Je pre ženy dôležitá práca ich partnera?
Dobrý deň
Otázka na ženy. Je pre vás dôležité akú chlap vykonáva pracovnú činnosť? Všade na okolo počúvam ako chlap musí mať vysokú školu a robiť v kancelárii za vysoký plat. Predstavte si situáciu. Prídete na rande celkom normálny chlap ale povie Vám že pracuje ako robotník bez vysokej v školy niekde v ťažkom priemysle. Môže to zahrať u vás negatívnu mienku o tom chlapovi? Ja konkrétne pracujem ako zvárač v ťažkých podmienkach a moje okolie v súkromnom živote to berie že som menej cenný kvôli pracovnej pozícii akú vykonávam.
Vďaka!
Tak moj bratranec je zvarac, casto zarobi viac ako niekto v kancelarii, zavisi, co robi aj ten "v kancelarii", ale s tym bratrancom by som nebola. Stale zije na dlhy, ide do minusu na ucte, meni pracu kazdu chvilu a po xy rokoch odrobenych nema nic usetrene, zije v podnajme. Ma 40 rokov, zije s babou, co ma o 17 rokov menej ako on. Som zvedava, dokedy ju to bude bavit...🙃.
Moj muz robi hlavou, zarobi, usetri, ale vie sa chytit aj manualnej roboty, ako mlady casto brigadoval po stavbach.
Pre mna su dolezite podobne zivotne hodnoty, priority, zodpovednost, ale aj ista intelektualna uroven, zdravy rozum a schopnost konstruktivnej debaty. Nie take to "krcmove vyjadrovanie". A toto moze splnat aj zvarac. Takze podla povolania sa neda povedat, ci ano, ci nie. Je tam este xy dalsich dolezitych veci.
@patrikjames môj muž má len učňovku, gramatiku nevie poriadne 😂 ale je veľmi šikovný a zarába lepšie ako vysokoškoláci. Škola nerobí z teba majstra 😉
no asi ma tu ukamenuju, ale mne by to vadilo... resp takto.. ja potrebujem aby muz bol vzdy "viac" ako ja inak si ho neviem vazit.. takze ak by som robila neodbornu pracu a mala strednu skolu s maturitou zvárač by mi nevadil... lenze ja mam vysoky menezersky post, robim celkom zavazne strategicke rozhodnutia... moj muz ja advokat a ma tiez vysoky post a stupen vyssi ako ja... a to mi vyhovuje.. je starsi, vyssi, vacsi, ma o stupen vyssie vzdelanie, viac zarobi a je "velký" sef... tak k nemu vzhladam, radim sa s nim, vnimam ho ako moj pristav.. svet je v rovnovahe... ak by to bolo inak... bohuzial neviem sa don ani zamilovat, neviem byt zena .. slabsia, zranitelnejsia atď.
A ja chcem byt žena..
Ja by som chcela chlapa, ktorý je manuálne zručný, ale samozrejme musí byť práca aj dobre ohodnotená. V dnešnej dobe je to potrebné. Bohužiaľ ten môj taký nie je, čo sa týka tej manuálnej zručnosti a trápi ma to.
@patrikjames normálna žena hľadí na to, či je ten chlap vo všeobecnosti inteligentný, šikovný (môže mať pokojne aj ZŠ), či sa vie finančne postarať o seba, prípadne o oboch v prípade výpadku príjmu (choroba partnerky, dieťa, rodina...), či nie je lakomec na peniaze (či na nich nesedí...) a hlavne, celkovo, čo vypustí z úst a ako sa správa. toto je balík dôležitý pre mňa.
Tak moj bratranec je zvarac, casto zarobi viac ako niekto v kancelarii, zavisi, co robi aj ten "v kancelarii", ale s tym bratrancom by som nebola. Stale zije na dlhy, ide do minusu na ucte, meni pracu kazdu chvilu a po xy rokoch odrobenych nema nic usetrene, zije v podnajme. Ma 40 rokov, zije s babou, co ma o 17 rokov menej ako on. Som zvedava, dokedy ju to bude bavit...🙃.
Moj muz robi hlavou, zarobi, usetri, ale vie sa chytit aj manualnej roboty, ako mlady casto brigadoval po stavbach.
Pre mna su dolezite podobne zivotne hodnoty, priority, zodpovednost, ale aj ista intelektualna uroven, zdravy rozum a schopnost konstruktivnej debaty. Nie take to "krcmove vyjadrovanie". A toto moze splnat aj zvarac. Takze podla povolania sa neda povedat, ci ano, ci nie. Je tam este xy dalsich dolezitych veci.
@anonym_3433c4 je možné, že míňa aj na tu svoju o generáciu mladšiu kamarátku. dovtedy ju to bude baviť, kým budú peniaze alebo kým sa jej on nezunuje a nájde si "lepšieho"
@patrikjames zalezi aka zena. Kedze zarabam, netreba mi chlapa, aby ma zivil. Jeho zamestnanie ma nezaujima, dokial je inteligentny. Bola som na rande aj s pumparom aj s chlapikom zo zalozne, a teda nemali sme si vela co povedat. Nebolo to kvoli ich zamestnaniu, skratka su z ineho prostredia, sedeli sme a pozerali na seba jak dve teliatka. Logicky si teda hladam niekoho z podobneho prostredia ako som ja sama, lebo tam je sanca, ze mame nieco spolocne, spolocne temy, casto aj zaluby. Jeho plat ma vobec nezaujima.
no asi ma tu ukamenuju, ale mne by to vadilo... resp takto.. ja potrebujem aby muz bol vzdy "viac" ako ja inak si ho neviem vazit.. takze ak by som robila neodbornu pracu a mala strednu skolu s maturitou zvárač by mi nevadil... lenze ja mam vysoky menezersky post, robim celkom zavazne strategicke rozhodnutia... moj muz ja advokat a ma tiez vysoky post a stupen vyssi ako ja... a to mi vyhovuje.. je starsi, vyssi, vacsi, ma o stupen vyssie vzdelanie, viac zarobi a je "velký" sef... tak k nemu vzhladam, radim sa s nim, vnimam ho ako moj pristav.. svet je v rovnovahe... ak by to bolo inak... bohuzial neviem sa don ani zamilovat, neviem byt zena .. slabsia, zranitelnejsia atď.
A ja chcem byt žena..
@anonym_e01b1f je fajn, že je aj vyšší aj väčší 😀
@kikush182329 prečo s financiami. U nás fin. držím ja. Viem s nimi lepšie narábať a muž je spokojný.
Samozrejme väčšie investície preberieme spolu - napr. kúpa auta, nábytku...
@anonym_c3851b bavime sa nezadanom muzovi. Ak by to s financiami nevedel, tak asi ani do potencionalneho vztahu nic neprinesie.
Asi tak trochu aj áno. Ale väčšinou to tak býva, že chlapi, ktorí pracujú manuálne, tak vedia proste porobiť viac aj doma 🙂
Ako a kde chlap pracuje, je pre zenu najdolezitejsia informacia.
Ked sa to zena pri zoznamovani opyta, chlapi su hned urazeni, ze je zlatokopka. Ale nejde o peniaze, ide o zaskatulkovanie. Ine temy sa preberaju s hvezdarom a ine so stolarom, hoci stolar moze mat astronomiu ako hoby.
Kazda zena ma ine poziadavky na svojho chlapa.
Ja by som nechcela vojaka, policajta, sbskara, vyhadzovaca... nic take, kde by chlap musel byt prilis testosteronovy.
Nechcela by som ani niekoho, kto musi ludi klamat, alebo nutit ich si nieco kupit, otravovat telefonatmi.. napr. poistovak, predajca liekov, reklamy atd.
Nechcela by som ani zzenstilych muzov, ktori vykonavaju typicky zensku pracu.. napr. ucitel v druzine, skolke, sekretar, asistent, "letuš", zdravotny brat, ale v pohode by som si s nimi rozumela v diskusiach.
Ako uz bolo spomenute, nechcela by som ani chlapa, ktory nechce rozmyslat a spokoji sa s malom. Vecera, pivo, futbal, spat a ist do roboty zapajat kabliky na pase. Alebo s vysokou skolou robit smetiara, lebo do normalnej roboty by trebalo 5 minut dlhsie dochadzat.
Ale to som ja, inym zenam take povolania vyhovuju.
Konkretne u teba, ak by sme sa zoznamovali a povedal by si, ze si zvarac, nepomyslela by som si nic negativne. Je to tazka, zodpovedna praca. Mozno by som mala obavu o tvoje zdravie. Dolezite by ale bolo, ake mas zaluby, ci citas knihy, ci chodievas do spolocnosti, ci mas energiu po praci este niekam vyrazit. Ake mas predstavy o rodine a buducnosti.
Mozno predsa len mala predpojatost... mozno by som mala obabu, ci sa vies slusne spravat, prepac😇 Ci vies pozdravit, kde treba, normalne stolovat, ci pouzivas nadavky... ja som raz pri stole zazila, ze chlap si hlasno a dlho odgrgol a myslel to ako pochvalu, ze mu dobre chutilo. Ked som sokovana, znechutena vstala od stola, tak sa cudoval, ze co robim divadlo, ved to tak robia vsetci...
Mám skúsenosť s majstrom (vedúci zmeny), mal len učňovku, ale vedel sa vyjadrovať, bol rozhľadený, mali sme sa o čom rozprávať. Ja som právnička. Mal však sem tam také zvláštne poznámky a komentáre na mňa, ktorými sa ma snažil akoby zhodiť (mám na lustri prach, špinavú šmuhu na stene a pod.)...časom sme sa rozišli, mal komplexy, lebo aj oveľa menej zarábal (nazýval ma bohatou paničkou). Taká je moja skúsenosť.
Mne by to nevadilo, ani vtedy keď som bola mladá slobodná baba, ani teraz v 40tke. Dôležité sú iné kvality. Radšej by som si vybrala dobrého, milého a verného robotníka ako manažéra s ktorým by som bola neštastná
@anonym_c3851b bavime sa nezadanom muzovi. Ak by to s financiami nevedel, tak asi ani do potencionalneho vztahu nic neprinesie.
@kikush182329 presne sa mi to stalo. nevedel, nič nedoniesol. nakoniec sme nadobudli spoločnými silami.
ved zvarac je super, v dnesnej dobe je urcite taka pozicia ziadana, kazda praca kde clovek zarobi a uzivi sa a dokaze si aj nieco dopriat je super a je jedno ci manualna, alebo kancelarska
Zamestnanie je jedna z veci ktora ukazuje ci je na nas niecio vynimocne alebo ci robime iba to co dokaze takmer kazdy druhy - je viacero takychto ukazovatelov a zamestanie je jednym z nich . A byt vynimocny nejako ( pozitivne) je vzdy lepsie ako byt priemer
Zamestnanie až tak nebolo podstatne. Podstatnejšie bolo pre mňa, aby chap nemal 2 ruky ľavé. Nič nie je odpudzujucejsie ako chlap, ktorý nevie ani obraz zavesiť, alebo vyčistiť sifon
Podľa mňa všobecne platí, že nie je dôležité, akú prácu človek vykonáva, ale aký je človek. bohužiaľ, naozaj s veľkou ľútosťou to musím povedať, že isté elitárstvo funguje. Pravdou je, že prirodzená inteligencia a rozhľadenosť, finančná gramotnosť a vnútorná konzistencia sa ťažšie hľadá medzi ľuďmi, ktorí vykonávajú nižšie kvalifikovanú prácu. Tým, nechcem povedať, že takých ľudí treba podceňovať a vyhradzovať sa voči nim. Poznám veľmi inteligentného bývalého zvárača, ktorý miloval svoju prácu, alebo rohľadenú šikovnú pani, ktorá pracuje ako pomocná kuchárka. Zároveň poznám hulvátov a emočnýcyh "kriplov", ktorí sú vzdelaní a majú dobré (podľa všeobecných kritérií) zamestnanie. Ale ako vravím, platí Gausova krivka. Vážim si každé zamestnanie, ktoré človek vykonáva a verím, že bude čím ďalej viac rozhľadených a prirodzene inteligentných ľudí.
@patrikjames čože? 😃 veď šikovný zvárač zarobí viac ako väčšina bežných pozícii v kancelárii
Pre mňa vysokoškolské vzdelanie bolo podstatné a je podstatné. V dlhodobom stabilnom vzťahu je najlepšie keď sú strany vyrovnané. Otázka ľudskosti , empatie a vernosti sú ďalšie požiadavky , ktoré musia byť naplnené. Nemenej dôležítá je otázka vedieť sa postarať.
A áno , ja by som do vzťahu so zváračom nešla.
@patrikjames Ahoj, podla mna VS nezarucuje patent na rozum a charakter. A praveze je super, ked su este nejakí mladí ludia alebo tí co su uz vo fachu a robia taketo zrucne prace. Pretoze v dnesnej dobe digitalizacie, tiktokov, influencerov, youtuberov (nic proti nim, ale mnozi sa to prirychlo a vela z nich nie je ani zaujimavych) je podla mna velke plus,ze niekto robi remeslo. Stavbari, zvaraci, murari, ci elektrikari atd. vzdy podla mna boli, su a aj budu potrební. Pritom vela z tychto remeselnych ludi nemusi byt vobec nizsie intelektualne ako vyssie vzdelaní, len isli do remesla, lebo vedeli,ze ich to bude aj bavit. Poznam stavbara, ktoreho okrem jeho prace naplnaju aj ine veci a zaujima sa o kadeco, a to ma VS zenu na manazerskej pozicii a rozumeju si...a preco nie? Je na tych dvoch, ake si to spravia vo vztahu, ake maju priority a hodnoty. Nesedis doma na zadku, ale pracujes. Myslim si,ze ludia by sa v tomto vobec nemali skatulkovat, ak je to slusny clovek ci uz s VS alebo bez VS v remesle.
Ak normálne robí nie je workoholik a má čas na partnerku nepredáva seba deti ani drogy a podobne činnosti tak je fuk co robí
Pre mňa vysokoškolské vzdelanie bolo podstatné a je podstatné. V dlhodobom stabilnom vzťahu je najlepšie keď sú strany vyrovnané. Otázka ľudskosti , empatie a vernosti sú ďalšie požiadavky , ktoré musia byť naplnené. Nemenej dôležítá je otázka vedieť sa postarať.
A áno , ja by som do vzťahu so zváračom nešla.
@anonym_cf767a Stačí trenérstvo na FTVŠ? :D
Lebo ak nie, tak už je to nastavovanie iných kritérií ako len absolvovaná VŠ.
Je mi to jedno, skor ma zaujima charakter, povaha, nez praca.. nech robi aj smetiara ak mu to vyhovuje (tym nechcem urazit smetiarov, je to tazka praca)..
Myslim, ze kazde povolanie je potrebne, neberiem cloveka za menejcenneho len preto, ze robi podradnejsiu pracu..
@anonym_cf767a Stačí trenérstvo na FTVŠ? :D
Lebo ak nie, tak už je to nastavovanie iných kritérií ako len absolvovaná VŠ.
@akodoma nie nestačí. S absolventmi tejto vysokej školy nemám dobré skúsenosti, ale to skôr po tej ľudskej stránke.
toto je dalsia zo serie uplne zbytocnych otazok.
ludia si zvacsa hladaju partnerov vo svojich kruhoch a len malokedy vybocia. proste lekarka si robotnika hladat nebude. nie preto ze by sa citila ze je viac ale jednoducho ma inu socialnu bublinu a ine potreby (ano su aj vynimky.)
primarne to nie je o druhu cinnosti ale o socialnej bubline.
pre mna robotnik nie je menej ako lekar pretoze obaja sa mozu spravat arogantne, drbnuto ale aj priatelsky a prijemne.
ja som si vzdy hladala niekoho podobneho mne - myslim s podobnym zazemim, podobnym okruhom ludi. ja by som sa necitila dobre ani s nafukanym pravnikom (co neznamena ze neexistuju aj fajn pravnici) ale ani s hulvatom robosom co pluje po ulici a nadava ako dlazdic, chodi spoteny a mastny. na druhej strane aj robotnik moze byt inteligentny prijemny a velmi vzhladny.
vsetko je to o cloveku ako takom nie o povolani aj ked kazde povolanie evokuje nejake predpoklady. - lenze ani to dnes uz nie je pravda.
Hlavne mi záleží na intelekte. Na niekom vidno, že je “brzda” aj keď má vysokú školu. Ja sa živím aj rukami hoci mám vysokú školu. 🙂. Lepšie povedané, mám dva smery, ktoré ma živia.
Ale zas manuálna práca s manuálna práca je rozdiel. 🙂
@kikush182329 presne sa mi to stalo. nevedel, nič nedoniesol. nakoniec sme nadobudli spoločnými silami.
@anonym_c3851b ale mi nehovor, ze si pred tym nez ste sa stretli nevedel zaplatit úcty, rozdelit financie a nieco aj odlozit. Co to za neho robila mama?
@patrikjames Dolezite je, kolko zarobi. Ak zarabas fajn, tak potom nech sa okolie aj na hlavu postavi. 😀Keby si bol ucitel, zarabas malo.

Vôbec by ma to neodradilo, pre mňa je príťažlivejši chlap v montérkach ako kravaťák. Ja mám rada chlapov, ktorí sa neboja manuálnej práce a vedia doma všetko porobiť. Presne takého mám...
@7miriam77 veď aj v muž v kravate môže doma vedieť opraviť zástrčku 🤔