icon

Je pivo skutočným problémom vo vzťahu?

28. jún 2025

Podľa môjho muža, preháňam, keď mi vadí, že pije pivo. Pivo vraj nie je pálenka a pije ho, lebo mu chutí a od smädu. Vadí mi pripity chlap, viadia mi výpary, čo po pití z neho idú, vadí mi množstvo. Proste šesť, desať pív, aj keď 10 stupnovych, je podľa mňa dosť. Rada, by som počula názory iných, či som naozaj vadná, keď mi toto neskutočne prekáža.

Strana
cukroska
28. jún 2025

Aj mne by...občas od smädu v lete, alebo po práci občas jedno, dve ok ,ale takto...Keď tým chlapom to tak chutí...Vdaka Bohu, že môj nepije vôbec.

majus2323
28. jún 2025

Pivo je alkohol. Nedá si 2,5 litra pálenky 🥹
Ak každý deň pije okolo 5 pív tak je to alkoholik. Za mňa. Každý má iný parameter a táto Slovač prechlastaná už úplne.
Autorka mrzí ma to.

autor
28. jún 2025
@cukroska

Aj mne by...občas od smädu v lete, alebo po práci občas jedno, dve ok ,ale takto...Keď tým chlapom to tak chutí...Vdaka Bohu, že môj nepije vôbec.

@cukroska Vieš, ja neziadam od neho, aby bol abstinent, ale každý večer hľadieť na chlapa pod parou, ktorý sa nalieva a fajčí jednu, od druhej, nie je s ním žiadna reč, iba vyryvanie.

zuzanita1609
28. jún 2025

Pivo nevadí, vadí opitý, pripitý chlap, ktorý vraví,že není problém...🤨😏.A mám pivo tiež rada,ale.... čiernu Barboru 😉

autor
28. jún 2025
@majus2323

Pivo je alkohol. Nedá si 2,5 litra pálenky 🥹
Ak každý deň pije okolo 5 pív tak je to alkoholik. Za mňa. Každý má iný parameter a táto Slovač prechlastaná už úplne.
Autorka mrzí ma to.

@majus2323 Veď, aj ja mu týmto argumentujem, že ani nealka nikto nevypije päť litrov, nie to ešte také množstvo alkoholu.

autor
28. jún 2025
@zuzanita1609

Pivo nevadí, vadí opitý, pripitý chlap, ktorý vraví,že není problém...🤨😏.A mám pivo tiež rada,ale.... čiernu Barboru 😉

@zuzanita1609 To, je v pohode, veď ja nie som žiadny puritan dať si pivko, dve , ale liať do seba na litre...?

bystrozraky
Autor odpoveď zmazal
autor
28. jún 2025
@bystrozraky
Odpoveď bola zmazaná

@bystrozraky Bohužiaľ, toto nedokážem ovplyvniť a zožiera má to dvadsať rokov. On proste nevie piť v malom množstve. On, nedokáže vypiť tri deci vína. To má len rozbeh, veľa krát to skončí, že začne drinkovat doma a potom sa ide, ešte doraziť do krčmy. Nepije, každý deň, ale keď pije, tak proste pije. Má zamestnanie, ktoré si vyžaduje byť triezvy, to ho drží.

rozculena
28. jún 2025

nemám slov,20 rokov trpíš ožrana?

zuzanita1609
28. jún 2025

Takto,pivo ako nápoj po tisícročia,je nápoj opojný. Na moje vlasy,priam dokonalý,ale jasné že si cucnem. Pivo je dlhšie,ako víno 😉. Dobrý nápad 👍. Ten kto nevie riešiť alkohol,no čo už...🤨

autor
28. jún 2025
@rozculena

nemám slov,20 rokov trpíš ožrana?

@rozculena No, práveže on ozran nie je. To sa proste tažško vysvetľuje. Šoféruje do práce z práce, len proste večer povie, že si dá pivko a realita je taká, že si ich dá šesť, alebo desať.

biba_18
28. jún 2025

tak neviem - vadí ti že pije pivo alebo že je alkoholik? 🤷‍♀️

biba_18
28. jún 2025

keď si dá 10, ráno nabeton NIE JE triezvy…

nevenka
28. jún 2025
@biba_18

@biba_18 presne to ma ako prve napadlo 😑

bystrozraky
28. jún 2025

Aspoň, že má to zamestnanie, čo mu nedovolí toľko piť. Tam je ťažké radiť, lebo ak sa nepreberie sám... no, pokúšaj sa ďalej. Ale myslím si, že výčitkami to určite nepôjde. Treba mu to vysvetľovať s láskou, tak aby cítil, čo hovoríš. Nie je to ľahké, ale ty máš toľko pokusov, kým to neľapne. Prajem veľa šťastia 😉

autor
28. jún 2025
@biba_18

@biba_18 Však on argumentuje tým, že desina, je nič, to je len od smädu a že pivo mu chutí. Ráno mu nie je nič, on má dobrý tréning.

autor
28. jún 2025
@bystrozraky

Aspoň, že má to zamestnanie, čo mu nedovolí toľko piť. Tam je ťažké radiť, lebo ak sa nepreberie sám... no, pokúšaj sa ďalej. Ale myslím si, že výčitkami to určite nepôjde. Treba mu to vysvetľovať s láskou, tak aby cítil, čo hovoríš. Nie je to ľahké, ale ty máš toľko pokusov, kým to neľapne. Prajem veľa šťastia 😉

@bystrozraky No to je veľmi ťažké, on pochádza z vinárskeho kraja. Dorábajú, vlastné víno a tam sa víno pije od .smädu

biba_18
28. jún 2025

to čo píšeš je hlúposť - nech si fukne do dregera ráno… alebo volaj fizlov na neho 🤷‍♀️ mojej kolegyne muž sa tak odnaučil piť do noci. prišiel síce o robotu - ale odnaučil sa …

autor
28. jún 2025
@biba_18

tak neviem - vadí ti že pije pivo alebo že je alkoholik? 🤷‍♀️

@biba_18 Hlavne mi vadí, že zo mňa robí netolerantnu furiu, ktorá od neho žiada niečo nenormálne. A druhá vec, ma štve, že prakticky z toho chlapa nemám nič po partnerskej stránke.

bystrozraky
28. jún 2025

aj tak ma tesi, ze sa naozaj ocividne pokusas 👍. A ja ti prajem, aby sa ti to podarilo. Mas moj obdiv....

biba_18
28. jún 2025

nie si prvá ani posledná čo má muža alkoholika a ani prvá ani posledná čo to v podstate toleruje… mám kamošku ktorá to “rieši” 25 rokov…

autor
28. jún 2025
@biba_18

to čo píšeš je hlúposť - nech si fukne do dregera ráno… alebo volaj fizlov na neho 🤷‍♀️ mojej kolegyne muž sa tak odnaučil piť do noci. prišiel síce o robotu - ale odnaučil sa …

@biba_18 Tak, môj mal zobraty aj vodičák, za alkohol, ani to z neho abstinenta nespravilo. Na dopravnom má kamarátov za tri mesiace papiere mal, iba čo nás to vyšlo na pár tisíc dva týždne pred vianocami, keď so s tými peniazmi počítala. Ale, vieš, to ja som furia....

bystrozraky
28. jún 2025

...inak k tej desiatke. Tam mu daj fakty: rozdiel medzi 10supnov a 12 stupnov je 0.8% alkoholu a nealkoholicke pivo je 0.5%...takze skoro ziaden rozdiel....

autor
28. jún 2025
@bystrozraky

aj tak ma tesi, ze sa naozaj ocividne pokusas 👍. A ja ti prajem, aby sa ti to podarilo. Mas moj obdiv....

@bystrozraky Vieš, ja to držím, na úkor samej seba a raz sa mi to vypomstí. Lebo mňa, tento nevzťah neskutočne ubíja, ale nie som schopná urobiť krok k ukončeniu.

bystrozraky
28. jún 2025

To plne chápem. Ale alkoholizmus je práve choroba, keď to nemá pod kontrolou. To je to, čo musíš akceptovať. Aj keď podľa toho, čo píšeš, jeho potreba piť by mohla súvisieť s jeho potrebou byť v tomto vždy ‚najväčší frajer‘. A tiež chápem tvoje potreby. Máš len jeden život a je len na tvojom rozhodnutí, ako ho prežiješ. Čokoľvek sa rozhodneš spraviť, bude to najlepšie rozhodnutie, aké v danom momente môžeš spraviť. 😉

vanilkovazmrzka
28. jún 2025

Ked ho pije lebo mu chuti a je smadny, tak nech pije nealko ;) inak rovno smer protialkoholicke liecenie

zuzanita1609
28. jún 2025

Sprostosť,10nka pivko je dobrá,ale nie 10ta 10inka...tam už problém.

sissy27
28. jún 2025

Zijes s alkoholikom, ktory problem nevidi a nebude nic menit. Ak chces zmenu, tak si na tahu…

autor
28. jún 2025
@vanilkovazmrzka

Ked ho pije lebo mu chuti a je smadny, tak nech pije nealko ;) inak rovno smer protialkoholicke liecenie

@vanilkovazmrzka To, mu nechutí.

zuzanita1609
28. jún 2025

Samozrejme,no není v ňom alkohol. Aj moje psy vedia rozoznať a pivo majú ozaj radi,tiež musím merkovat 😏.

Strana