Kamarátka mi vyčíta, že som jej nezdvihla telefón
Ahojte,
mám kamošku, susedu, ktorá si zvykla mi telefonovať každú blbosť. Minule mali sme v práci dlhú poradu, do 18-tej. O ktorej ona vedela. Aj tak mi volala 4-krát. Že či niekedy neprídem na kávu. Ja som to nemohla na porade dvihnúť a po práci som išla ešte na nákup. Ak si nájdem neprijaté hovory vždy zavolám naspäť. Ale v ten večer som už nemala kapacitu, a chcela som čas venovať rodine. Na druhý deň si ma vyhliadla pri výťahu a pred ostatnými susedmi mi tam urobila scénu, ako mi volala, a som jej nedvihla telefón. A že jej to robia aj iné kamošky a ju už to nebaví. Asi o týždeň na to, som bola na úrade niečo vybavovať a ona mi volá o 9:00, že či som sa už vrátila, že ona mi chcela povedať, že jej zubár preložil termín.A to som ja o 9:00 akurát bola v kancelárii na úrade.
Ako toto slušne "zaraziť". Aby sa neurazila, alebo nebodaj nerobila reči.
Ďakujem 🙂
@anonym_autor
Asi by som radikalne znizila intenzitu stretavania sa s nou.
Mne to pripada ako toxicke spravanie. Normalne jej povedz ze si s tym nie OK. Bud to akceptuje, alebo odid zo vztahu s nou.
Takej otrave na potkany musiš len na rovinu nič ine.Neotravuj ma s každou blbosťou.A ešte aby mi robila scény pred súsedmi nablačala by som na nu a viac jej nedvíhla. A vyhybala sa jej. Ved to je toxicke hnusne až sa v tom človek dusí nerob to a nedovoľ jej prekročiť hranice. A ani jej nedvíhaj ide o to že máš veľa svojich povinnosti a nemusi ťa otravovať.
Ja mám takú istú 🤣
Najprv som jej dvíhala pokaždé, ale keď to už bolo neúnosné, že hovor trval pol hodinu, 45 min.a stále to isté dokola, tak som jej povedala, že ja nemám čas na také vykecávačky.
Áno, urazila sa, aj ja sa odrazila. Ale hlavne- už nevolá kvôli každej blbine, a keď zavolá, je to max 5 min.
*aj sa odrazila
Zaraz kontakt s ňou
Takej otrave na potkany musiš len na rovinu nič ine.Neotravuj ma s každou blbosťou.A ešte aby mi robila scény pred súsedmi nablačala by som na nu a viac jej nedvíhla. A vyhybala sa jej. Ved to je toxicke hnusne až sa v tom človek dusí nerob to a nedovoľ jej prekročiť hranice. A ani jej nedvíhaj ide o to že máš veľa svojich povinnosti a nemusi ťa otravovať.
@alickapusinka Veľmi negatívne to vo mne zarezonovalo, keď ona takto po mne vyskočila v tej vestibule pred susedmi. Ako keby to bolo povinnē jej ten telefón dvihnúť.
Ja som sa jednej takej zbavila, len ona nevyvolávala ale furt ma na messengeri číhala a keď videla že som online už vypisovala a buzerovala. Dlho som jej na správy nereagovala lebo som si myslela že to zbadá že nemám záujem ale ona aj tak vypisovala tak som jej povedala že nemám záujem o kamarátstvo s nou. Potom začala že prečo a chcela vedieť dôvod a teraz som ja tá zlá a falošná. Na to som jej už nereagovala
@alickapusinka Veľmi negatívne to vo mne zarezonovalo, keď ona takto po mne vyskočila v tej vestibule pred susedmi. Ako keby to bolo povinnē jej ten telefón dvihnúť.
@anonym_autor tak hraj urazenu po tej scene ty. A hodne dlho. Najde si inu obet a ty bydes mat pokoj. Kamaratsvo je len vtedy dobre, ak to nie je na ukor niekoho. Toto je piavica, ktora si dovoli len tolko co jej dovolis ty. Ked ta to obtazuje, ty musis stanovit hranice. Nikto iny to nespravi, a jej to nikdy nedocvakne.
a ked si snou je aka? resp chceš sa snou stretávať alebo ti vadi jej chovanie
@anonym_autor čo tak ju naučiť poslať sms, keď jej nezdvihneš. Prečítaš, posúdiš urgentnosť, zavoláš späť keď bude treba/budeš mať čas. Ona nechápe, že nie je stredom sveta, že ty máš aj svoj pracovný a osobný život? Žiadna moja kamarátka sa neurazila, keď som nezdvihla telefón, chápali, že asi volajú nevhod
Fuúú... No tak po takomto výstupe by som ju bez milosti zablokovala. A môže volať akurát tak z okna. To bude nejaký vadný kus.
@anonym_autor čo tak ju naučiť poslať sms, keď jej nezdvihneš. Prečítaš, posúdiš urgentnosť, zavoláš späť keď bude treba/budeš mať čas. Ona nechápe, že nie je stredom sveta, že ty máš aj svoj pracovný a osobný život? Žiadna moja kamarátka sa neurazila, keď som nezdvihla telefón, chápali, že asi volajú nevhod
@danica2711 toto som jej ja aj hovorila, že nech pošle sms. Tú si vždy nájdem. Ale nepomohlo to. Sms nenapíše. Ona skrátka potrebuje volať. A aby jej to každý dvíhal.
a ked si snou je aka? resp chceš sa snou stretávať alebo ti vadi jej chovanie
@anonym_9ab5e1 Ani neviem. Nejak tak neutrálne. Po tom výstupe mi to prišlo, ako keby všetky jej kamošky a známe boli na špagátku a museli povinne dvíhať telefóny.
Zuzka nehnevaj sa ale nemám čas volať, radšej mi napíš a porozprávame sa osobne.
Zuzka nehnevaj sa ale nemám čas volať, radšej mi napíš a porozprávame sa osobne.
@tamitamitami Ona písať nebude. Ona potrebuje volať. Aj 2X denne
@anonym_autor nechdela by som takú kamarátku, využila by som túto sttuáciu na to, aby som s ňou prerušila kontakt, lebo to nie je záujem o teba, ale obťažovanie
Mna takto zacala atakovat ex spoluziacka po nasej spolocnej stretavke zo skoly. Roky sme sa pritom nevideli. Ona doma, nepracuje, cize casu dost, plus problemy s partnerom. Nevedela pochopit, ze ja pracujem, mam partnera, povinnosti, aktivity. Volania nekonecny monolog, stale to iste, pre mna vycerpavajuce. Stopla som, ze na to nemam cas. Tak presla na spravy cez wa, denne, od rana kvantum, mobil vkuse pipal. Po case som to zacala ignorovat, to sa proste nedalo. Robila mi to aj jedna kolegyna. 40 -50 sprav po sebe a ja pritom vonku na vylete alebo vecer pred spanim a ja ani nereagujem pritom. Nieco strasne.. takze ignoracia a mam klud, toto je uz diagnoza.
@anonym_autor sucitim s tebou, mam taku istu, ale akonahle som ju zacala ignorovat alebo ju vzdy odbijem,ked dvihnem, tak sa tieto hovory zredukovali na 1x do tyzdna, kratko, ale je to vzdy o tom istom. Ona mi je shcopna povedat,ked spolu volame, ze nebudem ta zabavat, viem,ze mas ine na robote a pokracuje kludne dalsich 15min, kym ju nezatrhnem. Hrozni su niektori ludia.
@anonym_autor a tiez som jej povedala,ked niexo chce, nech pise. Neiekdy vola aj 5-6x po sebe, ked nedviham. Uz som kej ppvedala,nech to nerobí,.raz sa niečo vazne stane a ja nezodvihnem,lebo si budem mysliwt,ze zas chce riesit kraviny.
@anonym_autor a samozrejme nenapise, nikdy, lebo chce volat
@anonym_autor to nie je kamarátka,to je iba otravná suseda.
Nie si povinná voči nej nič.
Ako to tu čítam, tak mi je smiešno. Som si myslela, že taký exemplár ako mám ja susedu nie je, že je jediná. A hľa, ono ich je viac. Bohužiaľ.
@anonym_autor a tiez som jej povedala,ked niexo chce, nech pise. Neiekdy vola aj 5-6x po sebe, ked nedviham. Uz som kej ppvedala,nech to nerobí,.raz sa niečo vazne stane a ja nezodvihnem,lebo si budem mysliwt,ze zas chce riesit kraviny.
@anonym_8cbb93 Preto sa k nej zrejme takto zachovali tie ostatné kamošky, ktoré mi spomínala. Sa na ne sťažovala. Tie že ju zas zrušia, keď volá. A že prečo ju rušia z akého dôvodu.
@anonym_9ab5e1 Ani neviem. Nejak tak neutrálne. Po tom výstupe mi to prišlo, ako keby všetky jej kamošky a známe boli na špagátku a museli povinne dvíhať telefóny.
@anonym_autor nie, vsetky jej kamaratky su uz byvale kamaratky, pretoze sa od nej uz davno odstrihli Odstrihni sa aj ty. Ona si najde dalsiu obet a ty budes mat pokoj. Ona ta poohovara, pookydava sade kde to len bude mozne, ale z toho si nerob nic. Ten c pozna teba ju vazne brat nebude, ten co pozna ju, bude presne vediet co sa stalo, pretoze takych ona mala uz vela, vela a kazdy to skor ci neskor utal. Vo vlastnom zaujme. Aj ty to sprav vo vlastnom zaujme.
@anonym_8cbb93 Preto sa k nej zrejme takto zachovali tie ostatné kamošky, ktoré mi spomínala. Sa na ne sťažovala. Tie že ju zas zrušia, keď volá. A že prečo ju rušia z akého dôvodu.
@anonym_autor aj tu moju rusia, neiktore si ju normalne blokli,.ked som ju lepsie spoznala,tak ie mi jasne preco. Sleduje si vzdy svoje zaujmy, ked nieco potebuje, nie je toho,.co by ju zastavil.
@anonym_autor jasne, kasli na nu, ja na tu svoju znamu tiez budem.
Ja by som si ju zablokovala 😃 a keby ťa osobne konfrontovala prečo - povieš že za ten jej výstup na chodbe pred susedmi, ty nie si jej povinná dvíhať telefón a už ani nebudeš. A ešte aby ti scény robila, no určite. A čau 😃
Preco s nou ides jednat v rukavickach, preco slusne zarazit? To stvorenie je ako z roku 1980🤣to uz sa dnes ani nevidi, kazdy sa reguluje, ovlada, aby sa neprekecol, neprezradil, gdpr zarazka v sebe. Posli ju do roti, pekne si pockaj na situaciu, ked bude zase riesit "svetovy mier" pred susedmi. S kludom anglicana ju posli do ♦️. Je to povaha na polutovanie, ale snad ma rodinu na nastavenie zrkadla.
Prečo chceš byť slušná keď ona nie je? Zablokuj si ju a keď ťa vyčíha povieš prečo a čau.

@anonym_autor koľko rokov ma kamarátka? Veď normálne jej povedz, že proste nemáš čas vždy dvíhať telefón. Každý normálny, zrelý clovek to pochopí. Neovplyvnis jej urazlivost, ona sama musí popracovať na správaní.