icon

Je normálne, ak muž vo vzťahu robí všetko?

22. sep 2024

Dobrý deň ,aký máte názor na to ,ak vo vzťahu je muž ten čo ho najviac ťahá ? Myslím tým že vari pre ženu,šoféruje ,platí nákupy občas aj darčeky,kávy atď a žena nesoferuje,nevarí ale napríklad iba upratuje a chodí do práce ? Je normálne ak to mužovi vyhovuje alebo je podľa vás taký vzťah po dlhom čase vhodný zániku ?

Strana
z2
monicka987
22. sep 2024

Ja som proti takýmto vzťahom, aby len chlap bol otrok a mal stres z roboty. Poznam prípady z okolia že muž dostane infarkt a tieto zeny v domácnosti sa časom nudia. Ja som sebestačná a keby ma mal muž voziť a ja nerobim nic len sa necham zivit a čakám na neho vo vsetkom tak ma šľak trafi. Ale áno ako vidim ženám to vyhovuje, ja tomu nerozumiem

mimka1402
22. sep 2024

@monicka987 A keď je to naopak je to v poriadku... 🙃 A ešte ženám sa povie prečo sú také lenivé, veď muž zarába!
Strašne, že si dovolí nejaká žena nerobiť slúžku. Ale rozdelia si prácu.

aurora33
22. sep 2024

@mimka1402 Napísala niekde @monicka987 niečo také? Lebo ja nič také nevidím. Či znova si domyslame?

amelie2017
22. sep 2024

Kym sme nemali deti, tak sme tak fungovali, len muz aj upratoval so mnou a teda kasa bola/je spolocna. Odkedy mame deti, musim varit aj ja, ale ak je muz doma, nevarim. A aj teraz, ak mam poobednu, a deti v skole/v skolke, ja napr. zatial upracem alebo len oddychujem a ked pride on, uvari. Obcas ked sa mi chce, uvarim ja. Muz sa mi ani raz nestazoval. Je to aj jeho domacnost, deti, zaludok,...starame sa obaja, kazdy niecim inym. A uprimne, uvarit alebo ist sam nakupit je omnoho jednoduchsie ako upratat 4 izbak plny hraciek, vyvesat pracku s 30 ponozkami alebo donekonecna umyvat zrkadlo zafrkane od zubnej pasty..

rozculena
22. sep 2024

@monicka987 jaký je on otrok? veď ona chodí do práce a stará sa o domácnosť

veselo_neveselo
22. sep 2024

To je zas aka tema, naco?

A ked zena soferuje, upratuje a plati, to je potom co?
To co pises je uplne normalne.

Ze ty mas doma, alebo okolo seba len hovada, co z prace idu bud na pivo alebo domov k telke namiesto toho, aby prilozil ruku k spolocnej domacnosti este neznamena ze to je normalne.

Chodit do prace, upratat, navarit, nakupit a obcas kupit darcek je absolutne partnerske minimum. Ok este, ked jeden nesoferuje, tak potom druhy musi soferovat vsade, ale to je tiez na dohode.

vilma7
22. sep 2024

Mam kolegu co robil ale ze všetko...teda mala som. Teraz zomrel a jeho žena si nevie ani len účet banke založiť.
A fungovali takto 39 rokov.

barju
22. sep 2024

Moji rodičia tak fungujú 37 rokov v šťastnom manželstve. Ja by som si to nevedela s mojím manželom predstaviť, ale dá sa to.

lauricka
22. sep 2024

Závisí, ako si to nastavia a ako im to vyhovuje. To je výsostne ich vec. A v tom prípade to môže v pohode fungovať.

lauricka
22. sep 2024

@monicka987 on nie je otrok, len majú inak podelené úlohy, než to akože býva. Ak sa tak dohodnú a obom to vyhovuje. Ona uprace, on uvarí. A???

margotka17
22. sep 2024

Neviem, či je vzťah tohto druhu odsúdený na zánik. U nás to funguje tak, že kto kedy sadne za volant ten šoféruje, kto vyberie práčku, ten vyvesi pradlo, kto je blízko potravín urobí nákup, kto začne variť, ten urobí jedlo buď kompletne, alebo mu ten druhý pomôže s ničím. A obidvaja chodíme do práce.

h2
22. sep 2024

Iba upratuje a chodí do práce, to sa ti zdá málo? Pokiaľ upratuje len tá žena, tak podľa mňa robí celkom dosť.
Moja sestra napríklad nešoféruje a varí len výnimočne, u nich varí jej muž. Fungujú úplne v pohode, sú spolu takmer 20 rokov.

moonlight1210
23. sep 2024

Osobne by sa poistila tym, ze sa soferovat naucim a obcas soferujem ja. Sloboda sa vzdy hodi.

Ak su obaja tak spokojni, tak preco nie? Niekto rad navari, bavi ho skusat nove, vymyslat recepty, menit chute, … ale neznasa umyt po sebe vsetky tie riady. Bytostne ho otravuje utieranie prachu, trha mu usi zvuk vysavaca. Keby to mal robit, zaplati si sluzbu a vypadne na dve hodiny z domu.
Atd.
.
Takze ak si takto navzajom poskytuju to, co obom stranam vyhovuje, tak to bude fungovat.

Aj keby vsetci naokolo odpadavali, ze ake kacirstvo a porusenie tradicneho rozdelenia rodiny.

adonish
23. sep 2024

Moj muz soferuje, ja nie (mam strach), vari väčšinou on (lebo ho to bavi, odreaguje sa pri tom, pre mna je to nutne zlo) a kedze vela služobne cestuje, snazi sa mi to ulahcit aspon tym, ze navari. Nakupy robime obaja, ale viac ja. Staram sa o deti, chodim do práce a v domácnosti mame kazdy to "svoje". Nepríde mi, ze by to bolo tak strašne vela navyse, ze vari a soferuje. Nam to takto vyhovuje a nemame problém pomoct si navzájom, samozrejme okrem soferovania. O tom je aj partnerstvo, pomahat ai a nie, ze jeden len lehni a druhy robi vsetko. A mozno niekomu aj to vyhovuje.

sjun
23. sep 2024

Jemine ja neviem ci mozem napisat ako je to u nas. Som na md. Nesoferujem aj ked VP mam. Muz rozvaza deti na kruzky kym caka ide na nakup pozbiera deti ja s najmladsim som doma. Normálne sklada pradlo ked je suche umyva podlahy klasicky pekne na kolienkach 😂 plati drvivu vacsinu nakupov atd. Ja riešim deti skolu skolku prcka doma ucty hlavne stravne kruzky, lekarov, ked som robila tak ocr vzdy idem ja atd. Ano moj muz sa vymyka asi beznym standardom ale keby to nerobil nemam s nim 3 deti.

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
katka700
23. sep 2024

Prepáč ale z jakeho zaostaleho sexistickeho prd*lakova si vyliezla?
Keď muž chodí do práce je geroj čo musí oddychovať lebo sa chudáčik narobil.
Keď chodí do práce žena, je to len chodenie do práce.
Keď žena vari je to samozrejmosť čo nestojí za reč.
Keď varí chlap dajme mu nobelovu cenu alebo rovno pamätník postavme.
Vieš čo škoda reči, nájdi si takého čo sa k tebe chovať ako prikázal Svätý Tomáš Akvinsky, teda ako k handre ktorej treba dať preventívne 2-3 po papuli.

domkakvet
24. sep 2024

Ano je to v poriadku

Strana
z2