icon

Je pre ženy dôležitá práca ich partnera?

patrikjames
23. okt 2025

Dobrý deň

Otázka na ženy. Je pre vás dôležité akú chlap vykonáva pracovnú činnosť? Všade na okolo počúvam ako chlap musí mať vysokú školu a robiť v kancelárii za vysoký plat. Predstavte si situáciu. Prídete na rande celkom normálny chlap ale povie Vám že pracuje ako robotník bez vysokej v školy niekde v ťažkom priemysle. Môže to zahrať u vás negatívnu mienku o tom chlapovi? Ja konkrétne pracujem ako zvárač v ťažkých podmienkach a moje okolie v súkromnom živote to berie že som menej cenný kvôli pracovnej pozícii akú vykonávam.

Vďaka!

Strana
z5
oskvarka
24. okt 2025

Dnes nemusíš byť VŠ vzdelaný aby si mohol byť intelektuálne na vyššej úrovni ako akýkoľvek iný človek informácie sú ľahko dostupné kto sa chce o svet zaujímať tak sa zaujíma...ale niekto sa nechce a ak s ním potom nemá druhá strana spoločnú tému na rozhovor tak to fungovať nebude...a tiež je každá žena či už z domu alebo vlastným rozhodnutím zvyknutá na istý životný štandard..ak by ten nebol, nakoľko by bolo nižšie finančné ohodnotenie muža tiež to hra rolu, tak to problém bude.. no a potom je ešte jedna skupina problémov a tá je že čo povedia susedia ale tak to zase ja dúfam že intelektuálne zdatné ženy by tento problém nemali... Ja by som ani s finančným ohodnotením nemala problém...ak má niekto prácu a pracuje je mrenmna základ. Intelektuálna rovina by mi ale vadila ...čím rozhodne nemyslím gramatiku...nerozumiem ako to môže niekto myslieť vážne že gramatika je pre neho dôležita... (Možno pre to že som VS vyštudovala na červený diplom ale moja gramatika nikdy nebude 100 percentná keďže som dys... A odmietam sa denne venovať trénovaniu gramatiky čo jedine by mi pomohlo.)...práca nie je dôležitá teda za mňa ale aby sme boli intelektuálne a záujmovo zladený mali sa o čom porozprávať to je dôležité a aby sme mali podobne životné a osobné hodnoty ... Mne by napríklad vadil muž ktorý večeri trávi pri pive a pozerá telku lebo to je niečo čo ja mám úplne inak...

oskvarka
24. okt 2025
@anonym_49a6e8

@patrikjames tak rátam , že ako zvárač si zarobiš pekne
Môj manžel má vysokú školu a pracuje ako robotník v zahraničí, konkrétne elektrikár v montérkach
Predtym na SK pracoval na rôznych postoch aj "bezmonterkovych" 😆
A teda že som šťastná , že dnes pracuje v montérkach v zahraničí, nakoľko sme dostavali dom bez hypotéky a na účte nám mesačne svieti viac než krásna suma 👍

@anonym_49a6e8 môj muž má VŠ je vyslovene intelektuál ..vzdeláva sa v rôznych oblastiach sám počúva kopec vedeckých podcastov ide veciam pod povrch naučil sa doma dva jazyky (aby mohol počúvať aj ďalšie vedecké podcasty..tak spolu vie 5 jazykov) ale jeho práca mu spôsobovala veľký stres a depresiu (asi aj v kombinácii so starostlivosťou o rodinu kedze máme viac deti a starostlivosť berieme obaja vážne a máme ju na pleciach rovnakým dielom)... Tak začal pracovať manuálne veľa pri Tom musí aj športovať (celý deň na bicykli najazdi 300 km za týždeň ) a jeho psychika je typ top...nezarobí balík ale viac ako ja čo ale nie je zas také ťažké keďže robím v štátnej správe... Len teda je to trochu hanba v štátnej správe tie platy pre kvalifikovaného VS vzdelaného zamestnanca po 17 rokoch praxe... No ale zase finančne vychádzame ok a sme obaja relatívne šetrný tak si žijeme spokojne...

zmrzlinka2021
24. okt 2025
@anonym_9e6e80

@zmrzlinka2021 Elektrikar je neuplatnitelny? Prosim ta, ty v akej sfere zijes? Tusis vobec, co ti chlapi zarabaju za palky? Akoze vacsinou zadieras uplne od veci, pretlacas jediny nazor, manzelstvo je naj, etc, podla komentarov deti vobec nemas a teraz zistujem, ze ani paru o realnom zivote okolo teba. To si nestavala dom, neprerabala byt, ze netusis, co pytaju elektrikari? Tvoj muz je co, kravatacik, dalsi mamagerik do zbierky managerov, neschopny zatlct klincek, ale aspon sa od neho mozes ucit hlbavym rozhovorom o nesmrtelnosti chrusta a o ciernych dierach?

@anonym_9e6e80 zas necitas kontext. A toto je ten rozdiel o ktorom je táto diskusia. Ale myslím že tiež nerozumieš.
A mňa môžeš urážať, hovorí to o tebe, nie o mne.

anonym_9e6e80
24. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_9e6e80 zas necitas kontext. A toto je ten rozdiel o ktorom je táto diskusia. Ale myslím že tiež nerozumieš.
A mňa môžeš urážať, hovorí to o tebe, nie o mne.

@zmrzlinka2021 Nikto ta neuraza. Ja si ta vo fore vela vsimam, kazdy tvoj koment smrdi skrytym povysenectvom, pasivnou agresivitou a otrasnym malomestiactvom. O mna sa bat nemusis, ja velmi dobre rozumiem, co je kontext, ale aj velmi dobre rozumiem nevypovedanej agresivite a vystatovaniu sa. Odprisahala by som, ze ty si na fore uz bola, davno pod nickom mima a nejake cislo za tym.

anonym_2ab7f3
24. okt 2025
@anonym_c7f25f

@anonym_2ab7f3 povrchna nie ale zlatokopkou ma mozes kludne nazyvat ak chces.. myslim si ze kazdy clovek si hlada k sebe partnera ktory je rozumovo na tom podobne takze neviem co je na tom povrchne, kedze s clovekom s vyrazne nizsim vzdelanim by som si jednoducho nerozumela..
a k tym peniazom.. mala som aj priemerne zarabajucich muzov ale s takym by som si nikdy dieta neurobila, nemala som s nim problem byt ale urcite do buducna bez deti.. moja predstava nebola prezivat z mesiaca na mesiac a riesit co mozem a co nemozem kupit.. ak kvoli tomu chces zeny ako ja oznacovat za zlatokopky tak kludne, nevadi mi to.. ja aj moj muz vieme preco sme spolu a vzdy som k nemu bola uprimna, vie ze ak by nemal peniaze tak by sme deti nemali a nema s tym problem

@anonym_c7f25f Rozum a vzdelanie su dve rozdielne veci a to pisem ako clovek s doktoratom. Podla stylu pisania si o sebe len myslis ze si vzdelana. Skutocne rozumny clovek to o sebe nikdy netvrdi. 🙂

zmrzlinka2021
24. okt 2025
@anonym_9e6e80

@zmrzlinka2021 Nikto ta neuraza. Ja si ta vo fore vela vsimam, kazdy tvoj koment smrdi skrytym povysenectvom, pasivnou agresivitou a otrasnym malomestiactvom. O mna sa bat nemusis, ja velmi dobre rozumiem, co je kontext, ale aj velmi dobre rozumiem nevypovedanej agresivite a vystatovaniu sa. Odprisahala by som, ze ty si na fore uz bola, davno pod nickom mima a nejake cislo za tym.

@anonym_9e6e80 len zaujímavosť. Pochopenie komunikovanej myšlienky je 93 percent neverbálna komunikácia.

Po druhé, je ok ako má vnímaš, pre mňa je podstatný reálny život, a reálne vzťahy.

anonym_9e6e80
24. okt 2025
@oliolijanka

@anonym_9e6e80 Aky cvenk (ne-)maju slovenske univerzity?
Vari maju absolventi slovenskych vysokych skol problem uplatnit sa niekde vo svete? Nemaju.

Zvarac zarobi hocikde vo svete viac ako korporatne tetky. Neznamena to ale, ze je inteligentnejsi, ako su korporatne tetky, alebo ako manazeri, alebo ze sa ma lepsie, ze zije zdravsi, naplnenejsi zivot, hoci ma 60e na hodinu.

Niekde v Indii zaraba vysoko nad priemer cistic splaskoveho potrubia. Ked sa to niekde upcha a hovna vytekaju na ulicu, tak on sa vyzlecie, vopcha sa do ~30 centimetrovej odpadovej rury a prekrtkuje to. Smrdi este niekolko dni, aj ked sa umyje. Zvaraci mozu len lutovat, ze tu taku poziciu nemame... by mozno zarabali aj 80 alebo 100e/h!!!
Nikto tu zvaracov neznevazoval... az ty si tu zacala urazat vsetkych naokolo.

@oliolijanka Slovenske vysoke skoly to nedotiahli do ziadneho vyznamneho rebricka, to je holy fakt. Ludia sa uplatnia vdaka sikovnosti, nie vdaka vzdelaniu.
Nemam pocit, ze by som urazala, v skratke niektorym ludom treba otvorit oci, lebo postkomunisticke myslenie typu ja som pani inzenyrka, kto je viac, je v ludoch nenormalne zakorenene. A je to vrcholne trapne, najma ked kladieme fokus na peniaze. Tu sa budu tvarit jak intelektualky a netusia, kolko berie elektrikar na hodinu? A este sa mu citia nadradene? Wtf?

anonym_4abea3
24. okt 2025

@patrikjames nevadilo by mi to.Radsej by som mala doma elektrikára, vodara, stavbára, zvárača ako chlapa s diplomom usedeneho v robote.Moj muž má v hlave, ale obe ruky ľavé😝nášho syna nič v podstate mužské nenaučil.

anonym_1a74e7
24. okt 2025
@anonym_4abea3

@patrikjames nevadilo by mi to.Radsej by som mala doma elektrikára, vodara, stavbára, zvárača ako chlapa s diplomom usedeneho v robote.Moj muž má v hlave, ale obe ruky ľavé😝nášho syna nič v podstate mužské nenaučil.

@anonym_4abea3 a mal to tvojho muza kto naucit?

victory7897
24. okt 2025

Práca ako práca ....v konečnom dôsledku bude dôležitý plat... Keby si dal na výber zvárač neviem trebárs v Holandsku cca 5tis zárobok na živnosť, chlap v kancli cca 2000€ koho si vyberie myslíš?

anonym_4abea3
24. okt 2025
@victory7897

Práca ako práca ....v konečnom dôsledku bude dôležitý plat... Keby si dal na výber zvárač neviem trebárs v Holandsku cca 5tis zárobok na živnosť, chlap v kancli cca 2000€ koho si vyberie myslíš?

@anonym_1a74e7 máš pravdu nie.Jeho otec je ako chlap nemožný a ten zase nemal otca zomrel mu skoro a žili v bytovke.Ale aj tak ma to mrzí ešte raz tak by som si pozornejšie vybrala
@victory7897 takže, keď sa povie cifra platu zrazu nevadí, že je v montérkach a bez VS🤪ale aj taký zvárač na Slovensku môže mať nízky plat

drahomirrra
24. okt 2025
@anonym_4abea3

@anonym_1a74e7 máš pravdu nie.Jeho otec je ako chlap nemožný a ten zase nemal otca zomrel mu skoro a žili v bytovke.Ale aj tak ma to mrzí ešte raz tak by som si pozornejšie vybrala
@victory7897 takže, keď sa povie cifra platu zrazu nevadí, že je v montérkach a bez VS🤪ale aj taký zvárač na Slovensku môže mať nízky plat

@anonym_4abea3 Zvárači na Slovensku nemajú nízke platy, to je profesia, v ktorej potrebuješ oprávnenie, ktoré musíš opakovať v určitom časovom období, nie je ani lacné. Keby sa nebojím, spravím zváračský aj ja :D

anonym_d1a09d
24. okt 2025

@patrikjames za seba ti môžem povedať, ja mám VŠ a dve stredné školy. Môj manžel má výučný list. Založil si sročku a má zarába viac ako ja. Predtým pracoval ako zamestnanec v Schaeffleri. Nevadilo mi to, proste chodil do práce,nosil peniaze a stále ďaleko väčšie ako ja. Keď je chlap šikovný,tak kľudne nech pracuje aj ako zvárač, ak vie veci okolo domu porobiť, sám si opraviť, môj vie aj vodo -topo a nie je to vyučený. Za mňa môžem povedať u chlapa veľké veľké plus ak vie. Osobne by som nechcela chlapa čo nevie ani žiarovku vymeniť.

anonym_f1ed5d
24. okt 2025
@really8

@patrikjames u mna to rolu hra. Ja pracujem hlavou, pravidelne sa vzdelavam. Potrebujem vedla seba muza ktory sa potrebuje posuvat. Ak by mu stacilo ist do prace na rannu a 8h tam spajat kabliky bez mozgu asi by to nefungovalo. Tym nechcem nikoho urazit kto tuto pracu vykonava len si myslim ze ti ludia ziju inak, zmyslaju inak, maju priority inde.

@really8 zvarač nemusí len zvarať nejaké kabliky. Či inak povedané žiaden zvárač ktorého poznám bezvara.kábliky. Kamoš môjho muža je zvárač, má svoju zvaračskú formu, pracujú na stavbách po celej eú,má parádne zisky. Jeho manželka je riaditeľka.zš. 25 rokov im funguje manželstvk. Zarobí lepšie ako ona s vš.A pravidelne sa musia aj preškolovať.
@patrikjames keď som spoznala muža bol predavač v obchode a zarábala som stále lepšie až kým som nešla na ms. Vzhľadom k tomu že som bola s deťmi 10 rokov, a on si zvýšil kvalifikáciu potom zarábal lepšie on.
Bolo by mi fuk keby bol automechanik alebo murár tesár záleží aký je to človek

mandrewa
24. okt 2025

@patrikjames moja babka vždy hovorila: vysoká škola inteligenciu nerobí, iba ju dopĺňa. Môj manžel má ledva maturitu. No nie preto, že by bol hlúpy, ale preto, že v 18 si založil firmu a škola ho zdržovala. Ja mám vyštudované 2 odbory na Masarykovej univerzite a niekedy mám pocit, že on je ten inteligentnejší z nás dvoch.
Mne nevadí, ak je muž elektrikár, vodár alebo hocičo iné. Mne vadí ak je hlupák a to môže byť aj manažér nadnárodnej spoločnosti. Môj otec bol zo mňa sklamaný, ked som išla študovať učiteľstvo a prekladateľstvo AJ/NJ, až ked som si k tomu pridala právo bol spokojný, že konečne mám poriadnu škôlku. Vieš čo robím? Mám malú jazykovú školu a učím. V právnickej oblasti som v živote nerobila. Môj tatko robil celý život generálneho riaditeľa veľkých podnikov alebo podnikal. Nevedel doma ani žiarovku vymeniť. Ja som si poličky ako puberťáčka navŕtala do steny radšej sama.

dendulka4444
24. okt 2025

@patrikjames Absolútne to nieje podstatné, teda aspon pre mňa..
Ale ono to aj svedčí o tom aká tá žena je a aké sú jej priority, takže ak jej to vadí, tebe to v konečnom dôsledku môže vlastne iba otvoriť oči 🙂

oliolijanka
24. okt 2025
@anonym_9e6e80

@oliolijanka Slovenske vysoke skoly to nedotiahli do ziadneho vyznamneho rebricka, to je holy fakt. Ludia sa uplatnia vdaka sikovnosti, nie vdaka vzdelaniu.
Nemam pocit, ze by som urazala, v skratke niektorym ludom treba otvorit oci, lebo postkomunisticke myslenie typu ja som pani inzenyrka, kto je viac, je v ludoch nenormalne zakorenene. A je to vrcholne trapne, najma ked kladieme fokus na peniaze. Tu sa budu tvarit jak intelektualky a netusia, kolko berie elektrikar na hodinu? A este sa mu citia nadradene? Wtf?

@anonym_9e6e80 Ludia sa v zahranici uplatnia kvoli vzdelaniu, nie kvoli sikovnosti.... ci myslis, ze slovensky lekar pracujuci v nemecku si tam pracu nasiel lebo sa narodil sikovny? Mohol by bez vzdelania operovat? Mohol by slovensky statik v rakusku navrhovat mosty bez slovenskej VS?
Slovenske zdravotne sestry su v zahranici vysoko cenene kvoli vedomostiam zo skoly. Architekti, elektrikari..? Co oni sa narodili s talentom kreslit vykresy?
Rebricky vysokych skol, to je iba biznys. Vysoke skoly zaplatia, aby v rebricku figurovali kvoli tomu, aby im tam bohaci posielali deti.
Slovenske skoly nemaju peniaze, lebo "elektrikari", ktorych tu chvalite, neplatia dane, robia bez faktury.
Ano problem je v tom, ze taki ako ty, kladu fokus na peniaze. A tak to aj na slovensku vyzera.

A ano, kulturna vzdelana zena pracujuca za pokladnou v nakupnom centre za minimalnu mzdu mi je prijemnejsia, ako vypaseny slovensky sukromnik zarabajuci 60e/h. Taky, ktory po peniaze pride na najnovsom mercedese, pokym jeho zamestnanci, väcsina seniori alebo osadnici pridu na starom aute a na pracu nevystrojeni.

Je taka doba, ze primitivi, zlodeji, zdieraci, vrahovia su viac ceneni ako vzdelana zena. Neznamena to ale, ze to tak bude vzdy a ani ze je to tak spravne.

anonym_84e8fc
24. okt 2025

@patrikjames vôbec to nevadí. Dôležité je, či si okrem iného aj intelektuálne sadneme. Ak vie so mnou diskutovať na úrovni o všetkom možnom, kultúre, ekonomike a pod. tak je to ok.

anonym_9e6e80
24. okt 2025
@oliolijanka

@anonym_9e6e80 Ludia sa v zahranici uplatnia kvoli vzdelaniu, nie kvoli sikovnosti.... ci myslis, ze slovensky lekar pracujuci v nemecku si tam pracu nasiel lebo sa narodil sikovny? Mohol by bez vzdelania operovat? Mohol by slovensky statik v rakusku navrhovat mosty bez slovenskej VS?
Slovenske zdravotne sestry su v zahranici vysoko cenene kvoli vedomostiam zo skoly. Architekti, elektrikari..? Co oni sa narodili s talentom kreslit vykresy?
Rebricky vysokych skol, to je iba biznys. Vysoke skoly zaplatia, aby v rebricku figurovali kvoli tomu, aby im tam bohaci posielali deti.
Slovenske skoly nemaju peniaze, lebo "elektrikari", ktorych tu chvalite, neplatia dane, robia bez faktury.
Ano problem je v tom, ze taki ako ty, kladu fokus na peniaze. A tak to aj na slovensku vyzera.

A ano, kulturna vzdelana zena pracujuca za pokladnou v nakupnom centre za minimalnu mzdu mi je prijemnejsia, ako vypaseny slovensky sukromnik zarabajuci 60e/h. Taky, ktory po peniaze pride na najnovsom mercedese, pokym jeho zamestnanci, väcsina seniori alebo osadnici pridu na starom aute a na pracu nevystrojeni.

Je taka doba, ze primitivi, zlodeji, zdieraci, vrahovia su viac ceneni ako vzdelana zena. Neznamena to ale, ze to tak bude vzdy a ani ze je to tak spravne.

@oliolijanka Akoze, v zivote som nevidela, aby ktosi takto prekrutil kompletne vsetko, co mu kto napise. 😁 Tu sa neoplati ziadna debata.

gabrielkaa
24. okt 2025

No čo sa týka toho hodnotenia univerzít, tzv. Ranking tak to neni úplne odveci a vymyslené . Hodnotí sa tam vedecká práca, publikácie, citacie atd atd. takže nie je to vymyslené ako tu niekto spomínal.

gabrielkaa
24. okt 2025

Okrem toho naše tituly, teda tituly zo slovenských univerzít málo kde akceptujú, zatiaľ čo vzdelanie napríklad z univerzity v Oxforde alebo Cambridge, tie akceptujú všade na svete

yoginka231
24. okt 2025

Poviem ti úprimne. Aj ked sa to nenosí. Jednoducho to čo robíš hovorí aj veľa o tebe. Ak by si robil pri páse, tak jednoduche viem že pravdepodobne nie si taký ambiciozný a zároveň nebudeme mať tak spoločné záujmy ako s niekym, kto napr. podniká.

Je to jeden zo signálov. Ak ti žena povie že to má na háku, tak buď o tom nevie alebo klame. Ale je to signál. Rovnako ako chlap berie ako signál že žena je upratovačka a aj keď sa chlapi vystatujú že ak bude pekná a milá tak by si ju nosili na rukách, tak ver tomu že realita je inde. Mam kamaratku čo je milá a pekna, ale ako chlap počuje že je upratovačka tak sa už neozve, pripadne ju chce len na sex 🙂

A ako vravím je to signál. Asi by som inak brala muža, ktorý síce robí na stavbe, ale má plán ako zabezpečit rodinu a ambíciu ísť hore. Lebo prepáč aby som bola na materskej s niekym, kto sa bude len vyhovárať že akú má výplatu, prepáč ale hneď by som vyschla.

Poviem ako je.

mircalla
24. okt 2025

@patrikjames Ano, chcem vzdelaneho a inteligentneho chlapa s primeranym prijmom. S robotnikom by sme asi nenasli spolocne temy na rozhovor, to by nefungovalo u mna. U mna je intelektual podmienka, zdaleka nemusi byt u kazdeho. A scitany samozrejme

anonym_c7f25f
25. okt 2025
@anonym_2ab7f3

@anonym_c7f25f Rozum a vzdelanie su dve rozdielne veci a to pisem ako clovek s doktoratom. Podla stylu pisania si o sebe len myslis ze si vzdelana. Skutocne rozumny clovek to o sebe nikdy netvrdi. 🙂

@anonym_2ab7f3 ja nikde netvrdim ze som vzdelana, mam VS ale nepovazujem sa za nejaku extra vynimocne nadanu ale to nemeni nic na fakte ze kazdy clovek si hlada cloveka ktory je intelektualne na rovnakej urovni.. kdezto vo vacsine pripadov ludia s nizsim vzdelanim maju aj nizsi intelekt (ja nehovorim ze su hlupi alebo podobne ale jednoducho lepsie vzdelanie by nezvladli, nedokazali by vychodit lepsiu skolu lebo ta kapacita je tam obmedzena, takto to je, je to fakt, preto sa na strednej deti rozdeluju na ucnovky, priemyslovky a gympel podla ich intelektualnych schopnosti) .. nehovorim ze je to tak vzdy, jasne ze sa najdu vynimky ale vo vacsine pripadov to takto je, prekvapuje ma ze toto chce niekto vobec popierat

anonym_669c45
25. okt 2025

@patrikjames U mňa to je dôležité. Pracujem hlavou, som vzdelaná, neustále študujem. Potrebujem podobného muža. S robotníkom nie je o čom.

anonym_8ad732
25. okt 2025

@patrikjames zvarac wau, ved to musis mat zvaracske skusky, to nie je zametanie ulic. Mne by to imponovalo, Je to tazka praca, cize tipujem ze mas dobru fyzicku, asi nie si nejaka cintlavka, poriadny chlap. Takze to ze si zvarac by ma neodradilo skor naopak.

anonym_c7f25f
26. okt 2025
@mandrewa

@patrikjames moja babka vždy hovorila: vysoká škola inteligenciu nerobí, iba ju dopĺňa. Môj manžel má ledva maturitu. No nie preto, že by bol hlúpy, ale preto, že v 18 si založil firmu a škola ho zdržovala. Ja mám vyštudované 2 odbory na Masarykovej univerzite a niekedy mám pocit, že on je ten inteligentnejší z nás dvoch.
Mne nevadí, ak je muž elektrikár, vodár alebo hocičo iné. Mne vadí ak je hlupák a to môže byť aj manažér nadnárodnej spoločnosti. Môj otec bol zo mňa sklamaný, ked som išla študovať učiteľstvo a prekladateľstvo AJ/NJ, až ked som si k tomu pridala právo bol spokojný, že konečne mám poriadnu škôlku. Vieš čo robím? Mám malú jazykovú školu a učím. V právnickej oblasti som v živote nerobila. Môj tatko robil celý život generálneho riaditeľa veľkých podnikov alebo podnikal. Nevedel doma ani žiarovku vymeniť. Ja som si poličky ako puberťáčka navŕtala do steny radšej sama.

@mandrewa inak s tymto tiez suhlasim ale toto su skor vynimky.. moj muz ma priemyslovku ale ledva si urobil maturitu a to len kvoli mame lebo jej na tom zalezalo.. inak ho to nezaujimalo, zdrzovalo ho to od zarabania penazi a presne ako pises inteligentny je velmi, on ked do tej skoly nahodou prisiel tak mu vzdy stacilo precitat si co bolo a vsetko vedel.. ale toto su skor vynimky.. ak si zoberies triedu niekde ns ucnovke tak vacsina z nich tam bude preto lebo nemaju kapacitu na lepsiu skolu a mozno jeden tam bude sikovny co je tam z nejakeho ineho dovodu

anonym_5f8a5f
26. okt 2025

@patrikjames ja ti poviem takto. Normálnej žene vadiť nebude ze nemáš vš, a robíš ako zvárač. A tie ostatne, tých nerieš.

Strana
z5