Je to závisť od mojich kamarátok?
Trápi ma taká vec, ktorú si všímam poslednú dobu. Mám pocit, že sa mi moje dve kamarátky akosi vzďalujú. Chodíme na rovnakú výšku a študujeme aj rovnaký odbor. Začínam však cítit z ich strany možnú závisť. Ide totiž o to, že mne sa od začiatku štúdia darí, všetky skúšky zvládam, párkrát som sa zapojila aj do mimovýučbových aktivít, a navyše mám veľmi dobrý vzťah s jedným učiteľom, ktorého ony neznášajú. Jeho predmety sú veľmi náročné a ja som ich všetky zvládla. Ony ich však nezvládli a každý jeho predmet opakujú. Všímam si, že si už veľmi dlhú dobu robia trošku posmešky, komentujú ako sa obliekam, a dokonca si vždy domýšľajú a robia srandu, že s tým učiteľom niečo mám (čo vôbec nie je pravda). Zo začiatku som sa na tom zasmiala aj ja, no teraz tie komentáre bývajú už častejšie. Ja som si tie dobré známky musela za niečo predsa zaslúžiť. Ja sama však vidím, že z ich strany veľakrát ani velká snaha nie je. Povedať im to však takto nechcem…nechcem si zbytočne pokaziť vzťahy, no myslím si, že sám učiteľ asi vie prečo im tie skúšky nedáva. Teraz im hrozí to, že ak neprejdú tak ich môže aj vyhodiť. Myslíte si, že je to z ich strany závisť? Riešili by ste to nejak? Mňa osobne mrzí, že sa na mňa takto pozerajú (aj keby to bolo len vrámci srandy) 😔
Nie nemusi to byt hned zavist
Závisť to podľa mňa nie je.
Kašli na je, no tak vyletia. Ty si hľadaj niekoho so svojou krvnou skupinou. A čo sa oblečenia týka to už vôbec nerieš, teraz je čas na štúdium, handry boli aj budú.
@wolf_ jasné, úplne chápem😊 však nie každý nám sadne. Nemám však pocit, že ja by som bola nejaká premotivovaná. Takých je tam až-až. Tiež to úplne nemusím.
Asi az take kamosky nie ste, ak je vztah v takejto faze...
Nic nevyriesis, prirodzene sa vzdaluju. To sa stava.
@anonym_73bcdf no, neviem. práveže prvé dva roky sme boli všade spolu, od prvého dňa sme si úplne sadli a teraz je to také čudné.
Ak si na VS je to ony alebo oni?
Ak si na VS je to ony alebo oni?
@anonym_e5876c však hovorím o ženách, sú to ony😄
@anonym_e5876c fuuuha, to bola strela do kolena teraz ☺️
@anonym_autor nemusí to byť závisť, úplne nepodstatné, čo to je. Hľaď si svojho, váž si svoj čas, snahu, aktivity a úspechy. Vedz, že pár rokov po VŠ si na "kamarátky" ani len nespomenieš. Každá pôjde svojou cestou. Ty napreduj a spoliehaj sa sama na seba. Život ťa naučí. Nech sa darí 💪
@malinkajozka ale s Y-lonom sa mi to nepáči 🤣🤣🤣
@malinkajozka autorka áno, ten anonym ktorému som to písala tak nie…
@malinkajozka nerozumieš pointe textu? Ak má také "super kamarátky" ako opisuje, tak si na ne ani len nespomenie 😉
Kvalitné vzťahy vydržia to vieme, tie iné nie. Ľudia prichádzajú a odchádzajú z našich životov, menia sa okolnosti, situácie... Ináč ja odporúčam najlepšieho kamaráta👉mám takého už 35 rokov.
Nemusi to byt zavist moze byt ze ta nemaju zas tak radi ked maju potrebu rypat do toho ako sa obliekas . A srandicky ze mas nieco s profakom . Nieco im na tebe vadi. Naozajstne kamosky ta budu brat taku ako si jedno co mas na sebe ine veci su podstatne. Ludia co ta chcu zranit recami to su len take akoze kamosky .Ved im normalne slusne povedz ked sa ti ich chovanie voci tebe nepaci. Ak ta maju naozaj radi ospravedlnia sa a Prestanu to robit .
@malinkajozka ale s Y-lonom sa mi to nepáči 🤣🤣🤣
@anonym_e5876c lebo si nevzdelaná zjavne
@anonym_autor to zeny robia 🤫
@anonym_e5876c lebo si nevzdelaná zjavne
@anonym_b91d9d neurážaj ma prosím dobre?
@anonym_autor Ahoj autorka, na mna neposobis vyslovene premotivovane, skor tak,ze ta studium a dana skola bavi, co je velke plus🙂 Zial niekto ide na VS len aby mali titul, alebo preto ze ich tam rodicia dokopali a potom to docela flakaju a skusky robia opakovane. Mas dve moznosti, bud sa ich na to spravanie voci tebe narovinu opytas, ze co im zacalo na tebe vadit, alebo to nechas tak a budes sa kamosit s inymi, ved na skole mas viac spoluziacok. Tieto dve mi dojdu zaroven ako skolkarky, ked sa ti smeju za oblecenie. Pokial sa neobliekas ako emo-cela v ciernom roztrhane pancuchy, sietkove navleky na rukach a ciernoruzove vlasy...alebo ako nejaka lahka deva s vystrihom az po pupok, minisukna nema ani centimeter pod rit a k tomu 15cm stekle, tak ich vysmech na mieste nie je. Teda ked sa obliekas primerane slusne. Neviem ako ste fungovali predtym tie prve 2 rocniky,ked ste sa kamosili-vtedy im tvoje oblecenie nevadilo?Vtedy im nevadilo,ze sa ucis dobre a nemas problem spravit skusky? Predpokladam,ze aj vtedy si bola taka ako teraz,ci? Byt tebou skusim sa ich narovinu spytam pre pokoj v dusi, ze co im zacalo vadit,kedze si nic nezmenila a si rovnaka. Ale aj tak by som si uz drzala odstup od takych "kamaratok" potom. Sustred sa hlavne na seba a svoju buducnost, obcasne vybehni von s inymi spoluziackami. Drzim ti palce🙂🍀
@anonym_autor mne by nesedelo to, ze si tomu ucitelovi vopchata az v riti,ja takychto ludi nemam rada ani v praci. Tiez by som sa asi od teba vzdalovala...
@anonym_autor mne by nesedelo to, ze si tomu ucitelovi vopchata az v riti,ja takychto ludi nemam rada ani v praci. Tiez by som sa asi od teba vzdalovala...
@ivana11155 Ako si prisla na to, ze je ,,vopchata az v riti,,? Tiez som mala dobre vztahy s problematickymi a narocnymi profesormi a naozaj ,,vopchanie sa v rit,, s tym na vyske nic nema. Respekt, snaha, mozno ,,talent,, na ten ich predmet. Na vyske sa pekne ukaze intelekt, pretoze tam uz biflovanie nestaci. Aspon na tej, kde som studovala ja
@ivana11155 nemám ten pocit, že by som sa niekomu strkala…celkovo si myslím, že pokiaľ tým učiteľom záleží na ich predmete (máme aj takých, čo nie) tak si vážia študentov, ktorí sa snažia a úprimne ich to zaujíma.
@anonym_73bcdf Ja v tom nevidím žiadnu prirodzenosť.
Mať tvoje problémy,tak sa vydávam....🤦🤦
Si vysokoškoláčka a takéto kokotiny riešiš??
Niet viac čo dodať