icon

Je upratovanie po návšteve dostatočné?

16. apr 2024

Ahojte žienky, prosím o váš názor na upratovanie po návšteve (väčšinou viac ľudí + malé deti), ktoré zahŕňa: povysávanie sedačky + koberca, zmytie podláh, umytie WC, umývadla, výmena uterákov na ruky a samozrejme upratanie hračiek v detskej izbe na svoje miesto.
Je to podľa vás prehnané, primerané alebo nedostačujúce?

Strana
z3
babulkomale
17. apr 2024

@svokrinjazykmonika ja to robim aj pred navstevou ako bezne upratujem a po navsteve upratujem aby som si nesadala po cudzich na wc napriklad.

babulkomale
17. apr 2024

@lalenka33 preco hned prasata? Staci par deti, co si ruky otriasaju prskanim na zrkadlo alebo im tecie voda po laktoch okolo umyvadiel.
Alebo chlapcek co chce cikat postojacky a netrafi.
To si este nevidela? Musis byt velmi mlada a neskusena, ked ti nedojdu taketo veci.

lalenka33
17. apr 2024

@babulkomale predstavi si, že nie. K nám chodí vychovaná návšteva. Žiadne ocikané záchody, ani oprskané zrkadlá. To nech si deti robia doma a nie na návšteve. Po návšteve pustím robota ak je natrúsené, odpracem riad, utriem stôl a vymením uterák na ruky.

domkakvet
17. apr 2024

Je to primerane.

pe_mi
17. apr 2024

Na margo komentárov,že aké prasatá chodia.k nám nechodia.mozno sem tam nejaká omrvinka ostane na zemi.ja to robím preto,lebo sa mi to hnusi.
Proste si to chcem pretrieť,umyť ,aby som sa doma dobre cítila.na uteráku nemusí byť ani fliacik,ale ja by som bola nesvoja.
Čo ja viem,možno mám to OCD.ci ako to tu niekto pisal😇
Mne vadia všelijaké veci,čo iným nie,možno som divná,ale spokojná ,keby to nerobím ,som nervózna z toho .

tiezjedna
17. apr 2024

tak upratať po návšteve je úplne normálne, aj uteráky vymením, pretože deti si do nich zvyknú utrieť špinavé ruky nielen po wc. Samotné toalety prebehnem tak či tak, je to moja denná rutina, mám rada voňavé wecká. U nás to býva vďaka veľkému bazénu živé, takže pravidelne periem aj osušky. Ale že povysávam drobky, prípadne odvalím hračky alebo upracem gauč, stôl... to je snáď úplne normálne, rozhodne nie prehnané.

tomasisa
18. apr 2024

@viestta presne...aj mna to napadlo, ze ak by navsteva mala nejaku tazku diagnozu prenasajucu tak asi dezi cely byt, ale zas taka by ani neprisla 🙂 to som fakt este nepocula tak gruntovat po navsteve hned...teda ak je to hned

miriamzba
16. máj 2024

Po velkej navsteve sa mi to zda primerane, aj ja tak upratujem. Hlavne ak sú na navsteve malé deti, alebo typ moja svokra čo zasadne vyjeda kolaciky na bledom gauči bez tanierika lebo ona určite nenatrusi 😁
Dosť ludi sa ale u nás len zastaví na kavicku či rychly obed, v chodbe sa vyzuju, po nich nie je čo upratovat.

Strana
z3