Je normálne, že manžel kopíruje náš štýl pre rodinu?
Ahojte, mám manžela, žijeme spolu a máme sa radi, ale v poslednej dobe mi vadí jedna vec. Môj manžel má oveľa staršiu mamku, má 75 rokov. Ja mám 35 rokov. A teraz deje sa toto.
Kúpim si nohavice a musím sa ísť domov ukázať jeho mame, aby ich videla, či nechce také aj ona. Objednám alebo si kúpim topánky, už posiela fotku sestre, či nechce niečo také. Ideme do obchodu, kúpime si domov lampu, on zoberie takú istú svojej mame domov a rozmýšľa, že kúpi aj sestre do bytu ( sestra je vydatá, má manžela, rodinu, deti ). Kúpim si make up a púder a on si odfotí a potom ukazuje mame, či nechce taký. Vysvetľujem mu, že moja pleť a jej pleť funguje inak a ja to mám ako setting celého make upu, jej to je zbytočné. Ideme na spoločný nákup potravín vždy v sobotu, ja niečo vyberiem, čo je v dobrej cene a čo nám chutí a on ide volať mame, či jej to tiež nezoberie, hoci ona to nechce a neje to. A potom sa mi stáva aj opačne, že mama si kúpi sandále a on mi ich ukazuje, že aké pekné, či by som tiež také nechcela. Vo všetkej úcte k jeho mame, oblieka sa naozaj moderne, má krásnu postavu, ale jednoducho nie nechcem typ sandálkov, čo nosí jeho mama. Objednám si zo Sheinu niečo na seba, keď to príde, už mám objednávať aj jeho sestre. Hoci ona také nebude nosiť, poznám ju má úplne iný štýl. Manžel s mamou dva týždne chodili vyberať čižmy pre sestru. Vravela som, že nech jej dajú peniaze, že ona si kúpi čižmy sama, aké sa jej páčia. Nie, oni jej musia vybrať. Tak jej kúpili čižmy, samozrejmé sú otrasné, ale teplé, a teraz sa zlostia, že ich celú zimu nenosí. Lebo jej ich netreba. Nemáme už také tuhé zimy, keď pôjde do tatier, tak si ich vezme. Kúpim si krém na tvár z Douglasu na pleť 35+, môj muž študuje, či by sa taký nehodil jeho mame alebo sestre. Ja mám tiež rodičov, a mám sestry, ale oni mi nekupujú veci, keďže vedia, že máme všetky odlišné štýly. Ani voňavky si dokonca nedávame. Iba darčekové poukážky, zážitkové poukazy apd. Je to podľa vás normálne, alebo iba ja to beriem nejako zle?
A im to nevadí? Sama hovoríš, že majú iný štýl, iný typ pleti, nechutia im rovnaké veci a zrejme aj lampu, ktorú si sami vybrali doma už majú 😅 ja by som pokecala s nimi, nech ho stopnú a oni mu vysvetlia, že nemajú o tie veci záujem a byť tebou, tak nie, nejdem sa ukázať “s novými sandálami”, ako musíš, nič nemusíš… však on to asi nemyslí zle, ale chápem, že to je otravné asi pre všetky strany
A už si mu to povedala?
Máš dve možnosti - požiadať ho, aby to nerobil, že ti to vadí, plus nebudeš bežať k svokre pochváliť sa novými sandálkami ako škôlkarka alebo si zvykneš a prestaneš to vnímať. Ja tiež zvyknem volať našim, že som tam a tam a majú to a to v akcii, či im vziať, ak je to obchod, ktorý oni nemajú po ruke. Alebo boli naši na zeleninovom trhu, že kupujú uhorky nakladačky, či chcem aj ja. Ja tu trh nemám, počas dňa som v práci, nemám priestor ísť dopoludnia kamsi na čerstvú zeleninu. V tomto nevidím problém. Ale to s oblečením a kozmetikou už preháňa.
@anonym_autor ak je takto zvyknutý žiť, veľa s tým nespravíš 🙄 mala som partnera, ktorý bol skoro podobný.. Nenukal síce máme môj mejkap keďže sa nelicila, ale keď sme šli na nákup, pravidelne kupoval veci aj domov rodičom.. Napriek tomu, že by ho o to poprosili 🙄 a tiež ešte v 44ke chodil na nákup s maminou 🤣🤣👌
A toto začal robiť z ničoho nič teraz. Predtým to určite nerobil
@anonym_204538 manzelmi sme 5 rokov, zacal s tym minulu jesen.
A im to nevadí? Sama hovoríš, že majú iný štýl, iný typ pleti, nechutia im rovnaké veci a zrejme aj lampu, ktorú si sami vybrali doma už majú 😅 ja by som pokecala s nimi, nech ho stopnú a oni mu vysvetlia, že nemajú o tie veci záujem a byť tebou, tak nie, nejdem sa ukázať “s novými sandálami”, ako musíš, nič nemusíš… však on to asi nemyslí zle, ale chápem, že to je otravné asi pre všetky strany
@lindous neviem, ked ideme z nakupu, ideme jeho mamke ukazat, co sme nakupili a ci to nechce aj ona.
@anonym_autor ak je takto zvyknutý žiť, veľa s tým nespravíš 🙄 mala som partnera, ktorý bol skoro podobný.. Nenukal síce máme môj mejkap keďže sa nelicila, ale keď sme šli na nákup, pravidelne kupoval veci aj domov rodičom.. Napriek tomu, že by ho o to poprosili 🙄 a tiež ešte v 44ke chodil na nákup s maminou 🤣🤣👌
@anonym_7c6ccd nevidim nic zle na tom,ze chodit na nakup s rodicmi.najma ked je uz taka starsia
Autorka ale s tym make upom a sandalmi a obleckom to prehanaju..proste mu povedz,ze je to srandovne a nech s tym prestane.aspon smerom k tebe.ked mame chce ponukat tvoje sandale nech jej odfoti a ukaze,ale nech tebe neponuka veci co ma ona alebo sestra :D
S tym nakupom potravin by som problem nemala.
Proste si pre neho inšpirácia a to je pekné ale vysvetlila by som mu ze ženy maju svoj štýl a svoje nakupovanie a on ako chlap by sa do toho nemal starať 😅
A hlavne by to mal nechať na ženy ked si chcú niečo poradiť odprezentovať lebo tak ako to je tebe nepríjemné tak určite aj im len asi mu to nechcú povedať
@anonym_204538 manzelmi sme 5 rokov, zacal s tym minulu jesen.
@anonym_autor a za ten necelý rok si mu koľkokrát povedala že si to neželal, že ti to vadi
Sorry ale pre mna cudne 😬 ale to bude asi tym, ze ja mam toho muza, co je prekvapeny "co dal" svojej mame na sviatok, neviem si predstavit, ze by som sa chodila svokre ukazat a vsetko by jej kupoval.
Akoze ja by som si ho posadila a povedala, ze ked chce mame davat darceky alebo ju tesit vecami v poriadku, rada mu s tym poradim, pripadne aj kupim ale toto nie a poslednykrat som sa bola ukazovat ako opicka v cirkuse....
@lindous neviem, ked ideme z nakupu, ideme jeho mamke ukazat, co sme nakupili a ci to nechce aj ona.
@anonym_autor ty nedokážeš povedať nie? To ťa ťahá násilím, aby ste išli ukázať, čo ste kúpili? Prečo si to nestopla hneď v začiatkoch, keď chcel po tebe, aby si išla jeho mame ukázať, čo si si kúpila? By som mu to okamžite zatrhla, čo mu preplo? Doteraz nemal debilné nápady?
@anonym_autor a za ten necelý rok si mu koľkokrát povedala že si to neželal, že ti to vadi
@anonym_204538 samozrejme, povedala som, že to nie je v poriadku. Tak to ide ukázať sám.
Mňa by to vytačalo do nepríčetna ....akože pochopím že niečo čo viem ,že mama kupuje ,a je fajn akcia niekde ,zavolá človek počúvaj tam majú zľavu ...ale žeby sa mi muž ,montoval ,, do mojich make upov tak to by som ho poslala do .... ,ako asi ma trošku veľa voľného času...nech ide s chlapmi na pivo alebo motorku alebo na hokej , nech si odpľuje alebo neviem 😂 strašne ženské veci rieši..ja by som to nedala ,chodila by som na nákupy určite bez neho
@anonym_autor Prepáč ale tvoj muž je divný. Ponúknuť sa mame že pomôže s nákupom, je v poriadku. Takisto ak ste v potravinách a majú niečo v akcii ale také, čo aj mama používa, je v poriadku ak sa opýta, že či by nechcela aj ona. Ale veci na oblečenie, topánky, kozmetiku, aby si chodila ukazovať ako malé dieťa v škôlke čo máš nové, tak to je choré. A ešte aby kupoval mame tie isté veci ako má jeho o 40 rokov mladšia žena, tak to je úplne choré. A tá jeho sestra mu prečo nič nepovie? Keby mala 6 rokov a mama jej ide kúpiť čižmy, tak ok ale dospelej žene a bez skúšania ešte aj? Spoj sa s ňou a spoločne im povedzte, že takéto nákupy sú zbytočne vyhodené peniaze
@anonym_204538 samozrejme, povedala som, že to nie je v poriadku. Tak to ide ukázať sám.
@anonym_autor To je psycho. Akoze moja mama,ked na mne nieco vidi,tiez take chce alebo uvidi u mna doma nieco,tak si pyta tiez kupit. Ale toto co robi tvoj muz dobrovolne,to uz je aka diagnoza.
ja to poznám - nie síce od muža, ale toto robí moja svokra - niečo si kúpi, hneď ukazuje. niečo kúpi švagrinám - hneď mi ukazuje. mám niečo čo ešte nevidela, hneď sa vypytuje kde som to kúpila že by kúpila švagrinám… ja už ani nereagujem… a to sú handry, krémy, jedlo, váza do obývačky, fakt všetko…
takže ja by som povedala že je to ich spôsob prepojiť rodinu…povedz mužovi že takto to ale nefunguje…
By ma yeblo. Rodinka infantilnych. 🤔😅
Tak ale toto je nejaké neprirodzene správanie,ktoré musí mať z domu od malička takže sa netvári,že s tým začal len teraz. Mňa zaujíma skôr,že prečo ti to doteraz nevadilo a zrazu to riešiš? A áno, je to neprirodzené a zvláštne a ja by som to nazvala nejakou sociopatiou ,ktorá súvisí s výchovou matky k svojmu synovi. Divné ..ale toto tam muselo byť dávno predtým ako ste sa dali dokopy.
Keď to začal robiť len pred rokom niečo sa muselo zmeniť vtedy. Nebol niekto z rodiny chorí? Ťažkosti v práci? Niečo iné ťažké na psychiku? Niečo si tým kupovaním kompenzuje.
Tak ale toto je nejaké neprirodzene správanie,ktoré musí mať z domu od malička takže sa netvári,že s tým začal len teraz. Mňa zaujíma skôr,že prečo ti to doteraz nevadilo a zrazu to riešiš? A áno, je to neprirodzené a zvláštne a ja by som to nazvala nejakou sociopatiou ,ktorá súvisí s výchovou matky k svojmu synovi. Divné ..ale toto tam muselo byť dávno predtým ako ste sa dali dokopy.
@barbie2023 poznám ho odmalička, vyrastali sme spolu, sme spolu dlhé roky, manželia 5 rokov. Začalo to minulú jeseň a mňa ide poraziť.
@anonym_autor To akože vyberie zo skrine tvoj nový pulóver, topánky, spodné prádlo atď čo si si kúpila a ide to ukazovať mame? Fúú, tak to si musísš spraviť poriadok doma s mužom. Normálne to nie je určite. Ak si on kúpi najbližšie trenky alebo ponožky, tak to vezmi, že ukážeš tvojim rodičom, nech si otec také tiež kúpi. Či sa mu to bude zdať v poriadku.
@anonym_7c6ccd nevidim nic zle na tom,ze chodit na nakup s rodicmi.najma ked je uz taka starsia
Autorka ale s tym make upom a sandalmi a obleckom to prehanaju..proste mu povedz,ze je to srandovne a nech s tym prestane.aspon smerom k tebe.ked mame chce ponukat tvoje sandale nech jej odfoti a ukaze,ale nech tebe neponuka veci co ma ona alebo sestra :D
S tym nakupom potravin by som problem nemala.
@lienka9 asi som zle napísala.. On chodil na nákup s mamou pre vlastnú potrebu.. Uvediem príklad.. Išli sme na svadbu, nemal doma košeľu, potreboval súhlas maminky aby si ju kúpil 👌🤣
Je to uplne divne cele, neviem si to predstavit takto fungovat, sak to je na budku totalne. To ani neviem akoby som na take nieco reagovala 😀
@anonym_autor To akože vyberie zo skrine tvoj nový pulóver, topánky, spodné prádlo atď čo si si kúpila a ide to ukazovať mame? Fúú, tak to si musísš spraviť poriadok doma s mužom. Normálne to nie je určite. Ak si on kúpi najbližšie trenky alebo ponožky, tak to vezmi, že ukážeš tvojim rodičom, nech si otec také tiež kúpi. Či sa mu to bude zdať v poriadku.
@anonym_075f4b spodné prádlo neukazuje, ale ostatné veci áno. Chodím už do obchod sama, nakupujem sama, objednávam sama. A potom počúvam, že čo som mu nepovedala, sme mohli objednať dve, alebo aj tri, pre mamu aj sestru.
Hocičo si kúpim, všetko si všimne. Odkiaľ to máš, kde si to kúpila, koľko to stálo- wtf? Neviem presne kde som to kúpila, ani neviem koľko to stálo. Neriešim to. Zarábam veľmi slušne, nekupujem si drahé veci. Mám pocit, že má detektor na veci čo mám na sebe.
@anonym_075f4b spodné prádlo neukazuje, ale ostatné veci áno. Chodím už do obchod sama, nakupujem sama, objednávam sama. A potom počúvam, že čo som mu nepovedala, sme mohli objednať dve, alebo aj tri, pre mamu aj sestru.
@anonym_autor no možno kebyže objednáte aj pre tetu, sesternice, netere, tak by ste dostali množstevnú zľavu 😀
Sorry, ale on je retardovaný? Nemá nádor v mozgu, keď s tým začal tak zrazu? Mne by veľmi rýchlo rupli nervy na tvojom mieste.
@anonym_autor tvoj muž je ale potom riadne psycho keď to začal robiť z ničoho nič a zoberie tvoje nohavice či topánky a ide ukázať matke
@anonym_autor tvoj muž je ale potom riadne psycho keď to začal robiť z ničoho nič a zoberie tvoje nohavice či topánky a ide ukázať matke
@anonym_204538 nohavičky? To som kde písala? Zoberie lampu, knihu, niečo do domácnosti, čo sme kúpili. Minule tam zobral ukázať kufor.

A toto začal robiť z ničoho nič teraz. Predtým to určite nerobil