Je normálne nemať vzťah vo veku 29 rokov?
Ahojte je podľa Vás normálne, keď mám 29 rokov a ešte som nemal žiadny vzťah? Som silný introvert a nemám moc rád stretávať sa s novými ľudmi no roky pribúdajú a príde mi to celkom divné a ani neviem ako to zmeniť a ani neviem či to chcem zmeniť, keďže som zvyknutý žiť sám. Má to niekto aspoň trocha podobne alebo to mal podobne ako ja?
Tebe je to divné ale nevieš ci to chceš zmeniť
No ty musíš vedieť, nikto iný
Keď ti napíše 100 ľudí,ze je to divné zmenis to?
a sex si mal?
To, ci ti to takto vyhovuje a chces/nechces to menit musis vediet len ty sam.., ak nechces byt sam, budes musiet asi urobit nejake zmeny v zivote, lebo doma asi nikoho nespoznas :D
@tynto Áno je to normálne. Ja som tiež v tvojom veku nemal vzťah a venoval som čas práci a koníčkom a pracoval som na sebe.
@pr85 Asi takto : normalne to nie je, kedze povedzme nad 50% ludi v takom veku vztah ma alebo rovno aj deti. Neschopnost alebo neochota nadviazat vztah s druhym (alebo aj rovnakym v pripade LGBT) pohlavim nie je v mladom veku normalna.
@tynto Áno je to normálne. Ja som tiež v tvojom veku nemal vzťah a venoval som čas práci a koníčkom a pracoval som na sebe.
@pr85 Ale ty si pobožný človek. Ináč mi to normálne nepríde, pretože v 29tich rokoch sa už muži ženia, majú rodiny atď. a ak on nemal nikdy žiaden vzťah, tak ďakujem pekne, skočí na sladké reči prvej žene, ktorá prejaví záujem a kto vie ako dopadne.
Vzťah partnerský nie je povinnosť.
@patrike a nie je to jedno? Stále ide o to isté spravanie- kurvenenie sa
@zmrzlinka2021 Zaujimavy nazor. Kedy to nie je "kurvenie" ?
@patrike a nie je to jedno? Stále ide o to isté spravanie- kurvenenie sa
@zmrzlinka2021 Aha, takže ak som nebola vo vzťahu a mala som sex, tak som sa "kurvila"...zaujímavé...
@patrike až po svadbe a len za účelom plodenia potomkov 😉.
@pr85 Ale ty si pobožný človek. Ináč mi to normálne nepríde, pretože v 29tich rokoch sa už muži ženia, majú rodiny atď. a ak on nemal nikdy žiaden vzťah, tak ďakujem pekne, skočí na sladké reči prvej žene, ktorá prejaví záujem a kto vie ako dopadne.
@earlgrey Vieš, doba sa zmenila. Momentálne mladí muži (a aj ženy) preferujú v dvadsiatych rokoch venovať svoj čas štúdiu, kariére, cestovaniu, atď. A až po tridsiatke si zakladajú rodiny, žena sa/ vydávajú sa, atď.
Toto, čo popisuješ už nie je silný introvert, ale sociálna fóbia...
A k otázke, ak si ty šťastný a máš iné ciele, je to úplne ok byť single a nikoho nemať.
@patrike keď je to s milovanou osobou, ktorá nie je vec na uspokojenie tvojich potrieb. Hovorí sa tomu laska
Bol si aspon niekdy zalubeny? Aspon platonicky.
Mas nejakych kamaratov? Vies s nimi travit cas, komunikovat o kadecom?
Ako travis dni? Si schopny aj vyjst z domu medzi ludi, len tak nezavazne s inymi ludmi travit cas v spolocnosti inych, hoc aj cudzich ludi?
@patrike keď je to s milovanou osobou, ktorá nie je vec na uspokojenie tvojich potrieb. Hovorí sa tomu laska
@zmrzlinka2021 Stale sa dvaja mozu dohodnut na velmi uspokojivom vzajomnom uspokojovani potrieb. Kamaratstvo s vyhodami alebo len cisto pre sex. Predstav si, ze je nemalo zien, ktore sice preferuju vazny vztah, ale ked ho nemaju, sex im chyba a aktivne to riesia. To nie je kurvenie.
@earlgrey Vieš, doba sa zmenila. Momentálne mladí muži (a aj ženy) preferujú v dvadsiatych rokoch venovať svoj čas štúdiu, kariére, cestovaniu, atď. A až po tridsiatke si zakladajú rodiny, žena sa/ vydávajú sa, atď.
@pr85 Podla seba nesud okolie. Ano, 20-nici cestuju, studuju, robia karieru, ale popri tom maju aj vazne alebo len sexualne vztahy. Tvoj model a zivotny pribeh je skor ojedinely.
Nie, nie je to normalne. Niekde je chyba, blok, a hlavne ked sa nad tym zamyslas a pises na koňa, tak s tym nie si ok. Neschopnost nadvazovat partnerske vztahy a vytvarat ich nie je normalna. Vacsinou suvisi s nizkou sebahodnotou, komplexami, vychovou. Omg Nezvaluj to na pracu, budovanie financii, majetku atd. Vsetci stihame aj pracu, aj vztah.
@tynto tak pre každého je normálne niečo iné. Niekto si nevie predstaviť, žeby žil sám, a niekto zas nevie žiť s niekým iným. Proste sa musíš "dohodnúť sam so sebou", že čo vlastne chceš.
Je narocne sa s niekym zoznamit v sucasnosti. Ak chces ziskat odvahu, skus si zacat pisat cez nejake zoznamky. Bud sam sebou, uprimny. A mozno sa zoznamis s niekym na podobnej vlnovej dlzke a vznikne z toho vztah. Pis si dlhsie predtym, ako sa stretnete, stante sa kamaratmi.
Ale nepis si s niekym len kvoli sexu 🙂
Ja mám 27 a tiež som single 🥰
@tynto - dnes túžime mať , ale nedať nič. Porebujeme vyjsť v ústrety tomu, čo môžeme stretnúť. V uzatvorením priestore je ťažko samému - jednému . Ako by tam mohol ešte niekto ďalší vojsť? Doteraz si žil nejakým spôsobom, začni iným. Nemusíš meniť veľa, skús len jednu vec začať robiť inak. Veta: "ale ja som taký', je guľou, čo ťa bude držať na mieste.
Co je normalne pre pavuka je chaos pre muchu 🤷🏻.
V konecnom dosledku zalezi co chces ty a co ti vyhovuje. Pre niekoho je nenormalne, ze si nemal vztah, ale v tomto urcite nie si ojedinely pripad na svete cize bud v klidku.
Pozri, su ludia co skacu zo vztahu do vztahu lebo nevedia byt sami, ini su zas extremne promiskuitni, dalsi si hladaju bokovky hoci maju doma partnera / partnerku. Tiez to nepovazujem za normalne, ale je to ich zivot.
To mas ako so zadanymi co maju deti. Akonahle vidia znameho ci kolegu / kolegynu tak sa pytaju ci uz nejaku ma a ze uz je cas na svadbu a pod. Skoro take cosi ako ked vidis kus chleba a mas pocit, ze mu cosi chyba.....bud horcica ci maslo.
Ak s tym chces cosi robit tak sa zacni aktivne socializovat, ale nenechaj sa vhnat do omylu, ze je s tebou cosi v neporiadku. Slobodni ludia ci bezdetni su celosvetovo najrychlejsie rastuce demografikum a niektorym ludom to zjavne prekaza.
Si v pohode, nemaj obavy. Ak si nikdy nikoho nenajdes ci nebudes mat deti, motorka a kamosi to istia 😉.
@tynto ked ti to vyhovuje, tak co riesis. Nemusi byt kazdy zenaty a mat deti. Su aj ludia bez vztahov. Moj brat nemal nejake vztahy, zil pracou, po mojej svadbe zacal chodit uz s jeho terajsou manzelkou a zenil sa rok po mne v 33r.
@euka210 - asi mu to nevyhovuje, keďže rieši. Zvyk byť sám, je železná košeľa. Ťažko sa jej zbaviť, človek aj chce, ale nevie ako. Vie, že niečo nie je ok, ale predstava mať to inak ako doteraz, je niečím novým, čo prináša neistotu. Mám svoju ťažkú košeľu=samotu, na prvý pohľad fajn, však som oblečený v tých svojich každodenných stereotypoch, ale akú ťaživú váhu často samota má, vie len človek, ktorý ju nosí.

Chcel by si co ? Sex bez velkych reci a tomu predchadzajuceho balenia ? To potom len plateny.