icon

Je vhodné darovať darček novorodencovi?

18. nov 2023

Ahojte, zvyknete niektorá posielať darčeky aj keď dieťa nemá priamo vaša kamarátka? Kamoške sa narodila neterka, rozmýšľam, že by som jej vzala na stretko nejaký darček pre bábo (oblečko a hračku). Je to vhodné?

Strana
z4
ann092
19. nov 2023

Pár krát sme takto dostali darčeky pre malého keď sa narodil od cudzích ľudí cez naše rodiny a vôbec som sa neurazila ani nehnevala…

mamina7070
19. nov 2023

@ann092 videla si to body a ten napis co chce darovat?

evaachesa
19. nov 2023

@ann092 pozri sa na to konkrétne body najskôr. 😅

autor
19. nov 2023

Naozaj už nebudem odpisovať, len toľko dodám, že veľa dobra vám želám. Viem , že tu už nezmeníte postoj, keď ste sa dali na cestu urážok, asi v nej zotrváte. Neviem čo si potrebujete dokázať, ale skúste sa ísť prejsť, nadýchať sa čerstvého vzduchu, tešte sa z detí, z nového dňa…. Bude sa vám lepšie žiť. ❤️
Čo človek dáva, to sa mu vráti. Ak budete vyžarovať dobro a lásku, pritiahnete si do života dobro a lásku. A možno prestanete mať pocit, že ak vám niekto chce niečo darovať, musí byť za tým zlý úmysel. ( Vedeli ste, že väčšinou ľudia predpokladajú take motívy správania u iných, aké sú typické pre nich samých? Teda keď vám niekto daruje niečo, a vy si to vysvetlíte ako vrchol neúcty a drzosti, nevypovedá to o darcovi, že je neúctivý a drzí, vyjadrujete tým iba to, ako vy nazeráte na svet. )

muchotrafka298
19. nov 2023

@mamina7070 presne ako pises, neviem si predstavit, ze nejaka normalna pricetna zena oblecie dietatu body s napisom ze grcam ako ozrata teta...fakt ze nie.

beronsche
19. nov 2023

Ja ta spamujem od prvej strany? 😂
Toto je moj 2. Prispevok a uz ten prvy, ktory nebol podla tvojej chuti, si oznacila za spam.. tolko k sireniu lasky a dobra (Este si zabudla na toleranciu)...😉
Ale ved, kazda sme nejaka, vsak?

@h2 zrejme az potom.. ale oslavne ody na tento zasluzily cin neprisli.. oooo tolka nenavist a zloba..
😂

mamina7070
19. nov 2023

este raz a pomaly autorka nie je problem darovat problem je ten text pre dieta rodicov co ich ani nepoznas

nie kazdy dar je pozitivny a teda mozno pre teba je normalne pit tolko az sa zgrcas ale pre mnohych inych rodicov a tety a ujov to normalne nie je howgk

z tvojej tvrdosijnosti neprijat iny nazor a kupit nieco mile a nie urazlive mi prijde ze presne o to ti ide dat najavo svoj nazor na kamaratku

bez ohladu na tie trapne vety o vseobecnej laske ty si tu ta co dava von zlobu tak mozes cakat ze sa ti aj vrati

matullienka
19. nov 2023

@mamina7070 tak keď to kamoske dá, bude mať o jednu menej keď si kamoška prečíta na body co si o nej vlastne myslí

alex49
19. nov 2023

milá autorka, darovať body s milým nápisom a darovať body s trápnou narážkou na alkoholické opijáše sú dve veci

evaachesa
19. nov 2023

Autorka nikto ťa tu neurážal, celý čas sa ti tu snažíme napísať že je to nevhodný darček s nevhodným textom a je to aj trápne, na čo si sa konkrétne pýtala. Dostala si dobre mienené rady ako samu seba nestrápniť a neponížiť svoju kamarátku, z ktorej ideš urobiť alkoholičku. V súvislosti s dieťaťom je to absolútne nevhodné a otrasné. Neviem si predstaviť matku, ktorá by takéto niečo navliekla na svoje dieťa. A nie, žiadna úcta a vďaka za nevyžiadaný nevhodný dar a to ani kvôli jedinej fotke. Neprichádza do úvahy.
Vzhľadom na tvoje zmýšľanie verím že máš maximálne 15 a toto je len snaha ako si urobiť s kamoškou nejakú super vtipnú instagramovú fotku. 😏
Celý čas neviem pochopiť že keď máš tak rada svoju kamošku, prečo nechceš potešiť priamo ju napr. s vtipným tričkom s nápisom "teta" ale dostane dar, ktorým ju v podstate ponížiš a ešte ho aj musí darovať ďalej. Hlava mi to neberie. 🤷

h2
19. nov 2023

Autorka, ja teda nevidím, kde ti kto písal urážky. Opýtala si sa, či si myslíme, že je to vhodné. Napísali sme ti naše názory, že nie. Ak už toto ťa urazí, tak by si sa na ten vzduch mala ísť asi poprechádzať ty.

ysseba
19. nov 2023

Ked chces, ked to tak citis, tak daj darcek dietatu, ktore asi nikdy nespoznas a ani jeho rodicov. Len prosim ta, nedavaj hentake body o zvracani a pití jeho tety 😵‍💫

ann092
19. nov 2023

@mamina7070 @evaachesa
Nie dievčatá nevidela som aké body myslíte… ja som len odpovedala na jej otázku

kroska18
19. nov 2023

Ponúkam na záver ešte iný pohľad na vec, taký ekologický. Žijeme v dobe nadprodukcie oblečenia, nemali by sme vyvolávať zbytočný dopyt kúpou oblečenia na jedno (alebo žiadne) použitie. Ibaže by autorka vyslovene vedela, že rodina je chudobná a dar privíta. Aj v tomto prípade je lepšie ak si mamička potrebné veci vyberie radšej z už použitých vecí od kamošky, ako dostať nové veci-somariny, možno všetko v jednej veľkosti.

evaachesa
19. nov 2023

@ann092 tak pre predstavu

guiseppinka
19. nov 2023

@kroska18 vidis a autorka nepochopila moj komentar o tom, ze (jednak trápne) body by, ak by vobec boli pouzite, tak len na foto a je to absolútne nerentabilne

aurora33
19. nov 2023

Autorka sama si v nadpise témy zadala či to je milé alebo trapne. Odpísali sme ti, že je to trapne. Tak si v tej trápnosti teda pokračuj. Raz mozno aj ty dostaneš také trapne body pre svoje dieťa. Ved čo dávaš, to sa ti vrati

ann092
19. nov 2023

@evaachesa tak toto by som asi cudzím ľudom ktorých nepoznám a hlavne ich humor a povahy nedávala 🙂 sú aj rôzne iné takéto body s nápismi…

kulumulu123
19. nov 2023

Za mna osibne je toto akoze vtipne bodicko skor dost trapne hlavne ked danych ludi (rodicia dietata) ani nepoznam... Ak by som cosi podobne dostalaod niekoho koho nepoznam alebo aj od niekoho koho poznam asi by skoncilo na dne skrine nikdy nepouzite a to mam teda zmysel pre humor niekedy posunuty dost a viem sa zasmiat aj na sebe aj na vlastnych detoch ale toto sa proste nehodi sorry... Ked uz velmi chces nieco kupovat (a vtierat sa tam kde bie si prilis vitana) tak skus nieco neutralne.

tykat
19. nov 2023

@evaachesa toto chce kupit? Fakt?
Akoze da toto maximalne trapne body kamaratke-tete s tym ze to ma odniest rodicom neterky pre ich dieta ako darcek od nejakej baby ktoru oni ani nepoznaju ? 😂 ...tak toto je megatrapne. Autorka prosim nezhovaduj sa pred tolkymi ludmi. Snad ta kamaratka usmerni 🙏

Btw zlate dupacky od Diora co sme od neznamej tety dostali my 😁 Sice som vyzerala akoze kocikujem decko Paris Hilton ale aspon nemali napis o chlaste v rodine 🙈

marca12
19. nov 2023

Mne takto kamoska davala darceky pre moje krsne deti a vzdy mi to prislo blbe. Nepozna ich,nepozna ani ich rodicov. Je to uplne zbytocne,ale neurazilo nas to. Z mojho pohladu je to vlezle.

ema22270
19. nov 2023

Tym darcekom by si ale lasku nesirila podla mna. To mozno v buducnosti teda uvidis, ked mozno take nieco dostanes, ze asi ta to skor urazi, ako potesi (a tu tvoju kamosku) o ktorej je to body ani nevravim. Myslim, ze vsetky co tu napisali to mysleli v dobrom...

evaachesa
19. nov 2023

@ann092 veď práve že je plno oblečenia pre s rôznymi vtipnými nápismi a ona vyberie práve toto hrozné...to ho musela veľmi dlho hľadať. Fakt nepochopiteľné čo ju oslovilo práve na tomto. 😀

evaachesa
19. nov 2023

@tykat nie že chce, ona už ho kúpila. 😅

domkakvet
19. nov 2023

Nie je to vhodne.

viera27
19. nov 2023

Je to mile. Toto body asi prave nie,ale malickost je fajn. A na ostatnych sa vykasli,nik ta tu nezivi,rob si ako je tebe dobre 🙂

autor
24. nov 2023

Ahojte, taaaak bola som na stretku. Trápne body veľmi potešilo kamarátku, a ešte aj jej sestra mi napísala a poďakovala, že macko sa malej veľmi páčil, a kde som ho zohnala, že by chcela ešte také hračky jej dať vyrobiť. 😊 Teda predsa existujú ľudia, čo sa neurazia za darček od cudzej ženy.

Pekný víkend parjem. ❤️

aurora33
26. nov 2023

Tak teda super že sa kamoska potešila takému trápnemu bodiku. Alebo to len dobre hrala. Som si ista že veľkú väčšinu žien by si takou gýčovou traposinou nepotešila.

autor
26. nov 2023

@aurora33 no že tebe to nedalo a musela si si ešte “odpľuť” pod môj komentár 😂, joooj veľmi sa smejem.

aurora33
26. nov 2023

Rado sa stalo 😉

Strana
z4