Kamarátka je tehotná a nám sa nedarí
Ahojte, idem sa k Vám trošku vyrozprávať moja najlepšia kamarátka ostala tehotná čo ma veľmi potešilo no zároveň som aj sklamaná,veľmi jej to prajem je moja naozaj veľmi dobrá kamarátka, v decembri mi povedala,že sa tiež začali snažiť a hop už bola v januári v tom..my sa snažíme už vyše roka a prišlo mi z toho tak neskutočne smutno,že prečo ja tiež nemôžem mať také šťastie ..je mi z toho do plaču..zdieľam s ňou jej šťastie no tisnú sa mi slzy do očí vždy keď sa o bábätku bavíme 😞je to úplne iný pocit keď v tom ostane niekto cudzí ale teraz keď mi bude rozprávať o svojom stave a všetko okolo bábätka ja sa bojím,že to nezvládnem..diskrétne ju podľa Vás môžem poprosiť aby mi o tom stále nepísala? Lebo mi z toho nieje naozaj dva krát najlepšie..ja ju nechcem stratiť no zároveň sa ani takto deptať je mi z toho už ajtak do revu..
@janulka182 tak toto je zase trocha iny pripad. neviem ci ste potom boli naozaj kamaratky.
A ona alo najlepsia kamaratka nevie, ze vam sa nedari?
Pokual sa vam dlho nedari, tak riesite to v nejakom centre?
Pretoze ona za to ozaj nemoze, aj timpovedala, ze sa zacnu snazit a aj ti povedala, ze sa zadarilo.
A kym to dieta neporodi, tak nie je nic iste.
Mala by si jej povedat, ze vam sa nedari ak si to este nepovedala. Myslim, ze aj taketo zdielanie ku kamaratstvu patri a ked konecne aj vam a zadari bude s tebou onq rovnako zdielat tvoju radost.
Nezahazduj najlepsiu kamaratku, mala by ta podporit, ale mozno nevie o vasich problemoch a trapeni
Doplnim: ako tak citam par prispevkov na druhej strane, tak neviem preco ju nazyvas najlepsou kamoskou ked sa o nej tak nevyjadrujes a skor ta otravuje
@kitycat vie o všetkom ako som písala vyššie už sme sa o tom bavili,pretože ja som s ňou naozaj bola v pohode až kým neostala tehotná odvtedy je ako šialená o ničom inom sa somnou ani nevie porozprávať ,zmením tému ajtak to prehodí na tehotentsvo takže ja už naozaj neviem
@kitycat niektorym tehotnym naozaj niekedy prepne.
Niekomu vplyvom hormónov doslova prepne a zabudne na to že aj ostatní majú svoj život a svoje trápenia. Osobná skúsenosť dlhoročná snaha a v rodine bum bábo hneď ako si povedali že idú na to, nám sa zrovna v tom čase tiež podarilo a ešte sme o aj bábätko prišli. Zo začiatku rešpektovali, že (napíšem to škaredo) nás nemajú "obťažovať" svojou radosťou, ale stačilo, že som sa ja opýtala zo slušnosti a už to nemalo konca.... Kebyže sa ozvem, viem, že sa to nestretne s pochopením, tak keď už toho bolo moc som jednoducho prestala reagovať, resp. iba občas som niečo odpovedala. Držím palce nech sa Vám zadarí a nech je všetko v poriadku 😊.
ked niekomu svojimi rečami spôsobujeme žiaĺ alebo závisť, lepšie je si kusnuť do jazyka, taká je pravda
@cheese ďakujem😊
Tak jej to povedz. Ze sa tesis, ze sa im zadarilo, ale zaroven, kedze vam sa nedari, je pre teba dost tazke pocuvat o babatku, ze by si bola rada, keby tuto temu obmedzila.
Inak co mala robit moja sestra? Ja som uz jedno dieta mala, oni sa zacali snazit a kto po pol roku od ich snazenia na druhy pokus otehotnel? Ja! Strasne som sa bala, ako to prijme, ale ona to vzala nastastie uplne v pohode. Nedavala najavo nic.
Ona to môže zdielat, ale nie zrovna s tebou? Inu kamošku nema?
Som presne, presne v rovnakej situácií. My sa snažíme dlhšie, oni si iba povedali, že skúsia a na druhý mesiac bola tehotná. A áno, o celkom tehotenstve ma informuje naozaj do detailov, mám pocit, že občas viem toho viac ako jej priateľ. Viem o každom jednom bodyčku, ponožke, čo kúpila, o tom, koľko bábo meria, ako prebehlo každé vyšetrenie 🤷🏻♀️ na začiatku ma to mrzelo, ale rovnako som jej to priala, aj prajem. Ale úprimne, na začiatku mi to vadilo, dosť.. a aj keď je to najlepšia kamoška, jednoducho v tomto prípade to akosi nepoňala, že mne to môže vadiť. Priznávam, nikdy som jej to nepovedala. Keď mám náladu, diskusiu ohľadom bába rozviniem, keď nie, jednoducho jej zareagujem srdiečkom a neriešim. Ale na druhej strane viem, že verí somnou, že aj nám sa konečne podarí. Ja jej tú radosť vziať nechcem, aj keď úplne prežívať to s ňou neviem, bohužiaľ 🙂
Ked by si bola tehotna Ty, tiez by si sa s nou chcela delit o svoje pocity. Obmedz s nou kontakt a je. Stratis mozno kamaratku a ked otehotnies, co verim, ze bude coskoro, nebudes mat s kym o tom popisat. Ale, pises, ze Ty by si jej tolko nepisala, tak Ti moze byt jedno, ci sa budete este kamaratit.
Ver, ona Ti nechce ublizovat, len si v tej radosti neuvedomuje, ze vam sa nedari, berie Ta ako najblizsiu osobu, tak Ta do svojho zivota pripojila ako osobu hodnu zdielat jej sukromne pocity
Tak ak je to.dobra kamarátka, tak jej povedz že teba tie jej večné správy o tom istom nebavia...ze chápeš ze sa.nudi, ale tebe to.trochu ubližuje atď...tak.ako si to opísala tu. Lebo vzhľadom k tomu, že vám sa rok.nedari, tak by tiež mohla byť voči tebe tolerantná skúste si nájsť zlatú strednú cestu.
@autorka normalne jej uprimne povedz o svojich pocitoch. Ze si veľmi rada, ale nemusi ti "vesat" všetko na nos.
Ja som zase mala pri prvej opačný extrem... kamoska (co teda tiež sa jej nedarilo, ale zase mala už 18 ročnú dcéru za mlada) ma doslova kontrolovala. Ako ultrazvuk, vitamíny, hľadala články na nete co a ako... posielala mi to hneď. Kupovala stale nejaké vecičky... stopla som to, keď mi chcela organizovať baby shower... povedala som jej, že si to proste neželam a ona normalne pochopila, že sa do toho "vzila" až moc.
Poznám ten pocit . No u mňa to skôr bolo tak že som v 12 prišla o babo chceli sme hneď po prvej do toho hopnuť aj sa podarilo no medzi tým som písala so sesternicu ona už 3 deti . ( šli z úst do úst proste a aj tak sa pustili do ďalšieho 4 dieťaťa) ako som otehotnela po potrate tak ona tiež týždeň predomnou a ja som potom v 6 týždni znova potratila . Cítila som sa hrozne ale prestali sme si písať nerobilo mi to dobre . Pochopila to . Takže nič iné len proste jej to povedať. Napísať si o veciach týchto aby ti to nerobilo zle.
A už si zisťovala kde je problém?
@lienka.7 presne to tvrdime viacere ze by jej mala povedat a naznacit.
Viem o čom hovoríš. Tiež sme sa až po 1,5 roku dočkali tehu.
Kľudne jej povedz, že sa veľmi tešíš tomu ale na druhej strane ti to pripomínala , že sa vám nedarí keď sa o jej tehotenstve bavíte. Potom si smutna. Ten smútok máš už pred jej tehotenstvo, on s tým nesúvisí. Potrebuješ sa naladit, aby si na robenie dieťaťa nemyslela ale keď rozprávate o jej tehotenstve, tak sa to nedá.
@janulka182 ako dlho si čakala ty na otehotnenie?
Hlavne kľud,k nám to prišlo po 6 rokoch keď sme sa už zmierili s tým že budeme len dvaja....a pocit poznám keďže vtedy keď som aj ja čakala kým otehotniem,otehotnela švagriná...ano aj som si poplakala ale časom to všetko prešlo a na neter som sa tešila samozrejme🙂
Napíšte mi prosím ss
Ja nechapem takych netaktnych ludi. Ze jej to aj samej nedojde,ze asi ti nebude prijemne neustale niekomu vykladat o tehotenstve. Ano,je to krasne obdobie,ale niektorym zenam z toho prepina a nevedia o nicom inom hovorit. Potom bude hovorit len o dietati. Uprimne koho uz len zaujimaju cudzie deti. Nikoho. Ani ju by nebavilo pocuvat neustale o cudzich detoch.
Ja mám zas v práci kolegyňu, ktorá sa tiež o bábätko dlho snaží, medzitým ako ona chodila na neúspešné umelé, ja som ostala tehotná hneď, niektorí to v práci už vedia, niektorí ešte nie no a voči danej kolegyni ma to akosi mrzí. Kolegyne mi povedali že veď ona sa poteší so mnou keď to zistí, ale vnútorné mi to je tak nejako ľúto, že mne pomaly rastie bruško a ona sa už roky snaží a nič, preto pred ňou nespomínam radšej nič. A vlastne ani kamoškám moc nehovorím o malom, sem tam sa oni niečo opýtajú a to je všetko, akosi nemám potrebu niekomu niečo hovoriť.
Držím palce aby vám to vyšlo a mohli sa tešiť 😊
@nataly98 si jedna inteligentna zena.
ale autorkina kamoska zjavne je z ineho cesta a nudi sa. preto jej vesa vsetko na nos.
Ahoj ak chceš napíš mi súkromnú správu, nám sa tiež vyše roka nedarilo a pobehali sme vyšetrenia obaja a tiež nevideli dôvod prečo sa nedarí...a potom mi suseda odporučila vitamíny ktoré pomohli aj jej a veru pomohli aj mne a ešte aj mojej gynekologičke...nebudem ich písať tu aby som nerobila nejakú reklamu...
@veroniculienocka Ahoj,napísala som ss
Ja som bola v podobnej situacii. Kamoske som to na rovinu povedala tak, ako si to ty napisala - ze sa tesim s nou, ale ze zaroven hrozne ziarlim, lebo nam sa nedari (btw - ked nam oznamila, ze je tehotna, na fleku som sa rozplakala, lebo sme aktivne zacinali riesit IVF).
ps: ak sa Vam nedari vyse roka a este ste s tym neboli na repro klinike, bezte obaja rychlo na testy na reprokliniku, nech nestracate cas (treba kompletnu diagnostiku, nie "len" nejake zazracne vitaminy alebo cviky.
ps2: Prve dieta mam z IVF, druhe prirodzene. Kamoska ostala super kamoskou, jej starsie dieta je o 7 m starsie ako to moje a mladsie deti su narodene v rovnaky den, v rovnakej nemocnici u rovnakej porodnicky, lezali sme spolu na sestonedeli.
@veroniculienocka toto je dost sprosty marketing a ojeb... nech ti to karma vrati na tvojich detoch.
@princezna_bosorka už sme boli na testoch ,písala som vyššie
@princezna_bosorka ďakujem.... človek chce pomôcť a takto dopadne...bola som v rovnakej situácii ako autorka a bola som smutná a frustrovaná z toho že sa nám nedarilo a nehovorím že to na 100% pomôže aj autorke ale pevne verím že áno 🤞🏻 ja som susede nesmierne vďačná za to že mi odporučila tie vitamíny a preto som ich tu nenapísala aby ľudia ako ty na mňa neútočili že robím reklamu. Ale nebudem sa nad tebou zapodievať, nestojiš mi za to. Ale aj tak maj pekný život 🫡
autorka je verim uz stastnejsia a doriesila to. neviem preco mi to tu znova vybehlo.

@0kristina0 😂skúsim sa s ňou porozprávať a odporučím jej túto stránku nech si tu v kľude môže od rána do večera písať so ženami..ja bohužiaľ toľko času ani energie nemám aby som ju počúvala v práci aj v správach a nedaj bože ak mám voľno v práci..proste mám aj svôj život ,svoje problémi nie stále len okolo nej a koniec koncov má manžela s ktorým môže zdielať túto radosť..