Je naozaj také ťažké mať dnes deti?
Mám najlepšiu kamarátku poznáme sa už dlllhe roky. Ona má tri deti, majú 4r, 8r a 10r. Je nespokojná strhana unavená nevyspata z deti. Keď sa stretneme dáva mi prednášky o tom aké to je hrozné mať deti že už 10r sa nevyspala neoddychla. Manžel jej pomáha aj čo sa týka detí robí s nimi úlohy, brava ich na výlety, doma navarí uprace no kamoška hovorí že jej to nestačí, lebo deti stále vymýšľajú nehrajú sa pekne potichu spolu. Stále ich napomína okrikuje a má z nich nervy. Hovorí že keby sa mala rozhodnúť ešte raz tak nechce žiadne deti lebo život s nimi je veľké trápenie. Hovorí že nemôže nikam ísť sama nemôže ani s prepáčením vysrať sa na záchode sama proste nonstop je s deťmi a nedáva to. Ledva čaká kedy budú dospelé a odsťahujú sa a ona bude mať kľud a pokoj od nich. Poslednú dobu zakaždým keď sa stretneme pustí to na mňa. Ja ju vypocujem a mám z toho zmiešané pocity.
To vážne je také ťažké mať v dnešnej dobe deti?
Ja ešte nemám, s manželom sa snažíme.
Neber ju až tak vážne je trvalo vyčerpaná co sa da pochopiť pri 3 detoch s malým vekovým rozdielom
Mat deti je úžasné. Takú lásku ti dajú ako nikto z ľudí. Držím palce 🩷
Už po dvoch mohla zistiť že to nezvláda a nie si robiť tretie
V tomto sa vôbec nedaj ovplyvniť a keď chcete s manželom snažte sa mať...niekedy je to síce náročné ale všetko sa dá zvládnuť...ja mám 12 ročného a 2,5 ročného...manžel mi pracuje dlhý , krátky týždeň tak si to vieš predstaviť...škola a malé dieťa a do toho domácnosť...ja popri MD ešte aj pracujem a žiaľ otec mi ochorel skoro zomrel takže áno bolo to náročné ale som tu a nikdy by som svoje dve deti nevymenila i keď je pravda že prvý syn o ňom som ani len nevedela že ho mám a naopak tento druhý synček mi dáva dosť zabrať a aj zle v noci spí doteraz ale všetko sa pekne dá....jedine je tvoja kamoška vyhorela a asi by si to aj sebou vymenila ...
Mam 3 male deti(1,3, a 4 roky). A je to miestami zahul, niekedy je ten treti nad nase sily. Ano, moji su extremne ukricani, citlivi, vecne nespokojni... Ale nelutujem, ze ich mam. Su to moje 3 lasky ❤️. Je to smutne, ze ta kamoska takto depta. Ved ty s manzelom uvidite, ze na kolko deti sa budete citit 🙂
nie, nie je. kamoska by si mala svoje traumy riesit u psychologa a nie u teba.
Veď to ma osem hodín spánku, šialene veľa. Proste je pohodlná..
Ja mám deti 6 , 1 mi zomrelo , dve deti mám z domu a 3 ešte doma. Nikdy som toto neriešila či je to ťažké alebo nie je ťažké , jednoducho som porodila a vychovávala, pracovala , podnikala . Deti mám rada , ale nie som typ ženy čo by ju naplňalo sa byť v domácnosti . Jednoducho deti niekedy musia počkať , vynájsť sa , zariadiť sa aby všetko fungovalo tak ako má . Navštevujú krúžky, šport ale nerozvážam , chodia samé MHD už od 7 rokov. Do školy chodia pešo cez 2 km za každého počasia. Dnes sme mali poslednú večeru v roku ja , muž a štyri deti . Syn navaril , dievčatá prestreli a po večeri upratali . My sme s mužom vyniesli vytriedený odpad a vyvenčili psov. Dá sa žiť aj bez toho aby deti boli stredom vesmíru a skákalo sa neustále okolo nich.
Pozri, unavená matka povie niekedy škaredé veci ktoré by nepovedala ale únava a denná rutina jej zatemnuje mozog. Ja mam 4 deti. Áno som unavená ale viem, že raz vyrastú a verím ze budu úspešní mladí ľudia. Nemenila by som to. Podľa mňa život bez deti by bol pre mňa horší. Jedine co ľutujem je ich otec ktorého som im vybrala.
S detmi to nie je vzdy jednoduche, pridu vselijake chvilky, vycerpanie, vyhorenie, stereotyp, ale zas na druhej strane je vdaka nim zivot zaujimavejsi, nie lahsi, ale pestrejsi, rychlejsi, zmysluplnejsi...Kamaratka potrebuje pomoc, prevalcovalo ju to.Mozno by stacilo ju viackrat vytiahnut na kavu, kina alebo si zacvicit a mozno by tych materskych "sraciek" na teba liala menej, lebo by bola vytrhnutá zo svojho "peklicka".
Veď stačí na začiatok jedno a uvidíš ako to budeš zvládať. A buď sa rozhodneš ďalšie nemať alebo sa ti to bude páčiť a budeš to chcieť zažívať dvakrát, trikrát, ..
Ona má pravdu...ale je to o uhle pohľadu. Všetko, čo ti povedala, je pravda, ale ty sa na to môžeš pozerať inými očami a mať napríklad len jedno dieťa a dať to ľavou zadnou, alebo si nechať ten komfort a nemať deti...No, ale ak sa snažíte, tak neviem....
@misslilac13 Práve, že jej ten mozog nezatemňuje, ale stojí nohami pevne na Zemi, že?
Ja by som sa s takou toxickou negativnou osobou ani nestretavala . To bude vecna stazovatelks. Ma muza co sa venuje pomaha vari atd . Nech ide k psychologovy sa vykecavat . Pises ze toto ti keca ked sa stretnete tak asi nie je pravda ze nikam nejde bez deti . Alebo Snad nema tieto dristy pred nimi ? Materstvo je ake si ho urobis . Ked mà zdrave deti nema pravo sa stazovat. Tie co maju chore alebo postihnute deti to maju milion x tazsie.,Poznam rodiny co maju 3-4 deti a uplne v pohode to zvladaju. Pre mna je mat dve deti uplne jednoduche. Chodim s nimi na 17km pesie tury v lete sme cele dni v jazere cestujeme po svete su moji partaci.Su mega zive neunavne tvory je s nimi kopec srandy. Su zeny ktore nemali byt matky tak nechapem preco si tych deti nasekali viac preco sa nestopli po prvom. Ty ju nemas preco lutovat a zabavat a tahat von ona nech sa da dokopi je dospela a deti nema zas tak malicke. Ty sa sustred na seba a stretavaj sa s kamoskami ktore su radi ze maju deti. Lebo uz mas z jej reci strach a obavy asi uplne zbytocne. To Len krkavcia mat dokaze povedat ze radsej by deti nemala . Tak nech sa rozvedie a necha ich otcovi. A moze byt free mat svoj klud . Nemam empatiu pre Taketo matky tie ich deti to citia ze nie su lubene ze vadia ze uz sa rataju roky kedy konecne vypadnu z domu . Ziadne dieta si toto nezasluzi.
Na jednej strane ju chápem,tri deti dajú zabrať,ale zaráža má,že ona čo ich má,radi kamoske aby ostala bez detí,veď každý to ináč zvláda,buď je preťažená,alebo nie je typ ženy na materstvo,ale to mala rozmýšľať po prvom,že stop.A vôbec to nemá dobrý vplyv na jej deti,že o nich premýšľa negatívne a kvázi nechcené sú pre nu.Myslienky majú silnú moc..Moja rada,v takýchto veľmi vážnych rozhodnutiach sa riaďte svojimi pocitmi a rozumom.
Mat deti je radost, ale aj obeta. Kamoska sa obetovala uz 3x, isto je to narocne a potrebuje sa vyzalovat. Tvoje rozhodnutie mat ci nemat deti je vsak len na tebe.
Moje deti, to je to najlepšie čo má v živote stretlo
Mat deti je uzasne.ak su zdravotne ci financne tazkosti, musi to byt narocne. Ak su zdrave a ma manzela, ktory jej pomaha a nie su ani v nudzi, tak je mozno pretazena. Mozno by jej pomohlo ist si zacvicit, vypnut na kave ci obcas si spravit program len s manzelom, ak ma rodicov alebo svokrovcov, ktori by pomohli.
Je normálne chcieť deti, poznám však aj také, ktoré deti nechcú. Keď sa Vám to s manželom podarí, až potom môžeš zhodnotiť, aké to je. Ale ak sa Vám s manželom nepodarí dieťa počať, radím Ti, nezúfaj a neupínaj sa na to. Krásny manželský vzťah môžete mať aj bez detí. Moja sestra s manželom tiez veľmi chceli deti, no bohužiaľ, nepodarilo sa. Dnes sú spolu 20 rokov a keďže si stále veľmi dobre rozumejú a zrejme si v hlavách nastavili, že dokážu byt spolu šťastní aj bez deti, tak im naozaj môže veľa párov len závidieť. Vieš, nie každý si totiž uvedomuje, že deti nie sú zárukou šťastného vzťahu. Poznám páry, ktorým keď deti dospejú a poberú sa vlastnou cestou, manželstvo skrachuje, pretože sa venovali iba deťom, nie sebe navzájom a vlastne potom zistili, že ich už nič nespája, že nevedia jeden s druhým fungovať...
No my sme s manželom rozhodnutý že deti chceme aj sa snažíme a ideme riešiť IVF.
Kamarátka má chvalabohu zdravé deti len sú ako to povedať akčné a moc vymýšľajú. Chodíme spolu von aj s jej deťmi aj chodím k nim domov a hrám sa s nimi.
Mne sa zdá že deťom treba venovať sa hlavne čas a hrať sa s nimi alebo robiť s nimi niečo príklad variť piecť alebo vyrábať niečo ale hlavne spolu. A toto ona s nimi nerobí ona chce mať kľud od nich a len kričí nech jej dajú pokoj.
Nechcem nikoho súdiť a ešte nemám skúsenosti ale povedala som jej svoj názor neraz a vždy sa na to ofucala že veď uvidím ak budem mať vlastné že ona ma varovala.
@mandarinka555 nerozumiem tvojmu komentaru
Mala som deti ako.mlada a ešte som v 24 rokoch ovdovela,nikdy som nemala pocit,že nic nestíham a aj som sa vyspala,v 41 rokoch som porodila tretie dieťa, takže ako sa hovorí deti vychovavam celý život.Nemenila by som,
@misslilac13 Nie každý chce mať deti....sú ženy, čo sa netešia tomu "uzlíku šťastia" 😝 Alebo sa aj tešia na to krásne a voňavé bábo a potom PRÁSK! Príde tvrdá realita, akoby si dostala betónovým pilierom po papuli...Sú dni, keď len plačeš....sú dni, keď chceš skočiť pod vlak a sú aj dni, keď to chlap nedáva a uteká k inej sukni....Chápeme sa? Čítam to tu denne!!!!!!
@mandarinka555 taky je život a keď chlap ujde k inej, no nech ide hlavne nech platí na deti
Nie, nie je to take tazke mat deti.. niekto to preziva ako tvoja kamoska, iny nie. Niekto nevladze sa ani prezliect popri dietati, iny stihne vsetko.. proste ako si kto spravi, tak ma... vidis, ze ma pomoc kamoska a aj tak je nervna. Podla mna pri nej pojde o iny problem, ona toho za tie roky ma dost.. ma tri deti, jedno po druhom. Potrebovala by odreagovat a robit ine veci. Vypadnut z rutiny. K tomuto popri praci nepridava do poody ani to, ze je v dnesnej dobe NUTNE deeti vlacit po xy kruzkoch a lietat ako s nasolenym zadkom cele dni. A nevedia si spravit pohodu doma ludia. Kamoske s deti nepritrafili len tak, cize urcite ich aj ona chcela.. a teraz naozja to nedava = lebo je to kolotoc.
Naozaj je to ale o tom = ako si spravis, tak mas. Ak sa rozhodnes ze tvoje dieta medzi prvým az 6. rokom musi absolvovat vsetky mozne aj nemozne kruzky, ze musis po kazdej skolke/skole byt este animator a sofer, taxikar, obsulha az do 15rokov.. tak to tak bude :D Este k tomu, v ziadnom pripade deti nedat babke, dedkovi a nepustit nikam. Pisem vseobecne, nepisem teraz o tvoej kamoske samozrejme.
A inak, ja co vidim okolo seba, tak vymyslave akcne deti maju v mojom okoli ludia co to s pozornostou prehanaju = tie deti ani prdnut si bez pozornosti nemozu od narodenia, a tym padom, samozrejme sa nevedia ani prehrat nikdy same. Robia cirkusy, neustale behaju okolo mamy, otca.. a casto (to zase nie vsetky) nemaju ani hranice, nevedia si po sebe spratat veci atd.
4r,8r,10r vážne a ona nemôže spať. Sú v takom veku, že spia celú noc a deti v takomto veku uz vedia pochopiť co je správne a čo nie keď matka upozorní dieťa. Tak nech povie, že ona ako matka je neschopná. Nehovorím, že detičky sú malé ročne, dvoj po sebe ale nie také veľké nech sa nedá vysmiať
Ja mám 3,8,a 11 roční h chalanov. Muž mi pomáha respektíve nie, podieľa sa na výchove, upratovaní. Väčšinou brava deti on do škôlky, školy... Chodíme spávať okolo pol noci a o šiestej vstávame. Nič nestíhame(mame barak v prerabke) , sme utahani ako kone,aj sa občas postazujeme ale že by sme ľutovali, že ich máme to nie. Milujeme ich. Bolo to naše rozhodnutie ich mat. Tam bude iný problém. Není lenivá ? Ak chceš dieťa máj ho. Ona je naozaj zlý príklad. z nej si vzor neber 😉starší chalani sa už veľa krát postarajú o seba sami a dokonca sa aj po hrajú s malym aby sme mohli vypiť kávu. Deti sú radosť a pri jednom dieťati stíhaš hromadu veci a tú radosť z dieťaťa ničím nenahradis☺️ a ako krásne voňajú bábätká a keď sa to malé čudo na teba usmeje ten pocit je na nezaplatenie. Nič krajšie ako byť mamou na svete neexistuje ☺️💗

@tatisna ona nema tak male deti ma ich vsetky v skole skolke chodi do prace ziadna izolacia na materskej. Jednoducho ma viac deti nez zvlada a je vyhoreta nevazi si co mà . Aj take matky su.