Je normálne chodiť s mamou na vyšetrenia?
Ahojte, viem že to nie je moja starosť, ale je to dôvod hádky s mojou kamarátkou. Ja pracujem, ona ešte študuje obe mame 24, v pondelok sa ma pýtala ako sa mám v práci nato som jej povedala, že som u gynekológa a hneď mi vytkla prečo som jej to dopredu nepovedala a či som tam s mamou. Trochu sme si teda vymenili názory a zakončila to tým že som na ňu iba naštvaná pretože so mnou nikto nechce ísť. Ona chodi s mamou všade, mama jej vybavuje kontroly, objednáva termíny za ňu a potom s ňou sedí v čakárni a ona zas všade sprevádza mamu. Mne to príde teda nezmyselné, keby idem do nemocnice na nejaké oddelenie kde som nikdy nebola a mama áno, tak by som bola rada keby išla so mnou aby som tam zbytočne neblúdila, ak by teda chcela a mohla aj v rámci práce. No na obyčajné vyšetrenie k zubárovi, gynekológovi alebo očné mi to príde smiešne. Neviem mala pravdu? Je to práveže pekný vzťah matky a dcéry? 🙂
Je úplne v poriadku ze chodíš ako 24 ročná na vyšetrenie sama, tiež aj že tvojej kamarátke robí doprovod mama. Však dovnútra s nou nejde. Nevidím v tom problém. Ale aby ste navzájom konverzovali kto ma v tomto prípade pravdu, alebo vyčítali jedna druhej ze niečo nepovedala alebo nemala/mala doprovod je cez čiaru. Taka somarina by nemala by predmetom konverzácie, každý to ma nastavene inak a treba to rešpektovať. Je to v podstate každého sukromna záležitosť.
no, čo sa týka toho všeobecného lekára - tiež som to vybavovala za svojho 24 ročného syna- ale len preto že to je total zábudlivý človek, ktorý by si to síce nakoniec vybavil sám ale by som povedala že v hodine 12-tej alebo aj neskôr - teda som len zavolala či ho zoberú, ostatné si vybavil sám. ale inak si vybavuje všetko sám aj chodí sám, kde by som ja toľko času zobrala aby som chodila so starým koňom po doktoroch ...
Dá sa to pochopiť, ak je matka stará a nevládna. A mladá retardovaná a nesamostatná.
od mojej strednej skoly so mnou mama nikdy nikde nebola, ci lekar, ci nemocnica, ci cokolvek, ani iny doprovod. Ale zase ked sa pozeram po cakarnach, je normlane nosit si so sebou ludi :D Potom je v cakarni 50ludi a realne tam caka na vysetrenie 30... Mojir rodicia (cca 60r), moji svokrovci (cca 70r) nikdy nikam nepotrebovali doprovod.. ak neslo o take, ze treba odviezt, lebo nejaky zakrok a potom priviezt.. ale to v 99% si vyziadali iba ten odvoz, nechceli nikdy aby tam niekto s nimi sedel. A na druhej strane mam okolo seba ludi, kde 40tnikovi mamicka vybavovala prakticku lekarku, kde mamicky rieisa objednavanie, lekarky atd.. tak ako to opisujes aj starsim "detom".
Mozno, ak to maju dalej, spravia si vylet, po lekarovi vybehnu na obed, kavu,,, len jej robi spolocnost.... asi im to tak vyhovuje, nemusi byt sama,, dvom je veselsie, aj to cakanie im ubehne rychlejsie....ved to je jedno, ako je kto zvyknuty,,,,
Tam je tento sprievod vlastne všade, objednala sa ku kaderníčke tak hneď volala mame či pôjde s ňou. Pýtala som sa či je kadernicka ich kamarátka že teda pokecaju a zároveň ju ostrihá, a že nie len tam bude mama sedieť a čakať 🤷🏻♀️asi to znie že ju vlastne nemám rada a neviete prečo sa s ňou kamarátim, akože vždy som sa pri tomto vzťahu čudovala, ale nikdy neriešila no ako mi hento vytkla tak už ten hnev prišiel 😄.
Pozri obe žijete ako to vám vyhovuje, jediný problém vidím v tom vykrikovaní tebe na to fakt nemá právo.
Boa... v 24ke som bola mama ja, moja mama mala uz davno veget od nejakeho dospeleho decka 😆.
Nie ,niesom nemozna aby v takom veku so mnou chodila niekam mama .
Inak.. ja poznam 35rocnu s ktorou chodi vsade mama
Moja mama ani nevie akých dr mám. Od 16-17r so mnou nikde nebola a už vôbec nie u gynekológa. Kamoška sa neodstrihla od mamy.
Ou, ja som bola včera u zubára, volám mame, pod so mnou zubárovi, vybehneme potom na kávu, nechce sa mi ísť samej. Neviem, je to divné? Úchylné, zakázané? Mám 43 rokov, šťastné manželstvo, dve zdravé deti a hlavne normálnych ľudí okolo seba, čo neriešia s kým som bola u lekára.
Buduci zat a manzel bude fakt "nadseny" mamicka vkuse za zadkom.
To su adeptky do reality show, co chodi na TLC. Nepamatam si presne nazov, ale tiez su tam matky, co proste svojim dospelym detom nedovolia pomaly ani dychat. Vsetko spolu robia. Nemyslim si, ze toto je ukazka krasneho vztahu a ze im mame zavidiet.
Kamaratka mozno nema ziadnu kamaratku, ani farjera...su tak zvyknute, tak to neries...samozrejme, ze nema pravo ti to vycitat!
@kabinka11 to je podľa mna trochu iná situácia, oni spolu bývajú, sú spolu každý deň celý deň. Nie je to že ráno doktor, poobede nákupy a spoločný obed, kavička. Mama ju objedná, ráno vstanú nasadnú do auta posedia v čakárni a idú domov a nie nemá to do mesta ďaleko, bývali sme v jednom meste čiže viem, že napríklad na tu gynekológiu to ma tak 30min pešo.
ani jedna nepracuje, nestuduje??
No ja mam 34 a obcas niekam idem sama obcas s mamou, k zubarovi sa zasadne nechavam vozit (som potom otapena z injekcie) otcom alebo priatelom (mam ho na vychode, 45km od bydliska rodivov, cca 450 od mojho terajsieho) alebo idem vlakom, aby som nemusela soferovat. Ku gynekologicke chodievame tiez spolu s mamou, ale to len preto, ze mame tu istu a tym padom si bezne vysetrenia davame na rovnaky termin (ale kazda tam vieme ist aj sama, len nam je lepsie to spojit jednou cestou, kedze ja tam chodim, ked som u rodicov na navsteve a od nich je to 20 km). A hej, stava sa mi, ze mama obcas nejaky termin vybavi za mna, napr na sono prsnikov ma objednava len ona - chodime k jej kamaratke, tak mi vie dohodnut termin, kedy som na navsteve... Ale rovnako si viem terminy vybavovat aj ja. A prehlasenie k inemu lekarovi je tiez fajn cez znameho, ktory k nemu uz chodi... Moj ex sa tak pytal svojej doktorky, ci berie pacientov a ked mu povedala, ze ano, tak jej o mme povedal a ja som sa rovno prehlasila...
Neries, ci chodi s mamou, a Ty sama, skor by mi prisli divne tie vase "hadky" o blbostiach...
Ktovie ked zacne kamaratka pracovat odkial zoberie tolko paragrafov a dovolenky aby sa mohla ist len tak bezdovodne posadit do cakarne v pracovnej dobe? 🤔
čo si myslím ? že kamoške dobre hrabe... ani nie tak že ide do každej riti s mamou a mama s ňou, ale že si dovoľuje zhadzovať ťa a vyčítať že ty nepotrebuješ doprovod ako retardovaná
@gelifil jej mama upratuje penzión, je tam tuším na 4 hodiny a ona študuje ale v mieste bydliska.
@jana_eyre_2 moja dcéra má 16 a k detskej lekárke na vyšetrenie chodí sama, keď je chorá. Aj k zubárke na preventívku, má dosť plný program a aj ja, ťažko je nám zladiť sa ešte aj so zubárkou. Minule doniesla papier, že ju zubárka posiela na rtg, tak tam s ňou musím ísť, ale preventívky a bežné choroby si vybavuje sama, odkedy je na strednej.
@zitaje no u nás bežne vidím také veľké deti s rodičmi a sestra mi vravela, že musí kým nie su dospelí.. tak to máte asi doktorku čo to nerieši.. ja som tiež chodievala k dr sama keď som bola aj mladšia ako 16, ale to už teda bolo riadne dávno..
autorke - no mne to príde dosť divné, ale možno tej kamoške je prítomnosť mamy príjemná, tak si myslí, že aj ty to máš tak. Ja sa svojej dcéry zvyknem pýtať, či ju mám odprevadiť a väčšinou nechce a ani nepotrebuje a to má 16. Staršia dcéra má 22, ona keby ma žiadala, aby som s ňou išla, to by mi bolo dosť čudné. Teda takto - aj mne sa párkrát v živote stalo, že som ako dospelá išla k dr. s mamou, ale väčšinou to bolo v prudkých bolestiach, rozhodne nie len také bežné vyšetrenie.
To bude mamka, co raz bude mladym paplon pridrzat a prisvecovat, ked pojdu na vec.
Ona ma frajera, ale nechodí k ním. Vravela mi, že mama mala pri prvom stretnutí otázky ohľadom práce, v zmysle že či neplánuje lepšie platenú pozíciu aby mohla dcéra byt doma a nemusela chodiť do roboty. On sa nahneval, povedal že tam nebude chodiť no a kamarátka nechápala čo ho naštvalo, pretože s maminou súhlasí.

Co ti co ona ma vytykat ze ides k lekarovi bez matky???
Kamoska je vcelku pomylena. Mamicka jej rano dufam fuka horuci cajik.
@la_dolce_vita stara a chora matka sa ma este vlacit s dospelou dcerou po lekaroch?