Je normálne, že mi vadia návštevy?
Ahojte zeny, prosim vas o normalne komentare, ale vadia mi neskutocne navstevy, az tak, ze rozmyslam, ci je to normalne a ci to netreba riesit aj odbornou pomocou. Napr nezanasam, ked niekto ide k nam a je bosy, proste nemam rada cudzie bose nohy na mojej podlahe, koberci, gauci. Ked si niekto bose nohy vylozi na gauc, tak si iba predstavim, ako si tam napr lahnem na tie jeho nohy. Ble. Minule bola u mna kamoska a dala si dole gumicky z vlasov a zacala sa v nich hrabkat, skrabkat a tak a ja mam za gaucom taku uzku policku s ciernym lesklym povrchom a ked odisla, nasla som tam uplnu zbierku jej lupin, vlasov, proste hnus. Navsteva ked odide, musim povysavat, pozmyvat, umyt WC a vymenit uteraky, aby som sa zasa citila doma dobre.
Je to normalne podla vas?
@anonym_autor Och, toľko "okresných hygieničiek" pokope....radosť mať s nimi sex, radosť s nimi niekam cestovať....skrátka dg.
@sissy27 ved my na nom sedime, ale v cistom obleceni, nie v tom, v com sme boli napr. v robote
@anonym_0b96f1 a nenapadlo ti, ze navsteva tiez mozno nejde z roboty ale doma si obliekli ciste veci? A nie kazdy robi na bitunku - ja napriklad mam v praci len svoju stolicku, ktora sa pravidelne tepuje, zadok si vyvazam len v svojom aute, ktore sa tepuje tiez v podobnych intervaloch ako sedacka doma.
Vazne som rada, ze mam okolo seba normalnych ludi, ktori nie su predposrati z toho, ze si u nich niekto sadne na sedacku alebo prejde po dlazke 🙈
A ako fungujete v bežnom živote? Ktorý nieje sterilne čistý?
Kaviareň, reštaurácia, pracovisko, WC v praci, dovolenky, hotely, úrady? Dokonca lekári, lekárne atď. Ved rovnako sa tam pohybujete, snáď nikto nelevituje celý deň a ničoho sa nedotýka, bože chrán.
Tiez mam rada doma svoj poriadok a čistotu ale aby mi návšteva sedela len na deke a na pol zadku, to isto nie. A prať zakaždým vsetko? To vážne? Ekológia v prd.li 🙄
@anonym_autor záleží od návštevy, sú také, po ktorých upratujem, periem poťahy z gauča, lebo pozná ich hygienický štandard, resp.viem, čo majú doma. No a k nám do zvieratami nechodia, my zvieratá dnu nemáme, čiže nemôžu k nám ani tie návštevne. A máme návštevy, kde neriešim nič.
Inak mám návštevy rada, ale mám rada svoj poriadok.
My doma nevedome na gauči vo veciach z práce, či školy. Atď,atď. Kabelky, či deti tašky si nedávam v autobuse na zem, atď.
Nie som Monk, no určite štandardy máme.
Najviac by ma mrzelo,že ku mne raz nebudú chcieť ani vnúčatá chodiť a radšej pôjdu k druhej babke, kde môžu normálne žiť a budú sa cítiť vítané a nie ako v múzeu.
@anonym_1bff10 prečo v múzeu? Rešpekt voči domu, kam chodíme, čiže rešpekt aj voči sama sebe. No a mne návšteva nevadí, rada mám ľudí u seba, to, že po niektorých radšej upravujeme, umyjem wc, je najmenej.
@viera321 akoze… tie papuce si ma navsteva priniest vlastne, alebo si ma obut take, co hostitelka pouziva pre navstevy, teda ma si obut nieco, co malo na nohach xx cudzich ludi? Pride ti normalne, ze niekomu sa hnusia navstevy “z hygienickych dovodov” a zaroven ti pride normalne, aby si navstevy striedali jedny papuce? 🤡
@sissy27 a vieš o tom že sú to pracie papuče, ktoré po návšteve vyperie ?
@anonym_autor Povedzme, že v niektorých veciach si veľmi úzkostliva,ale cudzie bosé nohy vyložené na gauč, alebo prehrabavanie sa vo vlasoch by sa ani mne nepáčili.Nohy na návšteve sa nevykladaju a ak si potrebuje človek upraviť účes, navštívi so zvolením hostiteľa kúpeľňu.Jasne, že človek uprace po návšteve, ale niektoré veci by robiť nemusela.
@anonym_autor Norma v spoločnosti sa utvára podľa správania väčšiny spoločenstva. Takže sa nepýtaj, či je to normálne, ale akceptuj svoje pocity a prispôsob tomu svoj život. Nie si povinná nikoho pozývať do svojho bytu. Tvoj byt - tvoj hrad. Stretávajte sa mimo bytu.
@anonym_41daf6 este raz - mas doma handru a teplu vodu? Ci aj tie su prilis vzacne na pouzivanie? Ak ste dali 10k za sedacku, ktoru znici jeden bonbon ci rozliaty caj, tak to bol fakt blby kseft, ale ta co uz.
@sissy27 ty máš nejaký komplex z toho, že máme drahšiu sedačku? Proste mi to vadí a hotovo. Mám rada svoje pekné a zachovalé zariadenie. Čaj, džúsik a podobné ozdoby nepotrebujem čistiť. Ja si svoje veci vážim a nebudem sa prizerať a dovoľovať to len preto, aby som to čistila.
A ako fungujete v bežnom živote? Ktorý nieje sterilne čistý?
Kaviareň, reštaurácia, pracovisko, WC v praci, dovolenky, hotely, úrady? Dokonca lekári, lekárne atď. Ved rovnako sa tam pohybujete, snáď nikto nelevituje celý deň a ničoho sa nedotýka, bože chrán.
Tiez mam rada doma svoj poriadok a čistotu ale aby mi návšteva sedela len na deke a na pol zadku, to isto nie. A prať zakaždým vsetko? To vážne? Ekológia v prd.li 🙄
@mischy00 och ty ekológia. To, že budem prať menej planétu nespasí. Fakt tomu veríš? 😃
@anonym_autor Och, toľko "okresných hygieničiek" pokope....radosť mať s nimi sex, radosť s nimi niekam cestovať....skrátka dg.
@anonym_05b376 Tak jednoznačné to nie je.Ja som napr.mala návštevu, ktorá opisovala svoje intímne problémy a mala na sebe veľmi ľahké oblečenie.Jasne,ze som po jej odchode dala podsedak do prania,sedak na wc prestriekala dezinfekciou
@anonym_1bff10 prečo v múzeu? Rešpekt voči domu, kam chodíme, čiže rešpekt aj voči sama sebe. No a mne návšteva nevadí, rada mám ľudí u seba, to, že po niektorých radšej upravujeme, umyjem wc, je najmenej.
@anonym_05ea09 asi tak. Moja prababka by mala dnes vyše 100 rokov a mama spomína, že ona tiež nedovolila v dome vnúčatam a pravnúčatám ocapkávať a okydávať zariadenie. Mala krásne čisto, voňavo. Chodila som k nej na celé prázdniny, nevykladala som si nohy na gauč, nejedla som jablko alebo párok po celom dome. Nemám žiadnu traumu, milovala nás, mi ju tiež. S láskou na ňu spomíname aj na jej krásny voňavý dom. Dnes v dome žije jej nevesta a hnus. Ani tam nechodíme. Prababka sa musí v hrobe obracať.
@sissy27 ty máš nejaký komplex z toho, že máme drahšiu sedačku? Proste mi to vadí a hotovo. Mám rada svoje pekné a zachovalé zariadenie. Čaj, džúsik a podobné ozdoby nepotrebujem čistiť. Ja si svoje veci vážim a nebudem sa prizerať a dovoľovať to len preto, aby som to čistila.
@anonym_41daf6 naozaj nemam ziadny komplex z tvojej sedacky, ale pravdepodobne ty mas nejaku nedoriesenu traumu, ked mas potrebu sa chvalit drahou sedackou a si na nu tak chorobne upnuta.
U nas veci sluzia svojmu ucelu bez ohladu na cenu. Mame radi kvalitne veci, aj si ich doprajeme a nemame problem dopriat aj tym, ktorych mame radi. Takze nase navstevy nech si kludne pohodlne sadnu a citia sa dobre. Nic viac, nic menej.
@anonym_41daf6 naozaj nemam ziadny komplex z tvojej sedacky, ale pravdepodobne ty mas nejaku nedoriesenu traumu, ked mas potrebu sa chvalit drahou sedackou a si na nu tak chorobne upnuta.
U nas veci sluzia svojmu ucelu bez ohladu na cenu. Mame radi kvalitne veci, aj si ich doprajeme a nemame problem dopriat aj tym, ktorych mame radi. Takze nase navstevy nech si kludne pohodlne sadnu a citia sa dobre. Nic viac, nic menej.
@sissy27 na chate mám aj sedačku do 1000 eur a predstav si tam mi ju novú oblial kamarátkin 9 r. syn ochutenou červenou sladkou vodou. Hneď som to vyčistila, ale dodnes tam ten fľak vidíš. Vadí mi to a nekupujem si veci preto, aby mi ich oblievali deti, ktoré sa nevedia správať na návšteve. To mi vadí vieš? Kupujem si veci, ktoré mi slúžia a sú pekné. Nie okydané. Asi pochopiteľné.A vôbec nemám problém s tým, že už tam nechodia.
@sissy27 na chate mám aj sedačku do 1000 eur a predstav si tam mi ju novú oblial kamarátkin 9 r. syn ochutenou červenou sladkou vodou. Hneď som to vyčistila, ale dodnes tam ten fľak vidíš. Vadí mi to a nekupujem si veci preto, aby mi ich oblievali deti, ktoré sa nevedia správať na návšteve. To mi vadí vieš? Kupujem si veci, ktoré mi slúžia a sú pekné. Nie okydané. Asi pochopiteľné.A vôbec nemám problém s tým, že už tam nechodia.
@anonym_41daf6 Sedacka za 10k, na ktorej clovek nemoze sediet, je uplny top level snobizmu. Aj ked realne pochybujem, ze niekto pricetny da tolko za sedacku. Mozno tak Mojsejova. Alebo Kollarove stetky. Lebo nemaju pojem o peniazoch. A to poznam aj vrcholovych manazerov v korporate. Lenze aj ti su vo svojej podstate normalni.
@anonym_05ea09 asi tak. Moja prababka by mala dnes vyše 100 rokov a mama spomína, že ona tiež nedovolila v dome vnúčatam a pravnúčatám ocapkávať a okydávať zariadenie. Mala krásne čisto, voňavo. Chodila som k nej na celé prázdniny, nevykladala som si nohy na gauč, nejedla som jablko alebo párok po celom dome. Nemám žiadnu traumu, milovala nás, mi ju tiež. S láskou na ňu spomíname aj na jej krásny voňavý dom. Dnes v dome žije jej nevesta a hnus. Ani tam nechodíme. Prababka sa musí v hrobe obracať.
@anonym_41daf6 ku mne chodí kopa deti....ja si po nich upracem, nevadí mi, že niečo chytia, zaspomína od čokolády, lebo ich rodičia ich nenechávajú voľne a schválne to nie je. A dom máme fakt hore nohami -schovavscky,atď. Ale upracem a ok. Všetko je vždy v norme. No mám návštevy kde po mužoch to wc vyzerá a viem, že niektorí doma neriešia to, čo ja. Takže po nich teda počujem dom. Potom mám také, čo viem, že by som nemusela riešiť nič.
@anonym_autor nič si z toho nerob, nie si sama, komu toto vadí. Aj mne. Som ako Monk niekedy... asi budem mať nejakú formu OCD. Som citlivý na cudzie vlasy, smrady, pot, lupiny, ochytávanie vecí... Každý má iný prah citlivosti... Ja napríklad nechodím na návštevy nikam, k nám nechodí tiež nikto. Napríklad mám problém ísť na WC inde ako doma... Jedlo väčšinou pripravené z domu atď. Je to problém, ale dá sa s tým žiť. Nič by som nemenil. Držím palce.
@anonym_autor ja tiež neznášam návštevy. Psychicky ma to vyčerpáva
@anonym_autor nič si z toho nerob, nie si sama, komu toto vadí. Aj mne. Som ako Monk niekedy... asi budem mať nejakú formu OCD. Som citlivý na cudzie vlasy, smrady, pot, lupiny, ochytávanie vecí... Každý má iný prah citlivosti... Ja napríklad nechodím na návštevy nikam, k nám nechodí tiež nikto. Napríklad mám problém ísť na WC inde ako doma... Jedlo väčšinou pripravené z domu atď. Je to problém, ale dá sa s tým žiť. Nič by som nemenil. Držím palce.
@anonym_7a1bdd a tak je to v poriadku. Nechápem prečo tu niektoré ženy tak vzrušuje fakt, čo nám prekáža. Vstúpili do diskusie len aby rýpali 😋
@anonym_41daf6 Sedacka za 10k, na ktorej clovek nemoze sediet, je uplny top level snobizmu. Aj ked realne pochybujem, ze niekto pricetny da tolko za sedacku. Mozno tak Mojsejova. Alebo Kollarove stetky. Lebo nemaju pojem o peniazoch. A to poznam aj vrcholovych manazerov v korporate. Lenze aj ti su vo svojej podstate normalni.
@anonym_25e6f3 aký snobizmus? Bežná cena za kožennú sedačku. Veď klasická textilná sedačka vo Phase stojí 5 000. Tak o čom točíš?
@anonym_25e6f3 aký snobizmus? Bežná cena za kožennú sedačku. Veď klasická textilná sedačka vo Phase stojí 5 000. Tak o čom točíš?
@anonym_41daf6 Kozenu sedacku od cokovajicka ocistis bez mrknutia oka. A som z inej planety ako ty. Nasa stala 5k kozena. Neviem si tu za 10k ani predstavit. Uz som pisala. Nepoznam nikoho, kto by mal taku sedacku. Aj keby si ju mohol dovolit viac ako my. A to aj my si mozeme dovolit viac, nez bezne rodiny.
@anonym_autor Urcite kup papuce pre navstevy. Osobne neznasam, ked synovi kamosinsi vykladaju nohy na sedacku, kde su aj vankuse. Ak som doma, tak ich upozornim. K nam ale nejak navstevy nechodia mimo synovych spoluziakov a babiek.
@anonym_41daf6 Kozenu sedacku od cokovajicka ocistis bez mrknutia oka. A som z inej planety ako ty. Nasa stala 5k kozena. Neviem si tu za 10k ani predstavit. Uz som pisala. Nepoznam nikoho, kto by mal taku sedacku. Aj keby si ju mohol dovolit viac ako my. A to aj my si mozeme dovolit viac, nez bezne rodiny.
@anonym_25e6f3 mňa nezaujíma a neriešim, čo si kto môže dovoliť. Ja mám rada svoje veci čisté a zachovalé. Ak si si nevšimla, na mňa sa tu útočí za čistú sedačku 🫠 Tak to už zas mne pripadá prapodivné.
Ja nic z toho neriesim takze mne to pride chore😀a to mame casto navstevy
@anonym_2a2de9 a perieš papuče po každej návšteve? To by mi napr. vadilo davat si nejake pouzite prezuvky po niekom, fuj
@prosimopomoc máme gumenne papuče. Látkové sú hnusné.
Papuče ako hosť by som si neobula až tak nadsene. Ja sa vždy divím v čakárni u gynekológa, kde si je potrebné obuť také ich prezuvky, fuj, vždy radšej idem v ponožkách, ak zabudnem tie igelity na nohy. Na návšteve papuče mi neprídu tiež hygienické a ja som vďačná covid-dobe, kedy sa ľudia nenavštevovali, nejak doteraz nám to ostalo. No minule k nám zazvonila stará poštárka, že či môže ísť na malú, že nestíha. Potom som riadne všetko umyla a rozhodla sa, že toto bolo posledný x.

Najviac by ma mrzelo,že ku mne raz nebudú chcieť ani vnúčatá chodiť a radšej pôjdu k druhej babke, kde môžu normálne žiť a budú sa cítiť vítané a nie ako v múzeu.