Je vhodné volanie kamarátov na stavbu?
Citam tu temu o noseni jedla na stavbu, kde pomahaju kamarati. To sa este praktizuje? To vam nie je blbe tahat tych chlapov pravidelne od rodiny, cez vikend, ked si maju oddychnut. porobit svoju svoju robotu doma alebo sa venovat rodine? Ano, teraz niekto napise, ze aj oni budu stavat, tak zas vad muz pride, ale co ked nebude, co ked si kupi byt, snad kazdy nestavia hned dom.
Podľa mňa to nie je tak, že muž nevie povedať nie, ale bojí sa vlastnej žene priznať, že rád pôjde pomôcť.
Švagrovci si sami stavali dom, respektíve s partiou z dediny. V podstate si všetci navzájom takto postavili domy. Tam sa to takto robí.
My veľa pracujeme, vážime si každú chvíľu spolu ako rodina, aj cez vikendy v spánky syna robíme od PC. Občas sa stáva, že keď prídeme k svokre a švagrovcom na víkend, stiahnu muža na prácu - vykopať niečo okolo domu, čosi v pivnici, čosi na streche, pokosiť trávnik (obrovská záhrada). Dosť sa na to hnevám, lebo ideme tam predsa na to, aby sme sa konečne videli, a nie že mi muža stiahnú nech ide makať, my teda jednak ako rodina spolu celý víkend nie sme, jednak ani neurobíme nič do práce.
To je dedina, tam sa žije inak 🤷♀️ my s naším domom nikoho neotravuje, a ak hej, tak sme regulérne zaplatili.
Iný prípad je za mňa sťahovanie, to radi prideme pomôcť
Aj nám chodia často pomáhať kamaráti s rôznymi vecami. Dokonca často aj s celou rodinou a my ženy s deťmi máme zatiaľ svoj program.
moj muz pomoze kazdemu, kto mu povie, odvezie, nakupi, doda robotnikov…na druhej strane aj jemu vzdy pomohli kamarati, ked potreboval, alebo som potrebovala ja a bola som doma sama
Prečo sa pýtaš, aj tvojho muža volali na stavbu pomáhať, a ty ho nechceš pustiť však?to ty chceš aby bol s rodinou.
A preco by nestavali a nevolali kamarátov pomôcť preco neusetriť ked sa da nie kazdy ma kopec peňazí
Ale to je aj o inom, muži-, kamaráti na stavbe udržiavajú takto vzťah. Bola si už na takej stavbe,kde robia kamaráti? Je tam celkom iná atmosféra,ako medzi pracovníkmi. Aj robota potom ide. Môj tiež takto chodil kamarátom pomáhať,nemuseli ho ani veľmi volať. Prišiel unavený,ale psychicky odpočinutý. Aj chlapom chýba spoločnosť medzi svojími a poviem si, vždy lepšie na stavbe,ako v krčme. Je to aj o inom,ako len o robote.
Teba sa to netýka ale vytacaju ťa ľudia čo druhých otravujú 😄.
Ako nemám problém , vyrobím si 🙏
To fakt v tak krásny deň máš hlave fiktívnych ľudí vo fiktívnej situácie ?
Vieš, ako sa vraví mať tvoje problémy a ministrov plat.
Niekedy mi je ľudí ľúto, ako radi sa hrajú na obeť a ako radi sa tryznia takýmito úvahami.
Rada:
Choď radšej von, nadýchaj sa čerstveho vzduchu , usmej sa na niekoho koho stretneš a tes sa že môžeš vnímať krásu tohto sveta.
Netýka sa ma to, ale vytočím sa 🤣
Pobavilo.
Mne to niekedy príde ,ze chlap sa ožení a už sa ma zaujimat len o manželku a deti a ešte aby som nezabudla peniaze nosiť
keď sa ťa to netýka, tak sa tu nezavzdušňuj, pomoc/nepomoc pri čomkoľvek je záležitosť tých zúčastnených, nepotrebujú tvoje požehnanie
A preco to nepises do tej temy?
Síce my teraz prerábame len byt a nebudujeme, ale práveže nás "bombardujú" správami, kedy majú voľno v práci a či môžu vtedy prísť, lebo CHCÚ, nikoho nenútime ani nečakáme.
A bežne si chodia navzájom budovať.
Našťastie mám v okolí pracovitých, šikovných ľudí, ktorí radi pomôžu. Aj môj otec to robí a aj manžel, chodia pomáhať iným, keď môžu. Normálne sa doma rozprávame, či máme nejaký plán, chceme alebo potrebujeme niečo robiť, niekam ísť. A ak nie, kľudne ide pomôcť, nepotrebujem ho mať pri zadku 24/7. Som veľmi rada za to, že je taký, aký je.
V tvojom "hypotetickom" scenári, ktorý sa ťa vraj netýka, je problém tvoj hypotetický manžel, ktorý nevie povedať nie, s ktorým sa nerozprávate o plánoch, kedy potrebujete byť spolu a kedy nie.
@vanilkovazmrzka lebo by to nebolo anonymné😄 tu prská a tam by tak nemohla.
Skor je smutne, ze povazujes ci to je vhodne alebo nie ist pomoct druhym ak im treba pomoct. To je ako sa opytat ci je vhodne pomohat ludom. No asi nie, solidaritu treba proste vykorenit zo spolocnosti a najlepsie nech kazdy kope za seba......
Ja som napr nikoho neziadal a prisla sesternica spontanne s muzom pomoct robit vyspravky ked sme robili elektrinu. Brat chodi pravidelne a vobec nema problem s niecim pomoct a to ma rodinu. Susedia tiez dosli pomoct bez toho aby clovek ziadal a na oplatku som siel aj ja s otcom pomoct im.
Ruka ruku myje. Boli casy ked som ja chodil k druhym ci uz vymalovat cely barak, kopat drenaz ci narubat drevo a teraz sa to vsetko vracia. Pomahat je treba nie skrz toho aby clovek pocital kto kolko fusiek komu dlzi, ale na utuzovanie vztahovat a budovanie spolupatricnosti.
Takych kamaratov ktori sa vykaslu na cloveka ked potrebuje pomoct by som ja teda urcite nechcel. O tom su dobre priatelstva.....pomoct si vzajomne ked je treba.
Vieš čo, možno sa ti chlapi poväčšine pozývajú sami...ze daj vedieť, pomôžem.
Tiež sa mi to stalo, o mesiac,dva sa budem sťahovať a už sa mi aj mi aj v práci ponúkli kolegovia, že prídu pomôcť.
Takže nie každý ťahá ľudí od rodiny.
Tu u nás je väčšina domov postavená z veľkej časti svojpomocne, je veľa šikovných majstrov medzi kamošmi a rodinou a to je super. Môj muž bol pomôcť bratovi, brat jemu a to isté kamaráti si vždy navzájom. Ako zručný chlap si vždy nájde v sobotu doobeda prácu okolo domu a je mi jedno, či u nás, alebo niekomu pomáha. Nasratá môžeš byť aj ďalej, ľudia si budú vypomáhať aj tak😄
Medzi kamarátmi je to podľa mňa normálna vec si pomôcť,nie je to žiadne otravovanie A chlapi radi vypadnú z domu a sú spolu,pri robote všeličo preberú,dozvedia sa.Pre nich je to aj psychohygiena.
Normálne z teba cítim tie nervy až mi to príde že sa ťa to osobne dotýka a že tvoj chlap chodí takto pomáhať lebo neverím že inak by ťa to takto "štvalo" a toľko energie by si venovala téme ktorá sa ta netýka alebo nedotýka
No a keď hľadáš v nedeľu čo by ťa nasralo to je tiež krásne strávený čas fakt 😁👍 idem asi aj ja ešte rozmýšľať čo ma tak zvykne vytočiť (ešte mám krásne 4 hodiny do konca dňa)využijem ich rozumne 😂
No tak potom je uz na zene aby mu to ''vysvetlila''. Sem tam pomoc OK ved na to su kamosi ale stale na ukor rodiny ....
Aj môj muž je taký dobrák že vždy keď niekto niečo potreboval tak išiel a nám nemá kto. Možno 3 krát boli kolegovia keď bolo treba dačo odniesť, svokor chodí občas a inak je tam nonstop sám. Všetko si robí svojpomocne...ale už sa aspoň snáď uvedomil a nebude hned utekať keď "kamoši"budú od neho niečo chcieť
No kamarát si to takto zrovna predstavuje. On je v práci tak 2x do týždňa 24 hodinové služby. Podľa toho ako mu to vyjde. No ale neviem. Možno jeho bratia má ich niekoľko. Jeden jeho kamoš chodí na turnusy do zahraničia. Ďalší robí 12tky, teda aj víkendy a tiež riešia s rodinou nové bývanie a môj má tiež toho vyše nad hlavu. Dokončujeme dom a jeho otec začína prerábať starý byť. Do toho pomoc môjmu otcovi a stará chalupa, ktorú zdedil začína padať na hlavu. Takže fakt neviem ako toto dávajú tí ľudia. Akurát známy si stavia svojpomocne dom, ale on nie je limitovaný rozpočtom ani časom. Niečo si spravil sám. Ale vždy tam má majstrov, najčastejšie platených.
@zanka777 no ano, stalo ma to straaasne vela energie, napisat ten prispevok 🤦♀️ Este raz opakujem, nie je to nas pripad. Ale dost casto je tu tema, ze “Co varit chlapom na stavbe, dochadzaju mi napady”. Tak som si vzdy vtedy pomyslela, ze chudaci chlapi, kolko uz vikendov za sebou tam musia makat, ked uz autorka vycerpala vsetky jedla na varenie. Mne by to teda bolo “blbe” stale niekoho volat makat, na ukor jeho volneho casu, Nepisem o jednorazovych robotach, ale kopu vikendov za sebou.
A inac, ak ta moja diskusia rozculuje, nemusis vyvyjat tolko energie a prispievat.
nik nikoho neťahá navijakom 😁kto môže a chce, príde...kto nie...narovinu povie nedá sa... nemôžem...všetko je o komunikácii...a nik sa neuráža

@katulienkax môj muž pomáhal takto bratovi stavat dom a my sme si dali postaviť dom na kľúč.... Stavali by sme náš dom aj 20 rokov, ak by sme sa mali spoliehať na pomoc kamošov a rodiny 😅 a aj bývame ďaleko od našich rodín, tak si to neviem ani predstaviť.