icon

Je život bez sociálnych sietí lepší?

jozo303
3. jún 2024

ahojte je tu niekto bez sociálnych sietí a že či by sa mi lepšie žilo bez nich aké máte skúsenosti keby som ich zmazal ďakujem za odpovede

Strana
z2
julia_romeo
3. jún 2024

ved zmaz a sam uvidis aky to na teba bude mat vplyv...

jozo303
autor
3. jún 2024

@julia_romeo no už som to párkrát skúšal a za deň som naspäť stiahol lebo nemal som sa skym rozprávať keďže kamarátov mám len tam reálnych nie

sashka22
3. jún 2024

@jozo303 ja som si úplne oddýchla a už vlastne ani nikdy naspäť do tel nenainstalovala. V surnych prípadoch sa prihlásim na PC a už aj to je tak raz za 3 týždne...ani ma tam už nikto nehľadá ako kedysi keď mi stále pipali správy. Veľa veci som si odvtedy stihla podokoncovat a hlavne si hlávka oddychuje.

zuzika87
3. jún 2024

Ja nemám už 5 rokov ani Facebook, ani Instagram proste nič s žijem si spokojne a stastne

lauriik
3. jún 2024

Ja 2 roky bez instagramu a facebooku. Normalne som si zvykla.

vanilkovazmrzka
3. jún 2024

Ked je niekto tu, tak logicky nie je bez soc sieti.

haley7897
3. jún 2024

@zuzika87
@lauriik ženy, písať na sociálnu sieť, ze žijete spokojne bez sociálnych sietí, to fakt?

rozculena
3. jún 2024

Ako ja môžem vedieť,že ako sa tebe bude žiť??

sticker
haley7897
3. jún 2024

@jozo303 vymazať soc siete, ok, dá sa, máš však ale nejakú inú náhradnú formu ako sa "socializovat"? Využi ich na vyhľadanie ľudí so spoločnými záujmami kde sa vieš stretávať v reálnom svete. Turistika, kartové hry, skok vo vreci, to je jedno, začni si vyhľadávať a vytvárať okruh známych v reálnom svete. Potom nebude ani toľko času na soc siete.

stanulienkat
3. jún 2024

Ved aj toto je socialna siet.

julia_romeo
3. jún 2024

@stanulienkat nie, nie je. toto je komunitny portal 🙂

stanulienkat
3. jún 2024

@julia_romeo aha. Tak ja to tak nerozoznávam. Ja mám pocit, že všade kde sa socializuješ, zoznamuješ, debatuješ, komunikuješ, zdielas.....ze to vsetko je sociálna sieť. A tato stránka je taká obsiahla, že sa nedá povedať, že je to nejaká uzavreta a jednoliata komunita. Je tu siroka plejada skupin.

julia_romeo
3. jún 2024

@stanulienkat to mas sice pravdu ze je tu toho vela, ale socialna siet to nieje..

monicatko20
3. jún 2024

@jozo303 ja nepoužívam aktívne sociálne siete..na skoro 2 roky som zrušila úplne fb - to jediné som mala..a či sa mi lepšie žilo?Určite 😇 ostal mi len messenger kvôli kontaktom a toť všetko.. Počúvala som istý čas, že žijem zaškatulkovaná, ale teda mne ozaj hoaxy a chujoviny k životu netreba 😊 a odkedy mám malého už vôbec nie..😉

julia_romeo
3. jún 2024

@haley7897 to ze si to tam MK napise, neznamena, ze to tak je. Pozri do systemu a tipologie medii a tam najdes odpoved.... Ale sak v konecnom dosledku je to aj tak uplne jedno. Ja len tak 🙂

haley7897
3. jún 2024

@julia_romeo stále to spadá pod sociálne siete.

haley7897
3. jún 2024

@julia_romeo "Sociálna sieť je webová služba fungujúca pomocou webovej stránky určená na nadväzovanie a udržiavanie kontaktov medzi ľuďmi. Sociálne siete môžu byť orientované súkromne alebo na pracovné účely. Každý používateľ si vytvorí vlastný profil, v ktorom napíše o sebe základné informácie. Na základe týchto informácií sa nadväzujú vzťahy medzi používateľmi, ktorí sa spájajú do skupín. Vzájomnými prepojeniami používateľov a skupín vzniká sieť vzťahov, ktoré sú veľmi dôležité v praxi. Nevýhodou sociálnych sietí je fakt, že používatelia nemusia do svojho profilu vložiť pravdivé informácie a je to takmer nemožné zistiť.

Sociálna sieť ako webový priestor, podľa Európskej agentúry pre informačnú a sieťovú bezpečnosť, ktorá za sociálnu sieť považuje on-line komunitu, ktorá pomocou vytvoreného profilu umožňuje používateľom stretávať ďalších členov siete, komunikovať s nimi, zostať s nimi v kontakte a zdieľať s nimi obrázky a video v rámci zdieľaného priestoru."

julia_romeo
3. jún 2024

@haley7897 je to socialne medium, ktoreho nastroj je socialna siet, ale MK ako taky socialna siet nie je.... 🙂

haley7897
3. jún 2024

@julia_romeo 🙏🏼 dobre

jaga18
3. jún 2024

Mne veľmi pomohlo keď som odstanila profil na FB pred pár rokmi (počas kovidu) instagram mam, som tam minimum a pod prezývkou, nikto netuší, že som to ja a mne to takto vyhovuje. Jediná sociálna sieť, ktorú aktívne používam je modrý koník, no max 20-30 minut denne, alebo ani nie každý deň.

nelly234
3. jún 2024

Ja jedinú ktorú mám WhatsApp, ešte teda aj MK ak sa to ráta, ale inak nič

la_dolce_vita
3. jún 2024

@nelly234 ja takisto..

pralinka25
3. jún 2024

no so sietami je to rovnake ako s cimkolvek inym. vyuzivanie v rozumnej miere je prospesne a naduzivanie nebezpecne.
to sa da aplikovat na vsetko. zilo by sa mi lepsie bez auta ako v minulosti. ludia auta nemali vsade zasli pesi, na konikovi, nezili tak rychlo, neboli autonehody, uzili si slnieko po ceste .....
zilo by sa mi lepsie ak by som prestala prat s prackou ale zasla by som si na potok. zaspievala pesnicky, bola pri tom na slniecku, na vzduchu, mala pohyb ...
siete patria k dobe. to ze ich nebudes vyuzivat ovplyvni len teba. mas dostatok moznosti byt s ludmi nazivo? lebo to ze zrusis siete automaticky neprispeje k tomu ze zrazu budes viac fungovat v relnom svete.
je to cisto tvoja vec, tvoje rozhodnutie. nemusi sa ti tym zivot zlepsit ani zhorsit. ten totiz nezavisi od sieti ale od teba a tvojej schopnosti s nimi narabat. vedia byt prinosom aj skazou. rovnako ako vsetko.
ak si introvert obtazuje ta to, nebavi ta to je to v pohode ale ak si extrovert potrebujes kontakt tak ta to skor obmedzi pretoze dnes ludia nemaju cas posedavat na priedomi a konverzovat, ani v MHD s tebou nebude len tak niekto debatit. zalezi co od toho cakas.

tundra
3. jún 2024

@pralinka25 🥇🏆👏

miriamzba
3. jún 2024

Skús si ich na nejaký čas zrušiť a uvidíš, len nezabudni si vopred premysliet, ako ten čas vyuzijes🙂 ja som fb aj ig zrušila, resp deaktivovala, prinieslo mi to viac volného času a som menej zahltena blbostami. Citim sa viac free, viac pritomna vo vlastnom živote. Zároveň ale som aj menej/neskôr informovana o novinkách u kamosiek🙂

akvi
3. jún 2024

@jozo303 ked zrusis siete, tak ti to akoze prinesie realnych kamosov? Asi aj sam chapes, ze nie, siete totiz nemaju vobec nic s tym, ze nemas realnych kamosov. Aby si mal realnych kamosov, potrebujes tie vztahy budovat a udrziavat. Siete su fajn, ak ich vyuzivas s rozumom. Ja si napr. dohadujem s kamoskami stretko cez siete, to je presne to vyuzitie s rozumom a pre mna maju prave tento benefit. A ich existencia nema absolutne nic ani s tym, ci by sa ti "lepsie zilo". Mam pocit, ze hladas nejakeho vinnika, na ktoreho mozes zvalit to, preco sa ti nezije lepsie, preco nemas kamosov a pod.... Ale siete za to ozaj nemozu..

avicii18
4. jún 2024

Mal som FB ale zrušil som ho. Chodím akurát na jedno záujmové fórum. Som postarší, vyrástol som na iných veciach a naviac som introvert (napr. cez kovid som netrpel, práve naopak). Nepoužívam ani smartfón.

lauriik
4. jún 2024

@haley7897 ja pisem, ze bez instagramu a facebooku 🤷🏼‍♀️ Nauc sa citat.

zanka777
4. jún 2024

@jozo303 ahoj áno ja nemám a vlastne okrem Facebooku som nemala nikdy ani Instagram ani žiadnu inú sociálnu sieť....dokonca ani WhatsApp ani Viber nič absolútne som nikdy nemala len Facebook.... Už 4 roky nemám ani ten a mám len tento modrý koník 😂a je mi super..... Úprimne to píšem.... Nič z toho mi nechýba a je to len zabijak času.....času ktorý môžem stráviť úplne ale úplne inak

Strana
z2