Je pre ženy dôležitá práca ich partnera?
Dobrý deň
Otázka na ženy. Je pre vás dôležité akú chlap vykonáva pracovnú činnosť? Všade na okolo počúvam ako chlap musí mať vysokú školu a robiť v kancelárii za vysoký plat. Predstavte si situáciu. Prídete na rande celkom normálny chlap ale povie Vám že pracuje ako robotník bez vysokej v školy niekde v ťažkom priemysle. Môže to zahrať u vás negatívnu mienku o tom chlapovi? Ja konkrétne pracujem ako zvárač v ťažkých podmienkach a moje okolie v súkromnom živote to berie že som menej cenný kvôli pracovnej pozícii akú vykonávam.
Vďaka!
Podla mňa muz, ktorý pracuje manuálne je vacsinou aj zručný. Ten z kancelarie moze byt take teliatko napriklad aj pri vymene žiarovky. Myslim, ze je viac dolezite ako vie narábať s financiami.
Mne je to úplne šumafuk, akú robí prácu a kolko zarába. Nepotrebujem jeho peniaze k ničomu. Som maximalne sebestačná, a hlavne hrdá.
áno, trošičku by sa pomyslená váha naklonila do mínusu.
Ale , ak by si ma presvedčil na niekoľkých stretnutiach že si človek ktorého hľadám , máš všetky plusy na ktorých mi záleží - tak myslím že by to nehralo žiadnu úlohu.
@patrikjames Je rozdiel zvarac a zvarac. Je rozdiel ak sa niekto plahoci v tazkej praci a dostava takmer minimalku a je rozdiel zvarac, ktory je v praci patricne oceneny. Takze nie je problem samotna praca. Problem je, ze clovek moze mat za tu istu pracu viac penazi, ale ostava v tej malo platenej. Samozrejme neda sa vzdy najst dobra praca, neplati to pausalne pre cele Slovensko, ale vo vseobecnosti.
Podla mňa muz, ktorý pracuje manuálne je vacsinou aj zručný. Ten z kancelarie moze byt take teliatko napriklad aj pri vymene žiarovky. Myslim, ze je viac dolezite ako vie narábať s financiami.
@kikush182329 prečo s financiami. U nás fin. držím ja. Viem s nimi lepšie narábať a muž je spokojný.
Samozrejme väčšie investície preberieme spolu - napr. kúpa auta, nábytku...
asi záleží aj od toho akú prácu vykonáva žena. predavačke v tescu by to asi nevadilo, ale europoslankyni asi áno. veď sa aj hovorí vrana k vrane sadá.
zalezi aj od chlapa. moj prvy muz robil operatora vyroby a nezniesol ze ja zarobim viac. moj druhy je zvarac a je mu to srdecne jedno. cize neide ani velmi o zenu skor o ego chlapa aspon za mna
Viac ako na VŠ mi záleží na gramatike a zdravom rozume.
Poviem ti pravdu, keď som bola mladá, dokázalo ma to odradiť. Nie ani tak konkrétna práca, ako nižšia intelektuálna úroveň. S ľuďmi s vyšším vzdelaním si mam viac co povedať. Ale rokmi sa to otočilo a pozerám v prvom rade na charakter, nemusím už viesť tak zmysluplne rozhovory ako kedysi.
ja sa priznám asi som predpojatá, neviem to definovať prečo, ale nejako tie manuálne práce mi evokujú nejakú nedostatočnosť ... aby to nevyznelo zle - mám syna ktorý sa živí manuálne - a nie je pre mňa menej cenný - ale myslím, že by som bola spokojnejšia ak by sa živil inak ...
Nie, pre mňa to nie je žiadne mínus.
Ženy pri zoznámení s novým mužom ani tak nehodnotia jeho pracovné zaradenie, ale celkove osobnosť, aké má povahové vlastnosti, všeobecný rozhľad, vzhľad, úprava, plat, atď.
Mne nejde o prácu, ale aby bol džentlmen, slušný, galantný, bol prirodzene inteligentný,.mal vseobecný prehľad. Ak to nebude typ, čo si večer zapne farmu, fandí fašistom, je žgrlavý, narcistický a vrchol jeho IQ budú sprosté reči pri pive, nech čistí aj toi toi pre mňa za mňa. Ak s tým dokáže slušne uživiť rodinu.
@patrikjames ja si vážim mužov, ktorí pracujú a vedia sa sami o seba postarať.
Ja napríklad miluje manuálne zručných ľudí a aj tak väčšina robošov musí mať dobrú hlavu ,inak sa aj tak práca nedá robiť
ja sa priznám asi som predpojatá, neviem to definovať prečo, ale nejako tie manuálne práce mi evokujú nejakú nedostatočnosť ... aby to nevyznelo zle - mám syna ktorý sa živí manuálne - a nie je pre mňa menej cenný - ale myslím, že by som bola spokojnejšia ak by sa živil inak ...
@biba_18 a ja zase by som chcela, aby vedel aj ruky používať 😄
@patrikjames nezáleží len na tvojom zamestnaní, ale aj na tvojom charaktere a osobnosti. Určite sú ženy, ktoré tvoja práca odradí, ale sú ženy, ktoré tvoja práca neodradí. Všetko je individuálne. To máš aj opačne, niektorý muž by nechcel kuchárku, upratovačku, iný je s tým v pohode.
@patrikjames u mna to rolu hra. Ja pracujem hlavou, pravidelne sa vzdelavam. Potrebujem vedla seba muza ktory sa potrebuje posuvat. Ak by mu stacilo ist do prace na rannu a 8h tam spajat kabliky bez mozgu asi by to nefungovalo. Tym nechcem nikoho urazit kto tuto pracu vykonava len si myslim ze ti ludia ziju inak, zmyslaju inak, maju priority inde.
@kavasmliekom a veď áno, ale pýtal sa na zamestnanie ... neviem, proste to mám tak, možno ak by mi povedal že je nejaký umelecký kováč alebo čo ... nejaký tvorivý ... fakt to neviem zadefinovať čo mi na tom "vadí" ... ☹
so synom to dosť teraz preberáme, preto viem že mi to vadí, doteraz som to nemusela riešiť, lebo celý život žijem s mužom ktorý sa živí hlavou ...
ale ako čítam @really8 - asi je to tým, že sa niekam človek v tej práci aj niekam posúva (nemyslím postavením, ale pracuje na sebe), nestačí že tam proste iba je ...
Skor ci sa dokaze postarat o rodinu
@patrikjames u mna to rolu hra. Ja pracujem hlavou, pravidelne sa vzdelavam. Potrebujem vedla seba muza ktory sa potrebuje posuvat. Ak by mu stacilo ist do prace na rannu a 8h tam spajat kabliky bez mozgu asi by to nefungovalo. Tym nechcem nikoho urazit kto tuto pracu vykonava len si myslim ze ti ludia ziju inak, zmyslaju inak, maju priority inde.
@really8 môj napríklad musel vedieť čítať aj kresliť technické výkresy, ináč by nemohol vykonávať manuálnu prácu, čiže musel pracovať aj mozgom. 🤣 Teraz zase musí byť plne sústredený na jazdu, nezodpovedných vodičov, srnky, sobov, zamrznuté cesty, úzke uličky atď. Žiadna práca sa nedá vykonávať bez sústredenia, bez rozmýšľania. Aj tie kabliky niekam treba dať a keď človek vypne hlavu, vypne celú výrobnú linku.
Vôbec by ma to neodradilo, pre mňa je príťažlivejši chlap v montérkach ako kravaťák. Ja mám rada chlapov, ktorí sa neboja manuálnej práce a vedia doma všetko porobiť. Presne takého mám...
@kavasmliekom inak ja veľmi obdivujem ľudí čo sú zruční a fakt vidno že vedia čo robia - takí chlapi sú pre mňa sexi ... ale potrebujem aj tú intelektuálnu rovinu človeka zdieľať... a úprimne som sa nejako veľmi nestretla s manuálne pracujúcim ktorý by sa venoval napr. geopolitike alebo umeniu po práci - kdežto naopak je to časté v mojom okolí...
@really8 môj napríklad musel vedieť čítať aj kresliť technické výkresy, ináč by nemohol vykonávať manuálnu prácu, čiže musel pracovať aj mozgom. 🤣 Teraz zase musí byť plne sústredený na jazdu, nezodpovedných vodičov, srnky, sobov, zamrznuté cesty, úzke uličky atď. Žiadna práca sa nedá vykonávať bez sústredenia, bez rozmýšľania. Aj tie kabliky niekam treba dať a keď človek vypne hlavu, vypne celú výrobnú linku.
@kavasmliekom ja neviem asi sa uplne vyjadrit ako to myslim. Nechcem nikoho urazit ani ziadnu pracu znevazit. Proste je ide 8h zapajat kablik a posuvat ho do lava na linke a potom odviest paletu a zase zapajat kablik tym istym sposobom a pohybom ako napr musiet nieco vymysliet, hladat sposoby a riesenia ako napr zrealizovat nejaky projekt. Kazdy to ma v hlave nastavene inak a odvija sa to aj v zivote, konickoch, nazoroch a podobne.
Pre rypalky nehovorim ze je niekto hlupy kto robi za pasom a v kancli mudry alebo horsi a lepsi. Len proste si nemyslim ze napr banik a pravnicka (casnicka a ceo) budu mat rovnake zaluby a priority v zivote.
@patrikjames moj manzel zacinal ako skladnik popri skole.neskor dispecer,a teraz je manazer.avsak presiel si vsetkymi funkciami,nema problem zaskocit kolegov,preparkovat naves atd.cize nesedi len na riti v kancli s kavickou v ruke.je sikovny,vie robit aj manualne aj hlavou,a nie je hlupy.cize toto ma na nom ocarilo..poznam vsak chlapov,napr.v sklade ktori su naozaj vygumovani,ani na tom VZV nevedia poriadne jazdit,ale za to su odbornikmi na teplu vodu doma z gauca obyvacky.a priznam sa,s takym by som si nemala co povedat.
@patrikjames ja už by som napríklad asi chcela chlapa čo práve robí rukami, je manuálne zručný, vedela by som, že aj doma bude vedieť niečo opraviť..záleží aj od platových podmienok a pracovnej doby
Dnes je zial doba taka ze vacsina to riesi. Hlavne teda ako to vyzera a co povie okolie. Priority ludi sa trochu zmenili k horsiemu.

Nie, pokial normalne zaraba, u mna to nehra rolu