icon

Je to skutočné priateľstvo alebo konflikt názorov?

26. júl 2025

Baby, neviem už, čo si mám o tomto myslieť. Mám jednu kamarátku, ktorá je odomna o 19 rokov staršia. Voláme si dosť často, aj sa stretávame tak trikrát za mesiac. Ale ešte sa mi s nikým doteraz za celý život nestalo, aby úplne každá téma, ktorú načrtnem ju vytočila a hučala po mne do telefónu, alebo aj keď sa stretneme osobne, že ju to nezaujíma, už dosť, nechcem o tom počuť. Vážne doteraz, čo som mala aj iné kamarátky, tak neexistuje téma, ktorú by sme spolu nerozoberali a úplne v pohode. Pri tejto sa mi stáva permanentne, že úplne všetko, čo chcem rozoberať ja ju vytáča, stále mi oponuje a už naozaj sa bojím spomenúť hociakú banalitu, lebo ona stále kričí, že to nechce počuť. Ako príklad uvediem, že som si kúpila nákupnú tašku na kolieskach za 23€ u Číňanov. A že mi na ňu dal záruku 2 roky. Táto kamarátka mi príde, že sa veľmi rada háda a neuznáva iný názor, ako ten svoj. Jednak sa stále vychvaľuje, že ona kupuje iba kvalitné veci, čo sú samozrejme totálne drahé, ktoré si ja nemôžem dovoliť. A tak mi povedala, že u Číňanov žiadna záruka nieje a že by sa pod zem prepadla ísť niekedy niečo reklamovať. Že aj keď sa jej niečonpokazí, ona to teklamivať nrchodí.

Strana
z2
autor
26. júl 2025
@modrava

@anonym_autor je o 19 rokov starsia? nie je to preklep? je to jedna generacia medzi vami.. nemas ju podvedome ako nahradu matky?

@modrava neviem, možno áno. S mojou mamou som si moc nerozumela a moc sme spolu neviedli veľké debaty.

autor
26. júl 2025
@adreena

Poviem na rovinu, mne to príde riadne drzé, že ťa stopne uprostred rozprávania a že to na to počúvať nebude. Ako matka nejakej pubertálnej dcére, keď sa s ňou o niečom vadí. Možno je to tým vekovým rozdielom, však je celá generácia medzi vami, ale so slušnosťou vek nemá nič. A podľa mňa sa k tebe slušne nespráva. Ja by som so sebou nenechala hentak zametať, by som sa cítila ako soplave decko. Ja by som to nezniesla, načo taká kamarátka, ktorá má neustále zruší, že ona má počúvať nebude. Tak nepočúvaj ani ty ju a hotovo. Z toho, čo píšeš, mi príde trochu vadná....

@adreena ok. Tak nebudem jej radšej už telefonovať. Nemá to fakt zmysel.

stellarstar
26. júl 2025

@anonym_autor radšej to s ňou ukončí, toto nie je kamka. Mala som tiež jednu ona furt len svoje mletá, ked som jej pov co sa mne stalo tak nic ako keby ma nebola počula, žiadne ako sa máš a furt len ona a ona tak som to ukončila. Mam teraz super kamarátku s kt si veľmi dobre rozumieme, ja ju vypočujem ak niečo, poradím jej som tu pre nu a naopak ona si ma tiež vypočuje, poradí, je tu pre mňa. A som naozaj za ňu vďačná a viem ze aj ona je za mňa vďačná. Za tie roky co sa poznáme ani raz sme sa nepohadali jedna druhu neurazila... takze radšej ju nechaj lebo to len nervy

gribka1
26. júl 2025

A o čom sa s ňou ešte bavíš, lebo ten príklad, že si si kúpila tašku, to fakt? Takéto somariny preberáte? No a toto určite nie je kamarátka, len vás dala určitá situácia dokopy. Tak riešte len to, čo máte riešiť. Jej môžu byť tvoje témy totálne nezaujímavé, nechce strácať čas na to, a ty možno potrebuješ riešiť aj akú drogériu nakupuješ, napríklad. Obmedz telefonáty a nechaj to na ňu, ak sa neozve, kašli na to.

autor
26. júl 2025
@zabka79

@anonym_autor typicke spravanie narcistky

@zabka79 mne sa nepáči ani ako ona vychováva v niektorých veciach skoro dospelého syna. Minulý rok sme boli spolu s nimi na veľkom kúpalisku a on sa samozrejme vzdialil. Behali sme po všetkých bazénoch a ona sa na neho totálne urazila, že čo si to dovoľuje, že chodí si kade chce a že neprišiel za ňou. Pritom sme ju nevideli. Celý deň bola na neho ofučaná a nahnevaná a nerozprávala sa s ním. Znepríjemnilo to celý deň aj nám a hlavne jemu.

autor
26. júl 2025
@gribka1

A o čom sa s ňou ešte bavíš, lebo ten príklad, že si si kúpila tašku, to fakt? Takéto somariny preberáte? No a toto určite nie je kamarátka, len vás dala určitá situácia dokopy. Tak riešte len to, čo máte riešiť. Jej môžu byť tvoje témy totálne nezaujímavé, nechce strácať čas na to, a ty možno potrebuješ riešiť aj akú drogériu nakupuješ, napríklad. Obmedz telefonáty a nechaj to na ňu, ak sa neozve, kašli na to.

@gribka1 ok. Ďakujem. Nebudem jej už tak často volať. Drogériu neriešime, len také praktické veci, veci okolo detí, atď.

gribka1
26. júl 2025
@anonym_autor

@gribka1 ok. Ďakujem. Nebudem jej už tak často volať. Drogériu neriešime, len také praktické veci, veci okolo detí, atď.

@anonym_autor To som pochopila, že ide o deti, preto vravím, že toto preberajte, odovzdávajte si skúsenosti, ostatné s ňou nerieš. V tom ste si nesadli proste.

motylik2559
26. júl 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ona kričí len, keď ja neakceptujem to, že nechce niečo počúvat. Ona ma stopne v prvej vete. Ja jej o veľa veciach normálne nemôžem povedať, lebo ju to vytáča, pretože má na všetko svoj názor a ešte mi tvrdí, že je správny. Že ja nemám normálne zmýšľanie. Mám ju rada, lebo mi už veľakrát dobre poradila, keďže je už životom skúsená. A je praktická, čo mne chýba.

@anonym_autor Autorka, precitaj si po sebe co si mi prave odpovedala, zda sa ti to v poriadku?-taketo chovanie "kamaratky"? Ona nema co po tebe hulakat za ziadnych okolnosti. Ona nie je tvoja mama a ty nie si soplave decko. Skus to inak, kebyze ti takyto isty problem s kamoskou opise nejaka tvoja skutocne dobra kamaratka (nie tato o ktorej je rec)...radila by si jej v takom kamaratstve zotrvat? Alebo co by si jej povedala? - ze nech je bez nazoru nech zbytocne nevytoci tu neuroticku?...Skus sa na to pozriet ocami nestrannej osoby...ake stanovisko by si zaujala? Bola by si s tym ok, ze jedna po druhej huci, lebo ta jedna je uz povedzme zufala z toho,ze ta druha nechce absolutne nic pocuvat lebo ju nic nezaujima? - zda sa ti take kamaratstvo skutocne kamaratstvom,kde jednu stranu nic tej druhej strany nezaujima? Skus si to premietnut v hlave z takehoto pohladu a postupne dojdes aj k skutocnym odpovediam🍀

huxy
26. júl 2025

To nie je ozajstná kamarátka a prestala by som jej volať. Ak by volala ona a správala sa naďalej tak, tak by som jej už nedvíhala 🤷🏼‍♀️

deedol
26. júl 2025

Autorka, a ty mas kolko rokov? Ja sa ti cudujem, ze to trpis, ja by som teda nic podobne netolerovala. Si uvedom, kolko casu s nou pretelefonujes a teda stratis. A naco? Aby na teba hucala? Dakujem, neprosim.

domkakvet
26. júl 2025

@anonym_autor nie toto nie je kamaratka.

zabka79
27. júl 2025
@anonym_autor

@zabka79 mne sa nepáči ani ako ona vychováva v niektorých veciach skoro dospelého syna. Minulý rok sme boli spolu s nimi na veľkom kúpalisku a on sa samozrejme vzdialil. Behali sme po všetkých bazénoch a ona sa na neho totálne urazila, že čo si to dovoľuje, že chodí si kade chce a že neprišiel za ňou. Pritom sme ju nevideli. Celý deň bola na neho ofučaná a nahnevaná a nerozprávala sa s ním. Znepríjemnilo to celý deň aj nám a hlavne jemu.

@anonym_autor ked som zacala studovat narcisticku poruchu osobnosti nasla som tam vzorce spravania mojich najblizsich bola som zhrozena ako niekto cudzi presne pise o niekom kto mi nicil zivit a ja som o tom vobec nevedela

autor
28. júl 2025

@anonym_autor baby mne zostalo normálne špatne. Volala som tej kamarátke dnes. Už začiatok rozhovoru bol celý divný. Ku trom rôznym témam mi zas povedala, že ju to vôbec nezaujíma. Že môžeš prestať o tom rozprávať? Mňa to nezaujíma. Keď som chcela otvoriť ďalšiu tretiu tému teda a pochváliť sa, čo sa mi konečne podarilo. Tak zasa hučala, že ju to nezaujíma. Tak ma nič iné nenapadlo, len jej povedať iba toľko, že asi mi závidí. Lebo inak si to neviem vysvetliť, že na všetko mi odpovedá už na tri témy, že ju to nezaujíma. A ona že, prosím? A bachla mi telefónom. Baby, myslíte, že dom trafila klinec po hlavičke. Či ako to podľa vás je? Neviem vôbec teraz, ako mám ďalej reagovať. Veď toto nemá žiadny význam. Človek sa s ňou nemôže rozprávať už vôbec o ničom.

gribka1
28. júl 2025

A načo toto robíš? Provokuješ ju? Nemala si jej vôbec volať. Čo ti tu baby radili? A ty just, ešte idem volať.

autor
28. júl 2025
@gribka1

A načo toto robíš? Provokuješ ju? Nemala si jej vôbec volať. Čo ti tu baby radili? A ty just, ešte idem volať.

@gribka1 no volala som jej kvôli niečomu, mali sme sa tento týždeň stretnúť.

gribka1
29. júl 2025
@anonym_autor

@gribka1 no volala som jej kvôli niečomu, mali sme sa tento týždeň stretnúť.

@anonym_autor Tak s ňou preber len to nutné. Je to známa, nie kamarátka. Zbytočne sa sklameš.

mircalla
29. júl 2025

@anonym_autor Nechapem. Ste kamosky, ale stale sa hadate a ma iny nazor. Naco jej tak casto volas, ked sa nemate o com bavit? PS: S tou taskou ma inak pravdu

vev82
29. júl 2025

@anonym_autor takuto osobu by som nenazvala "kamarátka", ale len "známa" a začala by som sa jej zďaleka vyhýbať..lebo načo človek potrebuje zbytočnú negativitu v živote 😉

autor
29. júl 2025

@anonym_autor ok. Ďakujem vám baby za objasnenie. Fakt mi v poslednom čase telefonáty s ňou nerobia dobre. Obmedzím teda s ňou telefonáty aj stretávanie.

vev82
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor baby mne zostalo normálne špatne. Volala som tej kamarátke dnes. Už začiatok rozhovoru bol celý divný. Ku trom rôznym témam mi zas povedala, že ju to vôbec nezaujíma. Že môžeš prestať o tom rozprávať? Mňa to nezaujíma. Keď som chcela otvoriť ďalšiu tretiu tému teda a pochváliť sa, čo sa mi konečne podarilo. Tak zasa hučala, že ju to nezaujíma. Tak ma nič iné nenapadlo, len jej povedať iba toľko, že asi mi závidí. Lebo inak si to neviem vysvetliť, že na všetko mi odpovedá už na tri témy, že ju to nezaujíma. A ona že, prosím? A bachla mi telefónom. Baby, myslíte, že dom trafila klinec po hlavičke. Či ako to podľa vás je? Neviem vôbec teraz, ako mám ďalej reagovať. Veď toto nemá žiadny význam. Človek sa s ňou nemôže rozprávať už vôbec o ničom.

@anonym_autor no a po prečítaní tohto príspevku si definitívne divná ty 😳hučí po tebe že sa nechce rozprávať a ty do nej hustis a hustis a cudujes sa že hučí. Definitívne si divná ty a možno si pre ňu toxická. Načo sa mučíte navzajom, seknite s kontaktom

gribka1
29. júl 2025

Ja neviem, co všetko s ňou chceš preberať, ale ja sa vyhýbam ľuďom, ktoré rozoberajú aj prd vo vetre. Proste všetko, celý deň rozobratý na šrubky. Netvrdím, že ty si taká, ale pre ňu môžeš byť. Vieš ako sa má, čo prežíva, či nemá problémy a ty jej nejaké banality z jej uhla pohľadu rozprávaš. Nepoznáme teba , ani ju, takto tažko jednoznačne tvrdiť, ktorá ste na vine. Ale dajte si odstup od seba.

autor
29. júl 2025
@gribka1

Ja neviem, co všetko s ňou chceš preberať, ale ja sa vyhýbam ľuďom, ktoré rozoberajú aj prd vo vetre. Proste všetko, celý deň rozobratý na šrubky. Netvrdím, že ty si taká, ale pre ňu môžeš byť. Vieš ako sa má, čo prežíva, či nemá problémy a ty jej nejaké banality z jej uhla pohľadu rozprávaš. Nepoznáme teba , ani ju, takto tažko jednoznačne tvrdiť, ktorá ste na vine. Ale dajte si odstup od seba.

@gribka1 áno, ona mne tvrdí, že všetko rozoberám.

Strana
z2