icon

Je normálne, že mi vadia návštevy?

Včera o 18:21

Ahojte zeny, prosim vas o normalne komentare, ale vadia mi neskutocne navstevy, az tak, ze rozmyslam, ci je to normalne a ci to netreba riesit aj odbornou pomocou. Napr nezanasam, ked niekto ide k nam a je bosy, proste nemam rada cudzie bose nohy na mojej podlahe, koberci, gauci. Ked si niekto bose nohy vylozi na gauc, tak si iba predstavim, ako si tam napr lahnem na tie jeho nohy. Ble. Minule bola u mna kamoska a dala si dole gumicky z vlasov a zacala sa v nich hrabkat, skrabkat a tak a ja mam za gaucom taku uzku policku s ciernym lesklym povrchom a ked odisla, nasla som tam uplnu zbierku jej lupin, vlasov, proste hnus. Navsteva ked odide, musim povysavat, pozmyvat, umyt WC a vymenit uteraky, aby som sa zasa citila doma dobre.
Je to normalne podla vas?

veronicka19
Včera o 20:23

@anonym_autor Áno, je to úplne normálne. Mne to vadí takisto. A navyše som úplný Monk 🤭

zonjushe
Včera o 20:27

Paneboze, ja som cely zivot na 100% presvedcena ze mam OCD, ale ked tak citam ostatne komentare, tak mam asi len velmi miernu formu..

anonym_2a2de9
Včera o 20:36

@anonym_autor vitaj v klube vysinutych 😂😂 tiež po každej návšteve dezinfikujem 🙈😃 ale snažím sa aspoň trochu tomu predchádzať. Pred návštevou si dám na gauč prehoz, take niečo ako deku, tú tam inak nemávam. Keď odíde návšteva dám dole a šup do práčky. Ale inak uvažujem nad kúpou koženého gauča, ten sa udržiala ľahšie čistý. Potom každá návšteva, ktorá k nám ide ma už pozná a dodržiava moje pravidlá. Vyzuvaju sa pred dverami a papuče sú nachystané hneď na chodbe ako vojdu do bytu. Ak si ich niekto náhodou nedá, upozorním ho. A komu sa nepáči, nech ku mne nelezie. 🤷😀

tretiedieta

Ja som dnes keď návšteva odišla prezliekla periny a prala aj deky,syn s kamarátom stavali bunker z Perín,tak automaticky po odchode šup do práčky,nevidím na Tom nič zvláštne,u nás pravidelne.

anonym_5747d4

No ja by som prijala, keby mi to niekto ako ty otvorene povedal a bolo by to pre mňa v pohode.Kazdy je iný a načo sa obojstranné cítiť zle. Veď fungujú reštike atď, či?
A nechápem pre i si návšteva vykladá nohy na gauč? Ja to u seba doma tiež robím bežné ale u kamošky?
A hrabať sa vo vlasoch ehmm, práve si ich cešem ale na návšteve, pre Boha prečo??
A teda pre všetkých ostatných... Máme malé deti a minule doniesli domov darček. Mrle! Slak má išiel trafiť, bolo mi na j.... .e!!! Zúfalofrustrovana Sim bola. Jedli sme lieky proti tomu aj tak to trvalo snáď 3 mesiace, kým sme sa tých pár hantov malých zbavili.
A že pozvi si návštevu s radosťou... . Teraz som tiež opatrnejšia na návštevy. A to nemám žiadnu poruchu len hrôzu. A tiež veľmi na návštevy nechodíme, hlavne s deckami. Stretneme sa vonku alebo deckej herní a vybavené.
Inak kamoška zas denne perie všetko oblečenie aj uteráky a obliečky každé 2 dní. Ta zas neznáša šupiny čo má každý, odumreté kožu 😁 Tej sa muž smial, že pred tým ako on zoberie hociaké oblečenie, ona ho stihne zničiť praním častým.

anonym_30dd6d
Včera o 20:43

@anonym_autor ako tu tak čítam tie príspevky, vám tu viacerým celkom pekne vyšíva, milé dámy! 🫩🙄

anonym_f4a5e0
Včera o 20:52

Moja krstná bola presne taká, prišli sme s mamou na vopred dohodnutú návštevu tak iba si sadnúť na gauč, ale výhradne na jedno miesto, nikam inam sa v poschodovom dome nesmelo. Ničoho sa dotknúť čo bolo na poličkách, Ak jej niečo poslala babka a prišla som bez pozvania, tak ak najväčšom lejaku či fujavici nepustila nikoho cez vchodové dvere. Aj sme si sadli vonku na záhrade,tak sme vôbec nemohli dní ani ruky unyť. Najhoršie bolo, keď sme boli na návšteve akurát u nej som dostala menzes druhý krát v živote pár mesiacov po prvom a ja som nemala pri sebe vložky, spravila kvôli tomu taký cirkus si do dnes spomýnam hoc je tomu aj 40r

prosimopomoc
Včera o 20:56

@anonym_autor aj mne to vadi, podla mna je to normalne.

prosimopomoc
Včera o 21:02
@anonym_2a2de9

@anonym_autor vitaj v klube vysinutych 😂😂 tiež po každej návšteve dezinfikujem 🙈😃 ale snažím sa aspoň trochu tomu predchádzať. Pred návštevou si dám na gauč prehoz, take niečo ako deku, tú tam inak nemávam. Keď odíde návšteva dám dole a šup do práčky. Ale inak uvažujem nad kúpou koženého gauča, ten sa udržiala ľahšie čistý. Potom každá návšteva, ktorá k nám ide ma už pozná a dodržiava moje pravidlá. Vyzuvaju sa pred dverami a papuče sú nachystané hneď na chodbe ako vojdu do bytu. Ak si ich niekto náhodou nedá, upozorním ho. A komu sa nepáči, nech ku mne nelezie. 🤷😀

@anonym_2a2de9 a perieš papuče po každej návšteve? To by mi napr. vadilo davat si nejake pouzite prezuvky po niekom, fuj

anonym_0b96f1
Včera o 21:03

mam to podobne, u nas si nikto nemoze sadnut na gauc, preto ani navstevy nechodia, dovolim len detske, ktore sa zdrzuju vylucne v detskych izbach, kde mame na posteli deku, ktoru hned po navsteve operiem, pre mna je nepredstavitelne, aby mi niekto sadal na gauc, ked predtym sedel niekde v autobuse, alebo inde na verejnom mieste

anonym_d0b6d7
Včera o 21:05

je tu na koňovi vôbec nejaká normálna žena??

biba_18
Včera o 21:11

pozerám že sa tu našla pekná zbierka ☺️

nenne27
Včera o 21:26
@biba_18

@biba_18 presne, to su zaciatky takych dusevnych poruch, ze mam z toho az strach...dobre to niektorym kuruje v hlavickach

anonym_5bc2e6
Včera o 21:26
@anonym_41daf6

@anonym_d97e64 s tým varením máš pravdu. Fuj a ešte keď niekto olizuje varechu pri vareni opakovane 🤮

@anonym_41daf6 konecna, to neznaaaaasam. Svokra to robi a ide trebars do salatu, ktory sa uz nebude ani tepelne upravovat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Ale vadi mi to aj tak aj tak.

anonym_f4a5e0
Včera o 21:31
@biba_18

@biba_18 ako som čítala tie odpovede zjavilo sa.mi pred očami ako k nejakej takej anonymné pride nová známosť na návštevu a nemôže.si u nej ani sadnúť lebo pred tým možno sedel v MHD, a rýchlo neho strhne ,, kontaminované jeansy,,a vydezinfikuje ho a keď nezuteká možno mu povolí sadnúť/ľahnúť si na deku ktorú hned po jeho odchode vyperie

anonym_9afc3a
Včera o 21:34

Ja to mam presne tak isto ako ty. Otec sa na mňa naštval co som za človeka, že si nemôže u mňa vyložiť nohy. No každý máme niečo. Preto ja doma nemám žiadne návštevy a ani nechcem mať. Rovnako ja nechodím k nikomu na návštevy. Nemôžeš za všetkým hľadať psychicke ochorenie. Proste kazdy ma nejaké tie svojské veci. Absolutne sa nad tým netráp.

sissy27
Včera o 21:41
@anonym_0b96f1

mam to podobne, u nas si nikto nemoze sadnut na gauc, preto ani navstevy nechodia, dovolim len detske, ktore sa zdrzuju vylucne v detskych izbach, kde mame na posteli deku, ktoru hned po navsteve operiem, pre mna je nepredstavitelne, aby mi niekto sadal na gauc, ked predtym sedel niekde v autobuse, alebo inde na verejnom mieste

@anonym_0b96f1 kks a nebolo zbytocne vyhodit peniaze na gauc ked sa nanho len pozerate? Trosku drahy lapac prachu 😃
Prepac, ale to uz je vazne na dr. chocholouska, ze na gauci sa nesmie sediet…

anonym_41daf6
Včera o 21:44
@anonym_5bc2e6

@anonym_41daf6 konecna, to neznaaaaasam. Svokra to robi a ide trebars do salatu, ktory sa uz nebude ani tepelne upravovat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Ale vadi mi to aj tak aj tak.

@anonym_5bc2e6 fuj, neskutočne hnusné. Ja som na toto vysadená. Aj moja mama to robí a potom to nejem, vždy ju upozorním a ona sa ešte urazì 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️že či je prašivá. Ona vôbec nechápe a si neuvedomuje aké to je humusácke

anonym_41daf6
Včera o 21:46
@anonym_f4a5e0

@biba_18 ako som čítala tie odpovede zjavilo sa.mi pred očami ako k nejakej takej anonymné pride nová známosť na návštevu a nemôže.si u nej ani sadnúť lebo pred tým možno sedel v MHD, a rýchlo neho strhne ,, kontaminované jeansy,,a vydezinfikuje ho a keď nezuteká možno mu povolí sadnúť/ľahnúť si na deku ktorú hned po jeho odchode vyperie

@anonym_f4a5e0 ja z verejnej dopravy tiež hádžem odevy do práčky. Už som počula, ako takto niekto dostal vši, ploštice, svrab. Ďakujem, neprosìm

anonym_41daf6
Včera o 21:49
@sissy27

@anonym_0b96f1 kks a nebolo zbytocne vyhodit peniaze na gauc ked sa nanho len pozerate? Trosku drahy lapac prachu 😃

@sissy27 tak napríklad my si svoje veci vážime a šetríme. Sedačku za 10 000 nemám preto aby mi ju nevychované dieťa od kamarátky ucápalo od Kinder schoko bons 🫩

sissy27
Včera o 21:56
@anonym_41daf6

@sissy27 tak napríklad my si svoje veci vážime a šetríme. Sedačku za 10 000 nemám preto aby mi ju nevychované dieťa od kamarátky ucápalo od Kinder schoko bons 🫩

@anonym_41daf6 od sedacky za 10k ocakavam taku povrchovu upravu, ze pretriem vlhkou handrou a po schoko bons nebude ani stopy. Co tam mas dalej?
My si svoje veci tiez vazime, ale stale su to veci, ktore maju sluzit nam a nie my im.

biba_18
Včera o 22:00

sedačka za 10k 😏

anonym_41daf6
Včera o 22:01
@biba_18

sedačka za 10k 😏

@biba_18 prečo nie? Sú aj drahšie.

anonym_41daf6
Včera o 22:03
@sissy27

@anonym_41daf6 od sedacky za 10k ocakavam taku povrchovu upravu, ze pretriem vlhkou handrou a po schoko bons nebude ani stopy. Co tam mas dalej?
My si svoje veci tiez vazime, ale stale su to veci, ktore maju sluzit nam a nie my im.

@sissy27 sedačka slúži nám tak ako má. Netúžim po ocapkancoch alebo vyliatom čaji.

sissy27
Včera o 22:29
@anonym_41daf6

@sissy27 sedačka slúži nám tak ako má. Netúžim po ocapkancoch alebo vyliatom čaji.

@anonym_41daf6 este raz - mas doma handru a teplu vodu? Ci aj tie su prilis vzacne na pouzivanie? Ak ste dali 10k za sedacku, ktoru znici jeden bonbon ci rozliaty caj, tak to bol fakt blby kseft, ale ta co uz.

anonym_af4d64
Včera o 23:00

hrozne smutne pribehy niektore.Lutujem tie damy.Hygiena jasne ale odtial potial aby sa u mna niekto triasol co moze a co nie chore.To sa ani nedivim ze k niektorym nechce nikto chodit.Aj moja teta bola podobna a kazdy v rodine ju kvoli tomu neznasal

anonym_f3085f
Dnes o 00:56

@anonym_autor no keď si predstavis že všade mimo domu si obklopená miliónom baktérií a mikroorganizmami všeho druhu - to ti neprekáža? Je to naše prirodzene prostredie, všade sme tým obklopeni. Ja to neriešim, na návšteve neriešim nič, chodia k nám len ľudia kt. mám rada, len nejakých známych k sebe nevolam. Keď odídu upracem, povysávam, poumývam, väčšinou chodia aj s deťmi a to je teda upratovanie nevyhnutné. Máš deti? Lebo ja mám tri a vidím že najväčší humusaci sú práve tie deti. Nevadí im sadnúť si kdekoľvek na zem, trusia, rozlievaju, všetko chytajú,... . Deti majú svojich kamarátov tiež sa u nás pohybuju. Pri nich som sa naučila neriešiť takéto blbosti. Neudrzujem sterilné prostredie - načo? Netrvam ani u detí na tom, samozrejme určité zásady udržiavať musia, musia si umývať ruky keď prídu zvonka, po wc, musia sa aj prezliecť, jesť je dovolené len v kuchyni a v jedálni, každý deň sprcha,... . Ale na nicom inom sa neoplatí bazirovat a nerada by som z nich vychovala jedincov kt. budú v dospelosti mať nutkanie riešiť každú spinku, baktériu,... a budú mať potrebu všetko dezinfikovať len preto že sa toho dotkol niekto iný.

anonym_186846
Dnes o 02:58

Mam rada poriadok, cisto a vonavo doma. Ale rada prijmam navstevy a chcem aby sa u nas citili dobre. Takze ked odidu povysavam a upracem. Ziadne dezinfekcie, pravidla a sadani a ani nic take sa u nas nedeje. Kefky sa mi dotykaju s muzom bars kedy. Vsak sa aj bozkavame. Ked boli deti malicke, tak bezne s holu ritou si sadli na gauc alebo postel a kricali nech ich idem vysteklit. Robia to doteraz 🙂 ale uz oblecene🙂 Takze niektore tu mi pridete zvlastne. Ale je to vas zivot. Ked vam to spravi radost, pokracujte v tom. Ved kazda sme ina.

anonym_1bff10
Dnes o 03:26

Ja naopak chodím na jedno miesto, kde si beriem plastový pohár na pitie a mám problém čokoľvek tam zjesť- len na tomto jednom mieste. Štandardne si nosím na návštevu vlastné papuče a uterák. U mňa doma keď mám návštevu, tak mi prekáža iba varenie pre viac osôb. Nemám rada varenie a keď varím pre neobvyklý počet ľudí, vždy to nejak pokazím a hanbím sa, že neviem poriadne ani navariť. Čo sa upratovania týka, po návšteve max wc umyjem a logicky obliečky, v ktorých spali. Ex ma volal Monk , mám rada doma čisto. Všetko by však malo mať svoje hranice ,aby sa návšteva -ak sú to ľudia, ktorých máte naozaj radi a rodina nezačali postupne od vás odvracať a vyhýbať sa a raz zistíte, že tí ľudia k vám nielen že neprídu na návštevu, ale nebudú túžiť ani po tej vašej a skončíte možno celkom opustení a v očiach druhých úzkostliví čudáci. Myslím si, že ten váš nepokoj vycítia, keď sú u vás. Mne vždy polichotí, keď spomenú, ako mám doma čisto .Pritom to už tak nepreháňam s upratovaním, ba dokonca vedome obmedzujem. Ale aj tak na druhých pôsobí môj byt čistým dojmom. Minule som sa prekonala a mali sme na návšteve veľkého, chlpatého psa a ja som mu dovolila prísť za nami až do postele, ležal na gauči na deke- to , čo si ani doma vraj nedovolí ,ale bol taký milý, že mi to neprekážalo.. Nevadilo mi to. Deky ,aj obliečky som po odchode vyprala.

anonym_0b96f1
Dnes o 04:20
@sissy27

@sissy27 ved my na nom sedime, ale v cistom obleceni, nie v tom, v com sme boli napr. v robote