Je vhodné volanie kamarátov na stavbu?
Citam tu temu o noseni jedla na stavbu, kde pomahaju kamarati. To sa este praktizuje? To vam nie je blbe tahat tych chlapov pravidelne od rodiny, cez vikend, ked si maju oddychnut. porobit svoju svoju robotu doma alebo sa venovat rodine? Ano, teraz niekto napise, ze aj oni budu stavat, tak zas vad muz pride, ale co ked nebude, co ked si kupi byt, snad kazdy nestavia hned dom.
Mojmu strykovi pomahali vsetci zadarmo a bratia skoncili v bytoch a im nik uz nepomahal 🙈🙁
To je kazdeho osobna vec. Ak.chce niekto byt s rodinou tak nejde pomoct. A mnohi idu radsej pomoct ako byt s rodinou. Nwtusis kto ako zije tak neries
@ibatanecnica len vela chlapov je takych dobrakov, ze nevie povedat kamaratovi NIE, aj ked by bol radsej s rodinou alebo oddychoval.
A presne na toto sú kamaráti,teda ja keď idem niekomu pomôcť tak necakam ,že mi to vráti ,preto je to pomoc
Je to každého vec. Ja by som bratovi alebo kamratom pomôcť šla. Ani by mi nemusel hovoriť.
Keď niekto chce byt doma s rodinou tak s ňou je a ak neviemkamaratovi povedať nie ale doma áno ,tak asi moc nechce byt pri žene a deťoch
Napadlo ti ze si mozno navzajom pomahaju, jeden pomoze na stavbe, iny pri stavani nabytku a dalsi zas mozno nieco zariadi... a myslim, ze nemame pravo niekoho za to sudit a starat sa, kazdy si zariadi ako vie .
Kto nechce, nejde. Moj by nesiel , dost ze ma robotu a je v nej stale , plus sa chce venovat aj nam. To je na jednotlivcovi. Raz za cas pomoze rodicom dajme tomu s drevom
Co ti vadí ze chlap ti ide radšej pomôcť ako byť doma s tebou? My zvykneme často chodiť spolu niekde na výlety, môj muž je programátor a práce okolo domu ho dosť bavia a je to pre neho relax a kebyže ho švagor poprosi, ci mu ide pomôcť na stavbu dáke veci dorobiť, tak by neváhal a vôbec by mi to nevadilo. Predpokladám, že by sme tam boli chvíľu aj všetci spolu. Tiež vie povedať nie, ked by sa mu to už zdalo priveľa.. Tiež nám švagor so svokrom dáke veci pomáhali, veľa si muž urobil sam, kamarátov nás nenapadlo volať..
Normalna vec ak je to v ramci moznosti
My sme susedom pomahali vyberat zemiaky,ak sa aj to rata😀
Chlapom to nevadí, zjavne to viac riešia manželky, lebo im chlap nesedí pri zadku.. 😏
Nám dosť pomohli kamaráti na chalupe.
Kto chcel a mohol, pomohol.
Kto nechcel, nemohol- v poriadku, nehneváme sa.
I my keď môžme pomôcť, pomôžeme.
Myslím si, že i toto patrí ku kamarátskym/rodinným vzťahom, pomáhať si ak vieme.
Pojem nezištná pomoc ti niečo hovorí? Alebo už aj to vyšlo z módy?
Ako kde. To sa neda pausalne povedat,ze sa chodi alebo nechodi. Z mojich skusenosti na dedinach sa chodi viac pomahat pri stavbe ako v meste. Ja ked mozem, tak pomozem, ale urcite by som nepomahala, ak by ma to malo nejak obmedzovat alebo by som si tym privodila nejake zdravotne problemy (nosenie tazkych veci a pod.).
Nehovoriac o tom, ze nie kazdy je manualne zrucny, co je OK a taky nech radsej pomahat na stavbu a pod. nechodi.
Snáď nikto druhému nedrži zbran pri hlave že musíš prísť.
Skôr by som si tipla, že v dnešných časoch je málo takých kamarátov ktorí prídu pomôcť.
Oveľa viac takých ľudí ako si ty.
@13uzivatelka11 pisem o kamaratoch, nie o rodine
@zuzinabila zemiaky sa nerataju 🙂 to je taka pomoc na jeden den, kdezto stavba je na viac vikendov
@aandrea9 nezistnu pomoc vnimam tak, ze staviam, kamarat to vie, sam sa ponukne ze pride, tak budiz, ale nie ze teraz budem obvolavat vsetkych kamaratov a lanarit ich na stavbu.
Inak ja toto nechápem,že nevie povedať nie,však rad prídem ale teraz na víkend už máme plány konecne s rodinou
No ty máš peknú predstavu a kamarát ma ako vedieť ,že idem teraz robiť podlahu ,elektriky,však vie ,že som dobrý v odvádzaní okien tak sa ozve
Treba sa naucit povedat NIE. Je to tazke, ale proste ked neico nechcem spravit, poviem na rovinu. Nie, termin sa mi nehodi, mam nieco ine. Nie, zo zdravotnych dovodov nemozem pomahat na stavbe. Pomoc je jedna vec, vyuzivanie vec druha. Pokial viem, ze dotycnemu pomoct mozem, lebo mam to schopnosti, vedomosti, tak poviem ano, ale vtedy ked to mne bude vyhovovat.
Nechapem preco sa musi viazat na viac vikendov.vsak poviem ze pridem raz...
Kazdy je svojpravny a moze povedat nie. Kto chce,pride pomoct. My sme raz volali svagra a odmietol viac sme ho nevolali. My jemu nemame problem ist pomoct,je to ludske a uplne normalne. Smutne,aku dobu zijeme. Nikto od nikoho nechce,aby pravidelne chodil a okradal svoju rodinu o cas. Ale pomoc raz za cas je uplne normalna.
A možno niektorí kamaráti radi pôjdu radšej na stavbu sem tam ako tráviť čas s oprsklou ženou, ktorej všetko vadi😁
Prečo otváram tému na koni, ked mas evidentne problém s muzom? Komu táto tvoja nasratost pomoze? Ved sa posaďte ku káve a povedz - no milý moj Janko, víkendy si oddýchni akebo strav som mnou a detmi na výlete. Sme spolu malo a vadi mi to!
To ze tvoj muz nevie povedať NIE! je jeho problém, nie rodiny/kamosa, kto sa ho opyta.
Chápem ze ta to vitaca. No nadarmo tu ideš útočiť na druhých. Nepreháňaj zodpovednosť voči situacii z tvojho muza, syna, brata atd na druhých. Len on jediný to vie zmeni, nie tvoja nasratost a útoky.
Za mna je ideálne zohnať platenú pomoc, ci uz kamosov akebo cudzích. Pokial je to mimoriadne dobrý kamarát a fakt nič nechce, niečo by som vymyslela.
Tiez totiž nerada niekoho pomoc, hlavne nezištne ked nedokážem povedať, či ju budem vedieť oplatit do buducna.
Tak ja zijem na echt dedine a tu si ludia volaju firmy. Ani ja som nikdy nikoho nezatazovala svojou prerabkou, vsetko nam robili firmy. A ani mojho chlapa nikto nevolal, mimochodom, on by nesiel a ani by som ho nepustila, lebo ma problemy s chrbtom.
Hmm, premyslam co ta tak naprudilo?
Hadam tam netravi cas od piatku poobede do nedele vecer?
Vy si neplanujete aktivity?
On moze miesto na stavbe rovnako travit tento cas v krcme a mat rodinu na haku. Alebo s kamaratom vyrazit na bicykle na cely den.
Mozes sa dohodnut na navsteve s kamaratovou manzelkou, ked vasi chlapi makaju. To su priatelstva.
Ale pises toho malo, ze ci sa to tyka trba osobne alebo len taky vylev ku nedelnej rannej kave

Kto chcel prisiel a zaplatilo sa im, kto nie, tak nie.. netrebalo ziadne vyhovorky