icon

Je pre ženy dôležité akú má muž prácu?

3. jún 2025

Otázka skôr pre ženy. Je pre vás práca muža podstatná pokiaľ ide o fázu randenia/spoznávania?
Prekážalo by vám, keby ste stretli chlapa, ktorý vás nejakým spôsobom zaujal ale má povedzme nejakú "špinavú" manuálnu prácu ale na druhej strane zároveň aj dobre platenú? Alebo by ste skôr uprednostnili muža, ktorý má VŠ, sľubnú kariéru a pracuje v kancelárii, resp. má typ práce, ktorá nevyžaduje montérky?

Strana
z5
ivik4
3. jún 2025

Nie, pre mna je dolezite len to ci sa dokaze postarat o rodinu. Nikdy nevieme co sa moze stat takze ja som vzdy chcela chlapa kt. By vedel potiahnut domacnost aj sam bez problemov kdyby cosi. VŠ ma absolutne nezaujima. Ani Ta spinava robota

hederamonstera
3. jún 2025

Ano, pre mna je dolezite, aby mal dobre platenu pracu, akym sposobom, mi je jedno.

balerina2025
3. jún 2025

je mi jedno, co pracuje, hlavne nech to nie je rizikova praca a nech viem, ze sa vie o rodinu postarat, ze to nie je flakac.ktory zije z davok.

oceanahory
3. jún 2025

Nie...pokial si intelektualne sadneme, tak je mi uplne jedno, ci robi manualnu pracu alebo nie.

13uzivatelka11
3. jún 2025

Vôbec by mi to nevadilo.. keď vidím že je šikovný a pracuje a len nenatahuje ruky že kto mu dá peniaze, tak je to úplne jedno čo robí.. práveže asi by som veľmi nechcela nejakého vysoko postaveného manažéra, ktorý by bol celé dni do noci v práci a chodil by odtiaľ vyhoreny (kebyže spoznám fajn muža a má takúto prácu, tak to nezavrhnem len kvôli tomu, netvrdím že to bude zlý vzťah, len som radšej že moj manžel nemá takuto dolezitu funkciu, aj keď by bola oveľa lepšie platena)

petracandle
3. jún 2025

Špinavá manuálna práca je väčšinou výborne platená 😃 čiže už len z toho dôvodu nie. Okrem iného, že nesúdim ľudí

procrastique
3. jún 2025

Chodila som s autoelektrikárom aj s lekárom. Obidvaja boli v podstate rovnakí, vzdelaní, slušní a pracovití. To je to čo očakávam od muža. Neriešim či nosí monterky alebo biely plášť. Len nech má slušnú a poctivú prácu a nech tá práca prináša peniaze.

katkaseiner
3. jún 2025

Ahoj, akoby si o mne hovorila... s manzelom ked sme sa este len spoznali, on si myslel ze bude totalne red flag to co robi... pracoval v Dansku na prasacej farme. Ani si nevies predstavit ako dokaze clovek (jeho vnutro) napachnut tym smradom - ostatne sa osprchuje... nie, neodradilo ma to.
Zili sme roky v zahranici, mali sme rozne prace, doma dokonca pracoval v Lidli ale my sme uz mali dohodnute ako to bude s materskou a rodicovskou - on studoval popri praci dialkovo a vlastne mal ist na rodicak miesto mna (kedze som mala lepsie platenu pracu). Momentalne ma office pracu, zarobi viac ako ja, ale moze to byt len docasne, nakolko korporaty momentalne velmi radi prepustaju (aj mna prepustili zo dna na den po 12 rokoch kedze hromadne prepustali).
Nikdy pre mna nebolo smerodajne aku pracu clovek robi. Aj smetiar je v zivote potrebny... ci ho budes mat doma, to je na tebe a verim ze hlavne zavisi od toho aky on je a nie co robi a kolko zarobi...

simca06022011
3. jún 2025

No podla mna praca napovie o cloveku vela, a teraz nemyslim len druh prace a placa, ale aj ako k nej pristupuje atd. Cize zase sme tam, ze charakter a spravanie sa muza je smerodatne. Ono aj mlady chalan makajuci niekde za minimalku a sikovny, casom dosiahne lahsie viac, ako tutko somrajuci a sediaci na zadku v kancelarii, v praci ktora ho ani len nebavi, za trosku vyssi plat :D Staci as potom pozriet, kam sa vypracuju za 5-10rokov. Pri radeni, je mne v podstate fuk co robi, ale ako s akym entuziazmom, ci ho to bavi, alebo ma viziu nejaku.

tenerifka
3. jún 2025

Praca v monterkach=vyborne platena praca. Pamatam si, ako nam uz cca pred 15-timi rokmi sused, co robil murara hovoril, ako si pride aj na 6000 mesacne.
Ja by som vobec neriesila u chlapa druh prace, ale samotnu pracovitost a zodpovednost

madeincssr
3. jún 2025

Co keby tak muzi hladali len dobre zarabajuce zeny. To by bolo (tiez) OK z pohladu zien? Nema byt vztah o niecom inom? Sulade, spolocnom budovani...?

michaelam2
3. jún 2025

Mne na tom zalezi. Ale nie kvoli tomu ze ci je to “spinava” praca alebo nie. Ale ja by som napriklad nechcela niekoho kto pracuje napr v zahranici alebo jazdi kamionom a tak. Ze je proste viac mimo ako doma. To by mi vadilo. Inak tie “spinavsie” prace su vela krat ovela lepsie platene ako tie kancelarske.

jana_eyre_2
3. jún 2025

Nikdy som neriešila kto ako zarobí, ale takmer každý môj priateľ bol ITckar a môj muž je tiež 😅 iba zo strednej čo sú moji ex majú inak zameranú prácu.. ale nikdy som toto neriešila.. jediné čo som riešila či sme si sadli a či to boli fajn ľudia.. neznášam zlých ľudí.. 🙂

belllinka
3. jún 2025

Tu sa to nenapíše tak priamo, že hľadajú chlapa, ktorý dobre zarobí 🙂 Ale sa to pekne obalí do vety "aby sa vedel postarať o rodinu". 😂

janettdamian
3. jún 2025
@madeincssr

Co keby tak muzi hladali len dobre zarabajuce zeny. To by bolo (tiez) OK z pohladu zien? Nema byt vztah o niecom inom? Sulade, spolocnom budovani...?

@madeincssr "co keby tak muzi hladali len dobre zarabajuce zeny"... 1. v každom príspevku je napísané, že okrem práce (zárobok) si všímajú aj charakter a postoj muža k práci..... 2. a aj muži sa už v dnešnej dobe očakávajú, že žena zarobí viď.50/50, že? ..... 3. je to dané genetikou a energetikou človeka, a tým v akých stereotypoch a nastaveniach žil po tisícky rokov. Len za posledných cca 100 rokov sa zmenilo, že žena začala zarábať, takže je to hlboko v nás, že na podvedomej úrovni očakávame, že muž ženu (rodinu) zabezpečí. Muži zas majú v podvedomí zakorenené iné veci, ktoré od žien očakávajú a vyžadujú...

belllinka
3. jún 2025

Ale keď tu je téme a o "pomáhaní muža v domácnosti a staranie sa o dieťa", tak iba príspevky o tom, že deti sú predsa spoločné, aj domácnosť je spoločná, muž nemá pomáhať, ale starať sa rovným dielom. Ale keď ide o prachy, tak to už sa hlavne muž musí postarať finančne o rodinu 🙂

janettdamian
3. jún 2025
@belllinka

Ale keď tu je téme a o "pomáhaní muža v domácnosti a staranie sa o dieťa", tak iba príspevky o tom, že deti sú predsa spoločné, aj domácnosť je spoločná, muž nemá pomáhať, ale starať sa rovným dielom. Ale keď ide o prachy, tak to už sa hlavne muž musí postarať finančne o rodinu 🙂

@belllinka "Ale keď ide o prachy, tak to už sa hlavne muž musí postarať finančne o rodinu " nemám ten pocit, že by sa v dnešnej doby masy žien spoliehali na financie muža. Skôr mám aj tu na MK pocit, že "každá" sa snaží zamestnať, privyrobiť si, nebyť finančné závislá.

belllinka
3. jún 2025
@janettdamian

@belllinka "Ale keď ide o prachy, tak to už sa hlavne muž musí postarať finančne o rodinu " nemám ten pocit, že by sa v dnešnej doby masy žien spoliehali na financie muža. Skôr mám aj tu na MK pocit, že "každá" sa snaží zamestnať, privyrobiť si, nebyť finančné závislá.

@janettdamian veď si prečítaj hneď úvodné príspevky v tejto diskusii a aj v iných. Chlap zarábajúci menej ako žena je neprípustný

bonboniera
3. jún 2025
@belllinka

@janettdamian veď si prečítaj hneď úvodné príspevky v tejto diskusii a aj v iných. Chlap zarábajúci menej ako žena je neprípustný

@belllinka pôjde ten menej zarábajúci muž na rodičovskú?

vroni
3. jún 2025

Áno, sú druhy práce, ktoré by mi prekážali. Nie tie "spinave" ale napríklad rizikové (vojak, policajt, hasič atď), s častým odlúčenim alebo morálne otázne (okrem gigolov sem radím aj politikov). A potom mi ešte vadia povolania ako "syn", "dedic majetku" alebo "vyciciavac systému". Všetky ostatné môžu byť.

belllinka
3. jún 2025
@bonboniera

@bonboniera a prečo nie?

belllinka
3. jún 2025
@bonboniera

@bonboniera a ak nie, nie je to predsa povinnosť, sedieť na rodičovskej doma

doriiis
3. jún 2025

Zarabam viac ako môj muž,ale je to úplne každému ukradnuté.Peniaze su spoločne.Moj muž zas robí iné veci,ktoré mne pomáhajú,aby som mohla pracovať kde a koľko chcem.

motylik2559
3. jún 2025

Ahoj a z akeho dovodu sa to pytas? robis nejaky prieskum, pracu, clanok?
Myslim, ze v tomto zavisi od povahy cloveka dost...nie od toho aku pracu ma. Pretoze vela krat zarobi manualne chlap viac a sprava sa lepsie ako chlap s VS s titulom, ktory mu neurcuje patent na rozum ked otvori usta😄 Ale moze byt aj naopak, manualne pracujuci mimo prace chovajuci sa ako sedlak k ludom...a VS ci bez VS v kancli moze byt pohodak mimo kanclu. Takze za mna, nejde o to aku clovek ma pracu, ale ako sa sprava normalne celkovo v zivote🙂😉

janettdamian
3. jún 2025
@belllinka

@belllinka ale čo neprípustný, život sa rýchlo mení, raz zarába viac jeden, raz druhý.... dnes už nie je žiadna istota, stabilita v ničom. Dôležitý je práve ten charakter človeka a ako s k životu postaví.

kaca222
3. jún 2025

Áno, práca je pre mňa dôležitá. Nie to, či pracuje manuálne (“špinavo”) alebo hlavou. Ale to, či ho práca baví, dáva mu zmysel, či vie, čo chce od života a nepoflakuje sa. Je pre mňa dôležité aj vzdelanie. To neznamená, že musí mať dokončenú VŠ, ale všeobecný prehľad, základné znalosti, rozumné názory.
Finančne sa musí vedieť postarať sám o seba, celkovo byť finančne gramotný, nežiť od výplaty k výplate, mať nejakú rezervu a šetriť na budúcnosť. Idéalne aj nejaký prehľad o investíciách a podnikového ducha. Určite neočakávam, že sa muž postará finančne aj o mňa, vo vzťahu sme na to dvaja.
Sú nejaké povolania, ktoré by mi vadili, a to najmä také, kde je muž mimo domu. Vadilo by mi napríklad aj to, keby chodil na týždňovky do zahraničia, taký vzťah by ma nenapĺňal.

sense
3. jún 2025

Nech je aj zametac ulíc dokonca mi nevadilo ani že zarába menej...pokiaľ zvyšok funguje. Ale zvyčajne sú to chlapi ktorí majú problém s tým ak je žena kariérne úspešnejšia, alebo zarába viac

bonboniera
3. jún 2025
@belllinka

@bonboniera a prečo nie?

@belllinka no mňa sa nepýtaj prečo nie, ja by som len chcela vidieť tu haldu mužov derucich sa na rodičovskú namiesto žien. A takisto tých co pošlú zenu do roboty a decko dajú do jasiel 🙂

kaca222
3. jún 2025
@bonboniera

@belllinka no mňa sa nepýtaj prečo nie, ja by som len chcela vidieť tu haldu mužov derucich sa na rodičovskú namiesto žien. A takisto tých co pošlú zenu do roboty a decko dajú do jasiel 🙂

@bonboniera v mojom okolí je nadpolovičná väčšina mužov taká, že boli na materskej

bonboniera
3. jún 2025
@kaca222

@bonboniera v mojom okolí je nadpolovičná väčšina mužov taká, že boli na materskej

@kaca222 som rada, v mojom okoli som sa s tým bohuzial nestretla zatiaľ. Iba jeden, ten si mysli ze ide oddychovať a ukázať žene, ako sa to doma robi správne 🙂

Strana
z5