icon

Je normálne, že mi vadia návštevy?

Včera o 18:21

Ahojte zeny, prosim vas o normalne komentare, ale vadia mi neskutocne navstevy, az tak, ze rozmyslam, ci je to normalne a ci to netreba riesit aj odbornou pomocou. Napr nezanasam, ked niekto ide k nam a je bosy, proste nemam rada cudzie bose nohy na mojej podlahe, koberci, gauci. Ked si niekto bose nohy vylozi na gauc, tak si iba predstavim, ako si tam napr lahnem na tie jeho nohy. Ble. Minule bola u mna kamoska a dala si dole gumicky z vlasov a zacala sa v nich hrabkat, skrabkat a tak a ja mam za gaucom taku uzku policku s ciernym lesklym povrchom a ked odisla, nasla som tam uplnu zbierku jej lupin, vlasov, proste hnus. Navsteva ked odide, musim povysavat, pozmyvat, umyt WC a vymenit uteraky, aby som sa zasa citila doma dobre.
Je to normalne podla vas?

Strana
z4
anonym_41daf6
Dnes o 14:23
@anonym_5747d4

No ja by som prijala, keby mi to niekto ako ty otvorene povedal a bolo by to pre mňa v pohode.Kazdy je iný a načo sa obojstranné cítiť zle. Veď fungujú reštike atď, či?
A nechápem pre i si návšteva vykladá nohy na gauč? Ja to u seba doma tiež robím bežné ale u kamošky?
A hrabať sa vo vlasoch ehmm, práve si ich cešem ale na návšteve, pre Boha prečo??
A teda pre všetkých ostatných... Máme malé deti a minule doniesli domov darček. Mrle! Slak má išiel trafiť, bolo mi na j.... .e!!! Zúfalofrustrovana Sim bola. Jedli sme lieky proti tomu aj tak to trvalo snáď 3 mesiace, kým sme sa tých pár hantov malých zbavili.
A že pozvi si návštevu s radosťou... . Teraz som tiež opatrnejšia na návštevy. A to nemám žiadnu poruchu len hrôzu. A tiež veľmi na návštevy nechodíme, hlavne s deckami. Stretneme sa vonku alebo deckej herní a vybavené.
Inak kamoška zas denne perie všetko oblečenie aj uteráky a obliečky každé 2 dní. Ta zas neznáša šupiny čo má každý, odumreté kožu 😁 Tej sa muž smial, že pred tým ako on zoberie hociaké oblečenie, ona ho stihne zničiť praním častým.

@anonym_5747d4 návšteva, ktorá sa hrabe vo vlasoch a vykladá nohy na gauč si to podľa mňa ani neuvedomuje, že to robí. Napríklad ako minule kamaratka u mňa a šla na wc. Z wc rovno kávu piť. A ja jej hovorím: Janka a ruky? Ona: veď som len cikala🫣🫣🫣 Alebo keď bola u mňa kamarátka a že pozri mi tie štípance, ty si doktorka, ty budeš vedieť. Len mi nehovor prosím ťa, že to je to, čo nechcem aby bolo. Mňa skoro vykotilo, jasné že od ploštíc 🙄🙄🙄 A ona si hovie len tak u mňa v obývačke. A to pritom akože príčetná baba, vedúca ekonomického úseku v banke. Žiadny sociálny prípad.

anonym_41daf6
Dnes o 14:26
@anonym_05b376

@anonym_autor Och, toľko "okresných hygieničiek" pokope....radosť mať s nimi sex, radosť s nimi niekam cestovať....skrátka dg.

@anonym_05b376 však pred sexom hygiena, či? Ty máš asi rada bryndzu na predkožke v týždňovom náleve z urey 😉 plus zapareniny ako zdroj vášne a dôkaz lásky.

anonym_41daf6
Dnes o 14:31
@zuzana2910

Papuče ako hosť by som si neobula až tak nadsene. Ja sa vždy divím v čakárni u gynekológa, kde si je potrebné obuť také ich prezuvky, fuj, vždy radšej idem v ponožkách, ak zabudnem tie igelity na nohy. Na návšteve papuče mi neprídu tiež hygienické a ja som vďačná covid-dobe, kedy sa ľudia nenavštevovali, nejak doteraz nám to ostalo. No minule k nám zazvonila stará poštárka, že či môže ísť na malú, že nestíha. Potom som riadne všetko umyla a rozhodla sa, že toto bolo posledný x.

@zuzana2910 presne preto odmietam všade papuče a každý sa čuduje. Tak ale pre rýpalky v pohode, čo ti poviem 🙂

anonym_ec4436
Dnes o 14:49

Tak ja som tiez poriadkumilovna, ale len v norme. My sa vsetci objimame, tulime k sebe, valame aj po sedacke, dotykame sa nohami, kefky mame v poharikoch po 2 osobach. Ale, len ti najlblizsi. Ale, nikdy sa nestalo, ked k nam prisli sudedia, znami,..., ze by si nohy niekam vykladali, teda, okrem koberca
Papuce mame jednorazove, v ikea to stoji nieco cez 1 eur. Pouzije navsteva, vyhodime. Wc cistime pred aj po navsteve a uterak pre hosti je samozrejmost. Ale onak sme pohodaci-humusaci rodinni

anonym_b01434
Dnes o 14:52
@anonym_d0b6d7

je tu na koňovi vôbec nejaká normálna žena??

@anonym_d0b6d7 Ja sa hlásim, myslím si že som normálna.
Ku nám keď dôjdu svokrovci na návštevu ony sa vôbec nevyzuvaju, v topánkach čo chodia vonku dôjdu ku nám dovnútra do obývačky, do detskej a po celom dome.
Neriešim to, hlavne že dôjdu na návštevu aj keď je to len párkrát do roka. Dôležitejšie sú pre mňa ľudské vzťahy. A keď odídu tak poupratujem a som tu neubudlo zo mňa ani z mojej domácnosti že nie som maniak na čistotu.

namornicka
Dnes o 15:58
@anonym_b01434

@anonym_d0b6d7 Ja sa hlásim, myslím si že som normálna.
Ku nám keď dôjdu svokrovci na návštevu ony sa vôbec nevyzuvaju, v topánkach čo chodia vonku dôjdu ku nám dovnútra do obývačky, do detskej a po celom dome.
Neriešim to, hlavne že dôjdu na návštevu aj keď je to len párkrát do roka. Dôležitejšie sú pre mňa ľudské vzťahy. A keď odídu tak poupratujem a som tu neubudlo zo mňa ani z mojej domácnosti že nie som maniak na čistotu.

@anonym_b01434 v zahranici sa napriklad ludia tiez nevyzuvaju.

darmasiswa
Dnes o 16:57

Kazdy ma hranice nastavene inak, niekomu vadia navstevy cez poriadok, niekomu cez narusenie casu a sukromia, domov je intimny priestor, a uprimne nechapem, preco ma tolko ludi potrebu liezt do sukromia inych, ked sa da uplne normalne stretnut vonku, kto ma rad navstevy v sukromi, nech ich aj prijima, ale nech neodsudzuje tych, ktori to maju nastavene inak, stretnutia mozu byt kludne kdekolvek mimo bytu

anonym_0b96f1
Dnes o 18:03
@sissy27

@anonym_0b96f1 a nenapadlo ti, ze navsteva tiez mozno nejde z roboty ale doma si obliekli ciste veci? A nie kazdy robi na bitunku - ja napriklad mam v praci len svoju stolicku, ktora sa pravidelne tepuje, zadok si vyvazam len v svojom aute, ktore sa tepuje tiez v podobnych intervaloch ako sedacka doma.
Vazne som rada, ze mam okolo seba normalnych ludi, ktori nie su predposrati z toho, ze si u nich niekto sadne na sedacku alebo prejde po dlazke 🙈

@sissy27 to ako nikde inde nesedis, len doma, v robote a v aute? ty nejdes napr. na obed do restauracie?

morusha
Dnes o 18:08
@anonym_af4d64

hrozne smutne pribehy niektore.Lutujem tie damy.Hygiena jasne ale odtial potial aby sa u mna niekto triasol co moze a co nie chore.To sa ani nedivim ze k niektorym nechce nikto chodit.Aj moja teta bola podobna a kazdy v rodine ju kvoli tomu neznasal

@anonym_af4d64 No niektoré sú asi najradšej doma samé vo svojom vyleštenom a vydezinfikovanom interiéri🙂 Čo potom taká návšteva lekára alebo nemocnice, verejná doprava? To musí byť pre ne ako z hororu.

renesance80
Dnes o 18:37

@anonym_autor no tak ja som zasadne vzdy na bodo neznasam papuce ani by som si ich po nikom na nohy nedala , vidim ze tu mate mnohe kadejake poruchy

anonym_d452b0
Dnes o 18:53

Nechcela by som kamarátku, ktorá by po mojom odchode hodila deku, na ktorej som sedela na gauči do práčky, ako keby som bola nejaká humusáčka. A btw dúfam, že aj do kaviarní si nosíte príslušenstvo na čistenie WC, lebo tam sa tých ľudí premelie...

anonym_432c82
Dnes o 19:18
@anonym_d452b0

Nechcela by som kamarátku, ktorá by po mojom odchode hodila deku, na ktorej som sedela na gauči do práčky, ako keby som bola nejaká humusáčka. A btw dúfam, že aj do kaviarní si nosíte príslušenstvo na čistenie WC, lebo tam sa tých ľudí premelie...

@anonym_d452b0 Po diskusiách na Modrom koníky pevne verím, že ma nikto nepozve na návštevu alebo nebodaj na svadbu. Lebo, čo keď budú mať pocit, že musia po mne dezinfikovať všetko, čoho som sa dotkla... To by ma fakt mrzelo, ak by som niekomu pridala robotu. A s tou svadbou, to už by som dnes nevedela, aká farba šiat je vhodná a slušná a aký dar na osobu treba dať, aby to nebolo, že som došla mladomanželov len vyžrať. Normálne mám traumu z týchto tém 🤦‍♀️

anonym_b40027
Dnes o 19:53

@anonym_autor ja som si o sebe vzdy myslela, ze som kakavkova. ale co tak citam, tak som ozaj slaby odvar. som monk na upratovanie aj hygienu, ale upratujem pred navstevou, aby sa tu citili dobre. po cudzich to este chapem, ale nemam za priatelov a rodinu ziadnych humusakov a ani sa mi s nimi alebo po nich nehnusi. z celej duse pevne verim, ze nik z mojich priatelov po mne nederatizoval domacnost. mam odzity internat, nie raz sme jedli z jedneho hrnca, pili z jednej flase a o zdielanych socialnych zariadeniach ci posteliach nehovoriac. kludne ponukam rodine a priatelom moznost prespapatia alebo uzivania bytu. boze az som na seba hrda, ze mi az tak nej*ebe, hned sa citim lepsie na vecer. vdaka za tuto diskusiu ❤️

Strana
z4