icon

Je to iba kríza?

30. júl 2023

Ahojte, píšem sem anonymne, pretože mi to takto príde viac ok.
S mojim partnerom sme spolu 3 roky. Prvých 7 mesiacov, kým sme nebývali spolu to bolo úžasné. Prisťahovala som k nemu, on býval so svojimi rodičmi, vtedy mal také obdobie, že ma nonstop porovnával so svojou bývalou, veľmi som trpela v tom dome u jeho rodičov a odsťahovali sme sa do môjho bytu. Všetko sa to medzi nami utriaslo, samozrejme, že boli menšie hádky, ale nič výrazne. Posledné 3-4 mesiace je to s ním znovu na nevydržanie. Stále je nervózny, prestali sme sa milovať, žiadne nežnosti, nepovie mi ani dobrú noc. Začali sme navštevovať CAR, chceli by sme bábätko, ale ja neviem či je to dobrý nápad. Neprejde 1 deň aby mi nevykričal, aká som hlúpa, neschopná atď…neviem, či chcem v tomto vychovať svoje dieťa..
Myslite si, že je to iba partnerská kríza a prejde to?
Som už zúfalá

Strana
z2
brendaa
30. júl 2023

Ahoj prečo sa rozišiel s bývalou? Dôvod porovnavania s bývalou? Máš ho rada?

andreakukan
30. júl 2023

Nebude to lepšie ale horšie dieťa ked sa narodi budete unavený,budes nervózna, vycerpana nedajbože dieťatko bude náročné a nebudes stihať všetko budeš to mať kruté. Akurát ty budeš citliva a potrebovať jeho podporu on ti len bude nadávať .

autor
30. júl 2023

@brendaa ahoj, s bývalou sa rozišiel kvôli jej rodine..neviem presne o čo tam išlo, niečo kvôli peniazom…samozrejme, že ho mám rada, preto by som to chcela nejako rozumne vyriešiť

autor
30. júl 2023

@andreakukan áno, to máš pravdu, ale keď je to také náročné odísť od neho…ja vlastne ani neviem prečo je to také ťažké

andreakukan
30. júl 2023

Áno to sa pytam aj ja samu seba.No uz spoločne dieťa máme. Tak je to komplikované. Ver mi ze budeš trpieť.

autor
30. júl 2023

@andreakukan to ma mrzí, že aj ty to máš tak a ešte aj s dieťaťom …k dieťaťu je aký?

petamich
30. júl 2023

dieta preveri aj ten najlepsi a najstabilnejsi vztah, my sme teda prveho pol roka zazivali narocne obdobie a obdobie 600-nedelia akoze fuha, ja sama som nechapala co sa zo mna stalo a co sa to dialo

takze ak teraz si hlupa a neschopna, pockaj si na obdobie po porode, kde je velmi pravdepodobne (aj ked nie nevyhnutne, niekto to ma inak), ze sa vela nevyspite, dieta bude plakat, zle spat, 1000x budes vstavat, ocakavat podporu a pomoc a namiesto toho budes krasne otitulovana a to ti neprajem (uprimne nie) ale tak to vidim ja

majlo1234
30. júl 2023

Autorka, tak ako sa jeho tatko sprava k jeho mamke, sa on pravdepodobne bude spravat k tebe. Dieta tym bude trpiet aj v pripade, ze k nenu bude ptec ako med

olimuc
30. júl 2023

Hm mala by si ho pocuvnut, hlupa si preto, ze ho tolerujes a neschopna, pretoze si ho este nevyhodila. Akurat minule pisala podobny pribeh ina zena. Tiez riesili IVF alebo CAR … chyba na strane chlapa, nakoniec sa podarilo a on zacal byt este hnusnejsi ako bol predtym… poucenie, ber to ako znamenie od toho hore, ze debili sa nemaju reprodukovat svoj genofond … je ich dost aj prirodzenou cestu. Si sebestacna zena, fakt potrebujes takeho vola? On je vychovany svojou rodinou, pretoze jeho mama sa nevedela presadit voci otcovi a vychovala rovnakeho syna … urobis tu istu chybu a skoncis ako jeho mama. Nie on sa nezmeni aspon nie k lepsiemu

majada35
30. júl 2023

Zamysli sa nad tým, prečo ti to hovorí...možno zistíš, že asi by si skutočne mala na sebe popracovať..., na svojom sebavedomí, sebaúcte a prehodnotiť racio myslenie... Nakoľko mi po prečítaní úvodu ozaj príde, že ak si ochotná tolerovať od priateľa ponižovanie a urážky, nie je ďaleko od pravdy. Žiaľ.

januska12323
30. júl 2023

Byt je tvoj tak ho kopni do prdele nech si ide nadávať mamke.

katarinka89
30. júl 2023

Máš menej ako 30 rokov, takže chápem z jednej strany tu tvoju nerozhodnosť ALE.... keď urobíš jediný nezvratný krok s ním ( dieta), budete trpieť dvaja....uvedomujes si to vôbec? Zbytočne ti tu budeme vypisovať aby si ho nechala, zbalila mu kufre....tie, co si prežili podobne/ rovnaké situacie, presne vedia, čo by neurobili, keby sa dal vrátiť čas.......ty sa môžeš poučiť na chybe druhého......

mimi3008
30. júl 2023

To ozaj nevies, ci chces v tomto vychovat tvoje dieta? No ja by som veru vedela, ze nechcem

euka210
30. júl 2023

Ak si muz zenu nevazi teraz, nebude ani potom. A ak to ma z domu, tak to ma rokmi vtlaceny vzorec asi zleho spravania muza k zene...ak to sam nevidi a nechce to zmenit, tak sa nezmeni...

lienka9
31. júl 2023

Trocha vela problemov na to, ze ste spolu len 3 roky..prosim len si nespravte dieta..

moonlight1210
31. júl 2023

Pristahovala si sa k nemu a znasala a trpela to, ze ta porovnaval s byvalou.
V podstate si mu vtedy povedala, ze sa moze chovat sprosto, ty vela znesies, vydrzis. Takze teraz po odzneni zvysku medovych tyzdnov pociatocnej zalubenosti sa uz nerozpakuje k tebe chovat tak, ako mu to slina na jazyk prinesie.

Vychova u rodicov, nevychova, ty vazne toto chces trpiet zvysok zivota? Mat s nim vztah, aky maju jeho rodicia? A hovorit si, ze on to lepsie nevie? Chces brat omrvinky, len aby neodisiel?

Lebo kolkokrat vo vztahoch zauradovala ta nestastna predstava, ze po rozchode by k inej bol lepsi, milsi, daval jej vsetko to spravanie, po ktorom aktualna partnerka tuzi, ale ho od neho nedostava. A dotycna si povedala, ze to by nezniesla.
Miesto toho sa teda hlbsie zahryzla do vztahu v dufani, ze ak vydrzi, raz sa k nej konecne chovat tak, ako si mysli, zeby to zvladol k tej pomyslenej inej zene.
Len aby prisla na dve veci: 1. ze (vo vacsine) sa nakoniec ani k inej po odzneni prvotneho zalaskovania nechoval lepsie, 2. ze je to uplne jedno, pretoze z toho, ze s nim ostala, ma nakoniec dobabrany zivot a to je jej jediny “zisk” z toho, ze ho nevedela nechat ist/vyhodit skor.

Po otehotneni sa nestane zazrak a nezacne ta nosit na rukach, lebo mas jeho babenko. A si zrazu najdolezitejsia zena. Naopak, ty to zacnes cele citovo este horsie znasat a horsie na to reagovat.

Takze ak je problem, ze ma u teba veci - tie si vie odviest. Ak kupil veci do tvojho bytu - moze si ich vziat. Casom si ich dokupis sama. Alebo mu ich zaplatis. Nema zmysel sa predat trebars za chladnicku, ci postel, ci vymalovanu obyvacku.
Ak zmenil pracu kvoli stahovanu - najde sposob, ako do nej cestovat.
Mohol pre teba urobit ustupky, ked ste sa prestahovali, ale nie teraz si povinna mu ich splacat po zvysok zivota v takomto vztahu, s takymto chovanim k tebe.
Nehivor si: neviem, preco je tazke sa rozist. Pytaj sa: co ma vlastne drzi?

andreakukan
31. júl 2023

K dieťaťu je naj tata,no ku mne ešte horsi ako doteraz...za všetko mozem ja,ja som ta neschopna atď. Kľudne mi napis sukromne...jedno je isté dieťa s ťažkým clovekom nie.Bude ti nadávať dieťa budes v tom vychovávať a potom aj maly zacne byť k tebe taky ako jeho otec.

brendaa
31. júl 2023

napíš si na papier prečo ho máš rada, a vedľa ako ti ubližuje.....ako vychádza s tvojou rodinou?

ahhola
31. júl 2023

Vo vzťahu s bývalou uslo o peniaze, o to pôjde aj v tvojom prípade, máš ich dosť, v očiach budúcich svokrovcov, lebo ten tvoj pošuk ti začal nadávať, aby si od neho odišla a on bol ten čistý, ktorý sa nerozisiel, len ma smolu na baby a ďalej bude lreosievat niečo bohatšie a sebavedomejsie, už ho nebavis, necháš sa vynadať, ako masurko v chlieve, si pre nho trápna a keď chodíte do CAR kvôli nejakému UPT z minulosti, nemá ta ťa nič. ♦️

dagmara17
31. júl 2023

Nebola by som s takýmto človekom, ktorý ma nemá za nič a len takéto veci vykrikuje. Čo na ňom vidíš? Mala by si si nájsť niekoho kto ťa ocení, kto bude rád, že ťa má a nebude takéto veci robiť.

sabina_71
31. júl 2023

Ako potrebuješ prvú facku aby si usúdila, že to nie je vhodný partner či čo? Ty chceš s takýmto dieťa? Sprav si službu zamysli sa aká si sprostá a potom ho pošli do p.

Strana
z2