icon

Je v poriadku, ak priateľ používa vašu kartu?

1. feb 2025

Ahojte sme spolu 3 roky z toho rok žijeme spolu, predtym financoval všetko on vtedy zarábal dobre (na živnosť) teraz bol čas kedy tie práce menil (3práce) a kartu má on, ja ju mám v mobile čiže k nej mám prístup rovnako. Jednoducho posledne mesiace to jemu finančne celé nevychádza mal týždenné vyplacanie v decembri a teraz ma novú prácu kde dostane výplatu až tento mesiac. Moju kartu má už dlhšie platím nájom,jedlo,tankovanie,CIGARETY každý deň je to jeden balík začo ja niesom vobec spokojná a už som mu to xy krát hovorila. Proste posledné mesiace platim všetko ja. Mne to ani nevadí ani to že má moju kartu ale občas nad tým uvažujem či to je fakt v poriadku, ja tiež nemám vysoký plat (+-900€) ale mám nejakú rezervu stále na tom účte. Teraz je v práci kde by mal dostať vraj nejak nad 1000€ . Je to podľa vás ok? Či som len zaslepená.

Strana
z2
natalka13
1. feb 2025

V prvom rade platit tvojou kartou nemoze.
A az tak spoko s tym niesi, ked si zalozila toto vlakno.
Naco vlastne si mu dala svoju kartu?
Nema ucet?

lilitela
1. feb 2025

Rozmyslam, kde je vlastne problem? Je ti asi blbe teraz ist za nim a povedat mu, ze ti ma vratit kartu, ci? A bojis sa, ze zacne argumentovat, ze vsak aj ja som ta zivil vtedy a vtedy?

alickapusinka
1. feb 2025

Rozidete sa všetko vyberie a TY zostaneš bez penazi.Nikdy by som nedala frajerovi kartu.Súhlasim že dajme tomu manžel že mate jeden účet aj keby sa mi nepačilo ale takto tak to si mohla dať kartu komu koľvek na ulici.Ved rozmyšľaj.

cacianka
1. feb 2025

Ja svoju kartu nedám ani môjmu po 20 rokoch.
Iba výnimočne keď náhodou potrebujem vybrať hotovosť a nemá bankomat po ruke, on áno.
On ťa živil chvíľu, ale kartu ti nedal, a ani ty si si nekupovala hovadiny, hľadala si prácu a bílá si aktívna. On ťa skor využíva a ešte ho v tom podporuje jeho rodina. Vtedy im to vadilo, teraz po zmene pomerov už nemajú kožu na hube, a len sa ti všetci smejú za chrbtom ako sa snažíš hospodáriť, a on si rozhadzuje z tvojho.
Ber kartu

katty123456
2. feb 2025

Pre všetky feministky čo tu píšu...keď chlap platil to je ok,keď ma blbé obdobie a mám platiť ja to už zle?však za prvé porozprávam sa s ním..a ním žijem,nie s MK..za druhé ak sa mi nepáči vezmem kartu,vymením chlapa .keď budeš sama tak či tak budeš platiť všetko...

mk1111111111
2. feb 2025

A preco ste vtedy, ked dobre zarabal, vsetky jeho peniaze minali? Ak ho poznas, mala si odkladat za neho, ked on to nevie.. Ja viem, cudzie sa lahsie minaju - mal, platil, to bolo ok, ze?. Teraz, ked potrebuje oplatit financnu podporu, ktoru on Tebe v zaciatkoch poskytol, tak Ti je zatazko mu pustit z Tvojho. Smutne, rychlo si zabudla

pikachu999
2. feb 2025

Autorka akože...nehnevaj sa ale tebe šiši?

clementisa
2. feb 2025

Ak je normálny tak by tú kartu od teba nezobral ak áno tak iba na nevyhnutné výdavky a nie na cigarety

sense
2. feb 2025

Nie je to v poriadku. Kľudne plat základné veci ty ale prečo má mať tvoju kartu? Aj ty si mala jeho? Aj ty si si za jeho peniaze kupovala krabičku cigariet denne? Jedna vec je potiahnuť náklady na nevyhnutné výdavky keď ten druhý aktuálne nemá ale nie cigarety a podobne zbytočnosti

pikachu999
2. feb 2025

Až teraz čítam že balík cigariet ma na deň..to ak stojí krabička 6€ tak za mesiac je to 180..akože jednak je to nechutne 🤢🤮 a druhak to ti nevadí že toľko peňazí vyfajčí do vzduchu? Ani jemu to nie je trápne? By som mu dala kúpiť si Max 2 krabičky na týždeň a hneď by bolo ušetrené

margotka17
2. feb 2025

Nejako mi nevychádza tá tvoja matematika. Teraz ty platíš všetko z tvojej výplaty a ešte 300-400 € odložis? Z 900 € výplaty? Čo ste vy dvaja kúzelníci? My keď zaplatíme SIPO, mobily, internet, poistky, naftu do auta, jedlo, nooooo fakt by sme sa do 900 € nevošli a už vôbec nešetrili 300-400 €. Inak, neriešime, kto kedy z ktorej karty platí a kľudne dám moju kartu mužovi na nákup do Kauflandu či Tesca aj on mne svoju.

nelka93
2. feb 2025

My to máme podobne s tou kartou, ALE celá jeho výplata chodí na jeden účet a teda nám to takto vyhovuje. On ma svoj účet svoje peniaze tak načo používa tvoj účet? Bud mu to vysvetli alebo blokni kartu a vybav si novu , ktorú mu nedas

domkakvet
2. feb 2025

Uvidis ked mu pride vyplata, ci ta za to aspon niekam pozve.

autor
2. feb 2025

@domkakvet praveze on je taky ze sa rozdá aj z posledneho cize s tym nieje problem

pikachu999
3. feb 2025

Však keď si spokojná tak na čo si sem písala?

martin96321
3. feb 2025

@pikachu999 Takze ak muzovi staci hreben a tepla voda tak by to malo aj zene?. Muz ma sprchac,sampon a niveu.....staci to aj zene? Nechty si ostriha,alebo ohryzie a co zena? Kozmetika odpada,kadernicka odpada,nechty odpadavaju oblecenie 2x do roka.......tie cigarety vychadzaju ako celkom lacna zabavka.....

martin96321
3. feb 2025

Pokial platil predtym tak je to v pohode neboj. Ale co si to dovoluje teraz je nehorazne............ ak bude najblizsie zarabat zas dobre a budes to vyuzivat tak tu napis ze sa citis ako zlatokopka .........urcite aj tak najdes pochopenie

pikachu999
3. feb 2025

@martin96321 kozmetika kaderník a nechty sú staranie sa o seba kdežto cigarety sú ničenie si zdravia a nechutný zlozvyk..už vidíš rozdiel?

maya_hi
4. feb 2025

"Predtým platil všetko on" bolo o.k.? 😏 a to je aj odpoveď

martin96321
4. feb 2025

@pikachu999 samozrejme........raz do roka nechty a kadernik a hned usetrene.....

pikachu999
4. feb 2025

@martin96321 je nemám nič z toho 😂 takže ktovie ako autorka ale pochybujem že nechty a kaderník stoja toľko čo cigy na mesiac

martin96321
4. feb 2025

@pikachu999 Je jedno,ci stoja tolko ako nechty a vlasy......to bol ken priklad. Narazal som na to,ze by som mu kupila max 2 balicky na tyzden.......co je to za pristup.....nechapem. Tak pokial on vsetko platil tak si nepripadala jak vyuzivacna slapka......ale ked jemu sa zmenila praca a caka na vyplatu,tak do toho casu je to prizivnik...........tak tej dotycnej aby to bolo spravodlive ,neviem ako by tu vybliakovala keby jej muz dovolil minut len tolko co sam minie.......

johanka21
8. feb 2025

Každý z vás má mať svoju kartu a svoje konto...

Strana
z2