icon

Je to závisť od mojich kamarátok?

25. sep 2025

Trápi ma taká vec, ktorú si všímam poslednú dobu. Mám pocit, že sa mi moje dve kamarátky akosi vzďalujú. Chodíme na rovnakú výšku a študujeme aj rovnaký odbor. Začínam však cítit z ich strany možnú závisť. Ide totiž o to, že mne sa od začiatku štúdia darí, všetky skúšky zvládam, párkrát som sa zapojila aj do mimovýučbových aktivít, a navyše mám veľmi dobrý vzťah s jedným učiteľom, ktorého ony neznášajú. Jeho predmety sú veľmi náročné a ja som ich všetky zvládla. Ony ich však nezvládli a každý jeho predmet opakujú. Všímam si, že si už veľmi dlhú dobu robia trošku posmešky, komentujú ako sa obliekam, a dokonca si vždy domýšľajú a robia srandu, že s tým učiteľom niečo mám (čo vôbec nie je pravda). Zo začiatku som sa na tom zasmiala aj ja, no teraz tie komentáre bývajú už častejšie. Ja som si tie dobré známky musela za niečo predsa zaslúžiť. Ja sama však vidím, že z ich strany veľakrát ani velká snaha nie je. Povedať im to však takto nechcem…nechcem si zbytočne pokaziť vzťahy, no myslím si, že sám učiteľ asi vie prečo im tie skúšky nedáva. Teraz im hrozí to, že ak neprejdú tak ich môže aj vyhodiť. Myslíte si, že je to z ich strany závisť? Riešili by ste to nejak? Mňa osobne mrzí, že sa na mňa takto pozerajú (aj keby to bolo len vrámci srandy) 😔

Strana
z2
kaja0210
27. sep 2025

Nemyslím si, že sa vtieraš. Tiež sme mali najprísnejšieho profesora, postrach druhého ročníka na vysokej škole. Jeho skúšky dávali až na tretí krát alebo keď na prvý tak maximálne C známka .
A vieš kto tú skúšku dal na prvý krát a na A? Jediná ja zo 40 študentov. Pritom sa to stačilo iba celé nabifliť a urobiť si v tom systém. Týmto sa nechválim, niektoré skúšky na nebavili, tak som tomu nevenovala toľko času. Chcem ti len napísať, že od vtedy, si ma sám postrach štúdia zapamätal, pred každým seminárom somnou vtipkoval, komunikoval a dokonca sme viedli aj rôzne dialógy. Nie nebola som vrierka, ani som sa mu nepchala do zadku. Začal si ma vážiť a brať,ako študentku, ktorá to berie vážne.
Je to vnútorná závisť. Hnevá ich, že oni poletia a ty nie. Je to také typické v ženských kruhoch. Slovenské ženy nemajú radi vedľa seba úspešne ženy. Jednoducho si začala z vašej trojice vytŕčať. Pohni sa ďalej, venuj sa štúdiu, toto má byť tvoj cieľ a nájdi si kamarátky, ktoré sa nesmeju z oblečenia. Nájdi si rovnakú krvnú skupinu. 🙂

princezna_bosorka
27. sep 2025

@anonym_autor asi to zavist je. riesila by som to tak, ze by som ich prestala povazovat za kamaratky. A ak vyletia, len dobre pre teba - budes mat v skole lepsiu atmosferu.

mircalla
27. sep 2025

@anonym_autor Pokial sa neustale chvastas a porovnavas ako v tejto teme (je rozdiel medzi chvastanim sa a zdravym sebavedomim), tak si nemyslim, ze ide o zavist, skor im ides na nervy a rypnu si ironickou poznamkou.

dvanastka
28. sep 2025

@anonym_autor toto by som nepovažovala absolútne za kamarátky. Ak by to boli naozajstné kamarátky, tak ťa asiže poznajú a vedia, že sa učíš a poctivo pripravuješ, takže by ti nezávideli a nehodnotili ťa a ešte aj tvoje oblečenie. Vyprdla by som sa na nich. Radšej sama, ako zdieľať niečo s takými kravami.

anonym_11a29b
28. sep 2025

Nájdi si kamarátov - mužov 🙂

Strana
z2