Je rýchle odpustenie slabosť alebo prednosť?
Neviem prečo, no vždy ma hnev za všetko veľmi rýchlo prejde. Niekedy ani nemám potrebu sa o probléme baviť, proste ja som už ok a chcem ďalej fungovať.
Manžel na druhej strane vie byť nahnevaný aj 4-5 dní. Ja sa proste aj za naozaj vážne veci neviem hnevať. A vlastne na nikoho, ani na rodinu, kamarátov, kolegov. Proste keď je nejaký konflikt, nejde mi to, aj keď viem, že ten človek by si zaslúžil odo mňa chladné správanie.
Je to zlé, lebo cítim, že to niekedy ludia zneužívajú, ako rýchlo dokážem hocičo odpustiť. Ja si myslím, že aj neveru by som dokázala celkom ľahko... ja proste neviem zostať nahnevaná.
A rozmýšlam, či sa s rým dá niečo robiť a či by som mala. Je to zlá vlastnosť? Niekedy myslím, že nie ale su aituacie, kedy viem, že by som SA MALA hnevat, ale nejak mi to nejde.
Zožierať sa 4-5 dni pre niečo tiež je najšťastnejšia povaha
Proste konflikt / problém treba vyriešiť a ísť ďalej a nie byt ofucany a zduty pol týždňa
Buď rada, že si taka povaha. V živote mame aj lepšie veci na práci ako byt zduty pre niečo
Tak je rozdiel, nehnevat sa a druhá nastaviť si zdravé hranice. Veď sa nemusíš hnevať, podľa mňa to je skôr pozitívne (ak je to je uvedomele). Skôr ide o diskusiu a vyriešenie probelmu. Najme s mužom. Lebo, keď sa stane niečo vážnejšie, na čom sa nezhodnete, ty mavnes rukou a ideš ďalej, ten problém len odsunies a potlačis pred seba. Čo sa týka v práci, ja si ani neviem predstaviť, spojenie-hnevat sa na kolegov. Veď tam riešim pracovné veci.
Ja som tiež taká a som za to tiež vďačná.ALE! To,že sa na niekoho nehnevám neznamená,že som mu odpustila a že si nepamätám.A ja sa naopak správam veľmi chladne ku všetkým.Som ku každému milá,prívetiva,usmievam sa,poklabosim,idem na kávu a všetko ale nikoho si k telu nepripúšťam tak blizko.Na nikoho sa nehnevám ale zároveň si ich držím tak ďaleko,že ma ich city,životy a správanie netrápi.Ja mám rada a záleží mi na cca 15 tich ľuďoch v živote.Aj to je rodina vsetko
Hnevat sa 4-5 dni- je psychicky teror, a robia to len manipulatori a toxicki ludia. Takze ked sa nevies oduvat si ok.
si myslíš že hnevom niečo dosiahneš? max. získaš nepriateľov a neprajníkov.
Ja sa tiež neviem hnevať, respektíve nerobím to, lebo to nemá žiadny efekt, ale o probléme vždy diskutujem, poviem čo mi vadí a prečo si myslím, že to nie je okey.
Ani ja sa neviem hnevat,ale na druhej strane nezabudam. Ked ma niekto sklame,moj chlad pociti.
My by sme sa povadili a o 5 min by som dosla za tebou a bavila sa normalne akoby sa nic nestalo. Na co je hnevat sa? Zivit neprijemne pocity. Vsetko sa odraza na nasej tvari - usmev a spokojnost a aj hnev a zavist...
My zeny sme take, ze nas hocijaky hnev rychlo prejde a ficime dalej. Oduvanie sa na neurcito je vysada mnohych frustrovanych chlapov so zhrdenym egom, kedysi by jednoducho udreli a tak by svoju zlost vyventilovali, teraz uz nemozu, tak tryznia takymto sposobom....
Ohradiť sa asertivne a ísť ďalej. Hnevať sa dlhšie než 2 dni je na psychiatriu.. už po 1 dni je človek z hnevania sa na niečo vyšťavený, takže dobre pre teba, že to vieš rýchlo spracovať, posunúť sa ďalej.
Hnevať sa, rozčuľovať sa, prechovávať negatívne myšlienky v sebe je pomstou na vlastnom zdraví pre cudziu hlúposť. Človek ničí seba aj svoje okolie /častokrát aj nevinné okolie/. Naše myšlienky majú väčšiu silu, než si dokážeme predstaviť a podpisujú sa na našom zdraví. Najlepšie je vec čím skôr urovnať a ísť ďalej. Zlo sa premáha dobrom, nie zlom.... Pravdivé je staroveké príslovie: Pokojné srdce je životom celému telu. A ak niekto s mojím postojom má problém, je to jeho problém, nie môj.... Neprikladala by som svoje srdce ani k tomu, že to niekto zneužíva alebo nie..., pamätala by som skôr na pokoj, ktorý je dnes veľmi vzácny.
Ja sa nikdy dlho nehnevám a v pohode odpúšťam ľuďom. Kým neprekročia moje hranice. Ani potom sa nehnevám, len ich vymažem zo svojho života.
Mozno si v detstve bola "povinna" odpustat pravidelne prekracovanie hranic alebo jeden z rodicov odpustal hrube preslapy toho druheho a mala si to ako vzor a normal. Otazka je ako sa v tom citis ty. Ak si s tym v pohode a neprekaza ti to tak fajn
Hnevať sa, rozčuľovať sa, prechovávať negatívne myšlienky v sebe je pomstou na vlastnom zdraví pre cudziu hlúposť. Človek ničí seba aj svoje okolie /častokrát aj nevinné okolie/. Naše myšlienky majú väčšiu silu, než si dokážeme predstaviť a podpisujú sa na našom zdraví. Najlepšie je vec čím skôr urovnať a ísť ďalej. Zlo sa premáha dobrom, nie zlom.... Pravdivé je staroveké príslovie: Pokojné srdce je životom celému telu. A ak niekto s mojím postojom má problém, je to jeho problém, nie môj.... Neprikladala by som svoje srdce ani k tomu, že to niekto zneužíva alebo nie..., pamätala by som skôr na pokoj, ktorý je dnes veľmi vzácny.
@sunyrose dovolila som si spravit printscreen z tvojho komentu. Velmi sa mi paci, lepsie si to rozpisala❤️
My sa s manželom nehnevame dní. Pri nevere to už je silná káva. To akože sa dozvies, nechtiac som sa šmykol .... Tam nejde o odpustenie, ale o úctu k druhému človeku a k sebe samému.
Nie hnev ale budeme to riešiť, nechať si dlhší čas pre oboch na zamyslenie.
Nastaviť nové pravidlá, ak je možne pokračovať.
Tie pravidlá musia byť veľmi obozretne nastavené, aby dotyčný už nemal chuť opakovane podraziť.
Zalezi, o co ide. Ak sa pohadate na tom, ci bude na veceru pizza ale spagety, tak naozaj nie je na mieste byt 4 dni zduty a zneprijemnovat zivot vsetkym naokolo. Ak ti ale muz prehra uspory na automatoch alebo sadne za volant opity, tak zas nie je na mieste nad tym mavnut rukou a nebyt nahnevana.
Tak je rozdiel nehnevať pre nejaké prkotiny a neveru. Odpustenie nevery je pre mňa nemožné. Tu ide aj o sebaúctu, nie len o to že sa nedokážem hnevať. To už je cez čiaru.
Je to spravne, ze vies odpustit, co sa tyka prikladu ako je nevera, aj tu by si mala odpustit, ale samozrejme uz nezotrvavat vo vztahu.
Odpovedám len podľa nadpisu...
Prednosť prednosť prednosť.
🙂
neviem, co presne znamena naozaj vazna vec, ale naozaj nic nestoji za to, by si bola nahnevana co i len jeden den zivota..diskusia, najst riesenie problemu a zit v pokoji dalej..az naveky 🙂

Bud rada. Ja som rovnaka. A som za to vdacna. Co je dobre na tom sa na niekoho zbytocne hnevat ci urazat, hodiny ci dni? Nerobi to dobrotu ani Tebe, ani okoliu. Takze bud rada.