icon

Kamarátka ma zradila: Ako zvládnuť sklamanie?

12. nov 2024

Cítim sa hrozne zhodena, alebo zradena a neviem ten pocit zo seba dostat. mám kamarátku, dlhé roky sa spolu intenzívne bavime, ona bola vždy viac iniciátor ako ja (aj keď aj ja som samozrejme bola ) rozumeli si naše deti, naši muži, chodievali sme na dovolenky, výlety, celé leta sme si plánovali spoločne. takto to bolo už 10rokov. teraz deti začínajú pubertu, samozrejme sa mnoho veci mení. kamarátka si našla inú takúto blizku kamarátku s rovnako starými deťmi, ktoré si začali rozumieť s jej deťmi. nás všetkých odstavila na druhu koľaj. Mám pocit že veľmi žiarlim - vnútorne, nedávam to najavo. bavíme sa aj naďalej ale už veľmi cítiť zmenu. najradšej by som prerušila kontakt, ale mnohé veci majú deti spoločne a tak to úplne nejde (tréningy, školu,) ale už mnoho krát sa mi stalo že mne povedala že nemôže ísť von a potom som ich zahliadla s tou kamarátkou. Raz som ju takto stretla a potom sa tvárila že jej zrušili to na čo sa vyhoviorila. Alebo sme sa dohodli že sa niekde stretneme, čakali sme na nich a oni neprišli, časom vysvitlo že boli s tými druhými kamarátmi. Neranilo to len mňa, ale moje deti a to ma o to viac nahnevalo. pritom nikdy som jej nevyčítala kamarátky, nikdy som na žiadne neziarlila, ma ich viac, ale toto čo urobila má hrozne zranilo. Keby aspoň bola úprimná, ale vždy keď sa vidíme tak sa tvári akoby sa nič nezmenilo. Ani nie som vtierka, mám dosť svojich iných starosti, ale toto ma proste zranilo. Necítim sa ani na to jej to povedať a taktiež sa hanbím, že mám také pocity, pretože je to len kamarátka. Neviem čo mám robiť... Ani neviem čo čakám od diskusie, možno že niekto bude zdieľať podobný príbeh a tak sa nebudem cítiť ako sama na svete. Kritiku beriem tiež, ale len ak nie je urazliva, sme dospelé a určite vieme písať na úrovni. Ďakujem

Strana
z2
vilma7
14. nov 2024

Žiaľ taky je život. Človek si vyberá spoločnosť ktorá mu viac vyhovuje a keď sú tam detí, tak sa veľa prispôsobuje im.

amalka35
14. nov 2024

Nie si vobec zla a myslin, ze viacere sa v tvojom prispevku nasli. Tie ostatne zrejme zatial este neboli na tvojom mieste. Lebo, ty mas byt "dospela", rozumna, prajna a neviem este aka a ona ani nedokaze jednat s tebou na rovinu a byt uprimna voco tebe ale mlzi a mlzi a mlzi?? Ja osobne si myslim, ze vsetky tie pocity mas prave kvoli tomu jej spravaniu. Ja som nemala az taku blizku kamaratku ako ty, ale podobne spravanie zabolelo tiez..lenze predtym uz som si zacala vsimat aj ine veci, ktore som dovtedy prehliadala. A hlavne si prosim ta nedaj natlacit, ze to ty si ta divna. Ja uz mam doslova alergiu na take, ked ludia prekrucaju, ako sa im to hodi podla situacie.

bielasovicka
14. nov 2024

A ona ta zavolá tak sama od seba na nejaké stretko, alebo ze celú rodinu na posedenie? Lebo keď nie, tak to je jasné....

zuzkaninka
18. nov 2024

Viem presne, čo prežívaš... a nie, nie si ty tá zlá a neprajná, ako sa ti tu niektorí snažia nahovoriť - to sú zrejme rovnaké "charaktery" ako tá tvoja kamoška. Priateľstvo je totiž niečo podobné ako partnerský vzťah, treba ho rozvíjať, vážiť si ho a chrániť. Preto spravanie typu - uz ma nudis, nasla som niečo iné/lepšie, čo mi viac vyhovuje, považujem za úplné chrapúnstvo v každom vzťahu, v partnerskom aj priateľskom. Ak chceš, napíš mi IP @autorka.

autor
23. nov 2024

@zuzkaninka
@barborachors
@luba98
@nifnea
@romiada
@janababana
Ďakujem vám za chapave príspevky. Momentálne už dva krát navrhla ona nejaké stretnutie a v zápätí ho zrušila, neskôr zase vysvitlo že kvôli novej kamarátke. Je to podľa mňa strašne detinské a úprimne sa čudujem všetkým čo tvrdia že to netreba riešiť akoby o nič nešlo. Ti, čo toto tvrdia musia mať veľmi povrchne vztahy, keď ich nezasiahne ani za mak to, keď niekto takto jedna. Nevadí, idem ďalej, ľúto mi je ale najmä mojich detí, pretože celé detstvo majú spojené s nimi, každa dovolenka, zážitok - boli s nami a teraz sa tvária akoby sme neexistovali. To moje deti veľmi mrzí a čím ďalej tým viac som presvedčená že sme boli pre nich vždy len ľudia s ktorými zabili čas kým nestretli niekoho pre nich atraktívnejšieho na trávenie voľného času. Takto sa už nikdy nenechám napáliť. Želám vám pekne dni

simonka1304
23. nov 2024

Presne,aj mna to najviac mrzelo kôli deťom..tiez ked sme ich deti stretli..sa tvarili, že nas ani nepoznaju..a pred tym stale spolu.Tiez som nechapala..ale tak časom všetko preboli.

autor
23. nov 2024

@simonka1304 ďakujem, dúfam, že áno. Presne to mi vravela dcéra že kamarátka sa teraz tak tvári v škole akoby sa ani nepoznali už 10rokov. A pritom v septembri si ešte písali že sú najlepšie kamarátky. Naozaj nerozumiem takej hromadnej zmene a tomu nadšeniu z niekoho koho poznajú pár mesiacov.

elenkaba
23. nov 2024

A ta jej nova kamaratka ma rovnako stare deti? Byva blizko jej? Maju spolocne kruzky, skolku, skolu alebo nieco podobne? Su obe na materskej a tym maju viac volneho casu? Lebo ak maju vela spolocneho a su trebars na materskej, tak sa obavam ze budu sa spolu cim dalej, tym viac stretavat, ked si tal rozumeju...a ty to mozes ovplyvnit, ze navrhnes trebars spolocny vylet alebo navstevu a uvidis, ako kamoska zareaguje, ale ak uz nema zaujem, tak ju asi neprinutis....alebo casom zisti, ze ty si bola uprimnejsia alebo lepsia kamoska a znovu budete spolu travit cas...

autor
23. nov 2024

@elenkaba práveže už nemám ani záujem o toto. Majú tiež rovnako staré deti ako ja, tiež rovnaký počet, rovnaký vek a obe pohlavia - presne tak isto zlozene ako ja a teraz premna už znama. Normálne chodia do prace, ako aj ja. Prisťahovali sa blízko nich, my bývame tiež blizko len troška ďalej, resp.ony na rovnakej ulici a my o dve ulice dalej. Deti chodia do rovnakej školy všetky. tiež ich poznám. Nevadí, uz fakt neriešim len mojich deti mi je ľúto.

elenkaba
23. nov 2024

Tak to ma mrzi, este sa to mozno casom nejak vyriesi aj same...drzim palce, nech to co najmenej rani vsetkych!

autor
23. nov 2024

@elenkaba ďakujem

sashabb
23. nov 2024

A to aj tie deti majú rovnaký postoj k tvojim deťom? Tam sa potom muselo udiať niečo iné. Je totižto rozdiel, ak sa prestanú kamarátky (vy dve) stretávať, no keď deti chodia do rovnakej školy, sú vekovo rovnaké tak je zvláštne, že aj ony bočia od tvojich detí.

autor
23. nov 2024

@sashabb áno, evidentne sa niečo stalo, ale neviem čo. Nikto nám nič nevysvetlil a keď som sa spýtala vraj je všetko v pohode.

nifnea
23. nov 2024

@sashabb nemuselo sa nic udiat, deti len kopiruju spravanie svojixh rodixoc a mozno rodicia doma “trosku dopomahaju”

nifnea
23. nov 2024

Nam sa v podstate toto deje cely zivot, vela by som ti tu o tom mohla popisat a neuverila by si, ale nemozem..deti to caosm pochopoa aj same, mozno ds opytaju a povedia podme k “anicke” ale casom to pochopia same aj bez vysvetlovania.nase deti toez vyrastali spolu a bonus este su aj spoluziacky..no ak sa odvazis napis ip

nifnea
7. dec 2024

Ahoj ako to pokracuje?

Strana
z2