Je ten nápadník vychcaný, keď neplatí?
O pár týždňov sa chystáme na vianočné trhy do zahraničia, skladáme sa na autobus po určitej čiastke, ideme s komtrovcami od nich z práce. Dcéra má 18r, má trištvrte roka nápadníka, chlap dospelý pracujúci, dovolím si tvrdiť že zarábajúci lepšie ako ja, zahlásil, že chce ísť tiež. Len akosi peniaze nenosí, dva krát som dcéru prosila aby mu to pripomenula. Pred mesiacom sa k nám takto nahlásil na jednu akciu, ja som zaplatila za piatich a on sa ani nespýtal či nie je náhodou niekto dlžný za vstupné za cestu
Jasné nech si zaplatí. Zas odtiaľ potiaľ
Mozno nezaplatil nejakych "trapnych" 50€ za bus
a pozve vas tam vsetkych do hotela Sacher🤣
tak ked viete ze je taky "sporovlivy", uz nikdy nic za neho neplatit dopredu.
Staci dat vcas info, nezaplatis - nejdes.
ak je dcere trapne s frajerom riesit peniaze, tak este moze zazit kadeco trapne s nim.
No ale jej rozhodnutie, je mlada, niekto sa rad uci na vlastnych chybach.
Ja by som mu napisala, ak mam na neho kontakt, ze ak nezaplati sumu XY do takeho a takeho datumu na moj ucet, tak jednoducho na vylet nepojde. Treba to vyplatit vopred. Tak isto by som si od neho pytala peniaze za vylet, co si pisala, ze Ti tiez nezaplatil v minulosti. Je to zarabajuci clovek, tak snad si vie za seba zaplatit.
No poviem ti, ze je to dost trapne. Ale tak ocividne nebol tak vychovany, takze je to cisto len vizitka jeho rodicov.
To by mala vybaviť dcéra, povedať mu ako sa chodí na výlety.
Asi si je vedomí že keď niekam chce ísť že treba zaplatiť keď sa k tomu nemá nech nejde nikam .Aspon budeš mat dcéru viac pre seba a on nech si sedí na riti ,lebo ak si mysli že bude hrať mŕtveho chrobáka a potom bude mat výlet zadarmo U mna y mal smolu
Tak mu to narovinu povedz. My keď niekoho niekam berieme (kamaráti dospelých deciek, frajerka ...), nepýtame na cestu, vstupy, obedy ..... A rovnako nedávame, keď idú s niekým. Opýtame sa, koľko €treba, ale nikdy nikto tiež nechce
Každý má iné zvyky 🤷
@stanka_k ešte raz to napíšem.... ja nechcem jeho peniaze. Peniaze treba zaplatiť kmotre ako pokladníčke firmy, ktorá organizuje zájazd do zahraničia. Ja pôjdem zajtra do firmy kde pracuje kmotra a riadne zaplatím, ako ostatní účastníci zájazdu
Podľa mňa to treba len riadne odkomunikovať. Mať istotu, že sa tie informácie k nemu dostali.
keď už raz nezaplatil ani sa nespýtal tak teraz keď nezaplatil tak by som to neriešila len by som dcére povedala že stále nezaplatil tak s ním nerátaš
Priamo s nim to ries, nie cez zamilovanu dceru. Nech ti da cislo na neho a povedz, ze potrebujes tie peniaze, lebo to ides zaplatit, ak neda, ostane doma. Je to uz na nom.
Napis kratku sms, ze ak ma zaujem o ten vylet, do zajtra treba vyplatit v pokladni tam a tam.
Ak nevyplati, bude vediet, ze nikam nejede
Baby som aj dcéru poslala do prdele, keď nevie ústa a otvoriť a išla by som sama. 😂😂
On ti nevratil peniaze ani len za tu prvu akciu, ktore si ty zaplatila? To by som za ten vylet teraz vobec ani nerozmyslala zaplatit za neho. Pracujuci chlap? Vychcany prizivnik.
Tak potom nemáš čo riešiť 🤷 bere to ako pozvanie od svokrovcov. Jedno či dá peniaze tebe, kmotre alebo ich pošle na účet cestovke..... Ty to vybavuješ, si rodič, ty platíš.
Ak to máte inak zaužívané, musíš mu to povedať. Oni to majú zrejme inak
Sorry kámo, skladáme sa na cestu. Nechcem byť sponzor, dones toľko a toľko 🤷🤷🤷
Ked nechces jeho peniaze co riesis?
Samozrejme ze ich chces lebo potrebujes zaplatit a nechces platit zo svojich. Tak si ich musis od neho vypytat, najlepsie cez dceru. Ked neda, odkaz cez dceru ze nikam nejde.
Obe ste snad dospele a mate usta.🙈
nehceš jeho peniaze.Tak o čom je teda toto? Načo sem vypisuješ?
Ja neviem asi som vadná ale u nás je to tak ze každý rok chodíme na chatu aj s mojim priateľom a naši v živote nepýtali od neho peniaze tak isto keď ideme s jeho rodicmi niekam tiež odomna nikdy nepýtali peniaze..
@ninusa221 čize po3/4 r. známosti , keď ťa videli 4-5krát ti zaplatili komplet pobyt stravu atď. priviezli doviezli domov a ti si sa ani len neopýtala či nie si niečo dlžná?
Nie to ma ešte nepoznali😂 ale zájazd to chápem.. keď sme išli k moru tak tiež si to platil sám

Ale ty si tiez ako hotentot.
Nahlasil sa na nejaku akviu, ktoru si hned zaplatila. A pred platenim si mo hovorila, ze co ho to bude stat? Moze to brat ako nejaky benefit, mate kontakty...co ja viem.
Ak si mu poslala dokument na messenger, tak asi mu napisem zase, chces ist? Musis poslat peniaze do piatku inak s tebou nepocitame.
Dcera nema usta? Ci informacie sa z ust do ust stracaju a menia?