Je normálne, že manžel kopíruje náš štýl pre rodinu?
Ahojte, mám manžela, žijeme spolu a máme sa radi, ale v poslednej dobe mi vadí jedna vec. Môj manžel má oveľa staršiu mamku, má 75 rokov. Ja mám 35 rokov. A teraz deje sa toto.
Kúpim si nohavice a musím sa ísť domov ukázať jeho mame, aby ich videla, či nechce také aj ona. Objednám alebo si kúpim topánky, už posiela fotku sestre, či nechce niečo také. Ideme do obchodu, kúpime si domov lampu, on zoberie takú istú svojej mame domov a rozmýšľa, že kúpi aj sestre do bytu ( sestra je vydatá, má manžela, rodinu, deti ). Kúpim si make up a púder a on si odfotí a potom ukazuje mame, či nechce taký. Vysvetľujem mu, že moja pleť a jej pleť funguje inak a ja to mám ako setting celého make upu, jej to je zbytočné. Ideme na spoločný nákup potravín vždy v sobotu, ja niečo vyberiem, čo je v dobrej cene a čo nám chutí a on ide volať mame, či jej to tiež nezoberie, hoci ona to nechce a neje to. A potom sa mi stáva aj opačne, že mama si kúpi sandále a on mi ich ukazuje, že aké pekné, či by som tiež také nechcela. Vo všetkej úcte k jeho mame, oblieka sa naozaj moderne, má krásnu postavu, ale jednoducho nie nechcem typ sandálkov, čo nosí jeho mama. Objednám si zo Sheinu niečo na seba, keď to príde, už mám objednávať aj jeho sestre. Hoci ona také nebude nosiť, poznám ju má úplne iný štýl. Manžel s mamou dva týždne chodili vyberať čižmy pre sestru. Vravela som, že nech jej dajú peniaze, že ona si kúpi čižmy sama, aké sa jej páčia. Nie, oni jej musia vybrať. Tak jej kúpili čižmy, samozrejmé sú otrasné, ale teplé, a teraz sa zlostia, že ich celú zimu nenosí. Lebo jej ich netreba. Nemáme už také tuhé zimy, keď pôjde do tatier, tak si ich vezme. Kúpim si krém na tvár z Douglasu na pleť 35+, môj muž študuje, či by sa taký nehodil jeho mame alebo sestre. Ja mám tiež rodičov, a mám sestry, ale oni mi nekupujú veci, keďže vedia, že máme všetky odlišné štýly. Ani voňavky si dokonca nedávame. Iba darčekové poukážky, zážitkové poukazy apd. Je to podľa vás normálne, alebo iba ja to beriem nejako zle?
S našou mamkou (81rokov) ,sestra chodi na nákup. Lebo mamka nevie ani kde vhodný obchod je , a keď si oblečie , tak sestra jej povie . Toto ti pristane a toto zas nie . A mamka naša rada sa pekne oblečie , aaj sa patrične doma pochváli , urobí nam modnu prehliadku a predvedie čo všetko zo sestrou nakupovali 😄. A ja som za to rád.
@anonym_autor nie 100 mg šunky, ale 100 g.
Takto sa vedia chovat ludia ktory vyrastali v chudobe alebo ak niektory rodic skoro odisiel ... este moze byt prirodzene obetava povaha kazdopadne bodla by terapia odhalit traumy ale musi chciet sam
To je taký typ ľudí. To isté robia aj niektoré osoby v mojom okolí. Chcú byť s rodinou na blízku a byť tzv. Nápomocní. Ale v skutočnosti sú otrávení a škodia svojou nadmernou snaživosťou.

Prajem pekný deň, zas pár risdku uložím sem . No nieje to celkom v poriadku , veď každemu sa iné hodí aj páči , povedal by som že treba hodiť medzi 4 očami debatku a v pokoji si to ujasniť. Keď námnocko umrel , mamka mne , kupovala veci , akoby pre neho . Len ja také nenosím ako maskačove tričká a l gate , to bolo pre neho . A tak som raz zobral mamku na koláčik a kávičku , a pokecali sme o mojom vkuse, aj o maskačovom tričku😄 . A pomohlo . Ja by som nesúdil , a volil porozprávať sa , najskôr s manželom , aaa potom pripadne aj zo svokrou ak dá sa? A poto pekne v dobrý čas, ak nevie sama isť , tak na nakup ju zobrať , lebo KAŽDÉMU SA INÉ PÁČI.