icon

Je to kamarátstvo alebo ma len využíva?

10. sep 2025

Chcem počuť pohľad niekoho iného. Je toto kamarátstvo alebo využívanie? Mám kamarátku, obe máme bábätká, ona o dva mes staršia, u nich nejde veľmi vývoj. S mojou chodím z vlastnej iniciatívy k fyzio, aby kontrolovala správnosť pohybových vzorov. Kamarátke som vždy radila cviky, správnu manipuláciu keď sa pýtala, v podstate som jej posúvala to, za čo ja platím, no bolo mi jej ľúto skrz malej (k fyzio nejde lebo ze je to drahé)... Kamarátku už beriem s rezervou, často vraví niečo čo o mesiac zase povie inak, no myslela som, že možno ju ukľudňuje proste raz za čas zaklamat nevedome a asi sa potom cíti lepšie... Napríklad chváli vždy jej malú veľmi, povie, že už vie to a to a potom náhodou spolu voláme a ona medzi rečou spomenie že jej sa ani raz neotočila na bruško, hoci mi tvrdila ze už ako mesačná sa pretačala a takto to je so všetkým..ja sa nikdy nejako nechvalim malou ani míľnikmi, celkovo necítim takú potrebu a obzvlášť keď viem, ze u nich to nejde tak..ked sa spyta odpoviem, ale nevytahujem to..ona sa zase chvali no po case povie opak...a k veci, poslednú dobu mám pocit, či ma skôr nevyužíva.. minule sme sa mali stretnúť, písala mi, že pojde do mesta, či sa nestretneme (bývame v rôznych mestách) ja že samozrejme, akurát mi nevyhovoval čas, lebo vtedy malá spáva, ale nechcela to posunúť, tak ok, prispôsobila som sa... V ten deň som vstala o hodinu skôr, umyla vlasy, namaľovala sa, šla, už som bola na ceste a zrazu mi volá, že nech prídem inam (druhá strana mesta), ja že no tam mi nejde ziadny spoj, ze teda ci sa nemozeme stretnúť kde sme sa dohodli alebo skratka poblíž kde sa viem dostať, ona že žiaľ nie a nech to necháme teda na inokedy (ona bola autom a ja len skrz mhd).... prepáč nepovedala, blbo sa necitila zjavne,mna to nahnevalo, malej som naburala rezim, vychystala sa a k nicomu...teda nechcela ísť so mnou evidentne...o týždeň mi volala zase sa poradiť z fyzio hľadiska, aj o spánku, bo ja som mala kupene spánkové poradenstvo, nemala som absolútne chuť jej posúvať už rady zadarmo za ktoré ja platím a lacné to neni.. ešte som jej medzi rečou spomenula ze som mala pre nu veci oblečenie pre malu, hračky, mám ich kopu...o nejaký čas mi volala že je v meste zas či sa nestretneme, ja ze mi to nevyhovuje lebo som u svokry akurát, že ok že ona za tie veci co som jej chcela dat, ukončila som hovor, že sa mi nedá..uz nemam chut jej nič darovať ani dalej udržiavať "kamarátstvo".. Je to len blbá zhoda náhodou akebo fakt ma využíva a existujú takýto ľudia čo sa za to necítia vôbec trápne? Ak ste to dočítali až sem, vďaka 🙂
veľa poďakovanie 2x to

anonym_e26f2c
10. sep 2025

Podľa mňa ťa využíva. Nespráva sa ustretovo a ako kamoška. Ja by som už záujem nemala.

autor
10. sep 2025

Posledná veta je preklep, to nvm čo mi tam hodilo

anonym_d64bb6
10. sep 2025

@anonym_autor podľa mňa áno, využíva ta, viac by som jej nehovorila kam chodíš ani žiadne podrobnosti zo života. Tiež mám takú kamosku čo mysli len na seba a z každej blbosti sa snaží vyťažiť čo najviac pre seba, napríklad sme kúpili malému hračku ako ma aj jej syn a ona že či ich nevymenime lebo jej sa v našej farbe páči viac 😅 a podobne pikošky

olimuc
10. sep 2025

Nemala by som moc zaujem. Pokecat max po telefone. Ak by wom nebola mobilna (nemam auto a trepem sa MHD) a necha ma niekde visiet …. Bolo by to prvy a posledny krat. Nerozpravaj jej, aku fyzio a poradenstvo si platis, nebude z teba tahat rozumy … ked si videla ako sa od zaciatku sprava, tak zavri usta a je to vyriesene. Ak jej chces nieco dat, co sa ti nehodi, nech si to vyzdvihne u teba … ked nie daj inemu alebo predaj. Po telefone si mozes vypocut hocico …. a ty rozpravaj o pocasi …

petronelag
10. sep 2025

To takto ani nejde, každé dieťa je iné a ak má priateľkine dieťa problémy fyzio vážnejšieho rázu, treba na to odborníka.

anonym_5b13f7
10. sep 2025

Tiež mám takú kamošku, čo sa rada vypytuje a jej dieťa robí všetko lepšie a v 5 mesiacoch "nosí veľkosť 86, plienky 5ky a už sa na nohy stavia" 🫡😅 Ja som také kamarátstvo poslala do stratena a tiež neznášam, keď sa niekomu prispôsobím ja aj moje dieťa a on to potom zruší 5min pred.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
10. sep 2025
@anonym_5b13f7

Tiež mám takú kamošku, čo sa rada vypytuje a jej dieťa robí všetko lepšie a v 5 mesiacoch "nosí veľkosť 86, plienky 5ky a už sa na nohy stavia" 🫡😅 Ja som také kamarátstvo poslala do stratena a tiež neznášam, keď sa niekomu prispôsobím ja aj moje dieťa a on to potom zruší 5min pred.

@anonym_5b13f7 no presne... Akoby som o nej čítala, ibaže teda u nej to ptm neni pravda a cítim sa trápne aj za ňu... raz som sa jej posťažovala, že ma trápi u mojej slabe jedenie, hoci pribera pekne, ale že malo mliecka zje, prikrm odmieta, ona na povzbudenie samozrejme kolko jej dcerka zje odusu aj mlieko aj prikrmy a ze aka je dlha...a potom sme sa stretli a jej dcérka síce staršia ale menšia od mojej aj dlzkovo aj vahovo...no k čomu bolo to chvalenie sa netuším... 🤷 Ale ďakujem, myslela som, že som možno ja kritická ale vlastne si uvedomujem, že aj mne prospeje prerušiť kontakt respektíve nehovoriť jej už nič osobné

anonym_5b13f7
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_5b13f7 no presne... Akoby som o nej čítala, ibaže teda u nej to ptm neni pravda a cítim sa trápne aj za ňu... raz som sa jej posťažovala, že ma trápi u mojej slabe jedenie, hoci pribera pekne, ale že malo mliecka zje, prikrm odmieta, ona na povzbudenie samozrejme kolko jej dcerka zje odusu aj mlieko aj prikrmy a ze aka je dlha...a potom sme sa stretli a jej dcérka síce staršia ale menšia od mojej aj dlzkovo aj vahovo...no k čomu bolo to chvalenie sa netuším... 🤷 Ale ďakujem, myslela som, že som možno ja kritická ale vlastne si uvedomujem, že aj mne prospeje prerušiť kontakt respektíve nehovoriť jej už nič osobné

@anonym_autor Aj ja si niekedy prídem kritická, resp. že si to ostatní o mne myslia. Osobné veci dávno nerozprávam. A potom príde chválenie typu "vieš môj zarobí 1500e" a pritom môj zarobí 3x toľko, ale nikomu to na nos nevešiam. Ale iné som chcela. Presne ako píšeš, kamoškine dieťa za 2 týždne jedlo plné misky príkrmov a malo zavedených 10 druhov zeleniny a mäso. A potom po mesiaci povie, že vlastne má zavedených 5 a mäso ide dávať a len ochutnáva po max 2-3 lyžičkách.
Nie je to problém v tebe, ale podľa mňa v tých ľuďoch, čo si myslia, že vždy musia byť lepší 🙂

anonym_f0dde3
10. sep 2025

@anonym_autor ste drbnute obidve !
Neznášam porovnávanie detí a vývoj je individuálny.

autor
10. sep 2025
@anonym_f0dde3

@anonym_autor ste drbnute obidve !
Neznášam porovnávanie detí a vývoj je individuálny.

@anonym_f0dde3 a v čom som? Buď konkrétna. Áno, samozrejme, že je to individuálne, ale zase keď sa 10 mesačne dieťatko nepretočí ani na bruško a nereaguje na niektoré veci, tak by mi kontrolka svietila... preto som jej aj radila cviky základné a preto mám výčitky, že nechcem byť nejaká kritická voči nej, lebo si možno prechádza vecami o akých ja netuším, len sa mi nepáči jej chovanie....

janickacrazy
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_f0dde3 a v čom som? Buď konkrétna. Áno, samozrejme, že je to individuálne, ale zase keď sa 10 mesačne dieťatko nepretočí ani na bruško a nereaguje na niektoré veci, tak by mi kontrolka svietila... preto som jej aj radila cviky základné a preto mám výčitky, že nechcem byť nejaká kritická voči nej, lebo si možno prechádza vecami o akých ja netuším, len sa mi nepáči jej chovanie....

@anonym_autor akože mne príde napríklad zvláštne, že chodíš len tak k fyzio, keď máš úplne zdravé dieťa, ktoré sa normálne vyvíja, príde mi to tak trochu zbytočné, ale tak je to tvoja vec samozrejme. Ja by som bola rada, že nemusím behať po doktoroch. Tá tvoja kamoška no mám pocit, že ti tak trochu závidí. Okrem toho, aj lekár ju môže poslať k fyzio, keď ma dieťa problém a tam sa neplatí, keď ideš cez poisťovňu.

autor
10. sep 2025
@janickacrazy

@anonym_autor akože mne príde napríklad zvláštne, že chodíš len tak k fyzio, keď máš úplne zdravé dieťa, ktoré sa normálne vyvíja, príde mi to tak trochu zbytočné, ale tak je to tvoja vec samozrejme. Ja by som bola rada, že nemusím behať po doktoroch. Tá tvoja kamoška no mám pocit, že ti tak trochu závidí. Okrem toho, aj lekár ju môže poslať k fyzio, keď ma dieťa problém a tam sa neplatí, keď ideš cez poisťovňu.

@janickacrazy prvýkrát som bola lebo keď bola malá malá tak stále si otáčala hlávku na jednu stranu len, tak som šla sa poradiť, no odvtedy raz za dva mesiace idem a mne pomáha to vedomie, že dobre s ňou manipulujem, lebo fakt veľa vecí som netušila, že je nesprávnych, ja mám tiež nejaké zdravotné fyzio problémy, ktoré sa mohli zrejme v detstve odstrániť keby sa na to dbalo, tak preto chcem a asi preto aj míľniky idu podstatne rýchlejšie... Ona chodí k štátnemu fyzioterapeutovi, no vraj nevidí taký pokrok u neho konkrétne... No už som sa rozhodla, že ja sa jej z mojej iniciatívy ozývať nebudem viac 🙂