiť so synom do fitka, lebo mu lekár povedal, že potrebuje svalovú hmotu.Aj to je daň za roky v pracovni za PC.Kazdeho vek a lenivosť dobehne.nech na to každý okolo 35tky začne myslieť, lebo mi je zle ako sa všetci po určitom veku opúšťajú, ale od babiek a dedkovi čakajú nemozne

@anonym_b6f5aa tak tak, moj muz bol strane urazeny, ked mu doktor povedal.´, ze by bolo na case naberat svalovu hmotu🤣on je jak trieska, taky slachovity, nie je moc sportovo zalozeny(ak nepovazujeme rybolov a hubarcebie za sport) a to si vybera dan.
My mame mladsiu 1,5 a starsieho 4 rocneho a on vravi, ze nevladze. Podla mna vladze dost, own sa mu nechcw

ivicatolic
3. jan 2026
@anonym_f28e64

@ivicatolic bavím sa tu na tebe, čiže nie len v témach o politike provokuješ? No nedá povedať, že by si sa nesnažila. Nuda je sviňa

@anonym_f28e64 dikes

Strana
z2