icon

Je normálne nemať vzťah vo veku 29 rokov?

tynto
18. feb 2026

Ahojte je podľa Vás normálne, keď mám 29 rokov a ešte som nemal žiadny vzťah? Som silný introvert a nemám moc rád stretávať sa s novými ľudmi no roky pribúdajú a príde mi to celkom divné a ani neviem ako to zmeniť a ani neviem či to chcem zmeniť, keďže som zvyknutý žiť sám. Má to niekto aspoň trocha podobne alebo to mal podobne ako ja?

Strana
z2
patrike
19. feb 2026
@eva8

Je narocne sa s niekym zoznamit v sucasnosti. Ak chces ziskat odvahu, skus si zacat pisat cez nejake zoznamky. Bud sam sebou, uprimny. A mozno sa zoznamis s niekym na podobnej vlnovej dlzke a vznikne z toho vztah. Pis si dlhsie predtym, ako sa stretnete, stante sa kamaratmi.
Ale nepis si s niekym len kvoli sexu 🙂

@eva8 Ako muz nesuhlasim, viac problemov :
- introvertovi radis zase ostat doma a mat iluziu vztahu cez pisanie
- radis pomaly pristup a kamaratstvo = tym kamaratom aj zostane
- nevie, kto je na druhej strane, moze tam sediet rovnaka socialna fobia ako on a stretnutie nikdy nebude

eva8
19. feb 2026
@patrike

@eva8 Ako muz nesuhlasim, viac problemov :
- introvertovi radis zase ostat doma a mat iluziu vztahu cez pisanie
- radis pomaly pristup a kamaratstvo = tym kamaratom aj zostane
- nevie, kto je na druhej strane, moze tam sediet rovnaka socialna fobia ako on a stretnutie nikdy nebude

@patrike dakujem

kirin95
19. feb 2026
@patrike

@pr85 Asi takto : normalne to nie je, kedze povedzme nad 50% ludi v takom veku vztah ma alebo rovno aj deti. Neschopnost alebo neochota nadviazat vztah s druhym (alebo aj rovnakym v pripade LGBT) pohlavim nie je v mladom veku normalna.

@patrike toto su tak neskutocne zaostale a primitivne nazory, nastastie v dnesnej dobe je coraz viac a viac mladych ludi ktori si modeluju zivot podla vlastnych predstav a nie podla toho co je "normalne". Nie kazdy ma potrebu nicit si svoju osobnu pohodu partnerstvom alebo detmi len za to, ze to spolocnost ocakava.

patrike
19. feb 2026
@kirin95

@patrike toto su tak neskutocne zaostale a primitivne nazory, nastastie v dnesnej dobe je coraz viac a viac mladych ludi ktori si modeluju zivot podla vlastnych predstav a nie podla toho co je "normalne". Nie kazdy ma potrebu nicit si svoju osobnu pohodu partnerstvom alebo detmi len za to, ze to spolocnost ocakava.

@kirin95 "nicit si svoju osobnu pohodu partnerstvom" = to, ze mas nejaku zlu skusenost so zlym partnerom neznamena, ze ostat sama zatrpknuta je normalne. Normalne = robi to vacsina = maju partnerov / rodinu / deti.

seli4
20. feb 2026

@tynto podľa mňa je skôr divné že sa na toto vôbec pýtaš tu, či čakáš nejaké potvrdenie že to je normálne alebo opačne není a si divný? Ja si myslím že je to úplne v pohode a poriadku nemať vzťah v hocijakom veku .. neexistuje ideálny vek na vzťah, do toho sa predsa nemôžeš nútiť "lebo vek". Ale možno tým že sa nad tým zamyslas a teda pýtaš sa tu, tak to je pre teba signál že s tým už chceš niečo robiť..ak chceš inak žiť tak musíš spraviť veci inak ako si zvyknutý robiť doteraz, bez zmeny sa nedá žiť inak..nemusíš sa nútiť chodiť teraz do nejakej spoločnosti na silu, ale hľadaj možnosti ako nadviazať kontakty v tých oblastiach čo ťa bavia alebo si nájdi nové koníčky a s tým prídu aj noví ľudia. Možností je určite veľa len treba ich hľadať 🙂

seli4
20. feb 2026

@tynto ešte doplním k tomu že samozrejme sa môžeš pýtať tu na koníku čokoľvek chceš len mi to prišlo mne osobne "divné" sa pýtať na takuto normálnu prirodzenú vec🙂 že či je to v poriadku, keď to si človek ani nevie úplne ovplyvniť takže, aby si chápal 😃

Strana
z2