icon

Kamarátka je na tom finančne horšie

23. jún 2025

Ahojte, mám dobrú kamarátku, stretávame sa celá rodina, výlety, koncerty atd.. lenze dostali sa do zlej finančnej situácie (dôvody nebudem písať) a už si nemôžu pre deti dovoliť to čo my, kým my pôjdeme k moru do 5* oni budú len doma. Máme dve baby, rada ich krásne obliekam, žiadne sekace ale skôr drahšie značky, je to proste moje hobby, snažím sa aby chodili zladené od hlavy po päty, niekto to nepochopí ale nevadí. V poslednej dobe som sa pristihla že keď sa mame s nimi stretnúť, decká radšej oblečiem do starších veci, nevezmem tie najnovšie hračky aby mi nezavidela a aby to nenarusilo kamarátstvo. Je to správne alebo mám nejaký problém keď sa bojím že o nu prídem?

Strana
z2
mdse
23. jún 2025
@simona20201309

@lienka.7 to ze TY si to neriešila neznamená, že to nikto neriesi. Pozri koľko zavist pre jeden príspevok...
Každá sa tu ide pomaly o zem hádzať ako ich serie že autorka spomenula značkové oblečenie a 5*hotel
Mali by ste sa zamyslieť nad vašimi reakciami. Šialená závisť.
Ja nevidím ani štipku povysovania sa autorky. Len okomentovala aktualnu realitu a opýtala sa ako to ma riešiť.
Aj keď možno vymyslene ale hľa.....

@simona20201309 ja napríklad nerozlíšim, či má dieťa tričko z výpredaja h&m, alebo drahú značku. Ani sa nepýtam, či niekto ide do 4 alebo 5* hotela, alebo či pod stan, keď sa spomenie dovolenka. Takže by úplne stačilo povedať, ideme na dovolenku a takéto "dilemy" by autorka nemala. Ale podľa spôsobu, akým píše, sú možno všetci informovaní o počte hviezdičiek a cene trička a gaťov na ihrisku. Len o tom sú tie reakcie. Nie o závisti.

lienka.7
23. jún 2025
@simona20201309

@lienka.7 to ze TY si to neriešila neznamená, že to nikto neriesi. Pozri koľko zavist pre jeden príspevok...
Každá sa tu ide pomaly o zem hádzať ako ich serie že autorka spomenula značkové oblečenie a 5*hotel
Ja nevidím ani štipku povysovania sa autorky. Len okomentovala aktualnu realitu a opýtala sa ako to ma riešiť.

@simona20201309
Normalna kamarátka na otázku, kde ste boli na dovolenke odpovie, že boli sme v Grécku.
Kamarátka typu autorky odpovie, že boli sme na dovolenke v Grécku v exkluzívnom 5* rezorte.
To je ten rozdiel, o ktorom tu väčšina z nás píše. Naozaj nechápem čo by som jej akoze mala závidieť, aké nebol by to MK, keby to tubaspon jedna neotocila opačne, vsak ?😉

maminkadeticiek
23. jún 2025

Cim viac clovek zaraba,tym skromnejsie sa oblieka.To je moja skusenost.Znacky si na seba obliepaju len ti,ktori sa len potrebuju ukazat.Nieco mi hovori ze si na to sama nezarabas,ale tvoj chlap.

diaamax
23. jún 2025
@simona20201309

@simona20201309 zavist? Co jej akoze mam zavidiet? To znackove oblecenie? Ze ma uchylku na obliekanie deti? Ze ide dovolenku do 5* hotela? Nie nie a este raz nie! Vyvediem ta z omylu. Ad 1) jak som spomenula. Neznasam davy ludi, pre mna by taka dovolenka bola utrpenim; mne keby oznamila “kamaratka” ze ide na taku dovcu, s ulavou bych si vydychla, ze ja tam nemusim (a nie je to o peniazoch mozem, si dovolit aj dovcu za niekolko 1000 ale to pre mna neni dovolenka, radsej pojdem na 3 take tie mnou na mieru poskladane) , mna tym nicim neohurila alebo skor zhnusenie vyvolala uz len ta predstava ako sa tam s masou ludi mam hrnut k lehatku. Ad ) Dalej… za mlada som pracovala ako casnicka a bola som v tom naozaj dobra, takze som robila aj v 5* hoteloch a dokonca aj na vyletnej lodi (ver mi, ze kuchari maju taketo okazale nobl nafrnane panicky velmi “radi” a chystaju - rozumej sahaju im na jedlo). Videla som tie kuchyne a kucharov atd a ver mi; ja sa vonku nenajem ani keby mne za to platili. Zase to neni o financiach. Svoje jedlo si chystam len ja sama a viem preco; cize zase nejaka super obsluha v top rezorte u mna 0bodov. A konecne tie jej vycifrovane deticky. Je mi ich skorej luto ako by som im mla zavidiet (viz moj prispevok vyssie) Pre dieta je dolezite sa vediet hrat, lietat a moct sa zaspinit nie dakde mamke na soc siete pozovat v znackovom obleceni. A to sa tiez rada znackovo obleciem aj moj syn, ale nikdy som nekukala jak to je inde, ved to je chore…

beronsche
23. jún 2025

Ešte jedna vec tu nezaznela - možno to naozaj velmi rieši práve tá kamoška, možno ju trápi fakt, že si zrazu nemôže dovoliť, to čo pred tým mohla..
Čo potom?
Bola by potom autorkina reakcia ok?

vilma7
23. jún 2025
@beronsche

Ešte jedna vec tu nezaznela - možno to naozaj velmi rieši práve tá kamoška, možno ju trápi fakt, že si zrazu nemôže dovoliť, to čo pred tým mohla..
Čo potom?

@beronsche ja keď si nemôžem niečo dovoliť, určite nezávidím iným, že si to akurát dovoliť môžu. Ani kamarátke a ani cudzím ľuďom.

mdse
23. jún 2025
@beronsche

Čo potom?

@beronsche ja som si predstavila seba, keby prišli finančné ťažkosti, to posledné čo by mi vadilo by boli dovolenky a značkové oblečenie. Zažila som ťažšie časy a riešila som elementárne veci, nie nadštandard.

beronsche
23. jún 2025
@vilma7

@beronsche ja keď si nemôžem niečo dovoliť, určite nezávidím iným, že si to akurát dovoliť môžu. Ani kamarátke a ani cudzím ľuďom.

@mdse áno, ani ja by som nezavidela a dovolenka by bola posledné, čo by ma mrzelo, ale ľudia sú rôzny...
@vilma7 to si ty...
A x ľudí by to malo rovnako, ale x+1 človek by závidel.

Kým autorka (ak netroluje) nenapíše viac, tak všetky tu len spekulujeme 🤪

simona20201309
23. jún 2025
@mdse

@simona20201309 ja napríklad nerozlíšim, či má dieťa tričko z výpredaja h&m, alebo drahú značku. Ani sa nepýtam, či niekto ide do 4 alebo 5* hotela, alebo či pod stan, keď sa spomenie dovolenka. Takže by úplne stačilo povedať, ideme na dovolenku a takéto "dilemy" by autorka nemala. Ale podľa spôsobu, akým píše, sú možno všetci informovaní o počte hviezdičiek a cene trička a gaťov na ihrisku. Len o tom sú tie reakcie. Nie o závisti.

@mdse možno, ale to je len na úrovni domyslavosti. A možno nie

simona20201309
23. jún 2025
@lienka.7

@simona20201309
Normalna kamarátka na otázku, kde ste boli na dovolenke odpovie, že boli sme v Grécku.
Kamarátka typu autorky odpovie, že boli sme na dovolenke v Grécku v exkluzívnom 5* rezorte.
To je ten rozdiel, o ktorom tu väčšina z nás píše. Naozaj nechápem čo by som jej akoze mala závidieť, aké nebol by to MK, keby to tubaspon jedna neotocila opačne, vsak ?😉

@lienka.7 a co mam byt ako ovca a súhlasiť s davom? 😂😂😂
Otočila co? Práve vy ste sa chytili 2 slov - ,,značka " a 5*.... kde píše ze kamaratke hovorí ze boli v 5* ? Ja som to pochopila skôr tak, že doteraz chodili všade spolu, na dovolenky, výlety...A teraz na to proste nemajú- oni idú do 5* rezortu, a vie ze oni na to mat nebudú- bola to informácia podstatná k pochopeniu situácie.
Nikde nepíše ze sa tým chváli len ze už na to oni nemajú a je jej to ľúto.
Akoby by bol dnes 5* rezort nejaký luxus 🙄🙄🙄
Takmer všetky rezorty v Turecku v egypte v Grécku.... si dávajú 5* a sú to priemerne hotely.

simona20201309
23. jún 2025
@diaamax

@simona20201309 zavist? Co jej akoze mam zavidiet? To znackove oblecenie? Ze ma uchylku na obliekanie deti? Ze ide dovolenku do 5* hotela? Nie nie a este raz nie! Vyvediem ta z omylu. Ad 1) jak som spomenula. Neznasam davy ludi, pre mna by taka dovolenka bola utrpenim; mne keby oznamila “kamaratka” ze ide na taku dovcu, s ulavou bych si vydychla, ze ja tam nemusim (a nie je to o peniazoch mozem, si dovolit aj dovcu za niekolko 1000 ale to pre mna neni dovolenka, radsej pojdem na 3 take tie mnou na mieru poskladane) , mna tym nicim neohurila alebo skor zhnusenie vyvolala uz len ta predstava ako sa tam s masou ludi mam hrnut k lehatku. Ad ) Dalej… za mlada som pracovala ako casnicka a bola som v tom naozaj dobra, takze som robila aj v 5* hoteloch a dokonca aj na vyletnej lodi (ver mi, ze kuchari maju taketo okazale nobl nafrnane panicky velmi “radi” a chystaju - rozumej sahaju im na jedlo). Videla som tie kuchyne a kucharov atd a ver mi; ja sa vonku nenajem ani keby mne za to platili. Zase to neni o financiach. Svoje jedlo si chystam len ja sama a viem preco; cize zase nejaka super obsluha v top rezorte u mna 0bodov. A konecne tie jej vycifrovane deticky. Je mi ich skorej luto ako by som im mla zavidiet (viz moj prispevok vyssie) Pre dieta je dolezite sa vediet hrat, lietat a moct sa zaspinit nie dakde mamke na soc siete pozovat v znackovom obleceni. A to sa tiez rada znackovo obleciem aj moj syn, ale nikdy som nekukala jak to je inde, ved to je chore…

@diaamax ,,(a nie je to o peniazoch mozem, si dovolit aj dovcu za niekolko 1000 ale to pre mna neni dovolenka, radsej pojdem na 3 take tie mnou na mieru poskladane)"

A ty robíš co? Horšie ako autorka
..ja môžem...ja na to mam... 😀 zaujímavé že toho sa tu teraz nikto nechytil

Ja sa tu nechcem hádať- vyrástla som z týchto MK naťahovačiek... ale fascinuje ma pozerať sa na diskusiu ako sa rýchlo dokáže uberať jedným smerom...

mamutka
23. jún 2025

Neverím, že sú na tom finančne tak zle, že deti kamošky majú na sebe deravé oblečenie s fľakmi od jedla po troch predchádzajúcich majiteľoch. V takom prípade teda nemas čo riešiť, kľudne obliekaj svoje princezné značkovo, nerozumiem prečo porovnávaš. Moje deti napr potrebujú skákať v blate, prachu, potoku, pešo aj s bicyklom. Musia byt oblečené športovo a ja musím mať v zásobe rezervné oblečenie nech sme kdekoľvek. Nemyslí si, že značkové nové oblečenie vyvoláva závisť. Ja od oblečenia pre deti chcem aby bolo predovšetkým z prírodných materiálov, pohodlne a multifunkčné. Doslova mi ide o to, aby si dieťa uzilo deň na max a nie aby hľadelo na to, ze nemôže niekde zašpiniť alebo poškodiť značkové gate alebo tričko. Videla, zažila, počula som už x rodičov za tie roky čo som matkou v štýle “nezaspin sa, dávaj pozor na nohavice, nesadaj tam a pod”, fakt mi bolo tých deti vždy ľúto, pretože kým moji sa vybláznili, tak značkové deti si dávali pozor na topánky. Takže kľudne si obliekaj deti do najdrahších značiek, ale uvedom si, že ti ťažko bude niekto závidieť. Zato, chtiac či nechtiac, kde kto bude tvoje deti ľutovať. Človek sa neubráni. Možno im dovolíš v značkových handrách robiť všetko to čo najradšej robia tie “obyčajne dedinské deti v teplákoch”, ale to ťažko niekomu vysvetlíš. Som len človek, ľahko skĺznem k plytkemu posudzovaniu v tejto otázke, priznávam. Ale hold, skúsenosti. Ešte som nevidela aby sa tip top označkovane dieťa vonku bavilo ako sa patrí.

subartic
23. jún 2025

toto by som asi ja neriešila , či moje deti sú lepšie oblečené ako deti kamarátky. V podstate by mi to asi bolo jedno . ja mám také zvláštne deti , také prírodné , celé dni na jar, leto , zima okrem tréningov sú vonku a domov chodia ako prasiatka, špinavé , ponožky neskutočne čierne, tričko ogambané momentálne od čerešní , hlavne7 ročný syn. Neviem si predstaviť mať pri takomto type detí značkové oblečenie ktoré je poriadne drahé.
Normálne obliekaj svoje deti ďalej tak ako doteraz , pokiaĺ je tvoja kamarátka normálna , nebude to riešiť. Len o tom nerozprávaj , kde si čo kúpila a za čo si kúpila a ani prehnane milo nehovor o tom ako ona má pekne poobliekané deti . Jednoducho to nerieš.

diaamax
24. jún 2025
@simona20201309

@diaamax ,,(a nie je to o peniazoch mozem, si dovolit aj dovcu za niekolko 1000 ale to pre mna neni dovolenka, radsej pojdem na 3 take tie mnou na mieru poskladane)"

A ty robíš co? Horšie ako autorka
..ja môžem...ja na to mam... 😀 zaujímavé že toho sa tu teraz nikto nechytil

Ja sa tu nechcem hádať- vyrástla som z týchto MK naťahovačiek... ale fascinuje ma pozerať sa na diskusiu ako sa rýchlo dokáže uberať jedným smerom...

@simona20201309 co robim ja? Uvadzam priklad. Co robi autorka? Zaklada diskusie a vypisuje ako jej je dobre a to je ROZDIEL, ak to nechapes ok ja chapem, ze nie vsetci rozumeju vsetkemu. Tak este raz a skus citat pomalsie, ja tu poukazujem na to, ze neni jej CO zavidiet mne sa z toho co opisovala, dviha zaludok a NAPRIEK tomu, ze na to MAM po tom NETUZIM a nezakladam fora typu zeny jak mozete chodit na tie 5* dovce a obliekat decka do drahych znaciek???? Chapes ten rozdiel ci ti to skusim nakreslit?

simona20201309
24. jún 2025
@diaamax

@simona20201309 co robim ja? Uvadzam priklad. Co robi autorka? Zaklada diskusie a vypisuje ako jej je dobre a to je ROZDIEL, ak to nechapes ok ja chapem, ze nie vsetci rozumeju vsetkemu. Tak este raz a skus citat pomalsie, ja tu poukazujem na to, ze neni jej CO zavidiet mne sa z toho co opisovala, dviha zaludok a NAPRIEK tomu, ze na to MAM po tom NETUZIM a nezakladam fora typu zeny jak mozete chodit na tie 5* dovce a obliekat decka do drahych znaciek???? Chapes ten rozdiel ci ti to skusim nakreslit?

@diaamax prosím, skus to nakresliť 🙏

diaamax
24. jún 2025
@simona20201309

@diaamax prosím, skus to nakresliť 🙏

@simona20201309 👩🏻‍🎨👩🏻‍🎨👩🏻‍🎨👩🏻‍🎨😘

zuzuliatko18
24. jún 2025

Asi nechapem.pointu pribehu, ja som myslela, za SA.chces spytat, ci by bolo ok kamoske ponuknut veci po detoch alebo nieco podobne.
Podla mna dobre kamosky neriesia kto.ma.znackove oblecenie a lyxusnejsiu dovolenku, lebo si navzajom dopraju. A ak ma kamoska tazke casy, nemyslim, ze ma priestor nejako osobitne riesit tvoj Luxus.

Strana
z2