icon

Kamarat vojak sa zmenil

14. okt 2023

Baby kamarat zacal studovat na vojenskej akademii po roku sme sa stretli a ja som len pozerala, ze ako sa zmenil. Ma totane ine nazory chladne sebecke. Neviem fakt je to tym studiom? Fakt ich tam ucia sa odosobnit atd? Aapon tak mi to vysvetlila sestra.

vkatush
14. okt 2023

Poznám vojakov, niektorých máme aj v rodine a vôbec mi to na nich nesedí, takže skôr si myslím, že len prišiel medzi inú mentalitu, ako bol doteraz a veľmi rýchlo si niektoré názory osvojil. Či už preto, aby zapadol, aby lepšie robil danú prácu alebo len doteraz nemal taký obraz o niektorých veciach a viac inklinuje k tomu.
Určite to nie je nejaké hromadné vymývanie mozgov.

doriiis
14. okt 2023

No neodosobneny vojak dlho vojakom nemôže byť.Riskovat život a prípadne niekoho aj zabiť nie je pre vsetkych

janulka1802
14. okt 2023

Ja poznám zopár vojakov a sú úplne ako aj my ostatní. Ozaj som ešte nepočula, aby štúdium na akadémii z nich robilo robotov bez citu. Avšak, určite poznačí vojaka, ak bol na misii a zabíjal ľudí, videl to tam denno-denne. Je to regulérna diagnóza - posttraumatický syndróm a niektorí vojaci s tým potom majú obrovské psychické problémy do konca života.

gejb
14. okt 2023

Po roku štúdia určite nie. Možno keby bol na misií by to s nim mohlo zamavat. Mam v rodine viac vojakov a všetci sú úplne normálni a milí ľudia.

juliacenc
14. okt 2023

A to nasi vojaci realne chodia na misie kde strielaju do inych vojakov?

gejb
14. okt 2023

@juliacenc na misie sa chodí aj od nás. Do vojakov nestrielaju

juliacenc
14. okt 2023

@gejb no ano na misie, ale tu dievcata pisu, ze zanecha nasledky ak strielaju po ludoch… tak to asi u nasich vojak nehrozi… zatial

fajnova
14. okt 2023

@juliacenc ja poznám jedného, čo bol na misiách a ich najväčším problémom bolo, čo si večer ugriluju. Ale nepopieram, že určite sú aj náročnejšie misie.

gejb
14. okt 2023

@juliacenc tak nechodia tam za ucelom vystrielat cudzích vojakov, môžu naraziť napriklad na minu alebo na nepriateľských ozbrojených domácich...čokoľvek.

deti95060810
14. okt 2023

dobrý kámoš bol vo vojne zač. 90 rokov v bývalej Juhoslávii...bol ako vojak z povolania a potom po skončení mal obrovské psych. problémy - aj musel odísť z vojska.

si myslím že tvoj kámoš je k tomu vedený - predsa tam nemôže byť cintľavka.

lindous
14. okt 2023

Myslím, že skôr sa len dostal medzi iných ľudí, má nových kamarátov a zrovna asi do party medzi chalanov s takýmito názormi, ale tí môžu študovať hocijaký odbor... ja osobne poznám jedného vojaka a sebec to určite nie je...

autor
14. okt 2023

@lindous tak asi to bude len tym ze je ovplyvneny ludmi

danica2711
14. okt 2023

možno len mladý chalan robí zo seba úžasného tvrďáka, aby bol zaujímavý. To ho prejde

muchotrafka298
14. okt 2023

Na pracu v armade musis mat iste aj mentalne predpoklady a prilis velke emocie tam nie su na mieste pri vykone sluzby. Nepovedala by som, ze vojaci su chladni, ale jednoducho oni su zvyknuti plnit rozkazy a musia pozerat na vela veci, nie ze "hrrr do roboty". Pokial su nasadeni niekde na misiach alebo podobne, tak tam nie je skutocne priestor pre emotivne spravanie.

juliacenc
14. okt 2023

No myslim, ze vacsina ide do toho s vidinou predcasneho dochodku a ani nerataju s tym, ze by nieco robili maximalne lazo plazo niekde na zahranicnej misii. Ano, ocakavam, ze pride linc z vasej strany. Ano mozu byt aj namotivovany prislusnici ale myslim, ze z toho netreba robit americku telenovelu

autor
14. okt 2023

@juliacenc podla mna mas pravdu robia to pre peniaze ako aj polocajti a hasici. A ked maju vyjazd uz nadavaju

juliacenc
14. okt 2023

Ano ale vies co, hasici su frajeri riskuju zachranuju hasia skutocne vo svojej praci nieco robia da sa povedat denno denne. Ale vojaci? Co vlastne robia cely ten cas ja fakt netusim… a chcela by som vediet kolky by sa pokakali keby k niecomu doslo. Neviem no nechcem aby to vyznelo zle, len na porovnanie tychto profesii…

zuzanaam
14. okt 2023

@juliacenc čo som poznala vojakov od nás, SR vysielalo na misie zdravotníkov a odmínovačov, takže si nemyslím, že by nič nerobili.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
rorino
15. okt 2023

Áno,