icon

Je normálne piť alkohol každý deň?

24. júl 2024

Dobry večer.
Je podľa vás normálne, keď chlap pije každý večer po robote pivo a niekedy aj tvrdé?

Strana
z2
leo2019
25. júl 2024

@huxy na tvrdé som napísal svoj názor. Toto nieje môj subjektívny názor. Google a odborné štúdie vám presne popisu pri akom množstve alkoholu v krvi ovplyvňuje vaše správanie a aký stupeň opitosti to je.
Spomínané 2 piva + niečo alebo konretne 0,15 až 0,47mg/l (0,33-0,99 promile) - hovornost, ľahká eufória, pocit uvoľnenia, zmiernenie úzkosti,útlmu, ľahšie nadväzovanie spoločenských kontaktov,predĺženie rekreačného času, ovplyvnenie priestorového videnia, adaptácia na svetlo -tma a farbocit...fu to musí byť doma teda peklo!

leo2019
25. júl 2024

@huxy dobre to viem ale čo to má spoločné s tým o com sa bavíme. Samozrejme ze poldeci rozchodi človek skôr ako veľké pivo.

zuzaniela_prva
25. júl 2024

@huxy nie je pravda, že sa nezmení. Ak si to uvedomí a sam bude chcieť, je možné sa zmeniť. Poznám takých ľudí.
Inak podla môjho názoru každodenné pitie aj keď malého množstva alkoholu je vážny problém. Autorka, mala by si to asi začať každopádne riešiť. Šanca tu je, len dotyčný sa musí uvedomiť sám.

bessie12
25. júl 2024

@zuzaniela_prva ak bude chcieť. A keď nechce ? Alebo bol na liečení, ale nepomohlo to a vratil sa k chlastaniu ??? To bol aj prípad môjho sprostého ex.
Bohužiaľ nie všetci sa zmenia.

huxy
25. júl 2024

@zuzaniela_prva samozrejme že ak si to uvedomí a sám bude chcieť, zmeniť sa môže. Ale čítaš, čo píše autorka? Že ho prosila aby nepil, aj tak pije a ešte vraví, ze je to v poriadku.

huxy
25. júl 2024

@leo2019 nebudem sa vyjadrovať uz tvojim smerom. Ja mám skúsenosti s luďmi, ktorým stačilo pivo, dva, alebo 1-2 pol deci a bolo to na nich vidieť, správali sa inak, aj agresívnejšie. Nemám za potrebu ťa o tom presviedčať, ale je to proste tak. Nie každý zvláda alkohol rovnako, a štatistiky ma vôbec nezaujímajú. Vychádzam z reality a skúseností.

zuzaniela_prva
25. júl 2024

@huxy aha, priznám sa ze nečítala som celú diskusiu. Tak beriem späť 🙂

leo2019
25. júl 2024

@huxy ja som nezačal reakciou na váš komentár. Komentoval som autorky príspevok. Vy ste reagovali a ja som vám na to odpovedal. Vaša skúsenosť neznamená pravidlo a ani to ze je to nenormálne. Vyjadrenia som vám dal na základe štúdií MUDr. Kollara odbor FORENZNE -PSYCHITRICKA ALKOHOLOGIA (ZNALECKY USTAV INŠTITÚT FORENZNYCH MEDICINSKYCH EXPERTIZ BRATISLAVA) rozdelenie typy pitia 1. Abstinent 2. Nerizikove pitie muži do 40g ženy do 20g ( 1 pivo =20g 0,5 dcl = 32g etanolu)/ deň....ďalšie stupne idú od rizikového pitia co je nad 60g etanolu na deň. Vy ste začali presviedčať ja som vám to len vyvrátil. Čiže v tomto prípade vaša výnimka nepotvrdzuje pravidlo. V skratke 1-2 piva alebo pohárik nieje alkoholik ani netreba z toho robiť problém v opačnom prípade je to len v hlave sťažovateľa.

huxy
25. júl 2024

@leo2019 ja som ťa v ničom nepresviedčala a ty si mi nič nevyvrátil, keďže ja si za svojim názorom stojím a nezmením ho. Ako píšem, ja sa neriadim štúdiami ale skúsenosťami.
Pekný deň

leo2019
25. júl 2024

@huxy takto precitajte si vaše príspevky...ide o to ze príspevky také ako vaše potom vzbudzujú u manželiek priateliek a partneriek dojem ze majú doma problém ktorý ani nieje. Pre vás je 1-2 piva denne problém ktorý v skutočnosti nieje. Podlozil som vám to na základe štúdií a vyjadreni psychológa. Stále sa bavíme o minimálnom množstve ak pije 5piv denne alebo liter vina denne alebo 0,5l pálenky a viac tam nieje o com diskutovať diagnóza jasná. Ale strašiť tu autorku a prikladať vaše skúsenosti ze môže nakoniec premarnit x rokov života s alkoholikom kvôli pivu a sem tam poldeci je absurdita. Pekný deň prajem.

huxy
25. júl 2024

@leo2019 pre teba môže byť absurdné sa rozchádzať s niekým, kto denne pije. Pre mňa je absurdné s takým človekom zostávať. Aj tak je to rozhodnutie na autorke. Pekný deň.

zuzaniela_prva
25. júl 2024

@bessie12 jasne, súhlasím. Nie každý chce a niekto by aj chcel, ale nevie.

Strana
z2