Kamarátka neustále kritizuje a porovnáva
Poznáme sa odmalička, boli sme susedia, chodili spolu do ms zs potom sa naše cesty rozišli no boli sme stále v kontakte. Aj sa stretávame pravidelne píšeme si. Každá máme rodinu deti manžela proste usporiadaný život.
K pointe po škole sa zmenila cítila sa navyše a porovnávala sa so mnou ako čo ona má a ja nie. Alebo keď som ja niečo mala tak na to mala argumenty že to je zlé že rozmýšľam úplne ináč ako ona že ona by to spravila všetko lepšie a tak. Tieto reči som prekusla veď nemusíme mať na všetko rovnaké názory. Na čo ona povedala že mala by som mať názor ako ona keď som jej kamarátka a nie ísť si za svojou hlavou. Často sa uráža alebo nemá problém ani pohádať sa so mnou. Potom pár dní sa neozýva a keď sa ozve tak mi povie že už som došla na to že mala pravdu že iba jej názor a životné skúsenosti sú správne. Čím ďalej tým horšie. Rype do všetkého keď niečo poviem kde sme boli alebo čo sme zažili hneď začne že to je nič, ona bola tam a hentam to sú lepšie zážitky. Keď sa ma niečo opýta čo kde som kúpila deťom máme v rovnakom veku deti, tak ma odbije že takú vec že to je zle že mala som kúpiť iné. Teraz cez leto sa vypituje kam chodíme na výlety a keď poviem kam všetko komentuje negatívne. Že ona radšej ostane doma že je teplo a aspoň si ušetrí peniaze. Proste na všetko má pripomienky a snaží sa ma presvedčiť že to čo robím alebo ako žijem je zle, že ona všetko najlepšie vie na svete.
Toto si robis srandu? Ze budete kamaratky do konca zivota? Nerozumiem tomu, ze preco by ste mali byt. Ona Ti nesedi, ty jej pravdepodobne tiez nie, tak skutocne neviem, ze na co by ste sa mali stretavat a kamaratit. Hlavne, ked sa chova tak, ako ju popisujes v prispevku.
ako sorry ale kolko mas rokov ked nechapes ze toto s priatelstvom nema nic spolocne???

@simona20201309 V tom máš pravdu že mi chyba asertivita.
@barborachors Už sa poznáme dlhé roky a ja ju beriem že už do konca života budeme kamarátky v kontakte tak sa ma tak nedotýkajú jej reči.