icon

Je to skutočné priateľstvo alebo konflikt názorov?

26. júl 2025

Baby, neviem už, čo si mám o tomto myslieť. Mám jednu kamarátku, ktorá je odomna o 19 rokov staršia. Voláme si dosť často, aj sa stretávame tak trikrát za mesiac. Ale ešte sa mi s nikým doteraz za celý život nestalo, aby úplne každá téma, ktorú načrtnem ju vytočila a hučala po mne do telefónu, alebo aj keď sa stretneme osobne, že ju to nezaujíma, už dosť, nechcem o tom počuť. Vážne doteraz, čo som mala aj iné kamarátky, tak neexistuje téma, ktorú by sme spolu nerozoberali a úplne v pohode. Pri tejto sa mi stáva permanentne, že úplne všetko, čo chcem rozoberať ja ju vytáča, stále mi oponuje a už naozaj sa bojím spomenúť hociakú banalitu, lebo ona stále kričí, že to nechce počuť. Ako príklad uvediem, že som si kúpila nákupnú tašku na kolieskach za 23€ u Číňanov. A že mi na ňu dal záruku 2 roky. Táto kamarátka mi príde, že sa veľmi rada háda a neuznáva iný názor, ako ten svoj. Jednak sa stále vychvaľuje, že ona kupuje iba kvalitné veci, čo sú samozrejme totálne drahé, ktoré si ja nemôžem dovoliť. A tak mi povedala, že u Číňanov žiadna záruka nieje a že by sa pod zem prepadla ísť niekedy niečo reklamovať. Že aj keď sa jej niečonpokazí, ona to teklamivať nrchodí.

Strana
z2
autor
26. júl 2025

A tak vytvárala v telefóne napätú situáciu. Ja som jej k tomu povedala svoje. A takto to je v každom telefonáte. Proste ona potrebuje mať pravdu a keď niekedy poviem, ale spomeniem inú tému, zas zakričí len dosť! Dosť! Toto nebudem počúvať. Lebo ťa vypnem. Ako by ste sa zachovali? Ukončili by ste s ňou priateľstvo? Ja ju mám inak rada, len ešte som sa vážne nestretla s nikým okrem nej, ktorej by prekážala úplne každá téma, ktorú spomeniete a kričala na vás že dosť! Nezaujíma ma to. Hovorí mi to úplne na všetko. Čiže už ani neviem, čo by som s ňou rozoberala. Stretli ste sa už s takým človekom, ktorému všetko prekáža?

biba_18
26. júl 2025

tak keď nechodí tak nechodí. jej vec. čo je na tom na hádanie? ty jej oponuješ?

biba_18
26. júl 2025

a prečo ju máš rada keď sa reálne nebavíte o ničom? clekom ten vzťah nechápem…

lindous
26. júl 2025

Za mňa toto nie je priateľstvo, čo máš na nej rada, keď sa vlastne o ničom nemôžete baviť poriadne a musíš okolo nej chodiť po špičkách?? Aby po mne niekto kričal len preto, lebo máme iný názor? to že so mnou niekto nesúhlasí je okej, ale hádať sa kvôli takýmto prkotinám??

autor
26. júl 2025
@lindous

Za mňa toto nie je priateľstvo, čo máš na nej rada, keď sa vlastne o ničom nemôžete baviť poriadne a musíš okolo nej chodiť po špičkách?? Aby po mne niekto kričal len preto, lebo máme iný názor? to že so mnou niekto nesúhlasí je okej, ale hádať sa kvôli takýmto prkotinám??

@lindous no ja mám na všetko iný názor ako ona a ju to asi vytáča, tak nechce o vela veciach so mnou komunikovať, to je celé.

autor
26. júl 2025
@biba_18

tak keď nechodí tak nechodí. jej vec. čo je na tom na hádanie? ty jej oponuješ?

@biba_18 na toto konkrétne som jej nepovedala nič. Je to jej vec.

autor
26. júl 2025
@lindous

@lindous veď aj ja si myslím, že mať iný názor je v pohode. Ale nechápem tomu, že na všetko mi povie dosť nezaujíma ma to. Nechcem to počúvať. Tak to sa môžeme baviť asi iba o počasí a varení. 🤦

kikush182329
26. júl 2025

Ona ma problém prijat tvoj nazor. Asi narcisticka povaha a tymto si vynuti vyhrat diskusiu.

stellarstar
26. júl 2025

Nie toto nie je kamoška, si predstav by si mala nejaký problém alebo by sa ti nieco prihodilo a ked sa chceš vyrozprávať tak bude na teba kričať ze neee to neee to nechcem počuť to nie je tak atd toto by som ja nedala a kamoška by uz nebola

eeffka
26. júl 2025

A co vas vlastne spaja?

diewcatqoo
26. júl 2025

Preco jej rozpravas taketo informacie? Preco sa vlastne vobec stretavate, ak na teba huci? Ja si neviem predstavit, ze by po mne kamoska hulakala. Wtf. Rada sa tyras alebo mas syndrom Matky Terezy?

rozculena
26. júl 2025

odpovieš už konečne na otázku,čo máte vôbec spoločné a prečo ju nazývaš kamoškou?

motylik2559
26. júl 2025

Ahoj, mozes uz odpovedat na vyssie uvedene, ze co mas na tejto osobe rada ako pises??
Keby po mne kamoska huci za kazdu temu co by som sa s nou isla bavit, tak by som jej iba s usmevom povedala, ze nabuduce nech sa tak bavi so stenami a u mna skoncila. Kazdy moze mat iny nazor na veci a to je v poriadku, no v poriadku nie je to ako ta zakazdym krikom uzemni ako soplave decko. No taku nehrali, aby mne toto spravila raz dva krat a nie este tolko, co ty to drzis🤦‍♀️ Toto kamoska rozhodne nie je. A prosim ta, daj aj odpoved na tu otazku v uvode, lebo fakt mi nejde do hlavy co mozes mat na nej rada🤷‍♀️🤦‍♀️ To ako po tebe huci snad? Alebo cakas kym jej rupnu tak nervy, ze ti aj facku streli? No ta zenska sa mi protiví len z tvojho prispevku nieto ju este zazit.

januska12323
26. júl 2025

Niekto ti za tie telefonáty platí? Lebo inak nechápem, že na seba necháš hučať a ešte sa pýtaš či je to kamoška. Nie, je to nejaká divná matróna a neviem prečo sa jej vnucuješ.

thereisabear
26. júl 2025

A v čom je to kamarátstvo? Mne ani cudzí a "nepriatelia" neprinášajú do života toľko negativizmu ako tebe kamarátka.

autor
26. júl 2025
@stellarstar

Nie toto nie je kamoška, si predstav by si mala nejaký problém alebo by sa ti nieco prihodilo a ked sa chceš vyrozprávať tak bude na teba kričať ze neee to neee to nechcem počuť to nie je tak atd toto by som ja nedala a kamoška by uz nebola

@stellarstar no veď. Ja som sa jej chcela minule to telefónu pochváliť, čo sa mi po dlhom čase podarilo konečne vybaviť. A ona má stopla hneď v prvej vete, že dosť. Stop. Nechcem to počúvať. Skoro ma porazilo. Tak som bola rada, že som to konečne vybavila a ja som jej o tom normálne nemohla povedať. Lebo kričala, keď som chcela pokračovať. Tak som potom normálne ostala ticho. A ona ešte že, ja nechápem, že ty to nevieš akceptovať, že nechcem o tom počúvať. Dosť ma to zobralo.

autor
26. júl 2025
@diewcatqoo

Preco jej rozpravas taketo informacie? Preco sa vlastne vobec stretavate, ak na teba huci? Ja si neviem predstavit, ze by po mne kamoska hulakala. Wtf. Rada sa tyras alebo mas syndrom Matky Terezy?

@diewcatqoo ona hučí len keď niečo, čo jej hovorím nechce počúvať. Inak nie. Ale býva to dosť často. Skoro v každej vete, čo jej chcem povedať. Mením témy a skoro v každej zakričí že dosť. Ja som sa s takým niečím ešte nestretla. Preto by som rada vedela, či ste sa s takým človekom stretli, čo by vám nonstop na všetko povedal dosť, toto nechcem počúvať, alebo vôbec ma to nezaujíma.

dskjhfdlkdjhl
26. júl 2025
@anonym_autor

@lindous no ja mám na všetko iný názor ako ona a ju to asi vytáča, tak nechce o vela veciach so mnou komunikovať, to je celé.

@anonym_autor A potrebujes s nou komunikovat? Najdi si kamosku, s ktorou sa da normalne bavit.

autor
26. júl 2025
@rozculena

odpovieš už konečne na otázku,čo máte vôbec spoločné a prečo ju nazývaš kamoškou?

@rozculena začali sme si volávať každý deň cez koronu. Riešime obe synov s ADHD. Chodili do tej istej školy. Tak sme sa skamarátili.

modrava
26. júl 2025
@anonym_autor

@rozculena začali sme si volávať každý deň cez koronu. Riešime obe synov s ADHD. Chodili do tej istej školy. Tak sme sa skamarátili.

@anonym_autor je o 19 rokov starsia? nie je to preklep? je to jedna generacia medzi vami.. nemas ju podvedome ako nahradu matky?

autor
26. júl 2025
@motylik2559

Ahoj, mozes uz odpovedat na vyssie uvedene, ze co mas na tejto osobe rada ako pises??
Keby po mne kamoska huci za kazdu temu co by som sa s nou isla bavit, tak by som jej iba s usmevom povedala, ze nabuduce nech sa tak bavi so stenami a u mna skoncila. Kazdy moze mat iny nazor na veci a to je v poriadku, no v poriadku nie je to ako ta zakazdym krikom uzemni ako soplave decko. No taku nehrali, aby mne toto spravila raz dva krat a nie este tolko, co ty to drzis🤦‍♀️ Toto kamoska rozhodne nie je. A prosim ta, daj aj odpoved na tu otazku v uvode, lebo fakt mi nejde do hlavy co mozes mat na nej rada🤷‍♀️🤦‍♀️ To ako po tebe huci snad? Alebo cakas kym jej rupnu tak nervy, ze ti aj facku streli? No ta zenska sa mi protiví len z tvojho prispevku nieto ju este zazit.

@motylik2559 ona kričí len, keď ja neakceptujem to, že nechce niečo počúvat. Ona ma stopne v prvej vete. Ja jej o veľa veciach normálne nemôžem povedať, lebo ju to vytáča, pretože má na všetko svoj názor a ešte mi tvrdí, že je správny. Že ja nemám normálne zmýšľanie. Mám ju rada, lebo mi už veľakrát dobre poradila, keďže je už životom skúsená. A je praktická, čo mne chýba.

rozculena
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto nie je kamarátka.To je iba známa,nechápem,načo sa s ňou vôbec vybavuješ

anonym_1e49da
26. júl 2025

To je nieco podobne ako moj priatel. Chcem sa s nim rozist 😕🙁

autor
26. júl 2025
@motylik2559

@motylik2559 facku hádam nie, ale raz, keď som sa jej na niečo pýtala, čo nechcela počuť, normálne odišla preč. A raz, keď kričala na syna som jej povedala, že kričí ako besný pes. Vtedy sa so mnou nebavila mesiac.

janulka1802
26. júl 2025

Juuuj... pravé priateľstvo pre mňa je práve tá tolerancia opačných názorov, ale na druhej strane musí prevažovať zhoda v mnohých témach. Neviem si predstaviť priateľstvo, keď ja poviem A, ona B a ako píšeš takmer na všetko. Ja som veľmi tolerantný človek a ak ma niekto núti, tlačí, presviedča za každú cenu... u mňa to je stopka. Ja byť na Tvojom mieste už dávno by som ju vyškrtla zo života.

janulka1802
26. júl 2025

Ja mám dve také staršie známe, čo by mohli byť mojimi mamami, ale tam je totálna tolerancia, pochopenie. Nič také sa z ich strany nekoná, ako píšeš Ty.

autor
26. júl 2025
@januska12323

Niekto ti za tie telefonáty platí? Lebo inak nechápem, že na seba necháš hučať a ešte sa pýtaš či je to kamoška. Nie, je to nejaká divná matróna a neviem prečo sa jej vnucuješ.

@januska12323 veď to som chcela vedieť, že či je ok, alebo nie. Ja jej už asi nebudem volávať. Chcela som sa jej totižto s niečím pochváliť, ale ona ma ešte aj za to, čo sa mi podarí zdžube, že ju to nezaujíma. Mám pocit, ako by mi niečo závidela, ale netuším čo. Pritom ona o mne tvrdí, že závidím. Pritom, kto ma dobre pozná tak veľmi dobre vie, že touto vlastnosťou som nikdy neovplývala. Každému doprajem a teším sa z úspechov iných.

adreena
26. júl 2025

Poviem na rovinu, mne to príde riadne drzé, že ťa stopne uprostred rozprávania a že to na to počúvať nebude. Ako matka nejakej pubertálnej dcére, keď sa s ňou o niečom vadí. Možno je to tým vekovým rozdielom, však je celá generácia medzi vami, ale so slušnosťou vek nemá nič. A podľa mňa sa k tebe slušne nespráva. Ja by som so sebou nenechala hentak zametať, by som sa cítila ako soplave decko. Ja by som to nezniesla, načo taká kamarátka, ktorá má neustále zruší, že ona má počúvať nebude. Tak nepočúvaj ani ty ju a hotovo. Z toho, čo píšeš, mi príde trochu vadná....

zabka79
26. júl 2025

@anonym_autor typicke spravanie narcistky

anonym_0c3795
26. júl 2025

daka psychiatria to nie je normal spravanie

Strana
z2