icon

Je vhodné darovať darček novorodencovi?

18. nov 2023

Ahojte, zvyknete niektorá posielať darčeky aj keď dieťa nemá priamo vaša kamarátka? Kamoške sa narodila neterka, rozmýšľam, že by som jej vzala na stretko nejaký darček pre bábo (oblečko a hračku). Je to vhodné?

h2
18. nov 2023

Autorka, celkom evidentne chceš kamoške darček kúpiť, tak jej ho kúp. Ale jej, nie jej neterke. Je kopa tričiek s témou "Teta". Kúp to pre ňu, v jej veľkosti.

h2
18. nov 2023
h2
18. nov 2023
h2
18. nov 2023
autor
19. nov 2023

@cyberk mňa mrzí, koľko nenávisti a zloby v sebe dokážu nájsť ľudia ešte aj v sobotňajší večer, po polnoci. @evaachesa @mamamasama @matullienka , myslím, že ste láskavé ženy v bežnom živote len asi máte za sebou náročné dni, možno musíte potláčať svoje pocity a takýmto spôsobom iba ventilujete frustráciu. Registrujem aj vaše komentáre, ďakujem za vyjadrenie sa k mojej otázke. Aj keď je vidieť, že váš zámer na rozdiel od ostaných žien, nebolo poradiť, ale rypnuť si do kohokoľvek, keď sa naskytne príležitosť. Ale prajem vám veľa síl, pokúste sa nájsť si lepší spôsob na relax, sme ľudia, budme slušní a láskaví k sebe prosím.
Nedá mi to, a napíšem ešte toto. Ja som dostala veselé tričká, mali sme aj tato body, mama body. Stále som sa poďakovala za každý darček a aj som urobila priateľom a rodine tú radosť, že som 1x obliekla vecičky na dieťa a poslala som foto (keď som si pamätala kto nás obdaroval) aj keď sa mi nepáčili. Prosím nebuďme tak povrchné. Veď za tým darom je predsa ten pekný zámer nejakého človeka. Dieťa nie je vec, a nie je našou povinnosťou každému vyhovieť, ale prečo hneď odsudzovať každú milú maličkosť, ak vám niekto niečo daruje, nehľadajte za tým hneď zlo. Jasné, môže vám byť jedno, čo si mysli cudzia osoba. Ak by ale išlo o moju sestru, a tá by sa chcela odfotiť s mojim dieťatkom v body ktoré sa mi nepáči, dopriala by som jej tú radosť. Veď koľko oblečenia deti denne zašpinia. Láskavosťou nič nestratíte, láskavosťou môžete len získať. Nebojte sa podeliť sa o radosť z bábätka s najbližšími. Láska rodiny vám dieťa neukradne, neuberie vám z vašej lásky, ani z radosti. Tak dajte hrdosť bokom. Veď čím viac ludí má rado vaše diaťa , tým je bohatšie. ❤️

tykat
19. nov 2023

Akoze prve co mi napadlo... to nemas vlastny zivot? A v nom ludi ktorych obdarovat? Ze riesis darcek pre neter kamaratky?
Max by som kupila nieco kamoske v style "super teta" a tam by som s darcekmi aj skoncila.

Inak mam s tym skusenost, trosku desivejsiu. V muzovej rodine zije v zahranici jedna starsia pani, vlastne deti nema, muz ju nechal tak ta vyzveda kde komu sa narodilo dieta a posiela velky balik oblecenia 0-2roky. Bud sa nudi, je zatazena na detske veci,alebo nevie co s peniazmi alebo je divna. Aj nase deti dostali, a to ju moj muz v zivote nevidel, nejaka vzdialena rodina mojej svokry. A kupovala drahe znacky, moja dcera mala napr.kopec veci od Diora 🙈

autor
19. nov 2023

@tykat no to je veru desivé, ako si bezdetná stará pani dovoľuje obdarovať deti vzdialenej rodiny, a zabezpečiť oblečením drahých značiek niekoho na 2 roky, mali by ju niekam zavrieť. 😢

klementinka58
19. nov 2023

mne to tiez pride nevhodne podarovat kamaratkinej neteri. Toto sme robili tak v 15stich tusim 🙂. Kebyze sa mi to stane teraz tak sa naozaj cudujem. Viem, ze ciel je potesit ale ked ich nepoznas, tak skor potes kamaratku, trickom ako body, ktore posunie len mamine dietata a tym to padla. Mozno to nebude mat ani oblecene to dieta.Mne to tiez pride divne a nevhodne

freepalestine
19. nov 2023

Viem, ze to nie je to iste, a rodicia babatka ta o nic neprosili a pravdepodobne nie su v hmotnej nudzi tiez, ale..
Castokrat su tu a inde vyzvy na darovanie veci, penazi atd cudzim ludom. Charity na tomto principe v podstate funguju.
Ty chces podarovat malickost, skor symbolicku, daco (podla teba) vtipne, podla slov na tom body doslova urcene pre babo a jeho tetu.. nie je to nic, cim by si mohla dakoho vztahovacnejsieho urazit, ze ci si o nich myslis, ze su na tvoje dary odkazani..
A predsa..
Idu ta tu ukamenovat, nazyvaju trapnou, pomaly rozvracackou cudzej rodiny.. vtierkou a neviem cim este..
Niekto sa pyta, ci mas 13, iny, ze by take urobil v patnastich.. mas pravdu, ludia casom zatrpkli.
Pripomenula si mi pesnicku Nenormalna od No Name..
Uprimne ma prekvapilo kolko ludi je schopnych sa urazit, ze im dakto koho nepoznaju nieco daruje.

mondolina
19. nov 2023

odpovedám na základe otázky v nadpise...je to trápne 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
laila22
19. nov 2023

Záleží od situácie a vzťahov. Mám kamošku a ona kúpila pre bábätko môjho brata nejaké vecičky, plienkovu tortu.. Ale ona ich pozná. Cezo mňa. Záleží to podľa mňa od hĺbky vzťahov.
Ale ona aj bola pozrieť bábo.

ema22270
19. nov 2023

Toto asi nie 🙂 take body by mohlo aj urazit (tu konkretnu mamu) hlavne ked sa nepoznáte 🙂

aurora33
19. nov 2023

Tak pridám svoju odpoved aj ja. Za mňa, je divná obdarovať cudzie dieťa (ano, pre teba je cudzie) a to body je maximálne trápne, vôbec nie je vtipne. A po ďalšie, ak chceš obdariť kamosku, tak ok. Ale urcite nie tým nasilu vtipným a trápnym bodyčkom.

guiseppinka
19. nov 2023

Ja presne chapem pre koho je to darček. Lenže tomu dieťaťu je to uplne jedno, kedze to je bábätko. A pre mamu to budu xyte body, navyse nemusia byt pre nu ani vtipne... Takze očividne ty nechápeš to, co sa ti tu snažia aj ostatne baby napisat

klementinka58
19. nov 2023

nebude v tom skor ten pocit, ze urobit druhemu radost, aby som sa citila lepsie a hodnotnejsie? Lebo ak chces potesit kamosku, tak ju potes tym, ze si najdes na nu cas, alebo nejakou knihou, vinom, welness..ale toto mi pride cisto inym ukazat aka som skvela.....aspon ja mam z toho taky pocit.

beronsche
19. nov 2023

Cize ak niekto nesuhlasi, je hned plny nenavisti a zloby?
Mam pocit, ze si cakala nadsenie, pochvalne reakcie a teraz si sklamana, ze ine zeny maju iny nazor.. a najma, ze ich je vacsina.

Ja by som to urobila jedine za predpokladu, ze osobne poznam aspon jedneho z rodicov. A nie, body s takym hlupym napisom, by som nedarovala. Ak rodicov osobne nepoznam, dala by som tematicky darcek kamaratke (cize pre nu, nie dieta). Tak taka ja som plna zloby.. 🤪

mamamasama
19. nov 2023

Autorka. To, ze ti niekto napise svoj nazor, na ktory si sa vlastne pytala, nepovazuj za nenavist. Mne ozaj prides psychicky labilnejsia,tak vies co,? Kup tej cudzej rodine tie bodicka. Aspon sa budu mat na rodinnych oslavach o com bavit. 😁

autor
19. nov 2023

@beronsche na tu otázku “Cize ak niekto nesuhlasi, je hned plny nenavisti a zloby?” Nie, niekto nie, iba ty a tie 2 ženy, čo som vás vyššie označila, čo ma spamujete nenávistnými a opovržlivými správami snáď od 1. stránky. Nečakala som žiadne pochvalné ódy na moju osobu, len som dúfala v slušne napísané odpovede. V štýle áno/nie možno vlastné skúsenosti. 🙂 a nie som ani sklamaná, iba prekvapená z toho kvanta zloby čo máš v sebe.

laila22
19. nov 2023

Autorka Ak to tak cítiš a chces potešiť kamošku kúp nejakú drobnosť. Nečítala som celú diskusiu, ale mne by nebolo trápne prijať darček od švagrinej najlepšej kamošky napríklad. Doba je čudná a ľudia tiež. Dobro a dobré medziľudské vzťahy sa vytrácajú..

alex49
19. nov 2023

Totálne trápne, takéto body by som nedarovala ani najbližšej kamoške. Tým naznačujes, že kamoška pravidelne pije a grcia. Body je darček pre dieťa a nie pre kamošku. Nepoznáš ani dieťa ani jeho matku, netušíš ci v rodine chápu takýto divný humor. Daruj kamoške tričko z nápisom.

muchotrafka298
19. nov 2023

Ja nerozumiem tomu, preco chces nieco posielat cudzim ludom, ktorych nepoznas. Ja ma dost velky zmysel pre humor, ale toto body nie je vtipne, je to trapne. Urcite by som dietatu nedala body s takymto "alkoholickym" napisom. Kludne ich to moze urazit alebo to vobec nemusia pochopit. Prva otazka co si polozia bude "Kto to je a preco nam nieco posiela? Ved ju ani nepozname". Ked uz chces, daj nieco kamaratke, tricko alebo nieco s napisom ako pisali dievcata vyssie.

aurora33
19. nov 2023

Autorka, koľko máš rokov? Myslím že táto odpoved nám to všetko vysvetlí.

basullinka
19. nov 2023

Môj názor : ja by som volila skôr tričko pre tetu, keďže darček má byť primárne pre ňu ale s tematikou bábätka. Také niečo ako ti postla @h2. To je podľa mňa milé, splní to tvoj primárny účel potešiť kamošku s dôrazom na radosť, že má neter.

Totižto, ty nepoznáš matku, pomery v rodine a ani jej názory. Môže byť taka, že oblečko od nikoho nechce, nebude dávať strážiť kamoške ale niekomu inému a ďalších milion situácii a názorov. Takže ten darček pre dieťa môže byť Zbytočny a kontraproduktivny. Preto by som volila niečo primárne pre kamošku.
A z môjho pohľadu by som asi neprijala darček od cudzieho človeka.

autor
19. nov 2023

🙈 dobre, nemusíte sa už zamýšľať, včera večer som objednala darček, tie body, macka a aj tričko pre kamarátku čo ladí s tým body. Už nepremýšľam nad vhodnosťou. Viem že bábätko stráži často aj kamarátka, ak zhodnotí, že body by v rodine urobilo rozruch, určite ho nebude odovzdávať a použije ho len u seba.

maciatkoe
19. nov 2023

Autorka, raz ked sa stanes matkou si spomen na toto trapne body, ci by si obliekla svojmu dietatu... Ak uz chces body kupit, tak radsej rok narodenia dietatka nech tam je, alebo nieco mile. Ale radsej cudziemu dietatu nekupuj nic.

mamina7070
19. nov 2023

ty musis byt taka jednoduchsia zjavne
neni priblem ze chces nieco kupit cudziemu dietatu (my sme v praci kupovali ked sa napr kolega stal dedkom)

problem je ten napis na tom body lebo hovori o tom zeta tvoja kamoska teda teta je alkoholicka a teda chcem vidiet normalnu zenu matku co toto oblecie dietatu mozno u nejakych alkacov ano
a s tymi tvojimi vseobjimajucimi recami si trapna tiez takze mozno je to vas styl komunikacie a tebe mozno kamoska doniesla body pre dieta v style moja mama ma o koliecko navyse tak potom je pochopitelna tvoja snaha o obdarovanie tymto body

h2
19. nov 2023

Včera večer? A diskusiu si založila potom, alebo predtým? 😂

evaachesa
19. nov 2023

Vieš čo autorka? Tak už keď objednávaš, prihoď ešte toto, veď vtipné je to, rodičia ktorých nepoznáš budú mať veľkú radosť, nech aj ich potešíš, nie len tetu. 😅

barborachors
19. nov 2023

@elia9 je to mile a mna by to potesilo, ale nerob to. Bude si o tebe mysliet, ze si sibnuta a ze sa vtieras. Lebo presne tak to je, ludom drbe a neocenia nic. Zadarmo ked niekomu nieco das, si divna a sibnuta alebo sa vtierkas. V tejto dobe si radsej hlad svoje a nebud na ludi dobra, sama vidis, ze by si bola za sibnutu. A predsa len, za dobrotu na zobrotu.