icon

Kamarátka je tehotná a nám sa nedarí

26. feb 2025

Ahojte, idem sa k Vám trošku vyrozprávať moja najlepšia kamarátka ostala tehotná čo ma veľmi potešilo no zároveň som aj sklamaná,veľmi jej to prajem je moja naozaj veľmi dobrá kamarátka, v decembri mi povedala,že sa tiež začali snažiť a hop už bola v januári v tom..my sa snažíme už vyše roka a prišlo mi z toho tak neskutočne smutno,že prečo ja tiež nemôžem mať také šťastie ..je mi z toho do plaču..zdieľam s ňou jej šťastie no tisnú sa mi slzy do očí vždy keď sa o bábätku bavíme 😞je to úplne iný pocit keď v tom ostane niekto cudzí ale teraz keď mi bude rozprávať o svojom stave a všetko okolo bábätka ja sa bojím,že to nezvládnem..diskrétne ju podľa Vás môžem poprosiť aby mi o tom stále nepísala? Lebo mi z toho nieje naozaj dva krát najlepšie..ja ju nechcem stratiť no zároveň sa ani takto deptať je mi z toho už ajtak do revu..

tanyan
26. feb 2025

@michaela789 A podľa mňa si ty nepochopila, že som sa snažila nasmerovať jej pozornosť na pohľad z druhej strany, kde sa na túto situáciu môže pozerať ako na príležitosť pre osobný rast a prípravu na vlastnú radosť.
Prešla som si horším a viem, že každý si musí nájsť svoju cestu. Je však lepšie orientovať sa na budúcnosť ako topiť sa v minulosti.

autor
26. feb 2025

@tanyan písala som,že ma to potešilo,že jej to a prajem a zdieľam s ňou šťastie len pre Vaše info;)

0kristina0
26. feb 2025

@balerina2025 spravna kamaratka dopraje a bude aj jej dopriate

tanyan
26. feb 2025

@balerina2025 Súhlasím, kamarátke naznačiť je vhodné. Eufória z tehotenstva však často robí ženy hluchými a slepými voči pocitom ostatných. V ideálnom svete by obe prešli pol cesty, ale v realite má tá tehotná väčší výbuch hormónov ako tá zatiaľ netehotná.

simona1998
26. feb 2025

@tanyan čítaš medzi riadkami 🙂 hľadáš problém tam, kde nie je

balerina2025
26. feb 2025

@tanyan ale snad kazdy ma pravo inac prezivat svoje emocie. ale je pravda ze treba zit pre buducnost. no nie vzdy je jednoduche zabudat na minulost.
@0kristina0 kde napisala ze nedopraje? hm?

autor
26. feb 2025

@0kristina0 ja doprajem každej jednej žene o to tu nejde ,ide tu o bombardovanie správami o tom že je tehotná 🙂

michaela789
26. feb 2025

@tanyan to akože má predstierať, že nič iné necíti len číru a nefalšovanú radosť z tehotenstva niekoho iného? Eeeehhh, trochu toxické... Potešila sa? Potešila. Predpokladám, že pogratulovala a popriala šťastie. O čo ide? Ja ju úplne chápem, že sa jej nechce v každej správe a každom rozhovore riešiť tehotenstvo niekoho iného. Ako by ju toto nasmerovalo na budúcnosť? Má svoje problémy, ktoré si tiež zasluhujú pozornosť a riešenie. a zdravé kamarátstvo nie je jednostranné. Ona má počúvať ale má byť okej že druhá strana je hluchá voči nej?
Sama som matka. Milujem svoje deti. Ale brblať o nich od rána do rána niekomu kto nemá ako prispieť do diskusie mi pripadá sebecké a úplne chápem, že to niekomu lezie na nervy ak to musí znášať len preto aby nestratil nálepku kamaráta.

autor
26. feb 2025

Ja som sa tiež nebavila stále o tom,že sa nám nedarí raz sme sa o tom porozprávali a to bolo všetko nepotrebovala som žiadnu ľútosť ani vypytovanie sa ako to ide a všetko možné,nazaťažovala som ju našimi problémami ani jej nikdy neplakala,lebo sa nám nedarí alebo neviem čo ešte..proste ja sa spýtam aj sama keď chcem ako to ide s tehotenstvom ale nie každý jeden rozhovor je o tom istom..

0kristina0
26. feb 2025

Na jednej strane pisete, ze preco by mala autorka potlacat svoje (smutne) pocity a preco jej naj kamoska ma potlacat svoje (radostne) pocity?
Autorka moc to prezivas. Nalad sa na lepsiu vlnu lebo s takymito pocitmi neotehotnies nikdy. Psychoka robi velmi vela.

balerina2025
26. feb 2025

@0kristina0 este raz, ide o to, ci jej naozaj cele dni basni o tehotnestve alebo sa len zmieni. preco by tehotna mala kazdemu vesat stale na nos tu istu pesnicku?
ty budes chudobna chuderka, kamaratka bude mat prachy, a bude ti stale pisat o tom ako sa ma super, ako nemusi robit, ako chodi po dovolenkach atd atd a dokola dokola a pritom vie, ze si chuderka. to je o com potom? akoze ok ved sa tes z toho ze mas prachy ale dokola omielat , ked vies ze ta druha strana trpi?

0kristina0
26. feb 2025

A co ti prosim ta vie stale nonstop vypisovat? Je cerstvo tehotna, preziva radost neboj sa, ono sa to ustali a prestane ti tolko vypisovat. Ty jej tiez nemusis na kazdu spravu odpisovat.

autor
26. feb 2025

@0kristina0 nemusím ,ale veľa krát príde aj zamnou do práce ona v živote nerobila ,ešte, takže sedí doma ,nič nerobí,nudí sa ,tak mi píše a ide zamnou veľa krát do práce ja ju proste nemôžem len tak vyhodiť ,že ma to nezaujíma, ale nechcem ju uraziť ..

miravet
26. feb 2025

normálne otvorene jej vysvetli, že sa a s ňou tešíš a veľmi jej to praješ, ale je to pre teba extrémne bolestivá téma a že by ti pomohlo, keby to pri tebe nespomínala... každý normálny človek to musí pochopiť, hlavne, ak ťa má rada. Prípadne jej môžeš napísať, že ťa to bolí, že potrebuješ nejakú chvíľu čas /odstup, že sa jej ozveš, keď sa na to budeš cítiť... key išlo o moju kamošku, otvorene by som jej povedala, že sa nám nedarí a je nám z toho smutno ... ale my si hovoríme skoro všetko, takže viem, že by to zvládla - záleží, aký vzťah máte vy...

autor
26. feb 2025

@0kristina0 Proste posiela kočíky,všelijaké vecičky pre bábätko,kedy ide na kontrolu kedy toto hento proste furt okolo toho niečo

janulka182
26. feb 2025

ty ako dobra kamoska by si si sa tiez mohla vcitit do nej a tesit sa s nou. to, ze je ona tehotna u teba nemeni nic. tebe to ani nepomoze, ani neublizi. a ona chce svoj zivot zdielat s tebou, no ty jej chces diktovat o com sa s tebou sme a nesmie bavit. mna osobne by to od mojej blizkej kamosky poriadne ranilo, keby mi povie, ze nemam hovorit o niecom, co prave prezivam. potom asi nie si az taka dobra kamoska.

0kristina0
26. feb 2025

Ale toto je uplne ina situacia, tu uz ani nejde o to, ze je tehotna ale ona je extremne vlezla. Kamoska nekamoska, treba jej povedat, pocuvaj Zuza, ja som zamestnany, zaneprazdneny clovek. Nemozes za mnou chodit do prace a nemam ani cas ti odpisovat na kazdy prd. Mozeme sa vtedy a vtedy stretnut na kave, tam sa porozpravame. Dovi dopo. Ja mam dieta ale toto keby mi robila kamoska tak ju poslem do prdele a je jedno ci by bola alebo nebola tehotna. Ty asi nebudes moc asertivny clovek.

janulka182
26. feb 2025

a este sa opytam, s kym ma tieto veci zdielat, ked nie so svojou naj kamoskou? vies ako sa hovori: Dopraj druhemu, bude aj tebe dopriate.

balerina2025
26. feb 2025

proste ju stopni. alebo prestan jej na každú spravu reagovat.
alebo jej jednoducho povedz , stop.
ak je normalna, tak to pochopi.
ale toto obtazovanie sa , je prejavom hlavne ludi, co sa naozaj asi velmi nudia a nemaju co robit, podobne vypisovacky poznam , hlavne u zien co riadne ani nevedia co je praca a riesia každý prd, hovienko, ci prikrm. ona nema aj ine kamaratky? alebo nejake zaujmy?

@janulka182 a ona je dobra kamoska???? ked jej o tom zjavne neustale basni?

0kristina0
26. feb 2025

@janulka182 tiez som toho nazoru ako ty ale to co pise autorka je uz aj na mna moc.

janulka182
26. feb 2025

@balerina2025 ona len zdiela s nou svoj zivot. akoze normalna vec, nie?

janulka182
26. feb 2025

@0kristina0 mozno to zasa nie je taky extrem, ale ona to tak vidi, lebo jej to proste vadi.

balerina2025
26. feb 2025

@janulka182 este raz, co nechapes?
jej kamaratka je obycajna znudena zena, co ma potrebu sa chvalit kazdou vecou, to mi normalne nepride.
nech ide do prace, ester robit moze, a nebude zatazovat okolie.
jedno je ok ked sa o tom pise a rozprava s mierou, ale co pise autorka je uz asi trocha cez.
ty chces zdielat zivot s inym, ale vsetko ma svoju mieru, chapes?

janulka182
26. feb 2025

@balerina2025 preco takto reagujes? sa ta nieco dotklo?

0kristina0
26. feb 2025

@janulka182 ked jej uz lezie do prace, co predtym nerobila je extrem. Ja som za zdielanie radosti s tehotenstva ale zdraveho, toto co robi jej kamoska je uz moc ak teda autorka neprehana.

0kristina0
26. feb 2025

Autorka, porad kamoske Modreho konika, nech sa hodi do terminoviek a tam moze zdielat aj rannu stolicu.

balerina2025
26. feb 2025

@janulka182 to ako stale sa tvarite ako porcelanove babiky, netykavky. ved co nechapete co stale dokola?

balerina2025
26. feb 2025

@0kristina0 presne to sa snazim naznacit Janulke182.
ze tehotna to uz asi zjavne prehana, lebo sa chudatko nudi.

janulka182
26. feb 2025

@balerina2025 mne je to akoze osem. vsak nech jej povie co len chce. mam osobnu skusenost. moja naj kamoska mi urobila nieco podobne. neprisla mi na svadbu, vyhovorila sa. po case mi povedala, ze nemohla, lebo mi zavidela stastie. mna to velmi ranilo, ze mi nepriala.

janulka182
26. feb 2025

@balerina2025 sa daj liecit preboha 😀