Kamarátka je na tom finančne horšie
Ahojte, mám dobrú kamarátku, stretávame sa celá rodina, výlety, koncerty atd.. lenze dostali sa do zlej finančnej situácie (dôvody nebudem písať) a už si nemôžu pre deti dovoliť to čo my, kým my pôjdeme k moru do 5* oni budú len doma. Máme dve baby, rada ich krásne obliekam, žiadne sekace ale skôr drahšie značky, je to proste moje hobby, snažím sa aby chodili zladené od hlavy po päty, niekto to nepochopí ale nevadí. V poslednej dobe som sa pristihla že keď sa mame s nimi stretnúť, decká radšej oblečiem do starších veci, nevezmem tie najnovšie hračky aby mi nezavidela a aby to nenarusilo kamarátstvo. Je to správne alebo mám nejaký problém keď sa bojím že o nu prídem?
Moja kolegyňa chodí od hlavy po päty v značkách Prada, Guccvi atď. zo sekáča a nik o tom nevie. Tvoje deti nosia na sebe cenovky? Prestaň byť snob a malomeštiak. Kamoška prežije to, že idete na dovču, neboj.
@autorka a teraz sa chvális alebo co??? Btw, pekne oblecena môžeš byť v neznackovom oblečení. Dovolenka môže byt pekná aj v nejakom penzióne, nemusis mat 5* hotel. Hračky??? Aj tie mas nebodaj značkové? A nezaviseka ti náhodou aj tvoj značkový krok, zatiaľ čo ona mala iba taky obyčajný? Btw, ani ja som nemala 2000€ kocik. Ale nie preto, žeby som na neho nemala, ale preto, lebo je to za mna zbytocne vyhodiť do luftu toľko €. Zamysli sa, či si naozaj jej kamarátka... lebo si úbohá
Inak ja som si myslela, že kamoška prišla o pracu, muž jej gembluje a nemajú čo jesť a prídu o byt.
Zavidiet by Ti mohla, jedine ak by bola jednoduchsia ako ty …. Pozri si niekedy ako bol obleceny Steve Jobs alebo je Bill Gates … ak je to naozaj kamoska tak sa postazuje, to je uplne normalne, ale nezavidi. Ma svojich problemov dost a tvoje dovolenky a handry moze mat na haku. Keby sa vas prijem zmenil … tiez neriesis kto ma co na sebe 🤦♀️
A ja ze ides riesit ako jej pomoct a ty riesis seba, ci mas problem, ze deti neoblecies do ultra novych znackovych veci... myslim si, ze ked ma kamoska financne problemy, tak ma dost svojich starosti a je jej uplnu u ... ci budu mat tvoje deti zladene Gucci tricko s nohavicami. Skus trochu porozmyslat nad sebou.
Toto bude asi jedna z tých diskusii, založených o 7.00 ráno. Ale dobrý pokus, chytila som sa.
Toto bude asi jedna z tých diskusii, založených o 7.00 ráno. Ale dobrý pokus, chytila som sa.
@mdse asi sa majú o 9. stretnut na káve (na ktorú ju chuderku musí pozvat) a ona rozmýšľa, co obliecť sebe a deťom, aby jej nezávidela 🤦♀️ a povedať detom, ze žiaľ, neberu ani žiadne nóbl hračky...
@mdse asi sa majú o 9. stretnut na káve (na ktorú ju chuderku musí pozvat) a ona rozmýšľa, co obliecť sebe a deťom, aby jej nezávidela 🤦♀️ a povedať detom, ze žiaľ, neberu ani žiadne nóbl hračky...
@lienka.7 ja práve rozmýšľam, či aj o mne nejaká "kamka" podobne zmýšľa. Dovolenka na chate, handry neznačkové..🧐😆
Autorka, si trápna 🙄
Ty si kamarátka za všetky drobné. V živote som neriešila, koľko ktorá moja kamarátka zarába, akú značku má na sebe a kde trávi dovolenku z pohľadu financií. Veď to je choré!
Tvojej kamaratke sa len dobre stane ked sa uz nebudete stretavat,ty si strasne ubohy povrchny clovek,na druhych pozeras cez prsty.Nezabudaj,ze kto vysoko leti nizko pada.
Keď ste ozajstné kamarátky, tak kamoška Ti nezávidí. Ak nie, ono sa to prejaví. Chcem veriť, že Ty sa nepovyšuješ kvôli tomu, že si na tom finančne podstatne lepšie.
Ďalšia malomestiacka krava,čo si myslí,že je stred sveta
Ja nakupujem na stranke, ktorej nazov by mi zmazali, takze gro satnika ma moja mala z druhej ruky. Polutujes aj mna? 😅
Pustili sa do teba zavistlive ješitne jezibaby...
Nevidím absolútne nič zlé ani pohorsujuce na tvojom príspevku a v podstate je to presne naopak.
Si empaticka a naozaj málo kto by sa k tomu postavil tak ako ty.
Podľa mňa je to správne. Rada svoje baby vyobliekas, ale pred svojou kamarátkou nemáš potrebu byť za dokonalú tip top rodinku. Nechceš ju dráždiť. Možno vedome ale aj podvedome. Ak sa máte naozaj rady, vase priateľstvo vydrží aj toto, ale je to presne o tom ako píšeš- nesnazit sa vytrcat a predvádzať čo máte zas nové.
Keď oni riešia otázku prežitia, určite jej nepridá vidieť ze si kúpila nejakú somarinu za 300e.
Priateľstvo skončí Ak bude kamarátka zamýšľať podobne ako tu prítomné ovečky
oblečenie je to posledné čo v dnešnej dobe niekto súdny rieši, ja by som sa jej snažila pomôcť ak môžeš, lebo v živote je to tak, že môžeš mať obdobie také ako má ona teraz a ona môže byť na tom dobre
Ja neviem ale ten tvoj opis na mňa pôsobí tak zvláštne.. akosi sa neviem stotožniť s tým,.že si tak empatická... Vieš ja mám kamošku čo majú vlastný byt my zatiaľ nie... Kebyže ma nepozve ku sebe domov na kávu s tým aby som jej nezávidela bolo by mi to ľúto... Neviem akú povahu ma tvoja kamoška ale mne príde úplne absurdné niekomu závidieť tie nové drahé hračky... Inak na margo tých sekáčov.. syn aj dcérka majú oblečenie z bazáru a predstav si samé značkové ale nie také tie kde je značka cez pol oblečenia ale tie vkusné kvalitné veci...a hračky vlastne tiež z bazáru tiež aj drahšie a dám za to zlomok ceny tak neviem no..
Ja nakupujem na stranke, ktorej nazov by mi zmazali, takze gro satnika ma moja mala z druhej ruky. Polutujes aj mna? 😅
@evcagabi myslím že väčšina tam nakupuje a veru mne príde, že tam ozaj dobre človek pochodí... Samé značkové veci za ozaj smiešne sumy nieked
Nevidím absolútne nič zlé ani pohorsujuce na tvojom príspevku a v podstate je to presne naopak.
Podľa mňa je to správne. Rada svoje baby vyobliekas, ale pred svojou kamarátkou nemáš potrebu byť za dokonalú tip top rodinku. Nechceš ju dráždiť. Možno vedome ale aj podvedome. Ak sa máte naozaj rady, vase priateľstvo vydrží aj toto, ale je to presne o tom ako píšeš- nesnazit sa vytrcat a predvádzať čo máte zas nové.
Keď oni riešia otázku prežitia, určite jej nepridá vidieť ze si kúpila nejakú somarinu za 300e.
@simona20201309 Prosím ta, ty si vedieš evidenciu oblečenia, ktoré nosí rodina tvojej kamarátky? A doma gooliš cenu, aby si vedela koľko stalo a či máš závidieť?
Človek by si myslel, že oblečenie riešia deti na základnej škole.
No zdá sa, že mu kopa dospelých prikladá význam, ktorý vôbec nemá. Ty ovečka 🙂
Takéto veci sa predsa u skutočných priateľov neriešia. Teda väčšinou ani u susedov, kolegov a tak 🙂
@simona20201309 to nie je empatia, namýšľať si, že niekto jej závidí 5* hotel a handry. Ak teda to nezdôrazňuje dôležito, ako tu, že ona teda deti zlaďuje aj keď to niekto nepochopí. Ja by som sa jej do tváre vysmiala, strašne malicherne to znie.
Tiez mi pride ze autorka sa povysuje. Nie je nic zle na tom, chciet mat deti zladene, ale okazalo na to poukazovat a tvarit sa, ze som nieco viac, (ved uz len to vyjadrenie “aby mi nezavidela” namiesto napr. aby jej to neprislo luto…) uz je dost hnusne. Uvediem 2 priklady. Ja som bola so synom sama takze som nemala nazvys. Ked mal 5r prisla mu na oslavu kamaratka. Ju tiez mama takto cifrovala od hlavy po paty zladena prisla v satickach s kabelkou a manikurou !!!! 5r baba!!!! My sme mali piñatu a kopec aktivit. Spytala som sa jej, ci by jej vadilo ak by som ju prezliekla, nech sa mozu s mojim synom vylietat. Dala som jej synove oblecko a poviem ti, baba jak urvana z retaze, bo doma musela len pozovat, dobre vypadat a nedaj Boh sa zaspinit bo “vies kolko to staaaaaalo?” Hodinu som ju davala do stavu v akom prisla a hovorila, ze to bol najlepsi den v jej zivote! U mojej mamky na zahrade v skromnejsich pomeroch. A to tiez chodili na luxusne dovolenky do 5* a dodnes spomina na tuto oslavu; a to uz maju decka 19 jak jej tam bolo dobre. Na margo toho u nich sa financna situacia zmenila a jej mama robit nepojde ani keby neviem co bolo (ona na pracu neni stavana - jak sama hovori) a moj syn je na tom lepsie. Ma auto ktore ona nie, ma znackove tenisky - lebo bol od malicka vedeny k financnej gramotnosti a pracuje popri skole a zarobil si!
Na gro tej uzastnej 5* dovolenky; ja ako introvert z duse nenavidim tie davy ludi pri hotelovom bazene. Pre mna by taka dovolenka bola za trest! Ja si radsej kupim letenku a booknem nejake ubytko nie v takom rusnom prostredi; pre mna je toto dovolenka nie nejaky preplneny vo svikoch praskajuci rezort. A kedze je to lacnejsie za leto sa dostanem aj na 3 taketo dovolenkya su pre mna vzacnejsie ako nejaka All inclusive
Dúfam že toto celé je len výmysel 🙈lebo ak nie, tak by si sa mala zamysliet nad sebou, lebo toto je dost povrchne..kamarátka ti nezávidí a aj keby, tak jedine v prípade, že jej dávaš pocítiť,že je menej ako ty, keď si nemôže dovolit to iste..a poviem ti ďalšiu vec, bohatší sa vie vždy prispôsobiť chudobnejšiemu, ak by som chcela tráviť čas s kamoskou a jej rodinou, tak by som okrem svojej “super posh” dovolenky vybrala nejakú lacnú chatu,co si vie kamoska dovolit alebo vybavila a zaplatila celu chatu..rovnako môžeš kupit darčeky a oblečko pre jej deti a nedať jej pocítiť, že je na to odkázaná, ale proste to chces pre ňu urobit..my sme chodili tri rodiny na dovolenky - na lyžovačky a podobne a my sme na tom boli finančne lepsie ako ocinovi kamarati s rodinami a tak často môj otec zaplatil celu chatu, povybavoval požičanie lyži cez našu základnú školu lebo sa poznal s riaditeľom, odviezol ich tam našim autom, ale nikdy im nedal pocítiť,že by boli niečo menej..takze skús sa takto nad tým zamysliet
Ani tá nepotrebujem vidieť aby som vedel že si povrchná trapka 🤌🏻 tpfuj
Myslím,že je to vymyslená téma a autorka sa pri káve dobre zabava 🙂.
necudujem sa, ze ti to niektore davaju vyzrat. ako hovori dnesna mlada generacia, si riadne "delulu". kamka sa ma (zevraj) horsie a ty sa sustredis len na seba aka si empaticka :D nenapadlo ta, ze mozno ti tvoje oblecko vobec nezavidi a v dusi si cele roky klepe na celo aka si marnotratna na hluposti a este si popritom namyslas ako ti to ludia zavidia.
Podľa mňa tu skôr ide o to, že autorka je možno aj trochu povrchná, ale najmä si neverí a boji sa, ze naozaj o kamošku príde, ak sa ich svety priveľmi oddelia, keďže na začiatku to zrejme bolo celé inak...
**
Autorka - buď taka, ako si k nej vždy bola, peniaze nespomínaj, nevychvaluj sa a priateľstvo vydrží, za predpokladu, že bude mať aj kamoška záujem.
Ak nebude, aj na hlavu sa môžeš postaviť.
Rieši vôbec kamoška materiálne veci, tak ako ty?
Je to u nich dočasná situácia, či prúser na dlho?
@simona20201309 empaticka? Asi žartujes, vsak? V živote som neriešila, čo malo ktoré doeta vonku oblecene. Resp.ano, tukala som si po čele, keď nejaká fiflenka typu autorky vyobliekala svoju princeznicku do bielych značkových saticiek, biele ponozticky a sandalky, a potom na nu na ihrisku vykrikovali, ze vlastne nikde nemôže, lebo sa zaspini 🤦♀️
No ak pred ňou vypravas tak ako tu píšeš tak to vaše priateľstvo ohroziť môže ale nie preto že oni majú menej peňazí. Deti sa dajú pekne obliecť aj zladiť bez "lepších" značiek. Takisto dovolenka v 5* hotely neznamená že je lepšia ako dovolenka v 3* alebo dokonca aj "obyčajná " stanovacka môže byť pre deti zábavnejšía ako zháňať voľné lehátko niekde v rezorte.
Mám tiež kamarátku ktorá dáva deťom oblečenie po mojej dcére a nie pretože by nemali na nové ale recykling. A ja by som mojej tiež nekupoval keby mi niekto daruje oblečenie pre dcéru takmer bezchybnou stave aj keď nosené.
Buď k nej ako doteraz veď jej nemusíš hovoriť koľko a akú značku oblečenia nosia tvoje deti, veď to vidí ....rovnako nemusíš vyprávať že idete do 5* hotela apropo tiež je rozdiel či je to 5* v Tenise,Turecku či Egypte alebo či na Seychelsch alebo na Kos či dovolenka na Bora Bora
@simona20201309 empaticka? Asi žartujes, vsak? V živote som neriešila, čo malo ktoré doeta vonku oblecene. Resp.ano, tukala som si po čele, keď nejaká fiflenka typu autorky vyobliekala svoju princeznicku do bielych značkových saticiek, biele ponozticky a sandalky, a potom na nu na ihrisku vykrikovali, ze vlastne nikde nemôže, lebo sa zaspini 🤦♀️
@lienka.7 to ze TY si to neriešila neznamená, že to nikto neriesi. Pozri koľko zavist pre jeden príspevok...
Každá sa tu ide pomaly o zem hádzať ako ich serie že autorka spomenula značkové oblečenie a 5*hotel
Mali by ste sa zamyslieť nad vašimi reakciami. Šialená závisť.
Ja nevidím ani štipku povysovania sa autorky. Len okomentovala aktualnu realitu a opýtala sa ako to ma riešiť.
Aj keď možno vymyslene ale hľa.....

A prečo máš pocit, že ti závidi? vyjadrila sa tak?