icon

Je normálne, že mi vadia návštevy?

12. apr 2026

Ahojte zeny, prosim vas o normalne komentare, ale vadia mi neskutocne navstevy, az tak, ze rozmyslam, ci je to normalne a ci to netreba riesit aj odbornou pomocou. Napr nezanasam, ked niekto ide k nam a je bosy, proste nemam rada cudzie bose nohy na mojej podlahe, koberci, gauci. Ked si niekto bose nohy vylozi na gauc, tak si iba predstavim, ako si tam napr lahnem na tie jeho nohy. Ble. Minule bola u mna kamoska a dala si dole gumicky z vlasov a zacala sa v nich hrabkat, skrabkat a tak a ja mam za gaucom taku uzku policku s ciernym lesklym povrchom a ked odisla, nasla som tam uplnu zbierku jej lupin, vlasov, proste hnus. Navsteva ked odide, musim povysavat, pozmyvat, umyt WC a vymenit uteraky, aby som sa zasa citila doma dobre.
Je to normalne podla vas?

anonym_41daf6
13. apr 2026
@anonym_5747d4

No ja by som prijala, keby mi to niekto ako ty otvorene povedal a bolo by to pre mňa v pohode.Kazdy je iný a načo sa obojstranné cítiť zle. Veď fungujú reštike atď, či?
A nechápem pre i si návšteva vykladá nohy na gauč? Ja to u seba doma tiež robím bežné ale u kamošky?
A hrabať sa vo vlasoch ehmm, práve si ich cešem ale na návšteve, pre Boha prečo??
A teda pre všetkých ostatných... Máme malé deti a minule doniesli domov darček. Mrle! Slak má išiel trafiť, bolo mi na j.... .e!!! Zúfalofrustrovana Sim bola. Jedli sme lieky proti tomu aj tak to trvalo snáď 3 mesiace, kým sme sa tých pár hantov malých zbavili.
A že pozvi si návštevu s radosťou... . Teraz som tiež opatrnejšia na návštevy. A to nemám žiadnu poruchu len hrôzu. A tiež veľmi na návštevy nechodíme, hlavne s deckami. Stretneme sa vonku alebo deckej herní a vybavené.
Inak kamoška zas denne perie všetko oblečenie aj uteráky a obliečky každé 2 dní. Ta zas neznáša šupiny čo má každý, odumreté kožu 😁 Tej sa muž smial, že pred tým ako on zoberie hociaké oblečenie, ona ho stihne zničiť praním častým.

@anonym_5747d4 návšteva, ktorá sa hrabe vo vlasoch a vykladá nohy na gauč si to podľa mňa ani neuvedomuje, že to robí. Napríklad ako minule kamaratka u mňa a šla na wc. Z wc rovno kávu piť. A ja jej hovorím: Janka a ruky? Ona: veď som len cikala🫣🫣🫣 Alebo keď bola u mňa kamarátka a že pozri mi tie štípance, ty si doktorka, ty budeš vedieť. Len mi nehovor prosím ťa, že to je to, čo nechcem aby bolo. Mňa skoro vykotilo, jasné že od ploštíc 🙄🙄🙄 A ona si hovie len tak u mňa v obývačke. A to pritom akože príčetná baba, vedúca ekonomického úseku v banke. Žiadny sociálny prípad.

anonym_41daf6
13. apr 2026
@anonym_05b376

@anonym_autor Och, toľko "okresných hygieničiek" pokope....radosť mať s nimi sex, radosť s nimi niekam cestovať....skrátka dg.

@anonym_05b376 však pred sexom hygiena, či? Ty máš asi rada bryndzu na predkožke v týždňovom náleve z urey 😉 plus zapareniny ako zdroj vášne a dôkaz lásky.

anonym_41daf6
13. apr 2026
@zuzana2910

Papuče ako hosť by som si neobula až tak nadsene. Ja sa vždy divím v čakárni u gynekológa, kde si je potrebné obuť také ich prezuvky, fuj, vždy radšej idem v ponožkách, ak zabudnem tie igelity na nohy. Na návšteve papuče mi neprídu tiež hygienické a ja som vďačná covid-dobe, kedy sa ľudia nenavštevovali, nejak doteraz nám to ostalo. No minule k nám zazvonila stará poštárka, že či môže ísť na malú, že nestíha. Potom som riadne všetko umyla a rozhodla sa, že toto bolo posledný x.

@zuzana2910 presne preto odmietam všade papuče a každý sa čuduje. Tak ale pre rýpalky v pohode, čo ti poviem 🙂

anonym_ec4436
13. apr 2026

Tak ja som tiez poriadkumilovna, ale len v norme. My sa vsetci objimame, tulime k sebe, valame aj po sedacke, dotykame sa nohami, kefky mame v poharikoch po 2 osobach. Ale, len ti najlblizsi. Ale, nikdy sa nestalo, ked k nam prisli sudedia, znami,..., ze by si nohy niekam vykladali, teda, okrem koberca
Papuce mame jednorazove, v ikea to stoji nieco cez 1 eur. Pouzije navsteva, vyhodime. Wc cistime pred aj po navsteve a uterak pre hosti je samozrejmost. Ale onak sme pohodaci-humusaci rodinni

anonym_b01434
13. apr 2026
@anonym_d0b6d7

je tu na koňovi vôbec nejaká normálna žena??

@anonym_d0b6d7 Ja sa hlásim, myslím si že som normálna.
Ku nám keď dôjdu svokrovci na návštevu ony sa vôbec nevyzuvaju, v topánkach čo chodia vonku dôjdu ku nám dovnútra do obývačky, do detskej a po celom dome.
Neriešim to, hlavne že dôjdu na návštevu aj keď je to len párkrát do roka. Dôležitejšie sú pre mňa ľudské vzťahy. A keď odídu tak poupratujem a som tu neubudlo zo mňa ani z mojej domácnosti že nie som maniak na čistotu.

namornicka
13. apr 2026
@anonym_b01434

Ku nám keď dôjdu svokrovci na návštevu ony sa vôbec nevyzuvaju, v topánkach čo chodia vonku dôjdu ku nám dovnútra do obývačky, do detskej a po celom dome.
Neriešim to, hlavne že dôjdu na návštevu aj keď je to len párkrát do roka. Dôležitejšie sú pre mňa ľudské vzťahy. A keď odídu tak poupratujem a som tu neubudlo zo mňa ani z mojej domácnosti že nie som maniak na čistotu.

@anonym_b01434 v zahranici sa napriklad ludia tiez nevyzuvaju.

darmasiswa
13. apr 2026

Kazdy ma hranice nastavene inak, niekomu vadia navstevy cez poriadok, niekomu cez narusenie casu a sukromia, domov je intimny priestor, a uprimne nechapem, preco ma tolko ludi potrebu liezt do sukromia inych, ked sa da uplne normalne stretnut vonku, kto ma rad navstevy v sukromi, nech ich aj prijima, ale nech neodsudzuje tych, ktori to maju nastavene inak, stretnutia mozu byt kludne kdekolvek mimo bytu

anonym_0b96f1
13. apr 2026
@sissy27

@anonym_0b96f1 a nenapadlo ti, ze navsteva tiez mozno nejde z roboty ale doma si obliekli ciste veci? A nie kazdy robi na bitunku - ja napriklad mam v praci len svoju stolicku, ktora sa pravidelne tepuje, zadok si vyvazam len v svojom aute, ktore sa tepuje tiez v podobnych intervaloch ako sedacka doma.
Vazne som rada, ze mam okolo seba normalnych ludi, ktori nie su predposrati z toho, ze si u nich niekto sadne na sedacku alebo prejde po dlazke 🙈

@sissy27 to ako nikde inde nesedis, len doma, v robote a v aute? ty nejdes napr. na obed do restauracie?

morusha
13. apr 2026
@anonym_af4d64

hrozne smutne pribehy niektore.Lutujem tie damy.Hygiena jasne ale odtial potial aby sa u mna niekto triasol co moze a co nie chore.To sa ani nedivim ze k niektorym nechce nikto chodit.Aj moja teta bola podobna a kazdy v rodine ju kvoli tomu neznasal

@anonym_af4d64 No niektoré sú asi najradšej doma samé vo svojom vyleštenom a vydezinfikovanom interiéri🙂 Čo potom taká návšteva lekára alebo nemocnice, verejná doprava? To musí byť pre ne ako z hororu.

renesance80
13. apr 2026

@anonym_autor no tak ja som zasadne vzdy na bodo neznasam papuce ani by som si ich po nikom na nohy nedala , vidim ze tu mate mnohe kadejake poruchy

anonym_d452b0
13. apr 2026

Nechcela by som kamarátku, ktorá by po mojom odchode hodila deku, na ktorej som sedela na gauči do práčky, ako keby som bola nejaká humusáčka. A btw dúfam, že aj do kaviarní si nosíte príslušenstvo na čistenie WC, lebo tam sa tých ľudí premelie...

anonym_432c82
13. apr 2026
@anonym_d452b0

Nechcela by som kamarátku, ktorá by po mojom odchode hodila deku, na ktorej som sedela na gauči do práčky, ako keby som bola nejaká humusáčka. A btw dúfam, že aj do kaviarní si nosíte príslušenstvo na čistenie WC, lebo tam sa tých ľudí premelie...

@anonym_d452b0 Po diskusiách na Modrom koníky pevne verím, že ma nikto nepozve na návštevu alebo nebodaj na svadbu. Lebo, čo keď budú mať pocit, že musia po mne dezinfikovať všetko, čoho som sa dotkla... To by ma fakt mrzelo, ak by som niekomu pridala robotu. A s tou svadbou, to už by som dnes nevedela, aká farba šiat je vhodná a slušná a aký dar na osobu treba dať, aby to nebolo, že som došla mladomanželov len vyžrať. Normálne mám traumu z týchto tém 🤦‍♀️

anonym_b40027
13. apr 2026

@anonym_autor ja som si o sebe vzdy myslela, ze som kakavkova. ale co tak citam, tak som ozaj slaby odvar. som monk na upratovanie aj hygienu, ale upratujem pred navstevou, aby sa tu citili dobre. po cudzich to este chapem, ale nemam za priatelov a rodinu ziadnych humusakov a ani sa mi s nimi alebo po nich nehnusi. z celej duse pevne verim, ze nik z mojich priatelov po mne nederatizoval domacnost. mam odzity internat, nie raz sme jedli z jedneho hrnca, pili z jednej flase a o zdielanych socialnych zariadeniach ci posteliach nehovoriac. kludne ponukam rodine a priatelom moznost prespapatia alebo uzivania bytu. boze az som na seba hrda, ze mi az tak nej*ebe, hned sa citim lepsie na vecer. vdaka za tuto diskusiu ❤️

euka210
14. apr 2026

@anonym_autor mas deti? Lebo to by bol iny neporiadok 😁 ...ja mavam po navsteve deti ocuranu zem na wc...je normalne, ze po navsteve upracem a vymenim uteraky. Nohy na gauci mi nevadia, je to znak toho, ze clovek sa tu dobre citi...ako doma.
Moja mama si na navstevu ku nam nosi vlastne papuce a aj uterak nosila, ked prisla na viac dni 😁 ...vy 2 by ste sa k sebe paradne hodili 🤭

anonym_41daf6
14. apr 2026
@morusha

@anonym_af4d64 No niektoré sú asi najradšej doma samé vo svojom vyleštenom a vydezinfikovanom interiéri🙂 Čo potom taká návšteva lekára alebo nemocnice, verejná doprava? To musí byť pre ne ako z hororu.

@morusha verejná doprava? Radšej vysmiata v Mercedese, ako smutná v električke😘

anonym_41daf6
14. apr 2026
@anonym_b01434

@anonym_b01434 že im to vôbec dovolíš 🤷‍♀️

oskvarka
14. apr 2026
@sissy27

@anonym_44e30d a ako ja ako host mam vediet, ci tie papuce boli naozaj oprane? 🧐 ci zase len domaci moze mat vyhrady a podozrenia smerom k hostovi, ale host k domacim uz nie?

@sissy27 a keď prídeš niekde na ubytovanie tak veríš že tie obliečky vyhrali či si nosiš vlastné? Tak ak ti povedia že vyprate tak asi ok? To už aj mám veriť len sebe to musí byť ťažké... kľudne sa môžeš spýtať a vysvetliť že by ti vadilo nosiť po niekom papuče neoprate. Mne to napríklad nevadí kľudne si obujem nemám stres ale úplne by som chápala že niekto ho má. Môjmu synovi nemôžem od mala ani ochutnať z taniera či am horúce alebo tak a to mu tam dám novú lyžičku on už to jedlo nezje. A všetko si musí dať do čistého taniera nie že čosi zjedol a chces mu tam čosi pridať alebo druhé naložiť. Niekedy v rýchlosti tak robíme máš vývar veď to máš čistý tanier...on nie. Jemus a to hnusi.

biba_18
14. apr 2026

@oskvarka asi si to nepochopila, @sissy27 práve rozporuje tie argumenty voči návštevám...

anonym_0f4126
14. apr 2026

Ako nechápem , prečo tu tak uražlivo komentujete, že dg a podobne. Veď ano, OCD je diagnóza , vysmievate sa tu z nás , čo niečo také prežívame. Je to silné nutkanie, ktoré sa ťažko z hlavy vybije.
To nie je neporiadok ,ako taký,čo nezvládame,každý má bordel niekedy,sú to úplne iné pocity,nutkania,ktoré by sme najradšej z hlavy vypustili,neriešili ..ale to nejde lusknutim prsta

biba_18
14. apr 2026

@anonym_0f4126 ak vieš že máš ocd, nemusíš sa pýtať na MK či sú tvoje prejavy ocd normálne. áno, pre ocd normálne sú, nie, pre ostatných normálne nie sú ...
a ak nevieš že ocd máš, tak sa dozvieš ak založíš tému ...
a áno, ocd je diagnóza...

anonym_0f4126
14. apr 2026
@biba_18

@anonym_0f4126 ak vieš že máš ocd, nemusíš sa pýtať na MK či sú tvoje prejavy ocd normálne. áno, pre ocd normálne sú, nie, pre ostatných normálne nie sú ...
a ak nevieš že ocd máš, tak sa dozvieš ak založíš tému ...
a áno, ocd je diagnóza...

@biba_18 veď to chápem, že ocd je diagnóza, ale prečo sa z toho vysmievať? Na MK sú predsa rôzne témy a oveľa horšie , ide mi o výsmech, ktorý tu vznikol a nie je to teda pekne

biba_18
14. apr 2026

@anonym_0f4126 by som povedala, že ten výsmech ako si to nazvala, je kvôli tomu že to vydávajú za normálne. nie, nie je to normálne. ale je možné že aj to je prejav ich ocd, vydávať prejavy ocd za normálne 😒

mirka17
14. apr 2026
@anonym_d0b6d7

je tu na koňovi vôbec nejaká normálna žena??

@anonym_d0b6d7 pochybujem. Normálne samé drbnuté ženy s diagnozami. To sa mi nechce ani veriť, všetky aké čistotnice , také poznám plné rečí kecov a v dome humus. U nás sú návštevy vždy vítané, tak isto mám rada poriadok, ale nie je to môj pán. Veľmi smutné životy musia mať tie ženy. Ja snád také ženy ani nepoznám, niekedy mám pocit že som sa zobudila v inej dimenzii.

anonym_754bfc
14. apr 2026
@anonym_0f4126

Ako nechápem , prečo tu tak uražlivo komentujete, že dg a podobne. Veď ano, OCD je diagnóza , vysmievate sa tu z nás , čo niečo také prežívame. Je to silné nutkanie, ktoré sa ťažko z hlavy vybije.
To nie je neporiadok ,ako taký,čo nezvládame,každý má bordel niekedy,sú to úplne iné pocity,nutkania,ktoré by sme najradšej z hlavy vypustili,neriešili ..ale to nejde lusknutim prsta

@anonym_0f4126 Nikto sa tu nevysmieva, len poukazuje na absurdnosť konania, ktoré ocd spôsobuje a dotyčný si to nemusí ani uvedomovať.

srnka79
14. apr 2026

@anonym_autor kto urcuje, co je normalne? Ak neratame do uvahy zakladnu slusnost.... Kazdy sme iny, kazdemu nieco vadi. Ak mas pocit, ze je to uz moc a chces to riesit s odbornikom, kludne. Ak nechces, tiez pohoda, je to tvoj domov a ty sa v nom mas cotit prijemne. S detmi pride aj uvedomenie a bud clovek povoli v narokoch a prisposobi sa, alebo bude behat s handrou ako blazon🙂. Tiez som ciastocne divna, lebo nemam rada nohy na stole, na vankusoch, kde mam hlavu, holy zadok na vankusi (moje dieta dokaze hocico🙂, nebodaj pouzitie cudzej kefky (pre niekoho pohoda🙂), oblizovanie varechy pri vareni, nakladanie jedla rukami a podobne, ale nemam ani problem vziat si na navstevu svoje ponozky, ak nechcem cudzie papuce a je tam chladna zem, vrchne ponozky potom vyzujem a svoje ciste mam v topankach (ved kazdy "problem" sa da vyriesit). Bose nohy su kapitola sama o sebe - ciste a zdrave mi nevadia, spinave zo zabiek v lete alebo plesnive, ano🙂. Uterak dam bud navsteve cisty, alebo po velkej oslave dam oprat a sebe dam ciste, no co je na tom, ani to neriesim. A samozrejme povysavam brajgel na zemi z chipsov, atd., ak sa zaspinia (obleju, zamrvia) deky z gauca, operiem. Neriesim kazdu hlupost, ale podla potreby. Uplne chapem, ked sa citis najlepsie v poriadenom, to asi vacsina ludi, ale pokial ti predstava navstevy nevyvolava stres a paniku, tak je to asi stale v medziach. Niekto riadi malo, iny az prilis a ja si myslim, ze pokial to jemu a rodine/najblizsiemu okoliu nevadi, tak je to ok. A ked pride kombo deti + praca, tak clovek castokrat nebude mat cas riadit, bude proste musiet ubrat z narokov a stihne len to podstatne - jednoducho si na to casom zvykne. Keby to neslo a ma pocit, ze to nie je mozne zladit a svojmu "riadeniu" podriaduje vsetko ostatne (rodina, priatelia), ze sa az izoluje, vtedy je to problem. Napriklad, ja som introvert. Domov je moje utocisko. Obcasne navstevy znesiem, ale kazdodenne by mi vadili. Ocd ti nediagnostikujem, nie som na to odbornik a nepoznam ta. Mozme ti tu napisat to i tamto, sama najlepsie vies, ako to citis a ci to musis riesit, ci sa ti to neprijemne stupnuje,
Zhorsuje. Divna nie si😉

drahomirrra
14. apr 2026
@mirka17

@anonym_d0b6d7 pochybujem. Normálne samé drbnuté ženy s diagnozami. To sa mi nechce ani veriť, všetky aké čistotnice , také poznám plné rečí kecov a v dome humus. U nás sú návštevy vždy vítané, tak isto mám rada poriadok, ale nie je to môj pán. Veľmi smutné životy musia mať tie ženy. Ja snád také ženy ani nepoznám, niekedy mám pocit že som sa zobudila v inej dimenzii.

@mirka17 Presne. Chore zenske, co vydavaju nenormalne za normalne.

oskvarka
14. apr 2026
@anonym_0f4126

@anonym_0f4126 úplne súhlasím a podľa mňa každý má niečo ale tak dá sa to riešiť tým že sa buď chodí radšej do tej reštaurácie posedieť alebo na návštevy si berieš vlastne papuče a máš vybavené. Ako veď každý máme nejaké tie svoje veci a niekto iný by hlavou krútil ale tvoja psychika cez to nejde ja napríklad som deťom do 10 rokov pomaly nedovolila robiť so surovimy vajcami a aj teraz keď robia všetko hneď dezinfikujem a hneď ich naháňam umyť ruky vajíčka varím do tvrdá lebo.moja sestra keď mala 2 roky dostala salmonelu (ochutnávka surové cesto) a pol roka bola v nemocnici mala takú imunitu z toho že skoro leukémia jej z toho prepukla hraničné hodnoty rodičia na prášky ja som mala 8 sestra druhá 7 veľmi sme to zle niesli. Proste tantrauma mi ostala.

oskvarka
14. apr 2026
@anonym_0f4126

@anonym_0f4126 ako že podľa mňa ani povedať čonje normálne a čo nie určite si tam hranice. Ako možno sa cítiš trochu diskriminovaná že niekomu je úsmevné čo riešiš ale aj tak je tompodla mňa takenv pohode viac ako to pohorsovanie sa z druhej strany že on si sadol na môj gauč a ktovie kde sedel predtým ako ak niekto operuje deku po návšteve tak ok ale tak treba to brať tak ako to je nie že fuj to je humusak prišiel verejnou dopravou a normálne si u nas sadol na gauč alebo aj nohy si dal pod seba a cítil sa ako doma. Je v poriadku podľa mňa povedať že tu je moja hranica prepáč ja nemám rád keď niekto si vyložiť nohy u mňa na gauči a teda rešpektovať hostiteľa a nerobiť sĺz nikoho horšieho či lepšieho každý sme iný a ak mi vadí že si nohy nemôžem vyložiť u niekoho tak tiež asi mi nejde o ľudí ale o veci viac. Teda ak nemám zdravotný problém že nohy dole mi spôsobujú zhoršenie zdravotného stavu. Ale stále sú podľa mňa riešenia ako veci riešiť . Ja napríklad mám rada poriadok ale naozaj to neskrabem som prírodný typ aj na stanovacku spanie pod širakom naozaj znesiemnvela ale dosť by ma mrzelo keby ma niekto riešil ako že som nejaká humusačka alebo divná kôli tomu (ako že nie že by som nebola divná 😂😂) ale vieš ako to myslím presne tak ako ty povieš že si nezaslúžia výsmech. Ja sa sama smejem z mojej traumi z vajíčoknak kamoška si ripne nevadí mi to... ale keby niekto sa mi nejako nepríjemne sarkassticky do mňa púšťal za to tiež by mi to vadilo.

bielasovicka
14. apr 2026

Vy podaktore asi nehovoríte návšteve ako ja, že "cítte sa tu ako doma", však? 😉

oskvarka
14. apr 2026
@bielasovicka

Vy podaktore asi nehovoríte návšteve ako ja, že "cítte sa tu ako doma", však? 😉

@bielasovicka tak jasne ale ako u nás doma. Napríklad moja sestra neznáša keď jej niekto začne pomáhať v kuchyni a to tam má výbuch ale jej proste vadí keď jej niekto organizuje kuchyňu radšej si všetko spací sama a keď je tam návšteva tak je tak výbuch total. Ako neriešim má malinké deti za sebou mne to nevadí moc k nej nechodím tak som to nevedela som sa jej tam do toho pustila aj som jej povedala že jej s tým idem pomôcť a rýchlo má zastavila že nie... Tak rešpektujem a nevedela som...ja som ten typ že rada aj na návšteve pomôžem z riadom alebo tak lebo veď keď sa rodina zíde je toho vždy viac... Ale samozrejme je to trochu také iné keď každý má tie hranice inde. No u Monka sa pohodak čo mu nič nevadí asi nebude cítiť ako doma ale to neznamená že jeden z nich je zlý človek.