Je normálne, že spolubývajúce perú každý deň?
Príde vám to normálne? Cez týždeň minimálne 3x do dňa je spustená práčka, cez víkend 1-2krát. Je to trojizbák a tá tretia (študentka) sa nasťahovala nedávno. S ňou som mala akože používať spoločný sušiak, ale to sa nedá, lebo je nonstop obsadený. Zajtra si idem kúpiť svoj vlastný a práčku spustím na 6hodin vkuse, je mi to jedno, ony prali nepretržite cely týždeň. Príde vam to normálne?? Veď nemajú decká ani, neperu nič frajerove, to čo budú akože robiť, keď budú raz prať pre celu rodinu? 10x do dňa? Alebo hraju pred sebou, aké sú ultra čistotne?
Skús im vypočítať, koľko cca ich stojí to pranie. Pozri v návode spotrebu vody na cyklus, elektrinu, pripočítaj stočené. Alebo sa určite dá nájsť niekde už vypočítaná orientačná cena prania. A popros ich, aby, keďže takto veľa perú, ste si normálne zaviedli k práčke zošit, kde budete zapisovať kto koľko pral, aby, keď príde vyúčtovanie za vodu, ste si to vedeli férovo vypočítať. A naozaj to urobte. Podľa mňa sa potom nad tým trochu zamyslia.
Vidím, že sezóna návratov detí z bahnových táborov sa ešte len rozbehne 😃
Plus ihličie, listy, kamene, uhlíky a prilepené jedlo 😃
@markusrasford klávesnica;)
@vilma7 ja som to pochopil aj mne sa to stáva
ja mám dve pračky a periem raz do týždňa v sobotu a to 4 cykly na každej , teda 8 krát práčka , štyri sušiaky. Práčky sú plné keď ich púšťam . Je nás doma momentálne 6.
Nemienim viac venovať tejto činnosti ako jeden deň v týždni , dcéry povešajú , večer zložia , rozdelia , poskladajú a poroznášajú .
@veltraud
@fantaghiro21
ak perie tú rukavicu každý deň,tak ju môže kľudne aj s gaťkami
Ja mám 4 deti a ja s mužom a každý deň idú 2 pračky aj sobota,nedela
@laurita285 práčky mám 8.kg. to chces povedať že keď prídete z práce zhodíte zo seba 5 kg prádla? ( menšiu predpokladám že nemáte). Tu sa bavíme o tom co peru baby KAZDY DEN. A to čo si vymenovala teda nemas nazbierané každý deň. Ja tiež zapnem v piatok 3x-4x práčku ale veci mám nazbierané z celého týždňa. Teda neperiem KAZDY deň.
@lenka_vi1 ja periem tiež denné, dnes išli dve práčky, keď každé ráno hodím do prania pyzamo, uterak, potom domáce oblečenie v ktorom varim plus oblecenie vecer keď prídem domov a muž takisto ta pracka je plná a to mam veľkú, do toho mimoriadne kazdy tretí deň všetky osušky, utierky a raz týždenne periny deky, tak týždenne to mam v pohode 8 pracok
@apolka77 ahoj, prosim ta, mas este ten clanok dostupny? Vedela by si mi ho pls preposlat cely? Mne sa ukazal len zaciatok, nemam predplatne, rada by som si ho precitala do konca, snad je to OK. 🙂 Vdaka.
Závidíš ešte aj to, že niekto perie častejšie? 😀 už sa nečudujem hláške že niekto závidí počasie na pohrebe :D :D
@laurita285 nemyslím si, že závidí. Predpokladám, že nedoplatok za vodu sa rozráta medzi 3. Prať každý deň jednu blúzku a nohavičky je neekonomické...

@vilma7 konečne niekto zmenil pranie a pečie. Tlieskam v dobrom