icon

Je náš vzťah odsúdený na neúspech?

2. nov 2025

Stretávala som sa dva týždne s jedným chalanom. Dozvedel sa o mne od spoločných kamaratov, on ma oslovil, navrhoval stretnutia atď. Po dvoch týždňoch sme spolu išli na výlet, padli nejaké pusy, držanie za ruku a tak. Povedal, že ma vidí viac ako kamarátku ale chce tomu nechať ešte čas lebo sa poznáme krátko. Vraj nemal šťastie na dlhé vážne vzťahy ale chcel by taký mať, preto sa musíme lepšie spoznať ešte. O dva dni sme sa pohadali na hlúposti, išiel na chatu a mal tam niečo s inou. Ako to brať? Ako len nejaký úlet z trucu? Stretli sme sa a ospravedlnili navzájom, ale neviem ako to brať celé, naozaj mi vyznáva lásku a o dva dni keď sa opije inej? Myslíte že sa len boji záväzku? Je tam nádej ešte na vzťah? Tiež mi vrta v hlave, prečo za mnou prišiel a narovinu sa mi so sklonenou hlavou k tomu "priznal" keď sme oficiálne neboli spolu ami. Čo si o tom prosím myslíte .... Máme 20. Áno viem že sme mladí, chcem len pocut názory iných nezaujatých ľudí. Ďakujem pekne

anonym_2e1d0a
2. nov 2025

@anonym_autor myslim, ze tak ako to aj povedal. On skusa prvykrat v zivote nejake vztahy. Ked je pohadany a neberie to este ako vazny vztah, tak skusa aj s inou.

Otazka je, co by si si priala ty. Ak chces vazny monogamny vztah, tak mu povedz, ze to presne chces. Ak to on nevie, nie je pripraveny, chce po kazdej hadke skusat s inymi babami, tak nestoji za to. Mozno o 10 rokov vyrastie.

autor
2. nov 2025

On mi povedal že doteraz vážny vzťah nemal, len také no... Ale že je to teraz so mnou iné, že sa obáva trochu ako to zvládne atď. Že chce to čas. Potom sa naozaj zaujímal ten čas vyhľadával a snažil sa zblížiť. A zrazu takáto otočka. Neviem či to brať ako nejaký šmyk zo strachu alebo prečo to mohol urobiť. Naozaj som ho až nespoznavala. Ja určite chcem buď vážny vzťah alebo nič. Niesom na také kamarátstva s výhodami, preto neviem čo robiť. Veľmi sa narušila dôvera ale vidím že ho to mrzí píše mi každý deň od vtedy a tak...

iivancova
2. nov 2025

Choď ďalej dievča, toto je zúfalec. Si viac kamoška, ale vyznáva ti lásku, nie je pripravený na vážny vzťah, muchluje sa a ešte sa prizná… ja neviem čo je horšie 😀 ak hľadáš niekoho vekovo podobného, smelo do toho. Ak hľadáš normálneho trocha vyzretejšieho chlap(c)a, hľadaj ďalej. Ale teda ste mladí, možno to k tomu patrí, ja si to už nepamätám 🤷🏻‍♀️

deedol
3. nov 2025

nechcelo by sa mi po dvoch tyzdnoch riesit vo vztahu-nevztahu taketo dramy. svet je plny muzov, hladala by som dalej 🙂

barka1
3. nov 2025
@anonym_autor

On mi povedal že doteraz vážny vzťah nemal, len také no... Ale že je to teraz so mnou iné, že sa obáva trochu ako to zvládne atď. Že chce to čas. Potom sa naozaj zaujímal ten čas vyhľadával a snažil sa zblížiť. A zrazu takáto otočka. Neviem či to brať ako nejaký šmyk zo strachu alebo prečo to mohol urobiť. Naozaj som ho až nespoznavala. Ja určite chcem buď vážny vzťah alebo nič. Niesom na také kamarátstva s výhodami, preto neviem čo robiť. Veľmi sa narušila dôvera ale vidím že ho to mrzí píše mi každý deň od vtedy a tak...

@anonym_autor prečo to urobil? Pretoze má 20, nie je na vážny vztah pripraveny. Nic viac by som v tom nehladala. Netrap sa preňho. Máš len 20. Skusaj dalej.

anonym_488389
3. nov 2025

@anonym_autor vidi ta viac ako kamarátku, potom ma niečo s inou (čo vlastne s nou mal?). Podľa mna ta ma len dočasne (mozno sa mu na tebe páčia niektoré vlastnosti, “niečo”), kým nenájde nejakú, ku ktorej bude cítiť niečo viac alebo kým sa nepohadate.
Na začiatku vzťahu by som bola z partnera hotová a nie tomu dávala šance. Tomuto sa poďakuj za ospravedlnenie a hľadaj si takého partnera, ktorý ta bude chcieť - nie mozno chcieť.

anonym_7429af
3. nov 2025

De fscto ta podviedol po 2 tyzdnoch znamosti, co viac potrebujes vediet?

anonym_f74527
3. nov 2025

Penetracia je zaklad.. ako povedal minuly tyzden maliar co mi maloval byt.. Aplikujes penetraciu tak to drzi, neaplikujes tak to odpadne. To iste aj v tomto prpade, Neprislo k penetracii tak aj ked to vyzeralo dobre odpadlo.

huxy
3. nov 2025

Ty stojíš o človeka, ktorý to skúša na viacero strán? Si ešte mladučká, ale nestrácaj čas s takýmto typom chlapca.

vilma7
3. nov 2025

Chlapec má 20 a chove si užívať život. Tak by som to chápala...A určite podla mna nechce vážny vzťah.

really8
3. nov 2025

Toto su take strasne dristy...ze obava sa ako to zvladne..20 nemam uz davno ale takto laska nevyzera ani dobry vztah nezacina.

moonlight1210
3. nov 2025

Hovori ti to rovno, i ked kadejako obalenymi slovami: chcem skusat, chcem uzivat, chcem hladat, nechcem sa este viazat. Ale ak si ochotna, mozeme spolu spavat, preco nie.

Urobi iba to, co ty dovolis.

Keby si mu po tom priznanni polozila ruku na plece a priatelsky povedala, ze ho chapes a prajes mu vsetko dobre v tom skusani a dala cau, zrazu by mal pocit, ze si ta jedina a prava. A on debil, ze ta pustil.

Lebo zatial ho pritahuje vsetko nedostupne. A vsetko dostupne a pristupne je len skusanie a pouzivanie.

On musi este dozriet.
A je na tebe, ci ho chces na tej ceste dozrievania sprevadzat a robit pozadie jeho zazitkom. A cakat, ci si nakoniec neuvedomi, aka si vzacna, ze si pri nom vytrvala. Konecne ta oceni.
Lebo casto, ked ten moment pride, zistis, ze si tiez isla na vlne nedosiahnutelneho, a ked ho konecne mozes uz mat, tak za to ani nestal.

Plus vytvaras vo vasom vztahu teraz precedensy. To si uvedom.
Ak sa poskriepite, on utecie hned sa bavit s inou (pripadne sa s nou vyspat), a potom mu bude stacit sa vratit s ospravedlnenim, a ty to prijmes (lebo si to ospravedlnis, ze sa iba hlada - kedze je to pre teba prijatelnejsia verzia, nez sa ho vzdat uplne, lebo si do neho zalubena), tak vytvaras vzorec, ako budete fungovat.

Kludne onedlho pri dalsej hadke ti miesto ospravedlnenia moze povedat, ze co si cakala, ked si sa pohadala. Samozrejme, ze ide za inou. Lebo ty si taka a onaka. Vsetko len tvoja vina, ze on siel za inou.
A ty nemozes muknut - lebo ved na zaciatku si presne tento precedens odsuhlasila. Ked si miesto dosledkov hladala jeho ospravedlnenie a chcela ho velmi chapat.
Dokonca si sa citila poctena, ze sa prisiel priznat sam od seba.
Ale tuto chybu (snahu o chapanie neprijatelneho spravania a ospravedlnovanie) urobilo kopec dievcat na zaciatku, ked boli zalubene. Lebo stratit toho chalana bola pre ne horsia predstava, ako odpustit neuctu voci nej. Nez sa naucili vymedzit si hranice reapektu voci sebe.

cyneric
3. nov 2025

Ako prvé by som oponovala ospravedlneniu že vek značí emočnú zrelosť - ak je niekto sprostý, je irelevantné či má 20, 30 alebo 45. To že vážny vzťah “ešte nemal” je taktiež chabé ospravedlnenie. Si dospelá žena a on je dospelý chlap, ak nevie udržať dvoje pudy na uzde a rozhodnúť sa či chce byť s jednou alebo druhou tak to nie je osoba ktorá stojí o tvoj (alebo hocikoho iného) čas. Vždy budú ďalší, krajší, mladší/starší, mudrejší a najmä emočne viac stabilný muži okolo nás… tak prečo riešiť tohto.

majus2323
3. nov 2025

@anonym_autor padli pusy držanie za ruku a zrazu kamoška? No nazdar chlapče, dovidenia 😶‍🌫️

tim23
3. nov 2025

Ja mám 32 a keby toto urobil môj potencionálny partner tak by ma už nikdy nevidel. Nie to ešte v tvojom veku, veď máš 20 načo ti je takýto chlapec? Užívaj si život, kamarátky a vzťah len s niekým, s kým si budeš istá že ho mať chceš. Nie toto.

zuzanita1609
3. nov 2025

Ked ti povedal,že nemal vážnejšie vzťahy,len také "no",ja by som to pochopila len tak "no",že chce kamarátku len na sex,ale nechce riešiť to všetko,čo je v normálnom vzťahu 😏. Ak nie si nastavená na túto jeho vlnu,s ním riešiť niečo také,ako spoločnú budúcnosť, nemá zmysel.

sense
3. nov 2025

@anonym_autor myslím si o Tom to že by som nad nejakým vzťahom nerozmýšľala, vek ani alkohol nie je ospravedlnenie. Pretože rozdiely v názoroch sa neriešia alkohol a následným sexom s iným. Si sa ho mohla spýtať či by to bolo pre neho v poriadku keby je to v opačnom garde

anonym_c36634
3. nov 2025

@anonym_autor mlady by nemalo znamenať naivný a hlúpy. Ja sa pamätám, že keď som mala 20, nikomu som nedovolila, aby mi skákal po hlave. Mám predsa svoju hrdosť. Má záujem, tak ma. A nevraví mi veci, ako, že budeme kamaráti. Keď nie je pripravený, tak do nového vzťahu vôbec nejde. A také to hranie na 2, či 3 strany, to je detinské a plus ten alkohol do toho. Ach dievčatá, to máte tu látku na mužov fakt nastavenú takto nízko?

arianna25
3. nov 2025

Podľa mňa je to bajkar. Vrzne si tu, vrzne si tam, nikde nič vážne a bude len rozprávať somariny aby ho dievčatá ľutovali.

danica2711
3. nov 2025

@anonym_autor moja, pár pús a držanie za ruku nie je vzťah. Reči 20-ročného chalana o vážnom vzťahu sú tlačením kalerábov do hlavy, na ktoré vzápätí zabudol, tak to u takých mladých a nevybúrených chodí. Ty máš tiež 20, nerieš vážny vzťah a ak už musíš, tak s niekým starším a zrelším, s týmto určite nie

mircalla
3. nov 2025

@anonym_autor Pockaj - vyznava ti lasku, berie ta ako kamaratku, nasledne ma daco s inou? Trosku si protirecis....Takze ano, je to obsudene na zanik a sam nevie, co chce, ale suhlasim - bajkar. Hlavne mu nevlez do postele a ukonci stretavanie

anonym_2e1d0a
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chce to ukazat poriadnu sebauctu. ak bude robit otocky a zahravat sa, tak ty na take nemas cas, prilis si sama seba vazis a basta fidli. Musi sa on snazit a vazit si ta tiez. ked nechce, nech ide dokelu.

dvoncb
3. nov 2025

Na toto ťažko odpovedať ,proste ste deti este

domkakvet
3. nov 2025

@anonym_autor vyber si lepsieho.

lentakyterapeut
4. nov 2025

V tomto veku chlapci o vztahoch neuvazuju. Ak ano je ich sakra malo. Ziadne viaxanie sa len si uzivat ano pokial dojde az na sex moze potiahnut vztah, ale od pusiniek si nikto este vztah nepredstavuje. Mozno si urobila maly krok spat a nesla dalej hned a to je pre niektorych strata casu. To na chate je presne to co pisem prilezitost ide do nej.

anonym_4288ac
5. nov 2025

@anonym_autor Autorka tento chlapec nie je zrelý na vzťah, ako už bolo napísané - chce si užívať. Hádka po dvoch dňoch, teátro a hneď niečo na truc, treba ti to? Váž si samú seba.

Niektorí sa tu vyjadrili, že v tomto veku chcú chlapci iba jedno, že si chcú užívať a bla bla. Mám 20 ročného syna, má svoju prvú priateľku 11 mesiacov, od začiatku vedel, aj keď jeho spolužiaci presne takéto vzťahy riešili dookola celú strednú školu, že on to nechce prežívať a že má záujem o seriózny vzťah s rozumným dievčaťom, nikdy sa nepúšťal do žiadnych krátkodobých vzťahov- nevzťahov, trvajúcich jeden víkend alebo dva týždne sprevádzaných hádkami, či trucovaním a podobne. Takže existujú aj normálni chalani - len treba počkať na toho správneho. Zároveň si musíš aj ty ujasniť, čo od vzťahu očakávaš, či ťa baví takéto handrkovanie ako z telenovely alebo naozaj hľadáš vážny vzťah. Syn s priateľkou za 11 mesiacov nemali žiadnu významnú ani nevýznamnú hádku, občas nervozita bola- maturity, učenie, následne obaja vysoká škola, ale nikdy nie takto, že by jeden z nich trucoval a utiekal sa k inému, od začiatku obaja vedeli, že chcú byť spolu a podľa toho sa obaja správajú.

iv007
5. nov 2025

Nevyzrety jedinec hladajuci sam seba, teba ma ako zalohu kym sa nevyskytne cosi vyhovujucejsie. Maj svoju hrdost, ja by som sa s takym hnupom ani nekamosila. Vazim si svoj cas aj nervy.

autor
9. nov 2025
@anonym_4288ac

@anonym_autor Autorka tento chlapec nie je zrelý na vzťah, ako už bolo napísané - chce si užívať. Hádka po dvoch dňoch, teátro a hneď niečo na truc, treba ti to? Váž si samú seba.

Niektorí sa tu vyjadrili, že v tomto veku chcú chlapci iba jedno, že si chcú užívať a bla bla. Mám 20 ročného syna, má svoju prvú priateľku 11 mesiacov, od začiatku vedel, aj keď jeho spolužiaci presne takéto vzťahy riešili dookola celú strednú školu, že on to nechce prežívať a že má záujem o seriózny vzťah s rozumným dievčaťom, nikdy sa nepúšťal do žiadnych krátkodobých vzťahov- nevzťahov, trvajúcich jeden víkend alebo dva týždne sprevádzaných hádkami, či trucovaním a podobne. Takže existujú aj normálni chalani - len treba počkať na toho správneho. Zároveň si musíš aj ty ujasniť, čo od vzťahu očakávaš, či ťa baví takéto handrkovanie ako z telenovely alebo naozaj hľadáš vážny vzťah. Syn s priateľkou za 11 mesiacov nemali žiadnu významnú ani nevýznamnú hádku, občas nervozita bola- maturity, učenie, následne obaja vysoká škola, ale nikdy nie takto, že by jeden z nich trucoval a utiekal sa k inému, od začiatku obaja vedeli, že chcú byť spolu a podľa toho sa obaja správajú.

@anonym_4288ac ďakujem pekne za názor