Je návrh na sobáš od ženy nesprávny?
Ahojte je blbé že som dala priateľovi návrh na sobáš? Máme spolu syna žijeme spolu už dva roky, a zatiaľ sa nemal k tomu aby ma požiadal o ruku aj keď o tom rozprával. Tak som sa ho spýtala či by sme sa v máji - septembri nezobrali, povedal že môžeme ale teraz mi je trápne že ho do niečoho tlačím.
Už to neodvolávaj, však súhlasil. Máte spolu dieťa, mne by sa nepáčilo mať dieťa s frajerom. Aj keď viem, že mnoho ľudí to tak má a nevadí im to aaj im to funguje.
Ja som pracovala na turnusy v zahraničí a môj chlap držal doma celú domácnosť a chodil tiež do roboty a sama som mu povedala, že by sme sa mali zobrať. Že ak by sa mi niečo stalo, on z tých pekných peňazí nedostane nič😬..ale to som len tak povedala a za pár mesiacov ma požiadal o ruku aj s prsteňom a za polroka bol sobáš. Mne to trápne nebolo, mali sme sa radi a bavili sme sa o svadbe od začiatku.
Blbe je to, ze to este do teraz nespravil on a ty musis vediet ako sa pri tom tvaril.
Ja by som to urobila ešte pred pôrodom. A nie, nemá ti byť čo blbé, to skôr jemu by malo. Normálne vyber termín (daj si dva), opýtaj sa, či je s tým termínom ok a ak áno, začni riešiť. Ak nebude, daj mu druhý termín, ak by nebol ok ani s tým, povedz, že nech si pozrie kalendár a večer ti dá termín, ktorý mu vyhovuje. Hlavne necúvni. Ak už si to urobila, rieš to. Ak cúvneš, nikdy si ťa nezoberie. On to nie je schopný urobiť a ak uvidí, že si cukla, tak ani nebude mať dôvod.
A čo je na tom blbe , chod na úrad spýtaj sa na termín ,povedz priateľovi a je
Za mňa v poriadku👍 Gratulujem a dotiahnite to už spoločne 🙂 Na tvojom mieste by som ešte zaistila termín, s ktorým by samozrejme aj on súhlasil a všetko ostatné už by som riešila spolu s ním, na pohodu😉
Blbé je to, že to nespravil on, ja by som sa cítila trošku trápne, toto ma robiť chlap, to ako tá relácia co išla teraz v telke, že žena zorganizuje svadbu a chlap iba príde a dozvie sa to ten deň, boze mne bolo trápne za toho chlapca to jeho nadšenie a znechutenie bolo jasné strašná potupa tam vieme kto má gule
Tiež som toho názoru, že je blbé len že s tým neprišiel on. Nie každý je na romantické požiadanie ale normálne sa opýtať kedy bude svadba je okej. Už necuvni ak to naozaj chceš lebo sa nedočkáš.
@zuzubb007 aj mne to vadí, len nechcem sním len žiť ako dvaja cudzí ľudia máme spolu syna sme rodina a ja nejsom na tento vzťah na divoko už. Len som stále čakala či ma požiada keď o tom hovoril, ale nič z toho takže som sa už spýtala rovno na sobáš
Odpoveď MÔŽEME je v zmysle : zalepil ti ústa na chvíľu, ale ak sa nemá k činu, tak nechce, keby chcel už to dávno urobí
@marcellka32 tiež mi to tak príde, len nechcem byť paranoidna
@zuzubb007 tá show je podľa mňa odveci, chlap ani netuší čo sa deje a vlastne akosi musí, skúsil by povedať nie 🙂
On odpovedal len že môžeme ? Nič iné?
Ale prosim ta , nebuď paranoidna
Kamarátka takto otehotnela s dlllhoročným partnerom. Nekašlala sa s ničím, povedala že s bruchom a poslíčkami sa vydávať nebude. Naslepo pretočili kalendár bumbác svadba za štyri mesiace a bolo. Keď mi to rozprávala tak mi ani na um nezišlo, že by to bolo trápne. Však súhlasili obaja, tak ako aj u vás. Nerieš a vybavuj svadbu.
Ja som tiez nebola poziadana o ruku. Ani nestojim o taku romantiku. Pride mi to ako keby udel zeny bol tisko cakat v kute a dufat, ze chlap sa nad nou zmiluje… my sme sa na svadbe dohodli, ked uz sme to spolu par rokov tahali. A som s tym v pohode. Ale zas… ja sa za seba rada rozhodujem sama. Niekto to tak mozno nema.
Uz davno ste mali byt svoji. Prwdpokladam, ze tento nemastny-neslany frajer ma dieta s jeho priezviskom a plny servis.
Pekne krasne si mu predostrela ako sa veci maju. Chces byt rodina. Nemusite robit velku svadbu, staci na urade z lasky
@mane01 nečakala som v kúte a ani sa manžel nadomnou nezmiloval....urobil to sám a preto, že chcel, tam je ten rozdiel
@marcellka32 A čo mal povedať? "Hurá, to je skvelý nápad!"? Odpoveď "Môžeme" je úplne v pohode. Keby nechcel, začne sa vykrúcať.
Autorka, nerieš. Navrhla si, on súhlasil. Začnite vybavovať. Veľa šťastia.
@h2 odpoveď MÔŽEME je pre mňa nedostatocna, ale ok .ano, mohol povedať super napad, ale prečo to nenapadlo jeho????.píšem, keby chcel už dávno to urobí, ale tak autorka si ho pozná najlepšie
Odpoveď :môžme....je taka, aspoň bude zas chvíľu kľud... Za mňa ak ti bol sobáš dôležitý,malo byť dieťa až potom. A keď už sa pritrafilo neplánovane dať meno po sebe a nie chlapovi....
Teraz by som mu povedala že je teda najvyšší čas určiť presný dátum a vyplniť papiere a hneď uvidíš reakciu.
ak povedal "môžme" tak to mi príde tak "no dobre ak inak nedáš ty otrava "...
ja by som muža o sobáš nežiadala...
@marcellka32 Vieš, to, že teba tvoj manžel požiadal sám od seba, v ten správny čas, je super. Ale tak to nemá každý. A autorka ho nepožiadala o ruku, že by kľačala a žiadala. Opýtala sa ho, či by sa nezobrali v tom a tom termíne. Odpoveď je úplne v poriadku podľa mňa. Keby nechcel, má kopu iných vyhýbavých odpovedí na výber.
@sense
@deti95060810 Baby, prečo jej to robíte? Napísala sem, lebo je neistá. Zhoršujete to!
@h2 ako píšem, nevieme čo myslel jej partner tým slovom môžeme...možno myslel začnem riešiť, možno myslel odkladám to na neurčito
Ja tiež nechápem čo by mal odpovedať
@marcellka32 Podľa mňa, ak niekto povie, že môžeme, znamená to, že môžeme. 🤷♀️😁

Vôbec to nie je blbé, to sú len obyčajné predsudky 😀 Nikde nie je napísané, že žiadať musí výhradne muž. Proste to tak cítiš, nič na tom nie je. 😉 Ale ľahko sa mi hovorí, ja by som to asi nespravila 😀