icon

Je prirodzené cítiť strach pred operáciou známeho?

peti_2005
5. máj 2024

Môjho známeho čaká budúci týždeň operácia (nepovedal čoho) verím, že nič vážnejšie... ide o to že mám v sebe taký pocit strachu, neviem sa sústrediť, nemám chuť ani na jedlo... 😕 Je to prirodzené? Samú ma ta reakcia prekvapila.

mamina7070
5. máj 2024

nie neni to v poriadku asi vedel preco ti nepovedal detail

peti_2005
autor
5. máj 2024

@mamina7070 myslíš to pozitívne alebo negatívne?

mamina7070
5. máj 2024

@peti_2005 no neni to prirodzene taka reakcia na tuto situaciu a moznomznamy vie ako precitliveno taketo veci beries a preto ti nepovedal detail alebo si len chrani sukromie a nechce to s tebou zdielat

danyelia
5. máj 2024

Nie je to prirodzené, hlavne keď ide len o známeho...možno Ti na ňom záleží viac, páči sa Ti, máš na neho zálusk - vtedy sa to dá pochopiť 😉

peti_2005
autor
5. máj 2024

@danyelia tak ako máme dobrý vzťah keďže je to môj kolega zo spevu... Je mi sympatický ale zase viem sa krotiť

petamich
5. máj 2024

podla mna to nie je v poriadku, ze to takto prezivas, ak je to tvoj znamy 🤷‍♀️ ak by to bol rodinny prislusnik a vazna operacia, tak este povedzme

ale nemat chut do jedla, lebo znamy ide na zakrok a ani nevies aky? otazna znie, ci si ten typ, co vsetko preziva alebo z nejakeho dovodu si takato naviazana na tohto znameho

peti_2005
autor
5. máj 2024

@petamich to nemať chuť do jedla som myslela doslovne... ako naladovo

0silvia0
5. máj 2024

@peti_2005 si do neho buchnuta? Lebo takeho stavy pri beznych znamych nebyvaju...

peti_2005
autor
5. máj 2024

@0silvia0 nie som iba mám v sebe taky tik lebo ja mám za sebou jeden zákrok a odvtedy asi sa pri slove operácia bojím

mamina7070
5. máj 2024

@peti_2005 tak to ries s psychologom/psychoterapeutom ludia podstuju operacie aj viacero aj narocne ale takto sa nechovaju

babulkomale
5. máj 2024

@peti_2005 mne zomrel otec, ale jedla som normalne.
Cize z mojho pohladu cudne.

guudy
5. máj 2024

@peti_2005 tvoja reakcia nie je primerana. Mala by si svoju traumu riesit so psychoterapeutom.

patus_2
5. máj 2024

@peti_2005 pokiaľ by čakala operácia teba, tvojho muža, tvoje dieťa alebo kohokoľvek blízkeho tak je to normálne. Ale pokiaľ je to iná známy, kolega, tak je to asi trochu prehnaná reakcia.

andrea2323
5. máj 2024

Ja budem asi v menšine ale ja si myslím, že to je v kontexte príbehu normálne 😊.. možno tak nejde o toho známeho, absolútne k nemu nemusíš cítiť viac, ale skôr o to, že ti to pripomína nejaké tvoje trápenie alebo starosti s tvojím zdravotným stavom, keď vravíš, že si mala takisto operáciu.. a najmä, keď to takto vnímame z okolia, tak nám diagnózy a starosti prídu reálnejšie, že veď to nie je tak ďaleko, a keď sa to môže stať jemu, tak aj mne.. samozrejme ide o to, do akej miery ťa to ovplyvňuje, snáď to čoskoro prejde 🙏🏼😊

peti_2005
autor
5. máj 2024

@andrea2323 ďakujem za pochopenie 🙏😊

peti_2005
autor
5. máj 2024

@andrea2323 ja ho len mám rada... Možno som v ňom našla láskavosť čo mi v detstve tak trochu chýbalo od otca. Tak to môže byť aj tým

mamina7070
5. máj 2024

@peti_2005 porozpravaj sa o tom s maminou a nabuduce pri teme spomen ze si len stredoskolacka
aj v kontexte inych tvojich tem by bolomvhode oslovit skolskeho psychologa
😉

peti_2005
autor
5. máj 2024

@mamina7070 nemusíš ďalej komentovať ďakujem 🙂