icon

Je normálne, že manžel kopíruje náš štýl pre rodinu?

30. aug 2025

Ahojte, mám manžela, žijeme spolu a máme sa radi, ale v poslednej dobe mi vadí jedna vec. Môj manžel má oveľa staršiu mamku, má 75 rokov. Ja mám 35 rokov. A teraz deje sa toto.
Kúpim si nohavice a musím sa ísť domov ukázať jeho mame, aby ich videla, či nechce také aj ona. Objednám alebo si kúpim topánky, už posiela fotku sestre, či nechce niečo také. Ideme do obchodu, kúpime si domov lampu, on zoberie takú istú svojej mame domov a rozmýšľa, že kúpi aj sestre do bytu ( sestra je vydatá, má manžela, rodinu, deti ). Kúpim si make up a púder a on si odfotí a potom ukazuje mame, či nechce taký. Vysvetľujem mu, že moja pleť a jej pleť funguje inak a ja to mám ako setting celého make upu, jej to je zbytočné. Ideme na spoločný nákup potravín vždy v sobotu, ja niečo vyberiem, čo je v dobrej cene a čo nám chutí a on ide volať mame, či jej to tiež nezoberie, hoci ona to nechce a neje to. A potom sa mi stáva aj opačne, že mama si kúpi sandále a on mi ich ukazuje, že aké pekné, či by som tiež také nechcela. Vo všetkej úcte k jeho mame, oblieka sa naozaj moderne, má krásnu postavu, ale jednoducho nie nechcem typ sandálkov, čo nosí jeho mama. Objednám si zo Sheinu niečo na seba, keď to príde, už mám objednávať aj jeho sestre. Hoci ona také nebude nosiť, poznám ju má úplne iný štýl. Manžel s mamou dva týždne chodili vyberať čižmy pre sestru. Vravela som, že nech jej dajú peniaze, že ona si kúpi čižmy sama, aké sa jej páčia. Nie, oni jej musia vybrať. Tak jej kúpili čižmy, samozrejmé sú otrasné, ale teplé, a teraz sa zlostia, že ich celú zimu nenosí. Lebo jej ich netreba. Nemáme už také tuhé zimy, keď pôjde do tatier, tak si ich vezme. Kúpim si krém na tvár z Douglasu na pleť 35+, môj muž študuje, či by sa taký nehodil jeho mame alebo sestre. Ja mám tiež rodičov, a mám sestry, ale oni mi nekupujú veci, keďže vedia, že máme všetky odlišné štýly. Ani voňavky si dokonca nedávame. Iba darčekové poukážky, zážitkové poukazy apd. Je to podľa vás normálne, alebo iba ja to beriem nejako zle?

autor
30. aug 2025
@laurinka27

Sorry, ale on je retardovaný? Nemá nádor v mozgu, keď s tým začal tak zrazu? Mne by veľmi rýchlo rupli nervy na tvojom mieste.

@laurinka27 nie, nemá nádor na mozgu, viem to, lebo bol na MRI kvôli inej veci a robili mu aj mozog. On si akokeby chcel vytvorit dva domovy, jeden u nas a jeden u mami doma. Mne to tak pride.

barbie2023
30. aug 2025
@anonym_autor

@barbie2023 poznám ho odmalička, vyrastali sme spolu, sme spolu dlhé roky, manželia 5 rokov. Začalo to minulú jeseň a mňa ide poraziť.

@anonym_autor no tak ak toto začalo v dospelosti a zrazu tak skutočne potrebuje pomoc. To je ešte horšie ako keby si to zobral takéto správanie z domu. Úplne vážne. Toto nie je sranda.

danica2711
30. aug 2025

"Odkiaľ to máš, kde si to kúpila, koľko to stálo" - keby sa ma to spýtal tretí raz, vypenila by som tak, že následných 5 rokov by si netrúfal mi ani povedať, že mi tie nové šaty slušia... Celý tento model jeho správania (aj jeho matky) mi pripadá chorý, nezniesla by som to

viktoriaandrascik
30. aug 2025

A s ním si sa o tom rozprávala? Ako reagoval? Toto naozaj nie je normálne a je zvláštne že to takto začalo z ničoho nič

autor
30. aug 2025
@viktoriaandrascik

A s ním si sa o tom rozprávala? Ako reagoval? Toto naozaj nie je normálne a je zvláštne že to takto začalo z ničoho nič

@viktoriaandrascik No otočí to, že nemám rada jeho mamu a jeho sestru a že čo mi vždy všetko vadí. Že žiarlim, že má taký vzťah so svojou rodinou.

anonym_204538
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_204538 nohavičky? To som kde písala? Zoberie lampu, knihu, niečo do domácnosti, čo sme kúpili. Minule tam zobral ukázať kufor.

@anonym_autor nenapísala som nohavicky

viktoriaandrascik
30. aug 2025
@anonym_autor

@viktoriaandrascik No otočí to, že nemám rada jeho mamu a jeho sestru a že čo mi vždy všetko vadí. Že žiarlim, že má taký vzťah so svojou rodinou.

@anonym_autor a jeho sestra ako reaguje keď jej niečo kúpi? Jej to nevadí?

thereisabear
30. aug 2025

A jeho sestre a mame to nelezie na nervy? Skús sa s nimi porozprávať a spolu mu dohovorte.

autor
30. aug 2025
@thereisabear

A jeho sestre a mame to nelezie na nervy? Skús sa s nimi porozprávať a spolu mu dohovorte.

@thereisabear nie nelezie, iba mne. Sestra ho nerieši, a mama by bola najradšej, keby bol pri nej. Odkedy im zomrel otec, tak oni su az chorobne naviazani na seba.

laila22
30. aug 2025

@anonym_autor autorka začni to aplikovať aj tu na svoju rodinu. Nastav mu zrkadlo.. keď si niečo kúpi, povedz, nech kúpi aj tvojmu bratovi, otcovi, že im idete ukázať, či tiež také nechcú...

sissy27
30. aug 2025

@anonym_autor kupila by som si 30cm silikonovy falus a objednala sa na nove cecky, labioplastiku a rejuvenizaciu vaginy a moze nakupit aj mamicke 🤣🤣🤣
Jaj a este by som celej rodine spravila hromadny termin u dr. Chocholouska, ja by som sla len ako doprovod a divak.
Sorry, nie su normalni. Nakup potravin alebo drogerie je ok, ostatne ani nahodou. Ale tak sestre mozno vyhovuje, ze ma zadarmo zariadeny byt.

lula313
30. aug 2025
@anonym_autor

@thereisabear nie nelezie, iba mne. Sestra ho nerieši, a mama by bola najradšej, keby bol pri nej. Odkedy im zomrel otec, tak oni su az chorobne naviazani na seba.

@anonym_autor toto som sa chcela spytat, či mu nezomrel otec a kedy to bolo? Pripadne či nenastala v zivote podobna trauma

laila22
30. aug 2025

@anonym_autor povedz mu, že si neželá s chodiť ako v školskej uniformy rovnako oblečená s jeho mamou a sestrou. Sú dospelé, kúpia si čo chcú.. Podľa mňa sú obe rady, že ušetria peniaze, keď im synko a brat nakúpi.. )

mandzula
30. aug 2025

No ciste psycho. A hlavne ked to ide zo spolocnych penazi. Nemas dovod spolufinancovat tuto jeho prapodivnu uchylku.

gribka1
30. aug 2025

Fuuu, tak toto má byť čo? To nemá dosť mužských starostí, aby si stíhal všímať, čo kupuješ, čo je doma nové, aká drogéria? Čo sa mení na ženu? Vlastne žiadne súkromie, kúpiš si niečo pre radosť, pre samu seba a on to vytrepe do sveta. Fuj. Už by sa nič nedozvedel čo kupujem. A keď zbadá, nepamätám, kedy, kde ani koľko. Nič. Jedine, čo sa dá tolerovať, tak obľúbená vec v zľave v potravinách. Ale asi by som aj tam radšej išla sama.

autor
30. aug 2025
@gribka1

Fuuu, tak toto má byť čo? To nemá dosť mužských starostí, aby si stíhal všímať, čo kupuješ, čo je doma nové, aká drogéria? Čo sa mení na ženu? Vlastne žiadne súkromie, kúpiš si niečo pre radosť, pre samu seba a on to vytrepe do sveta. Fuj. Už by sa nič nedozvedel čo kupujem. A keď zbadá, nepamätám, kedy, kde ani koľko. Nič. Jedine, čo sa dá tolerovať, tak obľúbená vec v zľave v potravinách. Ale asi by som aj tam radšej išla sama.

@gribka1 no ved to aj hovorim, neviem kedy som to kupila, neviem kolko to stalo. Sestra si zije svoj zivot, ta ma az tak netrapi, skor to, ze prirovnava co mam ja oblecene ku svojej mame, plus mi ukazuje veci, co si kupila mama, ci nechcem ja take. A presne vie, kde si to kupila a kolko to stalo, to ma desi. To, ze s nou chodi nakupovat je dalsia vec.

anonym_ef2f7d
30. aug 2025

Tak to je bizár toto 🤣 prepáč mňa by z neho @blo. To prečo toto robí, a on čo povie keď sa ho opýtaš prečo to robí ..

gribka1
30. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 no ved to aj hovorim, neviem kedy som to kupila, neviem kolko to stalo. Sestra si zije svoj zivot, ta ma az tak netrapi, skor to, ze prirovnava co mam ja oblecene ku svojej mame, plus mi ukazuje veci, co si kupila mama, ci nechcem ja take. A presne vie, kde si to kupila a kolko to stalo, to ma desi. To, ze s nou chodi nakupovat je dalsia vec.

@anonym_autor No hej, veď čo vlastne môžeš ešte urobiť. Stal sa z neho mamičkár. Mamka sem, mamka tam. Veď to je generačne úplne niekde inde jeho mama a on vás v tomto porovnáva. Aj keby ste nosili rovnaké, tak by bol najšťastnejší? Pravdepodobne áno. Tak toto by som nedala😂. Čo sa mu fakt stalo? To by boli hádky asi z toho. Nepochopiteľné.

xsuzannex
30. aug 2025

Mna po precitani napadol nasledovny citat, prepac 🤣
"Aktivni blbec je horší jak trídni neprítel!“,

autor
30. aug 2025
@gribka1

@anonym_autor No hej, veď čo vlastne môžeš ešte urobiť. Stal sa z neho mamičkár. Mamka sem, mamka tam. Veď to je generačne úplne niekde inde jeho mama a on vás v tomto porovnáva. Aj keby ste nosili rovnaké, tak by bol najšťastnejší? Pravdepodobne áno. Tak toto by som nedala😂. Čo sa mu fakt stalo? To by boli hádky asi z toho. Nepochopiteľné.

@gribka1 oni su doma trosku zvlastni. Jeho sestra ma muza, a ten je ten mamickar. Kazdy den po robote je u mami, kazdu v sobotu on sam chodi ku nej naobed a ked nie je u nej, tak chodia spolu na chatu - on a jeho mama. Pytala som sa, kde maju tu chatu, vraj ona tam bola asi raz za zivot.

gribka1
30. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 oni su doma trosku zvlastni. Jeho sestra ma muza, a ten je ten mamickar. Kazdy den po robote je u mami, kazdu v sobotu on sam chodi ku nej naobed a ked nie je u nej, tak chodia spolu na chatu - on a jeho mama. Pytala som sa, kde maju tu chatu, vraj ona tam bola asi raz za zivot.

@anonym_autor Dalšia katastrofa, a jeho sestra to zvláda?

sisska96
30. aug 2025
@anonym_autor

@lindous neviem, ked ideme z nakupu, ideme jeho mamke ukazat, co sme nakupili a ci to nechce aj ona.

@anonym_autor by ma porazilo. No určite by som vysvetlila ručne a strucne že odtial potiaľ 🤣

autor
30. aug 2025
@gribka1

@anonym_autor Dalšia katastrofa, a jeho sestra to zvláda?

@gribka1 hej, ona si ide svoje, naozaj je velmi fajn, taka xena. Ja tomu nerozumiem sice, a nezvladla by som to, ale ona ano.

gribka1
30. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 hej, ona si ide svoje, naozaj je velmi fajn, taka xena. Ja tomu nerozumiem sice, a nezvladla by som to, ale ona ano.

@anonym_autor A ináč je ten tvoj ok, venuje sa ti tak, že by si za všetkým mamku nevidela? Keby nebolo tejto úchylky, vsetko klape? Ci ide fakt len o tento jeden problém, nájsť nejaké riešenie, aby to obmedzil, prinajlepšom aj skončil?

anonym_62c46e
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keby išiel handru, ktorú som si kúpila, ukázať mame, vytrhla by som mu ju z ruky a smarila do prvého kontajnera. Bez ohľadu na cenu. A povedala by som mu, že ma na to mesiac, aby sa spamätal, navštívil odborníka, ináč ma rozvodové papiere na stole. Necrcala by som sa s ním, lebo to môže byť začínajúce psychické ochorenie

autor
30. aug 2025
@gribka1

@anonym_autor A ináč je ten tvoj ok, venuje sa ti tak, že by si za všetkým mamku nevidela? Keby nebolo tejto úchylky, vsetko klape? Ci ide fakt len o tento jeden problém, nájsť nejaké riešenie, aby to obmedzil, prinajlepšom aj skončil?

@gribka1 hej, je starostlivý, stará sa o nás, v posteli do klape, pomáha mi, rozumieme si spolu, je veľmi priateľský a spoločenský. On zapadne všade.

rozculena
30. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 hej, je starostlivý, stará sa o nás, v posteli do klape, pomáha mi, rozumieme si spolu, je veľmi priateľský a spoločenský. On zapadne všade.

@anonym_autor kedy zomrel jeho otec?

autor
30. aug 2025
@rozculena

@anonym_autor kedy zomrel jeho otec?

@rozculena 2018

terry658
30. aug 2025

@anonym_autor fakt by som to začala robiť naopak. Hneď ako kúpi niečo on pre seba tak to idete ukázať vašim. Ak si kúpi oblečenie tak také kúp otcovi. Ak budete na nákupe tak volaj s rodinou. Ak to do dvoch mesiacov nepochopí tak objednaj psychológa. Potrebuje terapiu.

rozculena
30. aug 2025
@anonym_autor

@rozculena 2018

@anonym_autor no to je dosť dávno,to by na neho nemalo mať už vplyv