Je normálne ak 32-ročná žena pije denne víno?
Je podla vas normalne ze priatelka stiahne takmer kazdy vecer na posedenie flasu vina? Ja nepijem takmer vobec kedze v rodine sme mali alkoholikov aj umrtie na cirhozu pecene sposobenu alkoholom. Ked jej na to nieco poviem tak len so smiechom mavne rukou ze prehanam a som trapny a ona vie co robi a neprehana to, lebo ona je z vinarskej rodiny a oni vedia pit zodpovedne. Planujeme dieta ale ja zacinam mat pochybnosti lebo mam pocit ze toto nedopadne dobre, alkacku nechcem mat na krku, nehovoriac o tom ze popravde neverim ze to vino nebude pit aj pocas tehotenstva. Ma toto vobec zmysel udrzovat?
Alkacka ….dobry vyber, nebudeš sa veru nudit ak s ňou zostanes
@anonym_autor alkoholička. určite bež od nej preč.
Vino kazdy vecer?!🤢🤮Fuj, zle mi je len z tej predstavy. Ja by som si dvakrat rozmyslela, ci s nou chcem dalej riesit buducnost.
Ze vinarka 🤣🤣🤣aj ja aom a ked mam sezonu tak mam flasu, ale na tyzden 🤣 by som isla o dom dalej
@anonym_autor tak toto vôbec normálne nie je a treba ísť od nej, ak teda nechceš mať alkoholičku na krku. A tehotenstvom sa nič nezmení, keď to takto praktizuje už dlhodobejšie
@anonym_autor Kazdy vecer na posedenie flasa vina je zodpovedne pitie? Uff, noooo ten alkohol robi teda divy v mozgu, ze toto dokaze tvrdit🤣😂 Ty nieze dieta planuj, ale skor utek od nej🙆♀️ Dieta planuj len vo svojich predstavach, ze raz ked najdes tu pravu, zalozis aj rodinu...
@anonym_autor fuj, vies ako vyzeraju vekom alkoholicky? Toto nrchces.
a to ked vypije fľašu vína, ešte si schopný jej dať pusu? Alebo dačo viac?
Po 1. tyzdni co by toto robila by som to s nou ukončila
ja si dam 2 pohare zriedene s colou a uz citim ze mam dost ..po flasi by som tancovala na stole .. flasa denne je vela .. mozno tak tyzdenne - poharik k obedu by sa dalo prekusnut ale aj to je dost
Byvame vo vychytenej vinárskej oblasti, vinár je tu snáď každý a víno tečie tuším ešte aj v potoku. Ale nepoznám skutočne nikoho, kto by pravidelne viackrát do týždňa stiahol fľašku. To je podľa mňa čistá alkacka a žiadna "vinárka"
Vypije sama zopár fliaš za týždeň a vraj pije zodpovedne? Otvor oči aspoň ty keď to jej samej nedochádza a daj jej ultimátum. Buď ti dokáže, že vie existovať aj bez fľaše alebo sa rozlúčite.
Byvame vo vychytenej vinárskej oblasti, vinár je tu snáď každý a víno tečie tuším ešte aj v potoku. Ale nepoznám skutočne nikoho, kto by pravidelne viackrát do týždňa stiahol fľašku. To je podľa mňa čistá alkacka a žiadna "vinárka"
@anonym_autor ja som z kraja kde sa páli domáca vo veľkom a toto je častý argument každého alkáča. "Oni vedia čo robia, však to je liek, nie alkohol."
Jasné, že nemá problém s alkoholom. Ona má problém keď je bez neho.
Napisem trosku inak nez uz tu bolo popisane. Mna naucila “pit” rodina byvaleho manzela. Bolo to u nich normalne dat si poharik vecer. Zamozna rodina, bol to taky bohemsky styl zivota skor. Naozaj nikto alkac. A ja som to brala ako taku normalnu vec teda. Ako sme sa rozisli po dlhej dobe, ja som odisla zit uplne inde a tu kde zijem som spoznala presne takychto ludi. Akoze budete pisat ze hej alkaci su to. Ale nie, su to skor ludia na vyysich poziciach, vela stresu a zodpovednosti. No a potom prisiel novy priatel ktory do toho zacal zabrdat ze som si dala proste vecer vinko. Ja som to najprv nebrala vazne tiez. On na to siel skor tak akoze haha…ale potom raz prisla taka hadka ze az vtedy mi povedal ze mu to strasne vadi. A ja som ostala vyjavena lebo z tych hihi ty moja alkacka mi to proste nedoslo. V momente som prestala lebo mi na nom zalezi. A to som sa nikdy neopijala, len som si proste obcas vecer dala za pohar. No a to tym chcem povedat ze pokial je to ozaj len taky nauceny zvyk ze dam si vinko tak s tym nie je problem prestat ak to partnerovi vadi.
Vinárka, hej no.. A ja som šmoulinka a žijem v zázračnej krajine plnej lietajúcich lesných víl 👌
Aj keby si dala takmer každý deň "len" pohárik vína tak je to alkoholizmus, nie to ešte celú fľašku.
By ma zaujímalo ako vyzerá po tej fľaše vina. Lebo ked je uplne ok, to znamená len že pije už dlhšie 🙈 a ma probléma
Napisem trosku inak nez uz tu bolo popisane. Mna naucila “pit” rodina byvaleho manzela. Bolo to u nich normalne dat si poharik vecer. Zamozna rodina, bol to taky bohemsky styl zivota skor. Naozaj nikto alkac. A ja som to brala ako taku normalnu vec teda. Ako sme sa rozisli po dlhej dobe, ja som odisla zit uplne inde a tu kde zijem som spoznala presne takychto ludi. Akoze budete pisat ze hej alkaci su to. Ale nie, su to skor ludia na vyysich poziciach, vela stresu a zodpovednosti. No a potom prisiel novy priatel ktory do toho zacal zabrdat ze som si dala proste vecer vinko. Ja som to najprv nebrala vazne tiez. On na to siel skor tak akoze haha…ale potom raz prisla taka hadka ze az vtedy mi povedal ze mu to strasne vadi. A ja som ostala vyjavena lebo z tych hihi ty moja alkacka mi to proste nedoslo. V momente som prestala lebo mi na nom zalezi. A to som sa nikdy neopijala, len som si proste obcas vecer dala za pohar. No a to tym chcem povedat ze pokial je to ozaj len taky nauceny zvyk ze dam si vinko tak s tym nie je problem prestat ak to partnerovi vadi.
@anonym_e0850d, ale je obrovský rozdiel medzi tým, dat si pohárik večer v spoločnosti a doma scucnut fľašku. Nemám rada demonizovanie alkoholu, ale viackrát do týždňa fľaška, to už je vysoko mimo akejkoľvek tolerancie.
@anonym_autor Môj osobný názor, že nie je to normálne, každý deň chlastat. Osobne by som od takej osoby dala ruky preč, akú s ňou máš perspektívu?
@anonym_autor Polož si otázku, či bude fľaša vína na večer v poriadku aj v tehotenstve,aj pri starostlivosti o dieťa
Mal som takú priateľku...dva mesiace vkuse par piv denne. Kočka, postava super...veľké cicky, setci slintali. Myslel som si ze v lete jej chuti, tak ok. Ale ono to neprestavalo a kazdy deň sedieť v krčme alebo doma piť je už veľa. Tak som ju pustil inému a čuduj sa svete, asi si rozumejú. Kazdy deň sedia 4 hodiny v krčme a pijú do nemoty...krásny pohľad na nich. Alkač a alkačka. Chvála bohu že som ju len dobre pretiahol a poslal k vode... nie je môj štýl byť denne v liehu a pozerať sa na pripitu krasnu jednoduchú ženu.
Jasné že to nieje ok
Flasu za deň 😁😅🫣 alkoholizmus ako vyšitý
@anonym_autor čo s tým má vek?
@anonym_autor keď jej povieš, aby si dnes nedala...ako sa zachová? Vlastne, ak stiahne denne, je alkoholička
@anonym_autor
Pozri si na YouTube deti s alkoholických syndrómom a odídeš od nej kôli ešte nepočatym deťom... Do🥳🥳🥳aný celý život, aké veď ona nemá problém, kdeže...
Vieš čo? Aj ja som zavyskak - vždy na niečom inom. Teraz napríklad už 2 týždne na zmrzline s karamelovú omáčkou, kedysi na kukuricnych chrumkavú a slanine, čokoláde. A úprimne ti poviem, skončiť s tým mám problém 😏 i keď je to len "blbé" jedlo!
Aj ja si dám tak raz za rok fľašu večer - nealko vína. Mám tu chuť rada ale nie ten stav, tobôž denne. A nepila som už 6 rokov. Máme malé deti.
Ako to chces riešiť, keď ona bude skipark takto trebárs pri dieťati?? Že by nemohla, slák to traf. Ale to nie je normálne denne a také množstvo. Pokiaľ to má nej veľmi nevidíš, je to už prúser ako mraky.
Ona nie je Vinárska ale závislá alkoholika - funkčna.
Ja by som vôbec a ňou nediskutovala, buď skončí okamžite keď nemá problém alebo končím ja. Dala by som partnerovi 3 dní. Jedno porušenie následný čas a niet má. Takáto žena by nemala mať deti. Seba nech si ničí ale dieťa?? Neexistuje.
Zid z krátsej cesty.
Fľašu vína za večer? Fuu to som vypila snáď naposledy niekedy v puberte. Nehovoriac o tom, že ak človek pije v pravidelných intervaloch, tak je alkoholik.

@anonym_autor co sa deje ked vino nieje?