icon

Je normálne chodiť s mamou na vyšetrenia?

17. jan 2025

Ahojte, viem že to nie je moja starosť, ale je to dôvod hádky s mojou kamarátkou. Ja pracujem, ona ešte študuje obe mame 24, v pondelok sa ma pýtala ako sa mám v práci nato som jej povedala, že som u gynekológa a hneď mi vytkla prečo som jej to dopredu nepovedala a či som tam s mamou. Trochu sme si teda vymenili názory a zakončila to tým že som na ňu iba naštvaná pretože so mnou nikto nechce ísť. Ona chodi s mamou všade, mama jej vybavuje kontroly, objednáva termíny za ňu a potom s ňou sedí v čakárni a ona zas všade sprevádza mamu. Mne to príde teda nezmyselné, keby idem do nemocnice na nejaké oddelenie kde som nikdy nebola a mama áno, tak by som bola rada keby išla so mnou aby som tam zbytočne neblúdila, ak by teda chcela a mohla aj v rámci práce. No na obyčajné vyšetrenie k zubárovi, gynekológovi alebo očné mi to príde smiešne. Neviem mala pravdu? Je to práveže pekný vzťah matky a dcéry? 🙂

Strana
z4
lucka_ke
17. jan 2025

keď som mala 24 bola som už vydatá, v úplne inom meste ako moja mama a všetko som si riešila sama

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
bg92
17. jan 2025

kamoska nema prestrihnutu pupocnu snuru.

alba13
17. jan 2025

A ináč je svojprávna a plne zodpovedná za seba? Keby so mnou matka isla v 17. na akékoľvek vyšetrenie, hanbila by som sa ako pes. V 24? To už musí mať určite na to papier, to nie je normálne.

tiezjedna
17. jan 2025

tak to je dobrý úlet 😂 prdel jej neutiera ešte náhodou? Ja chodím so svojou 22 ročnou dcérou už len k zubárovi, a to len preto, že platím účet😂

jana_eyre_2
17. jan 2025

Vôbec nerozumiem prečo sa porovnávate . Ona nech chodí s mamou a ty sama, nemusíte predsa veci robiť rovnako a nechápem prečo na takomto niečom sa dokážete pohádať.. 😵‍💫 obe ste dospelé..

Keď som mala 24, už som niekoľko rokov bývala sama, mama bola už niekoľko rokov po smrti, takže som samozrejme všade chodila sama.. ale ku gyn.som chodila sama od 16rokov, vôbec nerozumiem prečo by tam mala byť mama, veci som si dokázala zväčša vyriešiť sama, len niekedy som potrebovala pomoc, pri vyšetreniach to ale nebolo.. keď to niekto má inak, je to ok a jeho vec, tu nie je nič na kritizovanie a porovnávanie..

la_dolce_vita
17. jan 2025

Da sa to pochopit, ak je ta mama uz stara a chora zena, inak nie.

grof_monte_christo
17. jan 2025

Od cca 15 rokov som chodievala na všetky vyšetrenia už sama. Mama so mnou nikdy nebola

jana_eyre_2
17. jan 2025

@alba13 a nie je to náhodou teraz tak, že rodič musí ísť s dieťaťom do 18r ako doprovod?

autor
17. jan 2025

No so mnou mama tiež chodila na očné do 18, keď som tam prišla v 16 sama, sestrička ma otočila že bez rodičia ma nevyšetria. V prípade nejakého úrazu alebo neviem predoperačneho vyšetrenia alebo ked ma človek bolesti a potrebuje ten sprievod to úplne chápem, ale teda preventívka u všeobecnej mi prišla dosť cez😄, a jej mama ma 50 rokov nemá zdravotne obmedzenia žiadne.

marcellka32
17. jan 2025

@jana_eyre_2 pravdu máš, zakaždým sedím v čakárni, lebo musím podpísať papier do 18 veku

alba13
17. jan 2025

@jana_eyre_2 To neviem, ja také staré dieťa zatiaľ nemám, ale mama so mnou bola len prvý raz, ked som bola u gynekologičky v 15. - 16. Ináč som vždy všade chodila sama. Neviem, čo by tam robila. Cakala v cakárni? :D Ved aj na pohotovosti, ked sa clovek nedokáze sám o seba postarat, ale je dospelý, tak nepustia sprievodnú osobu, len ked je nesvojprávny. Neviem fakt, ako je to legislatívne.

vanilkovazmrzka
17. jan 2025

Mlada zena absolutne nepouzitelna pre realny dospely zivot 🤦🏻‍♀️

alba13
17. jan 2025

@marcellka32 a to u každého lekára? Aký papier?

sisaka
17. jan 2025

Od začiatku strednej školy som chodila na vyšetrenia sama, bolo to pradavno, ešte v čase, keď nebol 9. ročník, takže okolo 14-15 rokov, dcéra (26 ročná) podobne. Keby išlo o vážny stav, že musí ísť na pohotovosť , či na vyšetrenie/zakrok po ktorom by nemohla šoférovať a jej partner by nebol k dispozícii, tak ju tam samozrejme zaveziem, ale inak fakt nepotrebuje mamičku, aby jej robila spoločnosť u lekára, či dokonca ju objednávala 🤦‍♀️ Podľa mňa to nie je znak pekného vzťahu, ale neschopnosti mladej ženy.

marcellka32
17. jan 2025

@alba13 dcéra má 16, obvodnej áno idem vždy, zubárovi nie

gdulskadarina
17. jan 2025

na jednej strane je pekne aky maju vztah, ale myslim si ze je to prehnane. este mozno to ze ak by bola mama invalid alebo chora tak ze by ju doprevadzala ale opacne 😀 naco by isla mama so mnou k doktorovi pokial by nemala napriklad strazit moje dieta zatial 😀

svetlonos
17. jan 2025

Ty si tam normalna takže bud v klude. Po 20tke bola mama so mnou len raz a to na debilne kolonoskopii, kde mi pichli oblbovak a vyšetrenie nechutne, ja slabá z nejedenia. To bolo prvy a posledný krát.
Ved to je uplne nesamostatna ešte aj termíny jej mama robí. No mam dosť.

autor
17. jan 2025

Ja si to neviem predstaviť aj z dôvodu že vyjdem z ordinácie a hneď ma niekto zaplaví otázkami čo mi vraveli a či je všetko ok. Nie vždy sa mi chce hneď rozprávať ak sa doktorom niečo nezdalo.

jana_eyre_2
17. jan 2025

@alba13 treba podpísať papier že súhlasíš a rozumieš s postupom ako zákonný zástupca.. teraz to jednoducho tak funguje, v minulosti to nebolo.. takze v 17tich bude musieť tvoje dieťa strpieť aj mamu 😅

alba13
17. jan 2025

@jana_eyre_2 fuha :D No však má sa narodiť až tento rok, tak mozno o 17 rokov sa to zase zmení :D

tina1549
17. jan 2025

a to ona sa nasrala, že si jej o tom nepovedala? a ešte ty si tá zlá lebo s tebou "nikdy nechce ísť k doktorovi?" ona je asi trošku narušená

danica2711
17. jan 2025

mojej mame po mojich 18 rokoch nikdy nič takého nenapadlo a keby som ja ponúkla svojej dospelej dcére, že s ňou pôjdem napr. ku gynekológovi, volala by mi psychiatrickú pohotovosť...

autor
17. jan 2025

@tina1549 Ano lebo som jej to nepovedla a to druhé myslela tak, že jej vlastne závidím lebo s ňou chodi mama a so mnou nikto 😄

mandzula
17. jan 2025

Papa, cika a kaka sama? Ja som uz len tak cakala, kedy bude mat dcera 18 a bude moct chodit sama.

caroline_
17. jan 2025

za mna je to choré

autor
17. jan 2025

Minule riešila že jej všeobecná, kde bola od narodenia, už odišla do dôchodku tak ju hneď jej mama objednala ku svojej všeobecnej aby mohli chodiť spolu😄 asi by som sa tam strašne hanbila prísť keby viem že mama telefonovala štýlom dobrý deň môže moja 24 ročná dcéra prestúpiť k vám? Prídeme spolu☺️

tini27
17. jan 2025

Ja som v 24 rodila, bola 2 roky vydatá a bývala s mužom 150 km od rodičov… neviem si predstaviť, že by som v tomto období potrebovala mamin sprievod 😀. A to máme dobré vzťahy, niekedy zájdeme spolu aj k dr, keď je to známa a je to vrámci kamarátskej “návštevy”, tak to spojíme, ale aby to bol štandard isto nie…

mandzula
17. jan 2025

K 14:12 Toto by som sa ja napriklad nehanbila, problem by pre mna bol, keby chcela byt moj sprievod na kazdom jednom vysetreni.

anavixy
17. jan 2025

Jaj ja ze ona chodi ako doprovod mame, to by som pochopila ak je starsia napr, ale takto fakt nie 🤭

Strana
z4