Je neslušné opýtať sa na návšteve, ako dopadla známej operácia?

7. jan 2023

Ahojte. Je podla vas neslusne prist k znamym na navstevu spytat sa ako dopadla znamej operacia? Tento tyzden bola na operacii, pisali sme jej, neozvala sa. Jej muz nam zdvihol telefon len raz a povedal, ze sla na operaciu, odvtedy sa nekontaktujeme, uz su to cca 2 dni. Myslite, ze by bolo vhodne prist na navstevu a zistit, co a ako?

viestta
7. jan 2023

Bolo by vhodne pockat kym sa ozvu a potom sa spytat ci mozte prist na navstevu. Ak sa neozvu, tak zbytocne nebombardovat telefonatmi.

januska12323
7. jan 2023

Lepšie je zavolať, popriať nech je čím skôr fit a nechať to na nich.

sima338
7. jan 2023

počkať na kontakt z ich strany.

zuzinka888
7. jan 2023

Urcite nie! Bez pozvania by som nesla. Moze mat bolesti- cakat na vyslwdky biobsie..... A nie kazdy ma chut hovirit o svojom zdravy. Napisat sms so zelanim skoreho uzdravenia+ ponuknut pomoc a len cakat.

adeladulova
7. jan 2023

Ak su to znami, teda nie najkamoska, rodina, nechala by som si odstup. Zalezi akeho druhu bola opka, ci plastika prs/nosa, ci vyberanie tumoru, ci opka kolenneho klbu. Nie kazdy je o vsetkom hned hovorit... poslala by som pozornost a kvety a ako je vyssie napisane, zazelala by skore uzdravenie.

marca12
7. jan 2023

Teraz by sa mali venovat rodine a spolu to vsetko zvladnut a nie odpisovat zvedavym znamym. A ani nemas chut nikomu nic vraviet,lebo este nevies ako dopadla. Ako dopadla operacia zistia az po niekolkych dnoch. Operaciou nemas vyhrate,mozu nastat pooperacne komplikacie,mozu byt zle vysledky a podobne. Zalezi,o aku operaciu islo.

dilino
7. jan 2023

Nie ja by som nešla ked chce sa ozve sama. Napísala si jej neozvala sa asi nechcela nemohla. A jej muž vám tiež len stroho povedal. Mne keby sa to udialo že som sa im ozvala a ona nič a on stroho nezaujímalo by má to ved majú mobily tak sa ozvu sami. Viac by som sa do zadku nepchala načo.

elalala
7. jan 2023

Ja by som napísala smsku, že na ňu myslím a silno držím palce a budem rada, ak sa mi potom ozve 🙂

melanta
7. jan 2023

Myslite, ze by bolo vhodne prist na navstevu a zistit, co a ako? Akože bez pozvania? Prísť na návštevu bez pozvania či ohlásenia je neslušné vždy. A ak ti dotyčná nepovedala o operácii, tak je absolútne netaktné pýtať sa na to a ešte sa aj bez pozvania dotrepať na návštevu k niekomu po operácii. To mi fakt rozum neberie, že toto niekoho vôbec napadne. Napíš sms, že od muža vieš, že bola na operácii, že praješ skoré zotavenie a v prípade potreby si k dispozícii.

martul
7. jan 2023

Poviem ti to z opačnej strany. Operovali mi chrbticu, doniesli má domov sediet som nevedela, manžel má nosil, otáčal na posteli, dcéra so mnou na wc, do sprchy, nevedela som sa o seba postarať.
V sobotu doobeda sme prišli a poobede keď som zaspala od únavy prišla kamoška lebo videla že sme doma prisla že len nachvíľu.....no comment
A večer mama, na druhý deň svokra ešte sa všetci nechali obslúžiť, tak moji okrem toho že sa museli o mňa starať ešte robili kávu a sedeli pri návšteve.
Máš čas ísť pozrieť neskôr.

viestta
7. jan 2023

@martul no fasa. To ako ked sa dotrepe kazdy pozriet novorodenca, uplne najlepsie hned v ten den ako dojdu z porodnice, Toto mne hlava neberie. Keby aspon doniesli navarene a odovzdali len pri dverach, ale este na nechat obskakovat.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tykat
7. jan 2023

Ak je to znama od ktorej ste vopred nevedeli ze ma ist na planovanu operaciu tak nechapem co chcete zistovat, ked s vami tuto info nezdielala.
Ak to bolo akutne tak napisat SMSku s prianim rychleho zotavenia. Naco by ste sa trepali na navstevu? Ak by aj bola doma tak ma dost starosti so sebou nie este aby ste dosli vyzvedat.
Kazdopadne max. SMSku a cakat kym sa ozve sama.

melanta
7. jan 2023

@martul no comment. Dúfam, že operácia dopadla dobre a už je to len spomienka.

loginexistuje
7. jan 2023

@martul ptrasne mal im muz povedat a urcite nie ich obskakovat

ropucha6
7. jan 2023

Urcite je to neslusne. Tiez je neslusne vyvolavat, ved spravu dostala, ked bude mat chut, tak sa urcite ozve.

saraxyz
7. jan 2023

Keby si prišla neohlasene a ja som doma po operácii, tak ti ani neotvorim. Už Ken kvôli tomu, že nevieš, čo je slušnosť. A zisťovať chceš načo? Ci kvôli drbom?

loginexistuje
7. jan 2023

ty @autorka tam urcite nechod je to velmi drze neohladuplne a riadne mimo sa tam teraz trepat

martul
7. jan 2023

@melanta bolo to v r. 2017, doteraz to komentujeme, aj teraz mám nervy keď si to predstavim, vieš je mi to mama, tak keby aspoň prišla že tu máte navarené na dva dni, keď sa staráte o mamu, manželku a popritom ma pozrie a spýta sa ako sa mám, ok....
O dva roky operovali ju, dva týždne som jej nosievala jesť, kým sa najedla hodila som jednu práčku, večer tam išla dcéra oprate vyvesať, pozrieť ju..... nevadí

autor
7. jan 2023

No zavolali by sme urcite vopred, ze chceme prist… A znamej som pisala sama este v utorok a nic neodpisala odvtedy…

saraxyz
7. jan 2023

Ty nerozumieš čo ti tu píšu baby?

veronikaszabova
7. jan 2023

Jasne, ze sa k nej netrep! Ked bude chciet, napise. Ze ta taka hlupost vobec napadla 🤦

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
7. jan 2023

Nechapem co je na tom nezrozumitelne? Nechod kym ta nevolaju, nevolaj kym sa neozvu oni. Urcite nemaju nic ine na robote ako oboznamovat siroke daleke okolie s vysledkom operacie a jej zdravotnym stavom.

viestta
7. jan 2023

@mamula20 asi aj vedia, preco zrovna jej nic nechcu oznamovat. Ja to tusim tiez, asi vacsina tusi

saraxyz
7. jan 2023

@viestta a to všetko pri príprave pohostenia .... Autorka asi nerozumie

martul
7. jan 2023

Kedy ju operovali? Ja som dva dni po operácii pregrcala a bola som mimo, rodina volala sestričkám raz denne aby vedeli ako sa mám, ani ma nenapadlo riešiť kto mi píše. Nechaj ich majú dosť roboty sami so sebou, uvidíš neskôr, klidne máš aj mesiac čas.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ropucha6
7. jan 2023

@autorka, naco sa tam chces trepat? Slusne je zapriat v sprave skore uzdravenie. Ked sa ti neozve, mozes sa o nejake dva tyzdne skusit pripomenut, ale urcite nie vyvolavat ani chodit, ak ta sami nepozvu.

martul
7. jan 2023

@viestta no pôrod to bol tiež takýto level....ale len prvý, pochopili a pri drihom, treťom bol kľud, neprišli ale okomentovali ze neprídeme lebo aj pri prvom si bola taká urazená......🤦